Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 154 155 [156]

Viestit - Pasi

Järeyttä ja kulutuskestävyyttä lisää koko vannasrakenteeseen. Tarvittaessa pitäisi pystyä ajelemaan jyrkkiäkin käännöksiä. Jos laahavantaalla pystyisi suoraakin kylvämään, niin sehän olisi pelkkää plussaa.

Kulutuskestävyys riippuu vantaiden valmistusmateriaalista. Järeyttä en kaipaa yhtään lisää. Pariin kertaan ristiin ästemällä saa tarpeeksi hyvän ja tasaisen pohjan, jossa nykyiset (tai ainakin Jukon) laahavantaat pysyvat. Kunhan kasvinjätteet eivät lähde mukaan. Ainoa mitä kaipaan on parempi kasvinjätteiden läpäisykyky. Sitä vantaiden järeyden lisääminen tuskin parantaisi. Ja periaatteessa laahavantaisto on tavallaan harva harava, jota pitäisi melkeinpä harventaa jos haluaa läpäisevämmän.

Hanhenjalkavantaalla, esim. Claydon, pystyy periaatteessa kylvämään suoraan. Mutta mahtaisiko se toimia muokatulla laahavantaan tapaan?

Ensimmäinen kierros pellonympäri on kieltämättä mukava kiertää nostamatta konetta nurkissa. Mutta siitä eteenpäin tai jos kylvää päisteet viimeksi, niin miksi kylvökoneella pitäisi pystyä tai tarvitsisi tehdä jyrkkiä käännöksiä, jotka varmasti rasittavat "turhaan" vantaistoa? Varsinkin jos tekee ruiskutusurat, niin silloin jyrkistä mutkista on vaan haittaa.
Hevosten lisäksi koirien päästöjä voisi myös laskea ja vaatia vähennettäväksi tai kuonokohtaista päästömaksua. Tähän aikaan vuodesta lumen alta paljastuu suosittujen ulkoilutusreittien varelta piskinpökäleitä paksumpi kerros kuin mitä lantaa pellolle levitetään.

Kumma kyllä että hevosten sekä koirien p*askat katsotaan tietodusvälineissä usein harmittomiksi luonnontuotteiksi, jotka maatuvat, tai enintään esteettiseksi hygieniahaitaksi. Mutta tuotatoeläinten sonta on pelkkää ravinnepäästöä.
Omissa toiveissa on laahavantaan paluu, vastamaan 2010-luvun tarpeita.

Minkä sortin tarpeita laahavanteille on tällä vuosikymmenellä tullut? Kun itselle ei ihan heti tule mieleen mitään erikoisempaa tai ainakaan realistita vaatimusta ja tarvetta. Tietenkin laahavannas saisi läpäistä kasvinjätteitä paremmin ja suoraankin sillä olisi kiva välillä kylvää jopa savimaahan, mutta näiden toiveiden jatkoksi voisi toivoa vaikka kuuta taivaalta...
Vapaa sana / Vs: Moottorikelkkareitti
: 06.04.11 - klo:21:53
[Kyllä siinä nuppi tuulettuu.

Tuulettuu varmaan niin.... Ja aika monella niin perusteellisesti että kaikki tavat unohtuvat ja ajallaan missä tahansa ja miten tahansa  >:( . Jos muutama typerys kelkkoineen ei osaa ottaa muita liikkujia huomioon ja pysyä jämptisti reitillä missä saa ajaa, niin minun puolestani kelkkailun voisi kieltää. Ääliömäisempiäkin päätöksiä tehdään hiilidioksiidipäästöjen ja ns. luonnonsuojelun nimissä.
Kylvetään sivupörällä ja jyrätään. Useimmiten parempi vaihtoehto savimailla. Ja kevyemmillä mailla on kiviä sen verran, että helpottaa ainakin henkisesti puintia.
Metsätalous / Vs: Hakkuupää
: 04.04.11 - klo:20:13
On niin laiska että ei jaksa ;D

Tuo on suorastaan arvostettavaa rehellisyyttä  ;D  Tai ainakin lähellä sitä tälläkin palstalla....  ::)
Vapaa sana / Vs: Ratsut
: 04.04.11 - klo:20:11
Liiketoiminnan harjoittaminen taitaa olla toinen juttu, en kyllä tiedä miten raja vedetään, mutta jonkunlaisen luvan se kumminkin vaatii ...

Ratsastuskoulut on kyllä elinkeinonharjoittajia, tietääkseni eivät saa ratsastella toisten mailla, muuta kuin luvan kanssa ????

Salon maanmittauskonttorissa määriteltiin kerran suullisesti satunnainen kulku seuraavasti: "jäljetä häviävät parissa päivässa. Jos syntyy polku, niin silloin kulkemiseen tarvitaan maanomistajan lupa". Olisi ihan hyvä määritelmä, mutta ei varmasti kelpaa äänekkäimmille hevosharrastajille, MTK:lle eikä ympäristöministeriön sosialisoijille.

Pelkän luvan antaminen tietylle reitille ei välttämättä takaa ettei ongelmia tulisi. Samalla pitää sopia korvauksista ja siitä, miten sitten korvataan kun sovitulla reitillä ei pysytä sekä luvan irtisanominen. Tallilta on tultu ratsastelemaan pitkin toisten peltoja toukokuussa ja neitilauma hevosten päällä oli ylen hämmästyneitä kun kuulivat, että ovat ihan väärässä paikassa...  >:(

Minun mielestäni jokamiehenoikeudet pitäisi palauttaa jämptisti siihen mitä ne ovat vanhoina hyvinä aikoina olleet tai rajoittaa suurinpiirtein tasolle: metsästä saa kertää vain marjoja ja maassa kasvavia sieniä, puiden ja muiden kasvien, elämien jne vahingoittamien (sisältää mm. oksien katkomisen) sekä kaikkinainen roskaaminen tai jätteiden jättäminen sekä meluaminen on kielletty, kulku sallittu vain jalkaisin, suksin tai polupyörällä. Hepat voisi listalta nykyään poistaa, koska ne kuluttavat maanpintaa voimakkaasti sekä vaurioittavat taimia sekä puunjuuria. Kulkuoikeus on tosiaan jäänne ajalta, jolloin heppa oli välttämätön liikenneväline ja virallisia teitä oli hyvin vähän. Nykyisin hevonen on useimmiten tavalla tai toisella jonkun matkailuliikentoimintaa.
Metsätalous / Vs: Hakkuupää
: 02.04.11 - klo:14:46
Ranka- ja pikkupöllimettään parhaimmat hakkuupäät löytyvät linjalta Still tai Husqvarna  ;D. Ja kuski jalkautuu traktorista, joka jää palstan reunaan kunnes puut ajetaan pois.
Neuvonta- ja suunnitelmapakko olisi ihan täyttä rahastusta ja valtion sekä neuvontajärjestöjen keino työllistää turhia läppärinkantajabyrokraatteja.  >:(

Jos lannoitteiden ja torjunta-aineiden käyttöä halutaan vähentää, niin kieltäisivät ensin kaikkein turhimman käytön eli pihojen sekä puistojen nurmikoiden, koristekasvien yms. lannoittamisen ja hoidon torjunta-aineilla.

MTK ja ympäristökeskus voisivat käyttää moottorikelkka-logiikkaansa (=luvattoman ja holtittoman kelkkailun aiheutama haitta ja vaaraa katoavat kun väkisin ja maanomistajalle käytönnössä korvauksetta perustetaan kunnan kustantama helkkarin leveä väylä kelkkailijoiden leikkikentäksi) tälläkin puolella. Samalla logiikalla maantalouden lannoitteiden ja kasvinsuojeluaineiden haitat häviävät kun lannoitteiden, lannanlevityksen ja kasvinsuojeluaineiden käytön rajoitukset poistetaan, niitä saa levittää vesirajaan asti ja kunta maksaa sekä aineet että niiden levityksen... Mahtaisikohan löytyä eduskuntavaaliehdokas näin loistavan ajatuksen ajamiselle  ::)
Kyllä terää vähintään kerran päivässä pitää viilata, vaikkei kiviin tai maahan saisikaan. Tylsällä terällä työ ei suju ja on vaarallisempaa. Tuo Powersharpin kohderyhmä tuntuu tosiaan olevan viila-allergiset ja viilaustaidottomat, joilla ei edes ole oikeaa sahaa...  ;D

Suositusten mukaan terä on tarkoittu hyvin pieniin sahoihin, vaikka pitkiinkin laippoihin löytyy teriä. Mutta itse sahat pieniä ja tehottomia. Epäilyttää, että terä ei kestäisi katkeamatta moottoriltaan edes kohtuullisen kokoista sahaa.
MTK tuntuu ajavan nykyään Simonkadun toimiston etua kuin jäsenistön. Ja mitäpä niistä jäsenistä, kun suurin osa tuloista tulee jäsenistöstä riippumatta. Maa- ja metsätalouden etujen ajaminen kun on vielä ikävää ja hankalaa. Paljon helpompaa ja toimihenkilöille hyödyllisempää on edistää MTK:n ja sen toimihenkilöiden imagoa, edistää kulloinkin muodissa olevaa ympäristöön tai ruokaan liittyvää kotkotusta vaikka se olisi jäsenistön etuja vastaan tai vaikka pedata itselleen eläkepaikkaa valtionhallinnossa.
Sivuja: 1 ... 154 155 [156]