Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 149

Viestit - Pasi

Arvailuun apua niin pääsette ehkä yhteisymmärrykseen edes siitä minkä sortin levyjä siellä on  ::)

https://ngpc.cnh.com/Lp/es/cbs?brand=NHAG&region=EUR&sma=&locale=en_GB

Tuolta löytyy pienen hiirulaisen rutistelun jälkeen varaosakuvasto.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 05.07.20 - klo:18:33
Eilisen ja tän aamuiset sateen jäljiltä lätäköitä.

Kävi mielessä. Tää osa kotipellosta jossa märempää. 95 tai jotain salaojitettu, mutta nyt kun sateitten jälkeen aurinko paistaa, kun se on myöhään kylvetty apilaa, paistaa salaoja linjat vaaleena. Kumpi, liian tiiviit savet, vai linjasto huuhelun tarpeessa? Se pahin paikka on alimat imujen yläosat. Laskuauokko vapaa

Tiivistyneen savipellon merkkejä on kun,  oli sitten ruuti kuivaa tai vettä paljon. Se että salaojan kohdissa on parempi kasvusto.

Tuskin huuhtelu täysin hukkaan menee. Näkee ainakin onko imuissa jotain mössöä tukkeena. Vaaleampi kasvusto kuulostaa huonommalta kasvustolta joten kuivana vuonna syynä voi olla sekin että salaojien kohdalla ne vähäisetkin vedet ovat hävinneet alas apiloiden ulottumattomiin.
Milloin jäsenyytensä irtisanonut on saanut pääomansa takaisin? Ja eikö tuo osuuspääoman korko ole loppujen lopuksi jonkin sorttista osingon kaltaista, omistajille jaettavaa voittoa vai pitäisikö sanoa osuuskunnan toiminnan tuottamaa ylijäämää tms.
Kasvintuotanto / Vs: Uudella systeemillä
: 14.06.20 - klo:18:42
Miksi normaalia harvempi kylvö niin siilossa ei ollut enempää tavaraa :). Tosin sekään ei oikein onnistunut, kun iti "liian hyvin " siementä 180kg/ha. Tautiaineet siksi kun on varastoon jääneet.  ....ylimääräinen työ mitä se aiheutti kun itse tekee niin nyt pystyy vuosi tasolla n.2 viikkoa käyttämään muuhunkin kuin koneissa istumiseen, esim. laskutettavan työn tekemiseen tai veneilyyn :)

Suorastaan loistavat perustelut  ;D ;D  Jos ja kun maalaji on semmoinen että siemet itää kunhan saa ne enemän tai vähemmän maan alle niin miksei noinkin. Ainoa suuri riski on että jos kasvusto jää todella harvaksi niin mahdollisen tarkastuksen osuessa kohdalle mussutetaan liian harvasta kasvustosta. Itse en oikein usko siihen että pieni lannoitus vs. kohtuullinen aikaistaisi viljan kypsymistä. Harvassa kasvutossa on sekin mahdollista että versoja tulee lisää myöhemmin mikä tuottaa joukkoon raaempia jyviä puintiaikaan. Jos itsellä on kohtuu kunnossa oleva kuivuri niin siitäkin voi olla eri mieltä onko pieni sato sittenkään taloudellisempi kuin suuri jos ne puidaan kypsänä ja kohtuu kuivina.
Raivaussahaan siimaleikkuri niin homma käy. Eihän nyt jumaliste pensasleikkurilla kukaan aidanalusia niitä 🤪

Äläs nyt... jos pensasleikkuri on sen verran fiini että terän saa säädettyä sopivaan kulmaan runkoon nähden niin sitten homma sujuu. Nurmikkosiimaleikkurit ovat kyllä todennäköisesti liian heikkotehoisia tai siimaa joutuu jatkuvasti vetämään lisää esille.
Ainut ongelma on että vkl tajusin että fordissa (mahtuu tarhojen väliin) ei ole riittävästi hydrauliikkaliittimiä. Ei onnistu ainakaan yhtäaikaa voimansiirto ja sivulle siirto

Minkä sortin Ford? Liittimien lisäys on lähinnä toteutus- tai rahakysymys jos tuotto riittää. Esim. tuolla saa viistonniseen kaksi liitinparia. Ulkonäöltään fiksumpiakin venttiilejä on aikaisemmin ollut olemassa.

https://www.hydrauliikkapumppu.fi/tuote/ford-5000-lisaventtiili
Vapaa sana / Vs: Eroa kulmuni
: 05.06.20 - klo:23:31
Vaan hyvin oli oppi perille mennyt kuin niin nätisti ilmoitti erostaan. Kulmunissa taitaa sittenkin olla hitusen sitä selkärankaa jäljellä..

Riippuu vähän siitäkin väänsivätkö jotkut kovin paljonkin paksusta rautalangasta että nyt kannattaa erota. Sitten vasta voi sanoa että selkärankaa tai järkeä on jäljellä jos kohta pian ilmoittaa ettei jatka puheenjohtajana. Jo ihan siitäkin syystä puolueen todellisen puheenjohtajan pitäisi olla joku tärkeistä ministereistä jos puolue on hallituksessa.
Tuan määrritelmän mitä sinä annat voe ihan hyvällä omalla tunnolla heittää takaisin Kyllähän Atria ja HK painii ihan erisarjassa kun Valio. Jos oot Valiolainen seon vaen sinun onkelma jos tualta kerran tuntuu. Kaikkihan sen näki miten Valiolla osataan,tarvittiin kivi notta ee menis liian hyvin. Jos kuulut johonkin muuhun puulaakiin. niin kyllä ymmärrän kantasi/katkeruutesi.Mutta sitten ee tarvis olla kovinkaan jos ollenkaan huolissaan Valion tekemisistä/tekemättä jättämisistä. :D :D :D

Tuota mieltä olen. Kivin väliintulo oli mielestäni Valion ylimielistä tyhmyyttä ja osaamattomuutta.  Maitomäärä on vain 15% mikä jakaantuu monen eri jalostajan kesken. Ja hintahan oli tuottajahinta+keräilykulut tai rahti. Jos joku pikkuputiikki jalostaa maidon taloudellisemmin kuin Valio niin silloin Valion pitäisi miettiä mitä tekevät huonommin kuin muut. Ja pikkuputiikit tuovat hyvää vaihtelua maitotuotehyllyyn. Kyllä sen pitäisi olla maidontuottajien kannalta parempi vaihtoehto että vaihteluksi valitaan joskus suomalaisia tuotteita eikä niin usein ulkomaisia.

Tuontia kun ei voi estää niin kyllä se vaan on niin että itse pitäisi opetella viemään. Ja hinnakkaita tuotteita. Varsinkaan kun se vietävä määrä ei kovin suuri ole jos ajattelee Euroopan markkinoita.
Valio on meijeriosuuskuntien osuuskuntien täysin omistama osakeyhtiö. Muutama osake taitaa edelleen olla myös ei Valiolaisilla osuuskunnilla. Ne ovat pitäneet niitä, jotta pääsevät yhtiökokoukseen. Lihataloillahan on iso osuus omistuksesta ulkopuolisilla, jotka pitää osingoilla pitää tyytyväisinä. Valiolla ei ole tuottajan kannalta suurta eroa, maksetaanko raaka-aineesta vai osinkoa.

Hiukan liian yksioikoinen käsitys osingoista ja tyytyväisenä pitämisestä koska pelkillä osingoilla ei  omistajia tyytyväisenä pidetä. Parempi tapa olisi pieni osinko ja firman kasvaminen kannattavasti jolloin firman ja osakkeen arvo kasvaisi. Aika monella pörssiyhtiöllä osakkeen arvon viikottainen vaihtelu on suurempi kuin vuotuinen osinko.

Atrialla vallasta 90% on osuuskunnilla joten siellä tuottajat voisivat ihan suoraan sanella lihanhinnan tai rakentaa lain määräämissä rajoissa hinnoittelusysteemin jolla vuoden lopussa voittovaroista osa maksettaisiin lisähintana. HK:lla tilanne huonompi. Mutta kyllä 60% äänistä käytännössä takaa vallan kun muut ovat lilliputtisarjaa. Se on sitten eri asia mitä lainoittajat moisesta sanoisivat.

Atrialla osuuskunnat omistavat noin 60% osakkeista joten ulos maksettavasta osingosta noin suuri osa palautuu tuottajien osuuskunnille. HK ei osinkoa jakanut enkä alkanut etsimään onko aikaisempina vuosina ollut osakesarjojen välilä eroa osingonjaossa.
Oy maitoviljelijän kumppanina seon pitemmässä juoksussa kaikkien tuho.

Kerrankin carhu on täysin oikeassa.

Tässä vähän tietoja Valio OY:stä:

Valio Oy on suomalainen elintarvikeyritys, joka jalostaa ja markkinoi pääasiassa maitotuotteita. Sen omistavat 17 suomalaista maidontuottajaosuuskuntaa. Omistajaosuuskunnista kahdeksan toimittaa 6 400 omistajansa tuottaman maidon Valiolle.

Carhu seon ihan ja aina oikiassa. Tietämättömälle  sikatuattajalle .Valio Oy :n omistaa enemmistönä tuattajat ja sillä sitä on juurrikin merkitystä ja palijo.Palijoko suommalaenen maetovilijelijä omistaa esim. tuasta moikansallisesta meijeristä. Se sitä on varssinaenen Oy Siellä sitä ee oo sanan valtaa,jos ee omista jos omistaakin,niin kovin vähän . :D :D

Saattaapi olla yhtä oikeassa kuin puusta pudonnut äimän käkönen pihalla olevan lumiukon päällä. Myös HKSkanin ja Atrian päätösvalta on tuottajien käsissä niin tukevasti että muut omistajat äänivallan perusteella vain vikisevät. Eikä sananvalta ole tainnut auttaa kovin paljoa missään noista putiikeista. Varsinkin Valio on lähinnä keskittynyt tiirailemaan ties mitä vesirajoja ja nyt alkaa olla paniikkitunnelmat. Ongelmana ei ole tuonti, kivimaito tms. vaan se, että osaa tuotteista myydään tietoisesti liian halvalla. Säännöllisen epäsäännöllisesti Oltermannia saa 4 €/kg k-kaupoista ja Valion oma tuotemerki (Arkijuusto) on reippaasti halvempaa kuin esim. pitoisuuksien puolesta virolainen Pirkka-edam. Sekin on ongelma kun tuotteita ole saatu riittävästi myytyä erittäin hyvällä hinnalla kohtuu vakaille mutta hyvin kilpailuille länsimarkkinoille vaikka sitä on voitu jo noin 30 vuotta suunnitella ja vähän vähemmän aikaa opetella.
Kasvintuotanto / Vs: Luomu
: 05.06.20 - klo:12:57
Kaikilla pelloilla on viljelyhistoria, monilla seuduilla pellot on kyllästetty mm fosforilla ja kalilla niin, että niistä voidaan huoleti korjata satoa vuosikymmeniä palauttamatta ravinteita peltoon. ... Karjan kanssa on vielä helppoa...

Luomun ongelma ratkeaa, kun puhdistamoilta saadaan ravinteet puhtaina suljettuun kiertoon, ettei esim fosforia menetetä merten pohjiin.

Nyt meni taas sen verran pahasti pieleen että piti kommentoida. Fosforilla ja kalilla kyllästettyjä peltoja varmasti on mutta ne taitavat olla elukka-alueilla tai vanhoilla eläintiloilla. Sellaisia savimaitakin on paljon joissa on kalista puutetta. Ostolannoitteilla ei kukaan järkevä ole peltoaan fosforilla tai kalilla kyllästänyt. Se on onnistunut ja onnistuu vain levittämällä jonkin sortin paskendaaleria paksu kerros ja mielellään useampana vuonna samaan paikkaan.

Kierrätyslannoitteiden yhteinen ongelma on että niissä on liikaa fosforia typpeen nähden. Fosforiluokan olessa tyydyttäva kivennäismailla pitäisi saada typpeä vähintään vähintään kymmenkertainen määrä fosforiin nähden ollaan kierrätyslannoitteiden ja kaiken sortin lietteiden kanssa ongelmissa.
Vapaa sana / Vs: Eroa kulmuni
: 03.06.20 - klo:08:04
Kyllä ne apilalasit silmiltä kannattaisi ottaa joskus pois. Esiintymisen ei pitäisi oikesti jännittää kun on itse halunnut ja päässyt puolueen puheenjohtajaksi ja tärkeäksi ministeriksi. Jos ajattelee että muuttamalla käytöstään saa oman ja puolueensa kannatuksen nousuun niin neuvot hankitaan sopien ihmisten kanssa keskustelemalla tai maksamalla itse konsulttin laskut. Tai oma puolue maksaa. Se että maksataan laskut valtiolla on täyttä typeryyttä  kuten myös se ettei edes uskalleta suoraan vastata uutisttoimittajan kysymykseen näkeekö asiassa mitään väärää.
 
Tämä on mielestä jo toinen sen sortin moka että ihmisillä on hyvä syy olla äänestämättä keskustaa niin kauan kuin Kulmuni on puheenjohtajana. Ensimmäinen oli se kun kyseli pikkutyttöillen somessa mitä miltä pitäisi olla Al-holin leiristä.
Jos huushollissa on bensa-auto niin 95:sta pääsee eroon kun kaataa keväällä ostetun bensiinin loput auton tankkiin. Pienmootoribensiinit sekä omat sekoitukset ovat kylmässä tallissa kesät ja talvet. Valmiit 2-tahtiset ovat olleet Aspenia, Nestettä tai Husqvarnan omalla nimellään myytäviä joiden valmistajaa en ole tihrustanut kanisterin kyljestä. Nelitahinen ja oman sekoituksen bensiini on Nesteen pumpulta omiin kanistereihin tankattua pienmoottoribensiiniä. Viimeksi kun hintaa vilkaisin se oli 2,20 €/l. Oman sekoituksen öljy on sahaliikkeen myymää keskihintaista kakstahtiöljyä. Yhdenkään sahan tai leikkurin tankkia ei ole tietoisesti tyhjennetty ja tähän asti on toiminut ihan hyvin ilman suurempia purnukan tai sahan hölskyttelyjä tai tankin tyhjentelyjä vaikka polttoaine olisi ollut tankissa toista vuotta jos kone muutoin on ollut kunnossa.
Vanha ja toimiva säätöohje "ensin kiinni ja sitten noin kierros auki" ei välttämättä päde suht uusiin sahoihin koska suutinta ei välttämättä saa kierrettyä kiinni asti. Kaasuttimen ruuveissa on usein rajoittimet jotka pitävät huolen siitä ettei tolkuttomasti liian laihaa tai rikasta seosta pysty pelkästään suuttimia kääntelemällä saamaan aikaan. Joten säätö voi olla väkisin hieman arpomista aluksi.

Pakoputkien verkkojen tarkoitus on estää pakokaasun mukana mahdollisesti tulevia kipinöitä päätymästä kuivin puruihin tai sammaleisiin. Kaikissa niitä ei ole ja tosiaan tukkoonkin voivat mennä. Polttoaineletkut olivat jossain vaiheessa aika heikkoja koska jokin kumin lisäaine kiellettiin. Mutta nykyään vissiin osataan tehdä taas parempia kun tuntuvat kestävän kohtuullisesti. Semmoinen pikkuvirhe Husqvarnalle on sattunut joskus noin kymmenkunta vuotta sitten että letku oli muuten ihan hyvää muttei sietänyt pakkasta. Niitä vaihdettiin takuuseen.

Ainakin Husqvarnan käyttöohjeia ja varaosakuvastoja saa ladattua heidän sivuiltaan.
Eikö Cerexissä ole sulkuluukkuja tai pohjaläppää joita avaamalla saa syöton suuremmaksi? Se että kaura pelkästään holvautuisi niin paljon ettei syöttörullille valu tarpeeksi kuulostaa oudolta.
Sivuja: [1] 2 3 ... 149