Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 155

Viestit - Pasi

Vapaa sana / Vs: Vipu tukossa
: 06.10.22 - klo:11:35
Kyllä minä äsken sinne pääsin ja syysilmoituksen vastaanottamista tuli myös sähköposti. Jossain oli kyllä maininta tilapäisistä häiriöistä sivuston uudistamisen takia.
Uusista keskustan ministereistä raporteeraa mm. Iltalehti

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/feb7de30-44e5-4c53-9c29-3c6e2a6adb77

Kurvinen pääsikin jo tälle palstalle joten pitää nostaa myös uusi kulttuurimisteri Petri Honkonen. Hänen ns. meriitteihinsä kuuluu mm. Suomi-Venäjä-seuran puheenjohtajuus. Valinta tuntuu siltä ettei ole ajateltu yhtään mitään tai ajateltu liiankin alkiolaiskekkoslaiskepulisti. Olematta mitenkään venäläistä kulttuuria ja varsinkin sieltä tullutta musiikkia sekä sävelmiä vastaan tällä hetkellä olisi ollut järkevämpää valita joku muu kuin henkilö joka tavalla tai toisella suoraan kytköksissä Venäjän kanssa.
Metsätalous / Vs: Polttopuusäkit
: 29.03.22 - klo:19:16
Miksette tee koneelta suoraan katon alle ja hae kauhalla sieltä?
Ei ne siellä katon alla kuiva.

Ainakaan eivät siinä tapauksessa jos on seinät ympärillä ja lattiakin vielä sellainen ettei se kuivumista mitenkään edistä. Sitten kuivaisivat katonkin alla jos kunnollisen lattian päällä olisi kuormalavat joiden päälle puut pikotaan ja jonkin sortin seinät nostettaisiin paikoilleen vasta syksyllä.
Vapaa sana / Vs: Lepänkin ero puhuttaa
: 29.03.22 - klo:19:07
Juu ei kannata ittee burnouttiin vetää.

Täysin totta tuokin. Mutta jos alkaa olla noin kypsähtänyt niin kyllä se pitäisi julkisesti myöntää. Samoin jos syy oli jokin muu kuin julkisesti on sanottu. Nyt näyttää vähän siltä että kun ei enää saanut tahtoaa riittävästi läpi niin lähti ovet paukkuen tai muulla tavalla kiukutellen kulissien takana.
Kun asia ainakin joidenkin mieltä kutkuttaa niin tuolla jotain hyvin lyhyesti.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000008716222.html
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: MF 4260
: 17.03.22 - klo:22:32
Aluevaihteistossa on kuulemma joku jousi joka katkeaa joskus, tyyppivika, mahtaako olla vaikea korjata?

Traktori pitää katkaista hytin alta jotta jousen pystyy vaihtamaan. Joten homma on ainakin työläs vaikka olisi hyvät tilat ja taitoa...
Yle levittää surutta ruoanloppumispropagandaa, mistä suunnasta lie tekstit. Maataloustuilla pyritään kuitenkin siihen, että tuotanto vähenisi joka tapauksessa. Talonpoikaisjohtajat - Juha ja Eerikki - ovatkin päivittäneet kotitilansa tuotannon jo etuajassa.
Ruotsalaisista kaupoista on kaikki muovikanisterit myyty loppuun.

Ammottihan Koronan alussa kauppojen vessapareri hyllyt tai käyvät vähän aikaa tyhjyyttä mikä kuulostaa samalta kuin ruorsalaisten kanisterihamsterointi. Eli ihmismieli saa tekemään käsittämättömyyksi joskus  ::)

Onko minkään sortin syytä esitetty ruotsalaisten kanistereiden ostointoon vai ovatko he jo polttoainepumpuilla jonossa tai tappelemassa kuka saa viimeisen tipan?
Raatasin tässä yhen sonninkasvattajan kans. Navetta rakennettu kymmenkunta vuotta sitte ja melekeen joka vuosi menny nollatuloksella ja kauraryynit ja makkarat ja lemunaatit vissiin ostettu mehtärahalla. Viime vujen tilinpäätös kuulemma sitte reilusti tappiolla, tosin siitä syystä kun tehty täyvvet poistot.

Kysyitkö miksi täysillä poistoilla on näytetty reilusti tappiota. Ilman todella hyvää syytä tuossa ei ole mielestäni mitään järkeä. Eikä varsinkaan silloin jos on vielä velkoja kasvattamosta maksamatta.
Kylmis kirjoittaa ihan asiaa. Eipä suurimokauran yrittämiseen oikein muuta tarvitse tehdä kuin valita suurijyväinen lajike jolle kokemusperäisten taulukoiden mukaan ei tule kovin helposti homemyrkkyjä. Ja jos ei suurimoksi kelpaakaan niin fiksut ostajat maksavat ihan mukavat lisät jyväkoosta ja hehtolitrapainosta myös rehukauralle.
Samantapaisia muistikuvia kuin edellä. Mutta ihan automaattisesti rekisteröinti ei tainnut tulla vaan jotain piti ruksia joskus kevään päätukihaussa. Jos olet tuohon aikaan tukia hakenut niin olettaisin että jotain olet ruksinut. Muistaakseni yksikään viljanostaja ei ole koskaan moisesta kysellyt tai maininnut sanaakaan.

Nettikuukkeli kertoo että rekisteröitymistapa on muuttunut vissiin 2008. Ei ole enää tukihakemuksen yhteydessä.
https://www.farmit.net/kotielain/2008/01/15/netista-loytyy-rekisteri-rehualan-alkutuotannon-toimijoista

Jos ei muista onko joskus rekisteröitynyt vai ei niin lista rekisteröitymeistä alkutuottajista löytyy
https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/elaintenpito/rehut-viljelijat-ja-kotielaintuottajat/rekisteroityneet-rehualan-alkutuotannon-toimijat/

Rekisteröitymisohjeita jos niitä kaipaa
https://www.ruokavirasto.fi/viljelijat/elaintenpito/rehut-viljelijat-ja-kotielaintuottajat/rekisteroityminen-rehualan-alkutuotannon-toimijaksi/
Alkuperäisestä aiheesta.... Heimo on vissiin jo tarkistanut minkä verran eläkettä on tähän mennessä karttunut ja kuinka paljon todennäköinen tuleva eläke muuttuu jos  ensivuonna luopuu karjasta. Samalla voisi tai ehkä kannattaisi ainaki ottaa selvää miten eläke muuttuu jos viimeiset vuodet tekisi jotain palkkatöihin verrattavaa työtä. Jos oma fyysinen kunto on tarpeeksi hyvä eikä elukoiden hoitoon ole tympääntynyt niin ei lomittaminenkaan välttämättä kovin huono vaihtoehto olisi. Kunhan on ensin ruuvannut oman korvienvälinsä sopivaan asentoon.
Kasvintuotanto / Vs: Speltti
: 15.12.21 - klo:08:55
pelttiä on olemassa myös kevätmuotoa.
Joskus haettiin Birkkalasta kuorittua spelttiä, joka jauhettiin omalla kivimyllyllä. Ihan hyviä leivonnaisia tuli.

Kuulostaa ihan spelttipullamössöjauholta jos on kuorittu oikein kunnolla  ;D

Osaavan jauhopeukalon käsissä speltistä varmaan syntyy ihan hyviä leipiä, pullia, leivonnaisia ja puuroja. Jo ihan siitäkin syystä että se joka tapauksessa maistuu hieman erilaiselta kuin ne viljat joihin on tottunut. Silloin kuin itse jauhatettiin vehnää leivontaan niin jonkin verran tuli aina grahamjauhoja jotka vissiin ovat venhän kuoren alta jyvän pinnasta tulevaa jauhoa. Niistä tehdyt sämpylät olivat oikein hyvän makuisia. Kaikilla viljalajeilla taitaa lopputulokseen vaikuttaa paljon se mistä osasta jyvää jauhot tai ryynit on tehty.

Jos spelttiä alkaa viljelemään muutenkin omaksi huvikseen tms. pitää samalla varautua jalostamaan tai jalostuttamaan jyvät kuluttajille myytävään muotoon ja myös markkinoimaan ne itse.
Pellervon taloudellisen tutkimuslaitoksen asiantuntijoiden mukaan kauppasaarron jälkeen Suomen markkinoille on virrannut paljon halpoja elintarvikkeita (erityisesti maitotuotteita) EU-maista ja Yhdysvalloista

Kauppojen hyllyjä joskus uteliaisuuden, huvin ja harrastuksen vuoksi tiirailevana tuo väite kuulostaa lähinnä potaskalta joten sinulla on varmaankin antaa kunnollinen lähdeviite josta tuo asia yksiselitteisesti selviää. Ylipäätään en muista koskaan nähneeni Suomessa amerikkalaisia maitotuotteita. Muista EU-maista kyllä jotain tulee mutta niitähän tuli jo ennen kauppasaartoa.Ei kai se voi tulla ilman jonkinlaista ohjainta. Pitäähän puomikin taitella jollain, ei siihen trimble taivu. Ja manuaalinen lohkojen sulkeminen.
Saattaahan ruisku olla isobus-kone, hoituu sieltä virtuaaliterminaalista puomit ja muut siinä kuin mallin omalla päätteelläkin?

Ennen kuin isobusista tuli lähes vakiovaruste uusiin traktoreihin niin näyttelyssä eräs Hankkijan myyjä  ei suostunut edes keskustelemaan siitä että Amazonen lannoitteenlevitin olisi myyty ilman ohjainta vaikka todennäköisellä asiakkaalla oli jo entuudestaan ruisku jonka ohjan olisi sopinut myös levitimeen. Syynä oli se että sitten kun jonpi kumpi vaihdetaan niin se olisi ilman ohjainta mikä hankaloittaa kaupantekoa.

Virtuaaliterminaaliin varmasti saa näkyhviin kaiken tarvittavan. Asiasta oikeastaan tietämättömänä muistelen että on hommattava vähintään ohjelma tai jokin älymötikkä jotta virtuaalisen ohjaimen saa ohjaamaan ruiskua? Jotkut haluavat oman ohjaimen tai vähintään toisen näytön siitä syystä ettei yhdelle näytölle mahdu samaan aikaan riittävästi tietoja ja näppäimiä jotta ne olisivat käyttökelpoisen kokoisia.
Eihän tuossa mitään ihmeellistä ole eikä edes oikeastaa kaupungistumiseen liittyväistäkään jos vaihtaa taloyhtiön tilalle tiekunnan  ::)   Oikeastaan sekä taloyhtiöiden, tiekuntien yms. pitäisi olla sen verran suuria että tarpeeksi täysjärkisiä osakkaita on riittävästi jotta asiat hoituvat tasapuolisesti. Liian pienissä piireissä kaikki menee liian helposti henkilökohtaiseksi tai muistellaan muutaman vuosikymmenen takaisia tapahtumia.
Sivuja: [1] 2 3 ... 155