Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 5

Aiheet - Make

Tilasin noin kuukausi sitten erään ruotsalaisvalmisteisen varaosan kotiin toimitettuna. Pariviikkoa sitten sain puhelun naisihmiseltä noin 50 km päästä ja hän kertoi saaneensa minulle kuuluvan paketin, jossa lähettäjä oli tämä ruotsalaisfirma. Soitin myyjälle ja kerroin, missä osoitteessa osani nyt luuraa. En viitsinyt lähteä sitä hakemaan kun joudun kerran kotiinkuljetuksesta maksamaankin. Tänään jakeluauto toi paketin, joka on kuormakirjan mukaan lähtenyt tehtaalta 10.12. Kuormakirjassa lukee ruotsiksi: Kuljettajan kadottama tavara, kuljetettava ilman kustannuksia. Jäiköhän se ensimmäinen osa sinne sen naisihmisen riesaksi?  :o
Mulla on ollut laajakaistayhteys kuparikaapelilla. Kaapelin huonokuntoisuuden takia yhteysnopeutta on tiputettu 10/1. Isommalla nopeudella tulee katkoksia. Nopeustesti näyttää sisään 9,4 ja ulos 0,91, ping 19.
Nyt hankin Saunalahden 4G superin langattoman. Illalla nopeus näytti sisään 16,5 ja ulos 12. Tänään sisään 8,64 ja ulos 5,18, ping 19. Sivujen avautuminen tuntuu langattomalla kestävän huomattavasti langallista kauemmin. Myös verkkotulostimen tulostuksen aloitus kestää huomattavan kauan.
Taitaa Saunalahden paketti lähteä paluupostiin.  :(
Kuinkamonella on ruiskussa suutinsihdit paikoillaan? Meiltä jätettiin aikoinaan pois kun tuli kunnon pääsuodatin. Ei noiden suuttimien kanssa juuri ole ongelmia ollut. Yaran Vitat sitten tukkii jo suutinputkenkin, ei siihen vaivaankaan suutinsihdit auta.
Aikaisemmin on ollut ajokortittomia liikenneministereitä, armeijaa käymättömiä puolustusministereitä mutta nyt tuli kyllä huippu: laskutaidoton valtionvarainministeri.  :o Abrobaturin kirjoittanut on joko pohjattoman laiska tai ei omaa laajaa matemaattista tajuntaa.
Vapaa sana / Räsäsen suurin ongelma
: 09.05.15 - klo:15:32
Räsäselle näyttää suurin ongelma nykysuomessa olevan avioliittolaki.  ::) Onneksi jäävät oppositioon.
Kasvintuotanto / Kevättyöt 2015
: 20.03.15 - klo:20:56
Jokos on peltotyöt aloitettu?
Perunaa tänään istuteltiin. Samalla tuli ajettua jyrsimellä kierros kyntövakoja kiinni. Maa on hienossa kunnossa. Naapuri on viikonverran kylvellyt hernettä. Muutama hehtaari on jo harson alla.
Alkais olla aika hankkia uusi keskipakolevitin. Nykyinen on 4 tilan kimpassa Amazone ZAF 804 käytetty nyt 20 vuotta.
Vaatimuksena 2000 kg säiliö ja 21 m levitysleveyttä. Mahdollisimman yksinkertainen ja tarkka. Vaakaa ei haluta.
Kuinka kauan jauhatuksesta hernejauho pysyy käyttökelpoisena lehmälle?
Ensivuonna ylimääräiset tukioikeudet mitätöidään siinä suhteessa kun on omia ja vuokrattuja. Jos jollain isännällä on vaikka tuplaten tukioikeuksia peltoon nähden ja puolet pellosta vuokrattua tukioikeuksineen  mitätöityy kolmannes vuokranantajankin tukioikeuksista.  :o ::)
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vasikkaa nam
: 26.10.14 - klo:22:20
Keväällä jätettii Ch risteytys lehmävasikka kasvamaan. Oli samalla ruokinnalla lypsylehmäksi kasvatettavien vasikoiden kanssa.  Lähetettiin lokakuun alussa teuraaksi ja otettiin kokonaan palautukseen. On hyvää ja mureaa vaaleata lihaa.  ;)
100 kg oli lihapaino. Tilityshinta olis ollu 1,29€ kg (ALV omankäytön laskelmaan  ;) ) Teurastus maksoi 56€ sis Alv. Lihanleikkaamon laskua ei ole vielä tullut.
Kvernelandin paluuauroja ei viimeaikoina oo saanu millään säätöihin. Menee ihan erilailla erilaisilla maalajeilla ja erisuuntiin ajaessa. Nyt huomasin ojaksen vääntyneen siitä kohtaa, kun se nojaa niihin neljään kuulaan. Ensimmäinen siipi kulkee ihan eri asennossa kuin muut. Onko joku saanut tuollaista korjattua, vai pitääkö hankkia uusi ojas. Aika ison pillin vaatii jos tuota lämmittää. Prikka kuulan alle saattaisi myös auttaa.
Evirassa ja ehkä muuallakin maataloushallinnossa varmaankin juhlitaan tavoitteiden täyttymistä.  ::)  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/byrokratia-vie-voimia-työmäärää-enemmän-1.69337
Evira on viimaikoina eniten kunnostatunut ylimääräisillä kirjausvaateillaan, mm rehukirjanpito ja rotanmyrkkykirjanpito. Noiden paikkaansapitävyyttäkään ei kukaan pysty valvomaan, ainoastaan olemassoloa.
Vapaa sana / Luonnosta vieraantuneet
: 12.07.14 - klo:11:01
Kyllä on ihmiset toimittajia myöten vieraantuneet luonnosta, kun ihan normaalista ilmiöstä saadaan uutinen. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014071118481962_uu.shtml
Kasvintuotanto / Kuivaheinä 2014
: 24.06.14 - klo:22:21
Onkos paljon kuivaheinää tehty? Laitoin tuossa osan noista harrasteheinistä nurin. Aikahyvin oli LHP:t kasvaneet.
Oliskos tähän seuraan tulijoita?
ps. krapula on köyhien sairaus.  ;)
Sivuja: 1 [2] 3 4 5