Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6

Aiheet - Make

Mielestäni joskus on opetettu, että viljan kuiva-ainesato on keltatuleentumisvaiheessa suurin ja alkaa laskemaan tuleentumisen edetessä. Viimeisessä Käytännön Maamiehessä väitetään kuiva-ainesadon vielä nousevan tuleentuessa.
Tuohon pihalle asennellaan puistomuuntamoa. Olin kuvitellut, että sellainen on valmis paketti joka tuodaan pihaan ja lyödään tulevat ja lähtevät piuhan kiinni. Ei siinä ollutkaan kuin peltipömpeli. Muuntajakone nostettiin erikseen sisään ja sisäisetkin johdotukset tehtiin paikanpäällä. jonkinverran näytti asennuspaikkakin hankalalta kun molemmissa päissä oili tulevia johtoja varten kaivettu iso kuoppa. Siinä asentajat sitten killuivat huoltoluukun kynnyksen päällä. Kaapelikengissä jotka olivat metristen irtojohtojen päässä oli liian pienet reiät muuntajakoneen kiinnityspultteihin. Niitä sitten antenniporalla kädessäpitäen  suurensivat.
Tällälailla maallikkona kuvittelisi johdotuksen tekemisen käyvän tehtassa nopeammin ja turvallisemmin.
Koskas aloitatte rehunteon? Ensimmäisistä timpoista alkaa tähkä tirkata. Maanantaina meinasin laittaa poikki. Korjuuaikaennustekin alkaa samana päivänä.  :o aitaa jtkossa trvita hakea Virosta tällaiset palvelut.  >:( Korjuuaikanäytteen laitoin keskiviikkona maitoauton mukaan. Ei näy vielä tuloksia.  :(
Vapaa sana / Ässän tulos
: 11.02.16 - klo:15:34
S-ryhmä halpuutti katteistaan tinkimällä. Operatiivinen tulos kasvoi 17 %  >:( http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/s-ryhmän-tulos-parani-vaikka-myynti-pieneni-1.138286
Lueskelin Nautarekisterin mukana tullutta tiedotetta nautatiloille. Täydentävien ehtojen jne. tekstistä en ymmärtänyt oikein mitään. On varsinaista sanahelinää.  :o
Millaista kirjanpitoa on pidettävä kuolleista eläimistä? Löytyyhän ne Nautaeläinluetelosta ja Ammusta/minunmaatilastani. Miten yli 6 kk ikäiset naudat pitää tarkastaa päivittäin? Pitääkö laiduneläimiä käydä katsomassa päivittäin? Toteumaa ei pysty valvomaan mitenkään, kunhan vaan sanoo jokapäivä käyneensä.
Jokos olette pyöritelleet maatilaanne? Vähän tuossa pyöritellyt ihan mielenkiintoisen näköisiä käppyröitä pyörii. Kännykällä käyttäessä vähän paljon linkkejä, jotka tuppaavat aukeamaan kun näyttöä vierittää.
Tilasin noin kuukausi sitten erään ruotsalaisvalmisteisen varaosan kotiin toimitettuna. Pariviikkoa sitten sain puhelun naisihmiseltä noin 50 km päästä ja hän kertoi saaneensa minulle kuuluvan paketin, jossa lähettäjä oli tämä ruotsalaisfirma. Soitin myyjälle ja kerroin, missä osoitteessa osani nyt luuraa. En viitsinyt lähteä sitä hakemaan kun joudun kerran kotiinkuljetuksesta maksamaankin. Tänään jakeluauto toi paketin, joka on kuormakirjan mukaan lähtenyt tehtaalta 10.12. Kuormakirjassa lukee ruotsiksi: Kuljettajan kadottama tavara, kuljetettava ilman kustannuksia. Jäiköhän se ensimmäinen osa sinne sen naisihmisen riesaksi?  :o
Mulla on ollut laajakaistayhteys kuparikaapelilla. Kaapelin huonokuntoisuuden takia yhteysnopeutta on tiputettu 10/1. Isommalla nopeudella tulee katkoksia. Nopeustesti näyttää sisään 9,4 ja ulos 0,91, ping 19.
Nyt hankin Saunalahden 4G superin langattoman. Illalla nopeus näytti sisään 16,5 ja ulos 12. Tänään sisään 8,64 ja ulos 5,18, ping 19. Sivujen avautuminen tuntuu langattomalla kestävän huomattavasti langallista kauemmin. Myös verkkotulostimen tulostuksen aloitus kestää huomattavan kauan.
Taitaa Saunalahden paketti lähteä paluupostiin.  :(
Kuinkamonella on ruiskussa suutinsihdit paikoillaan? Meiltä jätettiin aikoinaan pois kun tuli kunnon pääsuodatin. Ei noiden suuttimien kanssa juuri ole ongelmia ollut. Yaran Vitat sitten tukkii jo suutinputkenkin, ei siihen vaivaankaan suutinsihdit auta.
Aikaisemmin on ollut ajokortittomia liikenneministereitä, armeijaa käymättömiä puolustusministereitä mutta nyt tuli kyllä huippu: laskutaidoton valtionvarainministeri.  :o Abrobaturin kirjoittanut on joko pohjattoman laiska tai ei omaa laajaa matemaattista tajuntaa.
Vapaa sana / Räsäsen suurin ongelma
: 09.05.15 - klo:15:32
Räsäselle näyttää suurin ongelma nykysuomessa olevan avioliittolaki.  ::) Onneksi jäävät oppositioon.
Kasvintuotanto / Kevättyöt 2015
: 20.03.15 - klo:20:56
Jokos on peltotyöt aloitettu?
Perunaa tänään istuteltiin. Samalla tuli ajettua jyrsimellä kierros kyntövakoja kiinni. Maa on hienossa kunnossa. Naapuri on viikonverran kylvellyt hernettä. Muutama hehtaari on jo harson alla.
Alkais olla aika hankkia uusi keskipakolevitin. Nykyinen on 4 tilan kimpassa Amazone ZAF 804 käytetty nyt 20 vuotta.
Vaatimuksena 2000 kg säiliö ja 21 m levitysleveyttä. Mahdollisimman yksinkertainen ja tarkka. Vaakaa ei haluta.
Kuinka kauan jauhatuksesta hernejauho pysyy käyttökelpoisena lehmälle?
Ensivuonna ylimääräiset tukioikeudet mitätöidään siinä suhteessa kun on omia ja vuokrattuja. Jos jollain isännällä on vaikka tuplaten tukioikeuksia peltoon nähden ja puolet pellosta vuokrattua tukioikeuksineen  mitätöityy kolmannes vuokranantajankin tukioikeuksista.  :o ::)
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6