Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6

Aiheet - Make

Kasvintuotanto / Syksyinen lautasmuokkaus
: 06.03.14 - klo:17:41
Aikamoisia uria on taas kerran vesi syönyt syksyllä lautasmuokatuille lohkoille. Ympäristötuen ehdoissa pitäisi olla vaatimus kyntää 20 metrin suojakaistat lautasmuokatun lohkon reunoille.  ???
Kasvintuotanto / Moommilan savi
: 25.02.14 - klo:19:11
Ihmeellistä jäykkää savea tuolla moommilassa kun kynnös näyttää KV:n kuvassa kukkamullalta. ::) Puolet tarvitsee Massikka piristystä ennenkuin 7 siipeä liikkuu savella, eikä silloinkaan resurssit 10 kilsan vauhtiin riitä.
Vapaa sana / Hankkija protestilistalla
: 10.01.14 - klo:16:37
Näky Hankkija Oy, Salo olevan 851 € protestilistalla.  ::)
http://www.taloussanomat.fi/yritykset/protestit/protesti-295929/
Vapaa sana / Puolalaisia sikarekkoja
: 30.08.13 - klo:20:16
Mitähän sikoja puolalaiset rekat mahtoivat kuskata Vakka-Suomesta Hangon suuntaan? Aika isokokoisia kärsiä työntyi luukuista ulos, eivät olleet välityskokoisia.
Kasvintuotanto / Sadetus
: 02.06.13 - klo:11:06
Kuinkas moni sadettelee peltojaan ja millaisilla kalustoilla? Mulla on nyt Tuikomat 75/300 palje vuodelta 1981 naksuttanut vettä ohramaahan viikonverran. Tällä aukealla on kolme muuta sadetuskonetta viljalla ja muutama vihanneksilla.
Salkkarin tekstaripalstalla kitkarenkaat saavat nastoihin uskovissa uskonnollisen kiistan. Mites täällä?  ::)
Emännän autossa on neljättä talvea kitkat alla. Pito on ollut ennakkoarvioitakin parempi. Mukava syksyllä vaihtaa talvirenkaat alle kun rengasmelu hiljenee.  ;)
Onko jotain konstia, kun Kvernelandin aurojen pultin kannat tulevat läpi kulutusosista. Niissä on sellainen ihmeellinen melkein pyöreä kanta.
Kasvintuotanto / Hukkakaurattamuustarkastus
: 26.08.12 - klo:21:14
Uusista vuokramaista on 8,5 ha lohko hukkakaurarekisterissä. Hukkakauraa ei ollut kuulemma pariin vuoteen näkynyt. Tilasin tukihaussa hukkakaurattomuustarkastuksen. Lohkolla oli lähteensilmä, joten merkitsin yhden aarin tilapäisesti viljelemättömäsi. Hukkakaurattomuustarkistusta ei sitten tuo viljelemättömän takia voinut tehdä.  >:( Tuokin lohko pitää kohta laittaa nurmelle, joten jääköön sitten edelleen rekisteriin.
Hukkista tuolta lohkolta ei löytynyt.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Smart HDD
: 30.03.12 - klo:20:51
Emännän läppäriin iski Smart HDD. Milläs sen sais pois? Näyttää hiukan epäilyttäviltä Kuukelin poisto-ohjeetkin.
Mielenkiintoinen laskusysteemi Fortumin laskuissa. Sähkökatkokorvaus maksetaan Alvilla vähennettynä maanviljelijälle, eli 700 maksimikorvaus on 569,10 €. Laskulla tuo 569,10 sitten vähennetään verollisesta summasta.  :o
Eli viljelijän korvauksesta vähennetään ALV kahteen kertaan.
Maatalousministeri Koskinen aikoo poistaa investointituen kiintiövaatimuksen. Tämä lisää navettainvestointeja sinne missä kiintiöistä on pulaa eli C-alueelle.
Hankin syksyn poikimaruuhkaan muutaman vasikkaiglun. Tämänillan tuuli oli kaatanut yhden iglun häkkeineen kyljelleen. Vasikan pyydystämissä oli jonkinlainen sou.   ::) Miten muut ovat nuo iglut ankkuroineet?
Maailmalla tuntuu olevan viimeinen huuto pakkojuottaa vasikalle välittömästi syntymän jälkeen 4 litraa ternimaitoa. Tanskassa on tällä saatu vasikkakuolleisuutta pudotettua radikaalisti. Amerikkalaisten tutkimusten mukaan kun ternimaitoannos nostetaan kahdesta neljään litraan niin aikanaan lehmänä tuo vasikka tuottaa ensimmäisenä vuonna 950 kg enemmän maitoa ja toisena vuonna 1650 kg. Yhdellä vasikan pakkojuotolla saataisiin siis suunnilleen kolmannen lypsykerran verran lisää maitoa.  8)
Vapaa sana / Reissuun
: 01.09.11 - klo:23:19
Make lähtee huomenna omaan maahansa.  ;D
Vapaa sana / Cameliinaa biodiisseliin?
: 24.07.11 - klo:20:14
Onko Nesteen pakko keksiä erikoisempia kasveja biodieseliinsä? Mitä järkeä olisi viljellä cameliinaa teollisuuskäyttöön rypsiin/rapsiin verrattuna.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6