Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 531

Viestit - Make

Tosta Spraycontrollista väännettiin vanhassa Agronetissä joskus oikein kunnolla.  ;D
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 21.06.22 - klo:23:30
Kyllä siellä Etelä-Suomen savimaallakin on  talven jäljiltä varastoitunut 5-6 t satoon vaadittava vesi, jollei maata ihan piloille ole sotkettu.  Pari viikko orastumisen jälkeen pitää vaan oraalle antaa 30 mm vettä, että juuret jaksavat kasvaa vesivaroihin kiinni. Lisäksi vesi pehmentää maata, jolloin juuret pääsevät paremmin tunkeutumaan. 40 vuotta on tarvittaessa sadetettu, joten jonkinnäköinen kokemus on asiasta tullut.
Mikä ei tapa ni se vahvistaa. ;)
Viimekevään perustuksista ei kesän jälkeen ollut kuin apilat ja mailaset hengissä. Kokoviljan korjuun jälkeen kylvettiin välittömästi nurmisiemeniä lisää. syksy oli kehno ja talvi kova. keväällä oli palkokasvit kuolleet ja nuo syksyn kylvöt hyvin hentoja. keväällä ne kylvettiin kolmannen kerran. Satoa noista ei kertynyt, parhaita paikkoja yritettiin korjata, niistä kertyi muutama satakiloa hehtaarilta. Pääosin niissä nyt kuitenkin kai ok pohja.
690 maanantaina korjattujen D painotetulla keskiarvolla. Suunnilleen 80 ha korjattiin maanantaina.
Jos Make on nyt vasta rehun tehnyt, niin muiden ei tartte vielä viikkoon edes ajatella rehun tekoa,
Talvi oli jättänyt vain timpat henkiin. Niiden korjuuaika on hiukan myöhäisempi ja tartti hiukan kasvattaa, että silppurimies löysi karheet.  ::)
Siilos ois peiteltynä.  8)
Olen syysviljoille käyttänyt  seosta 22 g Express+ 0,5 dl Primus+ kiinnite. Menee isotkin saunakukat, eikä ole jälikasvirajoituksia. Sunnuntai-iltana ajoin omat ruisvehnät.
Eik riisirahal kuulu ostaa riisii?
40 tonnisella on suurimpia haudattu, kun ei ole saanut silläkään liikkeelle. keväällä yksi ammuttiin kun ei uskaltaneet edes 40 tonnisella haudata. Armoton hauta pitää kaivaa, että varmasti hautautuu.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: miten..
: 03.06.22 - klo:22:46
Mul on työpuhelimena I-Phone 12 Mini. Se on 13 cm korkea ja 6,3 leveä. Tuossa ei ole virsikirjan kansia, vaan silikonilasi näytöllä ja kumikuoret muualla. Oli iso pettymys kun uusi Se olikin iso. Vanha SE oli tosi näppärän kokoinen. Vapaa-ajalla on sitten isompi.
Teuraille ei täällä ole kortteja tar***** vähään aikaan. Vasikoille tarvitaan edelleen. Muutamat meni ilman kun ei saanut mistään.
Nostolaitteen ja etukuormaajan kauhan väliin saa adapteria, jossa sylinterit. Käy etunostolaitteeseen ja sitten kauha käy etukuormaajaankin. http://www.tmijukkalaulaja.japo.fi/images/IMG_0375.jpg
Tiivistymät oli pahimmillaan kun 165 Fergulla kylvettiin ilman paripyöriä 2,5 m Jukolla. Sitten pari vuotta muokattiin 955 Natikalla ilman paripyöriä kapealla äkeellä. On siinä 18,4R38 renkaat takana. Maat alkoivat kuntoutua kun Natikkaan hankittiin paripyörät ja ojitukseen lisättiin imu joka väliin.
Naapuri hankki talvella traktoriinsa, joka yleensä on yhteisen ruiskun edessä Trimblen automaattiohjauksen. Ihan hyvin sain sen pelittämään ihan päättelemällä. Ei ollut ohjeita, eikä tarvinnut naapurilta kysyä neuvoja. Vaikein rasti oli löytää sen tabletin virtanappula.  ;D
Sivuja: [1] 2 3 ... 531