Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 542

Viestit - Make

Mä olen pysyttäytyny noissa tutunomaisissa viskoissa. Hiton tarkasti nuo 2 lautaselliset levittää, eikä tartte sähkötolppia kiertää.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 01.06.23 - klo:09:57
Suomessa vaan valitetaan kun on kuivaa. Muualla maailmassa tehdään.
Ensiviikolla olisi tarkoitus tehdä. Nokialla korjaavat koiranheinää.
Viileys on kohtuullisesti ohjannut kasvua lehtiin, vaikka kuivaa onkin. Helteet olisivat kyllä myrkkyä nurmille.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 31.05.23 - klo:21:01
Maailmalla tuohon kasteluveden kuljetukseen ja varastointiin on panostettu paljon. Esimerkiksi Po-joen laaksossa on kanavia, joilla saadaan valuttamalla vesi pelloille. Isännät saavat vuoropäivinä availla luukkuja. Tuon takia Italiasta tulee laserlanoja kun ne höyläävät pellot kerran kymmenessä vuodessa jotta vesi leviää tasaisesti. Kataloniassa on kanava ja putkistojärjestelmät lähes kaikille lohkoille, joilla saadaan Pyreneiden vesi pellolle. Kastelumahdollisuudella pelto maksaa 40000 €/ha ja ilman tonnin pari. Saksalaiset ja tanskalaiset pumppaa pohjavettä. Yleensä tuokin vesi on kiintiöity ja laitteistoissa on vesimittarit, joita tarkastajat käyvät tutkimassa. Hollannissa olin joskus rehuntekoaikaan. Siellä sadetuskoneet lauloivat korjatuilla pelloilla, vaikka kanavissa oli vesi miltei pellon tasossa.
Ei se palkkilatakaan huono ole ainakaan savimaalla. Mielestäni palkki hiertää paremmin kokkareita rikki.
Eikös siinä ollut velvoite korjata tuleentuneena? Mitähän sekin tarkoittaa? Meillä tavisviljelyssä kokoviljasäilörehu on tehty aika myöhään kun ajosilppurissa on jyvämurskain. Usein litisteviljaa puidaan viikkoa kokoviljanteon jälkeen.
6 m NZE, eli tiheäpiikkisiä vedelty sataheppaisilla. Ihan hyvin kulkee viljan syvyyksillä. Jos laitetaan 10 cm syvyyttä tai ajaa poltettuun sänkeen niin sitten on tiukkaa.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 29.05.23 - klo:20:39
Pääsääntöisesti niillä, joilla on viljat myymättä on kassa kunnossa ja tuotantopanoksetkin hankittu vähän kohtuullisempaan hintaan.
Paljonkohan on noita joilla eläimet tavanomaisessa ja pellot luomussa? Nautapuolelta osa tuottaa nyt sitten sen 30% markkinoille ja yrittävät haalia nurmirehua muualta.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 24.05.23 - klo:09:28
Kolmella naapurilla painaa sadetuskoneet vettä kevätviljoille.
Yhteistyökumppaneilla on noita ollut rantalaitumilla, joihin olen toimittanut hiehoja. Hyvin on tuntuneet toimivan jos akku kunnossa eikä merivesi ole noussut aitalankojen korkeuteen.
Ei noilla oraalla olevilla ole pääosin hätää. Ohralta pakkanen vie oraat, mutta ne kyllä selviää, jollei tule uutta hallakautta.
9 mm tuli la ja sunnuntain välisenä yönä. Eilen illasta tähän iltapäivään 22 mm. Edelliset sateet tuli lumena.
Joskus 80-90-luvun taitteessa normi määräsi vahvemmat elementit korkeiden pakettien alempiin elementteihin.
Zuidbergin kiinnitysraudat ovat V8400 todella järeät. A95 järeys on vain kolmasosa. Niitä onkin jouduttu vahvistamaan.
Omassa CS 120 Casessa on järeys noiden välistä. Casessa itse raudat kestäneet, mutta työntövarren kiinnityspalkki joskus repesi päästään irti. Muutama tuhat kilometriä tolla on päästyelty viittäkymppiä etuniittokonetta roikottaen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 542