Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 537

Viestit - Make

Joskus 1990-luvulla ajoin 35 x Fergulla, jossa oli mittarissa 880 tuntia. Hämärässä säilytetty ja näytti ihan uudelta. Vaseliinia tuli kengille kun viikottaiset nipat oli kai rasvattu aina 52 kertaa vuodessa.  ::)
Kasvintuotanto / Vs: Nurmelle suorakylvö
: 31.01.23 - klo:11:35
Pari naapuria on 2021 ja 2022 lopetellut noita suojavyöhykkeitä. Glyfo vapun aikoihin ja kylvö Novakombilla sopivaan aikaan. Ainakin kaura onnistunut hyvin. 2021 oli varmaankin paikkakunnan parhaita kasvustoja.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 31.01.23 - klo:11:24
Berneri ostaa myös Perniöön Viljavalle. Sinne on minimi vientierä semmonen että yleensä tarttee viedä useampi traktorikuorma kerralla ja niiden pitää olla paikalla yhtaikaa. Perniössä on myös kuivuri, mutta sekin on kai aikamoinen. Naapuri sinne pui Lexionilla ja 15 km ajossa niillä on 4-5 traktoria reilun parinymmenen motin kärryillä.
En ole kylläkään koskaan vienyt itse viljaa tuonne, vaikkei matkaa ole kuin 15 km.

Berner on tuonut kasvinsuojeluaineita Suomeen satakunta vuotta ja maatalouskaupat myivät. Kun Hankkija siirtyi tanskalaisille ja ne alkoivat tuomaan omi reittejään niin Berner alkoi myymään suoraan viljelijöille. Kasvinsuojeluneuvontaa Berneriltä on saanut iät ajat.
Mitä tuossa on akselin ja hydraulimoottorin välissä?
Onko pyöritystappi ja lingon tappi samansuuntaisia? Onko akselin eripäiden ristikot oikeassa asennossa? Yleensä muotoputket kylläkin sellaisia, ettei mene kuin yhdessä tai kahdessa asennossa paikalleen. Noiden puutteella saa sitä Metsäjussin mainitsemaa nykimistä aikaiseksi.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 17.01.23 - klo:12:06
Harvaksi jääneestä syysvehnästä kaatuilee korsia vielä pitkin kesää. Ulkomaiset lajikkeet useimmiten parempia versomaan keväällä.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 17.01.23 - klo:11:02
Hyvin on vedet hävinneet syysviljapelloilta. Valtaoja menasi tulvia kun tuuli painoi meriveden ojaan. Pelkäsin eilen aamulla kovempaakin meriveden nousua, muttei pahasti noussut pelloille. On ne aikaisemminkin noista hetkellisistä tulvista selvinneet.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 11.01.23 - klo:08:27
Ostin kuorman Axxania hintaan 604€/t . Olis kannattanu hankkia moniravinteisia. ::) Tolla hinnalla olis tarvinnu ostaa toistakymmentä kuormaa, että pääsisi tonnin alarajan yli.
8150 Mega  olis maksanu syksyllä 2001 suoralla kaupalla karavan alle 55000€ verolla. Hinta sisälsi ohjehinnalla 7000 € lisävarusteita.
Jallu Faarao  ::)
Mun skannerilla kun skannaa tiedoston PDF-muotoon niin Vipu aina ilmoittaa, ettei tiedosto ole PDF-muodossa. :o Olen sitten lähettänyt liitteet sähköpostilla toimistolle.
Se Valmetti kumminkin lähtee jos vähänkin kunnossa käymään ainakin 30 asteeseen asti, eikä sitä kauheasti tartte sääliä, kun koneremontinkin melkein tekee sen Hondan hinnalla
Mulla on 805 joka on todella huono lähtemään käyntiin. Edellinen omistaja oli teettänyt moottoriremontin. Nollasta lähtee käyntiin kun jaksaa sahata, tehot on kumminkin hyvin tallella, kymppi on melkein remontin jälkeen ajettu ja samanlainen on ollut kokoajan.
Nelipyttyinen onkin paljon huonompi lähtijä.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 06.01.23 - klo:12:55
Viljavan etelän varastot on huhujen mukaan täynnä.
Vaihda siihen Valmettiin akku, jos on huono. Paljon halvempi kuin Aggregaatti. 505 ja 605 lähtee vaivatta käyntiin ainakin -30 asteeseen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 537