Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 523

Viestit - Make

Peltoviljely kannattavampaa, mutta sitä pitäisi olla paljon enemmän että siitä saisi työn ja toimeentulon.
Suurin osa tuntuu tuntevan paremmin muiden tuotantosuuntien kulurakenteen kuin omansa.  ::) Ehkä kannattaisi vaihtaa siihen minkä paremmin tuntee. 8)
Ne kun paskoo lantaa nuo vegaanitkin. Mitäs niille lannoille pitäisi tehdä ettei vaan pääse luontoon ja kiertoon.  ???
Ei muuta kuin uudelleen kiertoon   :o . Ei kasvaisi hiilijalanjälkikään.
Kumpi, vegaani vai vegaanin paska?
Nyt ei kyllä savoton ymmärtäny. Meneekö vaihde päälle sammuksissa?
Mites tua etanoli kuivurin tankkiin jos hinnat pääsee tässä karkaamaan pön osalta? Alkaa olla jo nyt tasoissa. Toimittaako joku Neste, St1 tai Teppoil sitä?

Palaako se normaali polttimella ?
Ei taida vakuutus korvata, jos kuivuri palaa ja etanoli polttoaineena. ::)
Jossain tuottajien tilaisuudessa oli ollut järkyttynyt kuluttaja, kun oli saanut selville että luomutuotannossa saa käyttää lantaa kasvien lannoitukseen.  ::)
Siitä akselista, jonka pitkästä varresta säädetään vapaaliike voi olla irroitushaarukkaa käyttävä palikka irronnut. Se on siinä orbitrolin alla. Ei tarvitse tuon takia katkaista.
Nyt on tuo hiili niin tapetilla. Kohta varmaankin taas lajien säilyminen. Siinä laiduntaminen on hyvin tärkeää, erityiseti luonnonlaitumet. Sillä puolella emot taas vahvoilla. Ihminen kylläkin tällaisen luontotyypin on aikoinaan muovannut ja mahdollistanut laidunlajien lisääntymisen.
Silentaa tekisi mieli kokeilla, Peltoreissa on aina akku tyhjä tai patterit siinä on nyt jo viimeajat olleet. Silentaa on kyllä kehuttu.
Silenta sopi päähän paremmin, mutta livat heikommat. kaiuttimen johtoja joutui tinailemaan. Mikrofonin melusuojaus Peltoria huonompi.
Meijerit ei pahemmin uusia luomutiloja ota, kun markkinoille ei enempää luomua mene. Luomuvaatimukset aiheuttavat maidontuotannossa aikamoiset kustannukset.
Muut ravinteet paitsi typpi tulee pääasiassa maasta, eikä niitä pakko ole joka vuosi antaa. Jos lannoittaa vaikka 500 kg/ ha ja lannoitteen hinta on noussut 300€/t 700€/t eli kustannus noussut 200€/ha. 5 t satotasolla tekisi 40 €/t. Odottaisin ensisyksyn viljanhinnan olevan vähintään tonverran takavuosien hintoja korkeampia.
Huonosti sanottu, mutta tarkoitin yhtenä vaihtoehtona, että metallimies tekee tarvittaessa tommoset uudetkin keskiöt aika nopeasti. Onko se sitten viritys? ::) Ja sivumennen tosiaan massikan 5 pulttiseen napaan löytyisi keskiöt, ehkä etukuormaajabelkkuun tehty turhan ohuesta aineesta, eikä napa kuitenkaan kävisi, eikä nyt vissiinkään kehäkään ole Belkun mitoilla.
Naapurissa oli aikoinaan Trelleborg Twinit 825 turbo Belkussa.
Eikai ne ylimääräiset reiät vannetta kauheasti heikennä, vaikka vanhastakin tekisi. Suorat keskiöt metallimies kyllä tekee hetkessä. Joskus aikoinaan, ennen täydennysojituksia ei 307 massikka oikein kulkenut. Toin harjottelupaikan Belkun etuparipyörät kotiin ja seuraavana päivänä kyläseppä teki keskiöt massikan takanapaan ja Belkun kehän väliin. Sitten alkoi Massikka kulkemaan. Keskiöt löytis vieläkin, jos jollakulla on tarvetta.
Kai se Peltori on parhaasta päästä. Sanka vaan on turhan lyhyt. Korvalehden alareuna jää reunan alle, vaikka sanka on pisimmillään. Joskus mielellään pitäisi lippalakkiakin päässä, mutta sitten Peltorit painaa jo niin pahasti korvalehteä.
Eiköhän pihatoiden jalottelu osteta rahalla. Ilman jalottelua saa paljon huonompaa hintaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 523