Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 534

Viestit - Make

Tarkoitetaanko pinkeillä merkeillä punaisia tilapäismerkkejä? Eikai niitä saa tilalla olla käytössä. Saa laittaa teuraseläimelle, jos merkki on pudonnut teurasilmoituksen ja kuljetuksen välissä.
Täytyy olla muutakin ongelmaa, jos Valmetti on ulosotossa. Uusimmatkin alkaa olla neljännesvuossadan, niin ei ne ihan kauheasti enää maksa.
[
Lypsyn ja ruokinnan tunnistuksessa kun on e-merkki niin aina jos irronnu merkki vaan löytyy niin helpoimmalla pääsee kun rälläkällä avaa sen nastan pesän että voi tökätä vanhan katkenneen piikin ulos ja korvausmerkki pussista uus piikkiosa ja merkki takas korvaan. Ei tartte alkaa delproon koodaamaan korvausmerkkiä.

Ei meillä tartte korvausmerkkiä koodata Delproon. Sama koodi siinä pitäisi olla.
Onko ulkopuolinen hätäseis tepseli kunnolla paikallaan ja muutenkin sähköäjohtavassa kunnossa?
Uudet magneettipumput  kuulemma kuluttavat paljon vähemmän sähköä kuin vanhat.
Yhteistyökumppanin 8400 on Zuidbergin etunostolaite PTO:lla. Nostolaite näyttää aika vanhalta.
Vähänkin pidemmillä matkoilla käytän.
Kasvintuotanto / Vs: Pysyvä nurmi
: 16.09.22 - klo:10:41
Tuet on ihan samat kuin ei pysyvällä nurmellakin. Hömppää ei saa kuin viljelemällä yhden vuoden muuta kuin nurmea. Olis mielenkiintoista nähdä tilastot, mitenkä pysyvän nurmen määrä on kehittynyt verrattuna viitevuoteen.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 14.09.22 - klo:09:10
Jos rekka ajaa 3 €/motti 10 km asti ja urakoitsija ottaa 0,45 €/motti/km, 6,5 km alkaen kannattaa siirtää rekalla. Joku arvo on myös työn nopeutumisella.
Ei ole ongelmia ollut, varmaankin toistakymmentä vuotta käyttänyt tarvittaessa. Käytetty jos helppoliukoisesta valkuaisesta pulaa. Laitettu sekoittimeen alkupäässä, eikä parane kipata ruuvin päälle jos vaunu jää paljon vajaaksi. Umpiappeessa on jatkuvasti kivennäiseen sekoitettuna käytössä.
Piennarhommissa tuppaa terät ja lautaset taipumaan. Remmivetoisessa kun terien yhteenoton esto perustuu vierekkäisten lautasten erikorkuisuuteen alkavat vierekkäiset terät helposti ottamaan yhteen. Ratasvetoiset on synkronoitu, eikä terä pysty koskaan ottamaan yhteen viereisen lautasen terän kanssa. Jos lautanen on vielä soikea ei terä taipuessaan osu viereiseen lautaseenkaan. Pyöreään lautaseen viereinen taipunut terä iskee aikamoisen rotankolon.
Maxamon on tuo Hankkijan kauppaama rehunsäilöntäaine. Itseä arveluttaa, kun tuo perustuu viljan Ph nostoon, lämpeneekö ape helposti.
Rehu-ureaa saa käyttää ja on saatavilla. Meillä on käytettyappeessa  jos säiliksen valkuainen on alhaalla. Juuri nyt ei ole käytössä, mutta suursäkki varastossa odottaa tarvetta.
Kasvintuotanto / Vs: Ruisvehnän kasvuaika?
: 08.09.22 - klo:18:01
Orinoko ruisvehnää pari vuotta kasvatellu. Tuntuu olevan hieman syysvehniä myöhäisempi. Aikaisemmat kevätvehnälajikkeet taas sitten puidaan yleensä ennen  nyky syysvehniä. 1970-luvulla viljeltiin Vakka-syysvehnää. Se oli aikainen lajike. Vuostuhannen vaihteessa viljeltiin saksalaista Ramiro-syysvehnää myös se oli aikainen. Molemmat olivat alttiita tähkäidännälle.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Kuikelo
: 06.09.22 - klo:21:29
Juu tuo ulkonäkö on tärkein. Amzonen ruiskussa on letkut koteloitu tiukasti, eikä sinne näe mistä vuotaa. Ensin purat hanojen kahvat pois, että saat pellin jotenkin ähellettyä pois. Sitten kokoat hanat, että ne pitävät painetta. Sitten pääset tutkimaan, mikä liitos on löysä. Sitten purat taas hanat, että saat pellin paikalleen.  :o
Ekös tuon Quikken letkupaketin saa vedettyä kokonaisena pois ja sitten voi tutkia letkujen kuntoa.
Omassa 540 Quikassa on vielä putkilla. Putkia ei ole tarvinnut 32 vuoden aikana korjata ja letkuistakin suurin osa alkuperäisiä.
Eikös Heinon kantturat oo parsinavetassa? Niitä ei taida luomuun enää saada. Luomuun lähtöä helpottais, jos nurmissa olis apilaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 534