Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 485

Viestit - Make

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 22.08.19 - klo:22:25
KWS Malibu tuli 11 t tuoreena/ha kosteus 29% (meni litistykseen). Tekee 9 t/ha 14% muutettuna.
Tämä oli kylvetty 2.10.2018.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 20.08.19 - klo:23:02
Vähäiset puinnit tuli valmiiksi. Nurmea ja jurttia on enemän kuin puitavia. Suojaviljat tehtiin kokoviljasäilörehuksi ja viljat meni pääosin litistykseen.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 06.08.19 - klo:18:21
Kohta viikon on tullut viljaa litistettäväksi. Kauraa ja ohraa. Vähän tuppaavat olemaan turhankin kuivia.
Tyypillistä Pietilää laskea samat summat useampaan kertaan maatalouden piikkiin. Teollisuus saa raaka-aineensa Euroopan halvimpaan hintaan. Näistä teollisuus jalostaa ja kauppa myy taas Euroopan kalleimmasta päästä olevat elintarvikkeet. Korkea ruuan hinta ei tule alkutuottajan hyödyksi.
Laimeaksi jää toinen sato salonseudulla . Ovat vielä jättäneet tekemättä toista satoa osa koska korjattavaa ei ole .
Sinimailasta ja kokoviljasta tuli komea sato. Nurmista vähän heikompi. Ei oo vielä silppurikuskin kanssa tarkemmin puhuttu satotasosta, mutta kokoviljalla mittari näytti paikoitellen yli 10000 kg kuiva-ainesatoja hehtaarilta.
Lataäkeellä saa tasaisempaa nurmea aikaiseksi kuin muilla.  ::)

On tullut jontikallakin ajeltua, muuten käypäänen, mutta suunnanvaihdin omaan mieleen vähän tönkkö ja ei muutenkaan oikein istu käteen. Valtran n141 hitekkinä (uskaltaiskohan advancea ostaa, ois enempi tarjontaa) kuormaimella ja täysjousilla olisi tosiaan paras vaihtoehto. Tähän vaikuttaa positiiviset 4000h n-valtralla joka on ja pysyy talossa!
Mulla on reilut 5000 tuntia ajettu N111 Advance. Ei tuossa hydrauliikassa päähydrauliputken pettämistä suurempia vikoja ole ollut. On säätyvätilavuuksinen pumppu kuitenkin nykyaikaa ja sähkölohkot mukavia käyttää. Myös hytti on hiljaisempi.

Noita ajolinjoja eilen illalla mietiskeli, mutta ajattelin että turha mun on Petriä opettaa. Tietoahan sillä löytyy ja ei ihan untuvikko kait äjestys hommissakaan :) Mutta joitakin tekis joskus mieli opastaa, että pienikin erisuuntais ajo edelliskertaan nähden lisää tasaus ja muokkaus vaikutusta reilusti. Taittiin kouluaikana puhua 30 asteen kulmasta. Mutta ajetaan kuin junalla "pyörä raiteeseen" joka kerta ja ennen kylvöä pelto on epätasaisempi kuin kynnön jälkeen :( Mutta ainahan sitä on helppo toisen tekemisiä selän takana arvostella :)
Erityisesti kevyellä maalla nurmea perustettaessa ei saa äestää poikittain suunniteltuun niittosuuntaan nähden. Pyöränkohta painuu ja seuraavalla ajokerralla äest täyttää nuo pyöränjäljet. Myöhemmin pelto tiivistyy pyöränjälien välistä ja noihin pyöränjälkiin syntyy hyppyrit.
Ih 955 veti 6 m Väderstad NZE komeasti, eikä tuo ollut ollenkaan kevyemmästä päästä äkeitä. Piikkejä oli 91. Mäkeäkin löytyy senverran, että HydroSampo ei jaksa mennä ylös. Naapuri aikoinaan veteli 90-90 Fiatilla 5 m Väderstadia. Kevyempiä nuo pyörä-äkeet on vetää kuin jotkut Antti-Sampot ja tasaavat ihan erilailla. Tekevät hyvän jäljen hitammin ajettuna.
Uudemmat savimaanäkeet kolmine latoineen ovat sitten raskaampia vedettäviä.
Kyllä 5 m pyörä-äes liikkuu 80-90 heppaisella.
Kyllä kuvat ainakin näyttää samoilta kuin 5820. Lämmityslaitteen säätimetkin ilmasuuttimet on ihan samanlaiset ja . Muuten vipuja hieman päivitetty
Kasvintuotanto / Vs: Syysvehnä vs syysruis
: 04.07.19 - klo:22:17
Magnifigiä ei saanut nurin millään ja mukavasti sekin antoi satoa. Nyt kokeilussa KWS Malibu. Tähkä ainakin näyttää komealta.
Omille eläimille kun kasvattaa saatautiaineilla lisää hehtopainoa ja sitäkautta viljan väkevämmäksi energian suhteen. Tämä taas vaikuttaa suurestikin eläintuotannon tuloksissa.


Samaa mieltä, kyllä tuon nyt kestää pitäisi. Noin 3000-4000 tunnin välein 
vaihtoivat pakan 7600 salaojaketjukoneessa. Aika usein jumitti raskaaseen paikkaan
tai liekoon ja kone sammui kunnes pakka kuluneempana jäi luistamaan. Vaihto ei pellolla kauan
kuskilta vienyt, koska ei ollut mitään hyttiä päällä.

-SS-

Meidän pellolla 7610 ketjumaran edessä suli ulosoton kytkin yhdeksi klimpiksi. Veikko paloitteli kaasupillillä ulosottokoneiston perän sisällä.
Hajooaako ne vanhuuttaan vai hajoaako uudet yhtälailla? Ha perävaunuun laitettiin joskus uudet tuollaiset ja maksoivat muistaakseni 30 € kpl. Turhaan paikkautettiin vanhoja. ::)
Sivuja: [1] 2 3 ... 485