Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 489

Viestit - Make

Jukoilla meillä aikoinaan kylvettiin. Kevythinattava 2,5 m jäi heinänkylvöön kun villjankylvössä siirryttiin urakoitsijan käyttöön. Tuosta kun vantaat kuluivat loppuun ostin tilalle 90-luvun puolivälin H3000 raskashinattavan. Syysviljoja sillä on tullut kylvettyä heinän lisäksi ja yllättävän hyvin tuonkin koneen laahavantaisto selvittää kasvinjätteet. Läpäisykyky on parantunut huomattavasti vaihdelaatikkokoneiden jälkeen.
Osia saa Ratas ja ruuvilta hyvin. Varaosamyyjä tosissaan tietää, mitä mihinkin koneeseen kuuluu ja osat tulevat päivässä parissa kotiin.
Äkkiseltään uusi kuulostaisi halvemmlta, jos investoidaan 6 milj. ja parivuotta poistetusta alaskirjataan 7
Mulla on CS120. Maajohdon kiinnitys akun alla pitää joskus putsata. Startti on vaihdettu semmoiseen alennusvaihteelliseen. Samanlainen Iskran startti oli alkujaan kuin Valtroissakin. Kummallakin startilla aina lähtenyt kun on tar***** jos akku, maajohdon kiinnitys, vaihdekepin anturi ja pääkytkin kunnossa.
Kasvintuotanto / Vs: Mitä peltoon 2020?
: 21.01.20 - klo:17:10
Eiköhän talviharson alla ole pääsääntöisesti mansikkaa. Jotkut lajikkeet eivät selviä Suomen talvesta ilman. Mansikkaakin tuolla naakkatuhoista kärsineellä viljelijällä on aikalailla.
Sikarutto vaikeuttaisi myös maitotuotteiden vientiä.
Ainakin etelässä karjatiloilla enemmän Valtroja ja Jontikoita erityisesti viljatiloilla. Jos kone seisoo talvet ei kauheasti tunteja tuu, vaikka työhuippujen aikana paahdettaisiinkin pitkää päivää. Karjatilalla jos vaikka siirrellään rehuja ja kuivikkeita ym parituntia joka päivä keryy jo yli 700 tuntia vuodessa. Valtroilla ajetaan myös muita merkkejä enemmän metsässä, jolloin kertyy myös tal*****teja. Ehkä tuo karjatilan pihapyörittely ja metsäajo kurittavat koneen ulkonäköä myös.
Starttikehä taitaa olla Valmetin/ Valtran heikompia paikkoja, osaksi myös johtuu käytetyistä huonoista starteista.


Joo... tuota tasaus hommaa pitäis miettii miten viksua toteuttaa... ylämäen noustessa ei eroo, kun koukkupainon saa samanlaiseksi kun yhdessä vaunussa (sillä erolla että jyrkissä kinkamissa kaks vaunuu tulee pienemmällä energialla kun neljä akselinen vaunu) Veto ois kiva mut aiheuttaa sen verran painoo, et tähän asti oon jättäny vedon pois sen takia... eihän tuossa kahden vaunun taktiikassa ole kyse koneen (kokonaispainon) suurentamisesta, vaan asian fiksummin tekemisestä (määritetään kokonaispaino ja katsotaan millä tekniikalla päästään kokonaisuudessaan parhaimpaan tulokseen)… mielenkiintoista tuossa tekniikassa on myös se että tuo on ääerettömän ketterä (kääntyy vaivattomasti viereiselle juotille peruuttamatta)..
vajaan 300 kg näyttäis Black Bruinin vetävä napa painavan ja jotain se poistuva napakin painaa.
Mulla on jurttikoneessa Sammon ajoilta peräisin oleva yhdessä pyörässä. Aika peto se on menemään vaikka renkaassa on vaan Trelleborin 404 kuvio. Kaverilla on maansiirtokärryissä tommoset. oli joskus Koneviestissä juttuakin.
Onko muilla ollut vaikeuksia poikimisten ilmoittamisten kanssa? Eilen ensimmäisen poikineen ilmoitus onnistui, mutta toisella ilmoitti, että tietojen haussa tapahtui virhe. Ajattelin, että tuon eläimen tiedoissa oli joku fiba. Tämänpäiväisren poikimisten ilmoitus ei onnistunut ollenkaan.
Taitavat kuitenkin lisääntyä kohtalaista vauhtia.
Siitä lähtee tuo päälimmäinen kansi muutaman pultina avauksen jälkeen ja sitten pääsee tutkimaan kytkentävipua. Kannen alla on muutama O-rengas. O-rengassarjoja noihin myydään muutamalla eurolla.
Kyllähän rikkakasvit ja taudit pitäisi viljelijän tuntea.  ;)
Ruiskutuksista tarkastuksiin on senverran aikaa, ettei tarkastaja enää pysty tarkastamaan, mitä pellossa kasvoi ennen ruiskutusta, kunhan joku havainto on kirjattu. Itselläni on peltotuen suunnittelumalleissa esim viljan rikkatorjunta, jossa on havainto ja siihen on lueteltu muutama tavanomainen rikkakasvi.
ite ihmettelen kuin on kantturan perse tuottannu fosvorii ku ei saa ku muutamn kuution peltoon työntää..    mistä lie hankkinu..?
Rypsirouheesta
Kannattaa kyllä harkita ihan uutta säiliötä. Esim Äärenkonepajalta saa edullisesti uusia säiliöitä sellaisella varustuksella kuin haluaa. Ja pienemmätkin säiliöt on tehty vahvasta tavarasta. Kannattaa ainakin kysäistä.
Parista Äären säiliöstä oli maali lohkeillut isoina palasina. Onkohan nykyään parempi pohjatyö?


Ainakin kun katsoo FAM ja Hankkijan logoja tällä hetkellä niin kummasti on vain samoja piirteitä.  :D
Hyvä kun logosta tietää kun tukee tanskalaisviljelijää.  ::) (Hankkija, FAM, Dava, Vilomix...)
Mutta kuin se tonniperä käytännössä, ettei tule ylikierroksia työkoneeseen.
Kone pitää olla tehty 1000 kierrokselle kuten esim nurmikoneet usein on. Jyrsimessä ei ihan kaikkia välityksiä parene käyttää tonnilla.
Mikäs Lely SS olikaan? Mulla olis 17-21 rataspari 20-sarjaiseen. Saa hake pois.
Sivuja: [1] 2 3 ... 489