Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Aiheet - Make

Ensi vuonna tuoreleikkeen myynnistä vastaa Berner ja kaikki leike myydään tuoreena. Loppuu tanskalaisten kuppaus.  :)
Vapaa sana / Otsoniaukko
: 02.04.20 - klo:10:53
80-luvun tappaja Otsoniaukko mahtunut tiedonvälitykseen: https://yle.fi/uutiset/3-11285999
Aina ihmiskunta tai välillä koko poltsi on kuolemassa johonkin. 1970-luvulla ydinsotaan, 80- luvulla otsonikatoon, vuodenvaihteessa vielä ilmastonmuutokseen ja nyt koronaan.  ::)
Tiedotusvälineisiin ei mahdu kuin yksi kuolonaiheuttaja kerralla. Nyt on niin vahva, että ilmeisesti Lähi-Idässäkin on taistelut loppu kun en ole yhtään uutista nähnyt muutamaan viikkoon Syyriasta.  ???
Koneet, laitteet ja tekniikka / Yliajovaat
: 11.04.19 - klo:22:31
Onko porukalla kokemusta yliajovaaoista? Vaakamyynnin Rinstrum 320 on aika edullinen https://www.vaakamyynti.fi/uutuudettarjoukset/akselivaaka-ajoveuvovaaka-autovaaka-lisanaytot#autovaaka Vaakatalon DAS 15 hiukan kalliimpi.
Onko vasikan kuljetusvaunuista kokemuksia? Calf Cart on kehuttu, mutta aika kallis  http://www.finnlacto.fi/index.php?p=203&strSearch=siirtokärry+
Kelfriä sais kolmet samaan hintaan https://www.kellfri.fi/vasikkakarry
Dan Edgved olisi hinnaltaan välistä, renkaat leveämmät ja matalammat. http://www.pjfarm.fi/karjataloustarvikkeet/vasikat/dan-egtved-vasikoiden-kuljetusvaunu
Onkohan perinteinen että kun ostaa halvan ja hyvän joutuu ostamaan kaksi?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vedinkasto
: 12.03.18 - klo:19:48
Moniko nykyään käyttää vedinkastoa ja millaista?
Meillä hetkenaikaa joskus 15 vuotta sitten käytettiin jodipohjaisia. Silloin kun laidunnettiin päivällä käytettiin joskus rasvan sijaan Viridippiä ja ihan alkukesästä sitä Sun versiota tuosta. Nyt kun on toistakymmentävuotta laidunnettu vain öisin ei ole tar***** edes rasvausta.
Ei oo suurempia ongelmia ollu, vaikkei ole vedikastoa käytety.
Mielestäni joskus on opetettu, että viljan kuiva-ainesato on keltatuleentumisvaiheessa suurin ja alkaa laskemaan tuleentumisen edetessä. Viimeisessä Käytännön Maamiehessä väitetään kuiva-ainesadon vielä nousevan tuleentuessa.
Tuohon pihalle asennellaan puistomuuntamoa. Olin kuvitellut, että sellainen on valmis paketti joka tuodaan pihaan ja lyödään tulevat ja lähtevät piuhan kiinni. Ei siinä ollutkaan kuin peltipömpeli. Muuntajakone nostettiin erikseen sisään ja sisäisetkin johdotukset tehtiin paikanpäällä. jonkinverran näytti asennuspaikkakin hankalalta kun molemmissa päissä oili tulevia johtoja varten kaivettu iso kuoppa. Siinä asentajat sitten killuivat huoltoluukun kynnyksen päällä. Kaapelikengissä jotka olivat metristen irtojohtojen päässä oli liian pienet reiät muuntajakoneen kiinnityspultteihin. Niitä sitten antenniporalla kädessäpitäen  suurensivat.
Tällälailla maallikkona kuvittelisi johdotuksen tekemisen käyvän tehtassa nopeammin ja turvallisemmin.
Koskas aloitatte rehunteon? Ensimmäisistä timpoista alkaa tähkä tirkata. Maanantaina meinasin laittaa poikki. Korjuuaikaennustekin alkaa samana päivänä.  :o aitaa jtkossa trvita hakea Virosta tällaiset palvelut.  >:( Korjuuaikanäytteen laitoin keskiviikkona maitoauton mukaan. Ei näy vielä tuloksia.  :(
Vapaa sana / Ässän tulos
: 11.02.16 - klo:15:34
S-ryhmä halpuutti katteistaan tinkimällä. Operatiivinen tulos kasvoi 17 %  >:( http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/s-ryhmän-tulos-parani-vaikka-myynti-pieneni-1.138286
Lueskelin Nautarekisterin mukana tullutta tiedotetta nautatiloille. Täydentävien ehtojen jne. tekstistä en ymmärtänyt oikein mitään. On varsinaista sanahelinää.  :o
Millaista kirjanpitoa on pidettävä kuolleista eläimistä? Löytyyhän ne Nautaeläinluetelosta ja Ammusta/minunmaatilastani. Miten yli 6 kk ikäiset naudat pitää tarkastaa päivittäin? Pitääkö laiduneläimiä käydä katsomassa päivittäin? Toteumaa ei pysty valvomaan mitenkään, kunhan vaan sanoo jokapäivä käyneensä.
Jokos olette pyöritelleet maatilaanne? Vähän tuossa pyöritellyt ihan mielenkiintoisen näköisiä käppyröitä pyörii. Kännykällä käyttäessä vähän paljon linkkejä, jotka tuppaavat aukeamaan kun näyttöä vierittää.
Tilasin noin kuukausi sitten erään ruotsalaisvalmisteisen varaosan kotiin toimitettuna. Pariviikkoa sitten sain puhelun naisihmiseltä noin 50 km päästä ja hän kertoi saaneensa minulle kuuluvan paketin, jossa lähettäjä oli tämä ruotsalaisfirma. Soitin myyjälle ja kerroin, missä osoitteessa osani nyt luuraa. En viitsinyt lähteä sitä hakemaan kun joudun kerran kotiinkuljetuksesta maksamaankin. Tänään jakeluauto toi paketin, joka on kuormakirjan mukaan lähtenyt tehtaalta 10.12. Kuormakirjassa lukee ruotsiksi: Kuljettajan kadottama tavara, kuljetettava ilman kustannuksia. Jäiköhän se ensimmäinen osa sinne sen naisihmisen riesaksi?  :o
Mulla on ollut laajakaistayhteys kuparikaapelilla. Kaapelin huonokuntoisuuden takia yhteysnopeutta on tiputettu 10/1. Isommalla nopeudella tulee katkoksia. Nopeustesti näyttää sisään 9,4 ja ulos 0,91, ping 19.
Nyt hankin Saunalahden 4G superin langattoman. Illalla nopeus näytti sisään 16,5 ja ulos 12. Tänään sisään 8,64 ja ulos 5,18, ping 19. Sivujen avautuminen tuntuu langattomalla kestävän huomattavasti langallista kauemmin. Myös verkkotulostimen tulostuksen aloitus kestää huomattavan kauan.
Taitaa Saunalahden paketti lähteä paluupostiin.  :(
Sivuja: [1] 2 3 ... 5