Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 5

Aiheet - Make

https://yle.fi/uutiset/3-11838145 Siinä on varsinaisi suppeakatseisia asintuntijoita. Koronataantumasta päästään suojelualueita hnkkimalla.  :o Näin saadaan luontoturisteja. Korona varmaankin tulee vähentämään kansanvälistä matkailua, eikä lentäen saapuva luontoliikkuja edes kauhean ekologinen ole. Kotimaan matkailu on toistensa paidan pesemistä, ei luo uutta tuottavuutta.
Biokaasun tuotanto saattaa tehostaa nurmenviljelyä Hyi! Hiiliviljelykurssilla opetettiin, että hyvä sato nurmessa lisää hiilensidontaa. Varmaankin olisi ekologisempaa, jos Etelä-Suomen pelot siirtyisivät vientiviljan viljelystä kaasunurmelle.
Millaisellakohan sähkövinssillä saisi paska uppopumpun kiskottua ylös? Pumppu painaa reilun 100 kg ja jos tavara on jänkimpää ottaa paska myös vastaan. Nostomatkaa tulee n. 5 m. Noissa yleensä näyttäisi oolevan teräsvaijeri, tarkoittaa ilmeisesti sinkittyä.
Auriojen kääntä takertelee. Kääntö ei useinkaan onnistu ensimmäisellä kerralla vaan tarvitaan tuplayritys. tunttuu, että ensimmäisellä kerralla aurta yrittää kääntää väärään suuntaan. Onko jollain ollut samanlaista ongelmaa ja onko venttiilissä mahdollisesti roska vai kulumaa?
Ensi vuonna tuoreleikkeen myynnistä vastaa Berner ja kaikki leike myydään tuoreena. Loppuu tanskalaisten kuppaus.  :)
Vapaa sana / Otsoniaukko
: 02.04.20 - klo:10:53
80-luvun tappaja Otsoniaukko mahtunut tiedonvälitykseen: https://yle.fi/uutiset/3-11285999
Aina ihmiskunta tai välillä koko poltsi on kuolemassa johonkin. 1970-luvulla ydinsotaan, 80- luvulla otsonikatoon, vuodenvaihteessa vielä ilmastonmuutokseen ja nyt koronaan.  ::)
Tiedotusvälineisiin ei mahdu kuin yksi kuolonaiheuttaja kerralla. Nyt on niin vahva, että ilmeisesti Lähi-Idässäkin on taistelut loppu kun en ole yhtään uutista nähnyt muutamaan viikkoon Syyriasta.  ???
Koneet, laitteet ja tekniikka / Yliajovaat
: 11.04.19 - klo:22:31
Onko porukalla kokemusta yliajovaaoista? Vaakamyynnin Rinstrum 320 on aika edullinen https://www.vaakamyynti.fi/uutuudettarjoukset/akselivaaka-ajoveuvovaaka-autovaaka-lisanaytot#autovaaka Vaakatalon DAS 15 hiukan kalliimpi.
Onko vasikan kuljetusvaunuista kokemuksia? Calf Cart on kehuttu, mutta aika kallis  http://www.finnlacto.fi/index.php?p=203&strSearch=siirtokärry+
Kelfriä sais kolmet samaan hintaan https://www.kellfri.fi/vasikkakarry
Dan Edgved olisi hinnaltaan välistä, renkaat leveämmät ja matalammat. http://www.pjfarm.fi/karjataloustarvikkeet/vasikat/dan-egtved-vasikoiden-kuljetusvaunu
Onkohan perinteinen että kun ostaa halvan ja hyvän joutuu ostamaan kaksi?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vedinkasto
: 12.03.18 - klo:19:48
Moniko nykyään käyttää vedinkastoa ja millaista?
Meillä hetkenaikaa joskus 15 vuotta sitten käytettiin jodipohjaisia. Silloin kun laidunnettiin päivällä käytettiin joskus rasvan sijaan Viridippiä ja ihan alkukesästä sitä Sun versiota tuosta. Nyt kun on toistakymmentävuotta laidunnettu vain öisin ei ole tar***** edes rasvausta.
Ei oo suurempia ongelmia ollu, vaikkei ole vedikastoa käytety.
Mielestäni joskus on opetettu, että viljan kuiva-ainesato on keltatuleentumisvaiheessa suurin ja alkaa laskemaan tuleentumisen edetessä. Viimeisessä Käytännön Maamiehessä väitetään kuiva-ainesadon vielä nousevan tuleentuessa.
Tuohon pihalle asennellaan puistomuuntamoa. Olin kuvitellut, että sellainen on valmis paketti joka tuodaan pihaan ja lyödään tulevat ja lähtevät piuhan kiinni. Ei siinä ollutkaan kuin peltipömpeli. Muuntajakone nostettiin erikseen sisään ja sisäisetkin johdotukset tehtiin paikanpäällä. jonkinverran näytti asennuspaikkakin hankalalta kun molemmissa päissä oili tulevia johtoja varten kaivettu iso kuoppa. Siinä asentajat sitten killuivat huoltoluukun kynnyksen päällä. Kaapelikengissä jotka olivat metristen irtojohtojen päässä oli liian pienet reiät muuntajakoneen kiinnityspultteihin. Niitä sitten antenniporalla kädessäpitäen  suurensivat.
Tällälailla maallikkona kuvittelisi johdotuksen tekemisen käyvän tehtassa nopeammin ja turvallisemmin.
Koskas aloitatte rehunteon? Ensimmäisistä timpoista alkaa tähkä tirkata. Maanantaina meinasin laittaa poikki. Korjuuaikaennustekin alkaa samana päivänä.  :o aitaa jtkossa trvita hakea Virosta tällaiset palvelut.  >:( Korjuuaikanäytteen laitoin keskiviikkona maitoauton mukaan. Ei näy vielä tuloksia.  :(
Vapaa sana / Ässän tulos
: 11.02.16 - klo:15:34
S-ryhmä halpuutti katteistaan tinkimällä. Operatiivinen tulos kasvoi 17 %  >:( http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/s-ryhmän-tulos-parani-vaikka-myynti-pieneni-1.138286
Sivuja: [1] 2 3 ... 5