Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6

Aiheet - Make

Kasvintuotanto / Kevättyöt 2015
: 20.03.15 - klo:20:56
Jokos on peltotyöt aloitettu?
Perunaa tänään istuteltiin. Samalla tuli ajettua jyrsimellä kierros kyntövakoja kiinni. Maa on hienossa kunnossa. Naapuri on viikonverran kylvellyt hernettä. Muutama hehtaari on jo harson alla.
Alkais olla aika hankkia uusi keskipakolevitin. Nykyinen on 4 tilan kimpassa Amazone ZAF 804 käytetty nyt 20 vuotta.
Vaatimuksena 2000 kg säiliö ja 21 m levitysleveyttä. Mahdollisimman yksinkertainen ja tarkka. Vaakaa ei haluta.
Kuinka kauan jauhatuksesta hernejauho pysyy käyttökelpoisena lehmälle?
Ensivuonna ylimääräiset tukioikeudet mitätöidään siinä suhteessa kun on omia ja vuokrattuja. Jos jollain isännällä on vaikka tuplaten tukioikeuksia peltoon nähden ja puolet pellosta vuokrattua tukioikeuksineen  mitätöityy kolmannes vuokranantajankin tukioikeuksista.  :o ::)
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vasikkaa nam
: 26.10.14 - klo:22:20
Keväällä jätettii Ch risteytys lehmävasikka kasvamaan. Oli samalla ruokinnalla lypsylehmäksi kasvatettavien vasikoiden kanssa.  Lähetettiin lokakuun alussa teuraaksi ja otettiin kokonaan palautukseen. On hyvää ja mureaa vaaleata lihaa.  ;)
100 kg oli lihapaino. Tilityshinta olis ollu 1,29€ kg (ALV omankäytön laskelmaan  ;) ) Teurastus maksoi 56€ sis Alv. Lihanleikkaamon laskua ei ole vielä tullut.
Kvernelandin paluuauroja ei viimeaikoina oo saanu millään säätöihin. Menee ihan erilailla erilaisilla maalajeilla ja erisuuntiin ajaessa. Nyt huomasin ojaksen vääntyneen siitä kohtaa, kun se nojaa niihin neljään kuulaan. Ensimmäinen siipi kulkee ihan eri asennossa kuin muut. Onko joku saanut tuollaista korjattua, vai pitääkö hankkia uusi ojas. Aika ison pillin vaatii jos tuota lämmittää. Prikka kuulan alle saattaisi myös auttaa.
Evirassa ja ehkä muuallakin maataloushallinnossa varmaankin juhlitaan tavoitteiden täyttymistä.  ::)  http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/byrokratia-vie-voimia-työmäärää-enemmän-1.69337
Evira on viimaikoina eniten kunnostatunut ylimääräisillä kirjausvaateillaan, mm rehukirjanpito ja rotanmyrkkykirjanpito. Noiden paikkaansapitävyyttäkään ei kukaan pysty valvomaan, ainoastaan olemassoloa.
Vapaa sana / Luonnosta vieraantuneet
: 12.07.14 - klo:11:01
Kyllä on ihmiset toimittajia myöten vieraantuneet luonnosta, kun ihan normaalista ilmiöstä saadaan uutinen. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014071118481962_uu.shtml
Kasvintuotanto / Kuivaheinä 2014
: 24.06.14 - klo:22:21
Onkos paljon kuivaheinää tehty? Laitoin tuossa osan noista harrasteheinistä nurin. Aikahyvin oli LHP:t kasvaneet.
Oliskos tähän seuraan tulijoita?
ps. krapula on köyhien sairaus.  ;)
Uusissa työkoneissa ei näytä olevan hitaan ajoneuvon kilpeä vaan 25 lätkä perässä. Riittääkö tuo?
Kasvintuotanto / Sadetus 2014
: 24.05.14 - klo:20:58
Onkos muilla sadetus tänävuonna mielessä. Laitoin vanhan Tuikomatin ohramaahan naksuttamaan. Yksi naapuri aloitti myös viljan sadetuksen. Vihannesmiehillä sadetti´mia on pyörinyt jo jonkinaikaa.
Kasvintuotanto / Tolppia pelloilla
: 23.05.14 - klo:20:11
Kuinkaspaljon porukoilla on sähkötolppia pelloilla? Mulla on kaikkiaan 44 kpl, joista 2 kpl  2tolppaista muuntajaa ja 3 A tolppaa ja 4 vaijeriharuksella. Ojanpientareilla on sitten muutama lisää. Monitolppaisia suurjännitetolppia ei onneksi ole pellolle osunut, vaikka piuhaa yläpuolella kulkeekin.
Tänpäivän Masiksessa sivulla 9 Yaran täti kehottaa lanoittamaan nurmia yli ympäristötuen ehtojen.  :o Ensimmäinen nurmisato näyttäisi ainakin tällähetkellä jäävän heikoksi kuivuuden ja kovien hallojen vuoksi. Ennemmin kannattaisi panostaa toiseen ja kolmanteen satoon.
Vapaa sana / Sivutulot tippuu Salossa
: 09.04.14 - klo:10:44
Salolaisviljelijöiden sivutulot tippuu tilastoissa reilusti  ::) http://www.iltalehti.fi/etusivu/
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6