Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 520

Viestit - Make

Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 24.09.21 - klo:20:39
Vilja hinthan on halpa, jos sitä myy mutta kallis jos joutuu ostamaan. ;D
Mielenkiintoista kun Hankkija maksaa rehuohrasta saman Turkuun ja Seinäjoelle. yleensähän Varsinais-Suomi on ohran ylituotantoaluetta ja Etelä-Pohjanmaa alituotanto aluetta.
Se toinen vaihtoehto saattaisi olla 30 snt ja alle maidon hinta. Olis silloinkin monilla vaikeuksia.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 21.09.21 - klo:21:23
Lannoitteilla en ole syysviljoja syksyllä lannoittanut vuosiin. Ravinneköyhemmille maille on ajettu lantaa kylvön alle. Juurikkaan jälkeen jää naatista myös aikalailla ravinteita, mutta ei niistä taida syksyllä paljoa ehtiä liukenemaan.
Fosfori ja osaksi kali tulee kasville kuitenkin pääosin maan varastoista ja lannoituksena anettu ylläpitää maan ravinnevaroja.
Siinähän se oli, ettei pärstän mukaan sopimusmääriä jaettu. Noista ei joustettu yhtään, niinkuin näkyy tuossakin tapauksessa. Navetta valmistui 2 vk liian aikaisin. Jos olisi joustettu niin sitten olisi mennyt pärstäkertoimen mukaan kuinka paljon ja kenelle.
Ei tuossa ole yritettykään tilalla tuotantoa sopeuttaa, jos koko elokuu alempaan hintaan.
Meillä laitettiin 10 % lehmistä teuraaksi vuodenvaihteessa ja ruokintaa pidetty halpana. Väkirehu % on alle 40. Kummankin jakson lopuksi on 2 hakukertaa mennyt B-hintaan. Olis se tietenkin ollut kiva tuottaa täysillä, mutta näillä mennään.

Kiintiöt ja niiden jakaminen rassaa Tuottajia nyt . Monella meni elokuu perseelleen koska hintaa ei maidolle saanut muuta kuin alemman kiintiöhinnan mukaan .
Eiköhän tuo ole ammattitaidottomuutta.
Taas rehutehtailla oli varastot tyhjät kun viljan hinta pompsahti. Kallista viljaa ne sitten ostaa varastot täyteen, ettei voi rehunhintaa pitkään aikaan laskea kun viljan hinta laskee.  ::) Pitäisköhän siellä vaihtaa ostajat. ;D
Maidon lisähinta on ainakin Länsi-Maidossa noussut pitkin vuoden mittaan useaan kertaan. Tilastojen mukaan maidon hinta on kuitenkin laskenut Suomessa. Onkohan joku meijeri laskenut hintaa?
Eihän muita sukupuolia tarvittaisi kuin nainen ja varsinainen.
Ennen kaikki kotkotukset tuli Ruottista. Siellä näkyi edelleen liikennemerkeissä olevan ihmisiä hame päällä. Eihän tuo nykyään kyläkään sukupuolesta välttämättä mitään kerro.
O siinä Meri-Teijo Golf laskettelurinteen alla. Keväisin lasketellaan ja golffataan samaan aikaan. En ole kylläkään kumpaakaan tuolla tehnyt. Mäkiautolla joskus tullut alas.
Laidunnuksella ja heinän korjuulla on iso merkitys laskettelurinteiden umpeenkasvun ehkäisemisessä. Lasketteluturismi on tärkeä elinkeino itävallassa. Tämän yhtälön seurauksena vuoristokarjanhoito on tärkeää itävaltalaisille.

Perniöön laskettelurinne .
Onhan täällä, Etelä-Suomen suurin.  ;)
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 14.09.21 - klo:16:58
[
2002 ja 2003 oli ainakin kuivia syksyjä. En muista oliko 2002 pahempi. Jäi hyvin mieleen, kun ostettiin ensimmäinen kultivaattori ja aloin sillä muokkailla 100 vuotta kynnettyjä peltoja. Kilsiäistä riitti. Kyllä niihin hyvän touon sai heti seuraavana kesänä. Siihen aikaan puhuttiin kovasti siitä, että 2-3 vuotta kestää ennenkuin kultivoidusta maasta alkaa satotasot parantua ja kultivointi voi alussa tuoda jotain takapakkia. En koskaan huomannut mitään ihmeellistä. Sen sijaan olen huomannut, että kyntö tuo nykyäänkin takapakkia, jos sitä harrastaa samalla lohkolla liian usein.
2002 oli syksy peruutettu. Hellettä riitti syyskuun puoliväliin ja oliko 4. vai 5 lokakuuta kun tuli oikein kunnolla lunta. 14.10. maa jäätyi, ettei auroja saanut enää maahan. Luulin, että rutikuiva maa ei menisi jäähän.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 14.09.21 - klo:16:56
1997  syksyllä pääsi kynnös kuivumaan liikaa, näytti menetetyltä, mutta orastui ensilumien alla. Kesällä satotaso näytti tulevan erittäin hyvä, mutta sitten iski heinäkuun viimeiseltä viikolta elkuun loppupuolelle asti kosteanlämmin tihkusateinen kausi, vilja orastui aivan paksuksi kasvustoksi.

Lajikkeena Aura. Sama kyllä kävi tryggveillekin.

-SS-
Mul oli silloin Ramiroa. Massikkaa korjasin yökaudet puintien välissä.  ::)
Laidunnuksella ja heinän korjuulla on iso merkitys laskettelurinteiden umpeenkasvun ehkäisemisessä. Lasketteluturismi on tärkeä elinkeino itävallassa. Tämän yhtälön seurauksena vuoristokarjanhoito on tärkeää itävaltalaisille.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 11.09.21 - klo:23:19
Ensimmäiset 6 ha ruisvehnää tuli kylvettyä.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 11.09.21 - klo:23:18
Satona ei saa siemeniä samalle alalle. Tuo on kylläkin heinäkuun luomukylvöjä.  ::)
30 vuotta sitten antilla oli käytössä kuminen lieteletku. Se kesti kunnes kumi hapertui. Nykyaikainen muovinen lieteletku liian jäykkää. Uudemmissa Antin nivelissä puruletkun näköistä, mutta vahvempaa. Normaali puruletku venyy ihan hirveästi vedossa, eikä kestä yhtään.
Sivuja: [1] 2 3 ... 520