Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 484

Viestit - Make


Noita ajolinjoja eilen illalla mietiskeli, mutta ajattelin että turha mun on Petriä opettaa. Tietoahan sillä löytyy ja ei ihan untuvikko kait äjestys hommissakaan :) Mutta joitakin tekis joskus mieli opastaa, että pienikin erisuuntais ajo edelliskertaan nähden lisää tasaus ja muokkaus vaikutusta reilusti. Taittiin kouluaikana puhua 30 asteen kulmasta. Mutta ajetaan kuin junalla "pyörä raiteeseen" joka kerta ja ennen kylvöä pelto on epätasaisempi kuin kynnön jälkeen :( Mutta ainahan sitä on helppo toisen tekemisiä selän takana arvostella :)
Erityisesti kevyellä maalla nurmea perustettaessa ei saa äestää poikittain suunniteltuun niittosuuntaan nähden. Pyöränkohta painuu ja seuraavalla ajokerralla äest täyttää nuo pyöränjäljet. Myöhemmin pelto tiivistyy pyöränjälien välistä ja noihin pyöränjälkiin syntyy hyppyrit.
Ih 955 veti 6 m Väderstad NZE komeasti, eikä tuo ollut ollenkaan kevyemmästä päästä äkeitä. Piikkejä oli 91. Mäkeäkin löytyy senverran, että HydroSampo ei jaksa mennä ylös. Naapuri aikoinaan veteli 90-90 Fiatilla 5 m Väderstadia. Kevyempiä nuo pyörä-äkeet on vetää kuin jotkut Antti-Sampot ja tasaavat ihan erilailla. Tekevät hyvän jäljen hitammin ajettuna.
Uudemmat savimaanäkeet kolmine latoineen ovat sitten raskaampia vedettäviä.
Kyllä 5 m pyörä-äes liikkuu 80-90 heppaisella.
Kyllä kuvat ainakin näyttää samoilta kuin 5820. Lämmityslaitteen säätimetkin ilmasuuttimet on ihan samanlaiset ja . Muuten vipuja hieman päivitetty
Kasvintuotanto / Vs: Syysvehnä vs syysruis
: 04.07.19 - klo:22:17
Magnifigiä ei saanut nurin millään ja mukavasti sekin antoi satoa. Nyt kokeilussa KWS Malibu. Tähkä ainakin näyttää komealta.
Omille eläimille kun kasvattaa saatautiaineilla lisää hehtopainoa ja sitäkautta viljan väkevämmäksi energian suhteen. Tämä taas vaikuttaa suurestikin eläintuotannon tuloksissa.


Samaa mieltä, kyllä tuon nyt kestää pitäisi. Noin 3000-4000 tunnin välein 
vaihtoivat pakan 7600 salaojaketjukoneessa. Aika usein jumitti raskaaseen paikkaan
tai liekoon ja kone sammui kunnes pakka kuluneempana jäi luistamaan. Vaihto ei pellolla kauan
kuskilta vienyt, koska ei ollut mitään hyttiä päällä.

-SS-

Meidän pellolla 7610 ketjumaran edessä suli ulosoton kytkin yhdeksi klimpiksi. Veikko paloitteli kaasupillillä ulosottokoneiston perän sisällä.
Hajooaako ne vanhuuttaan vai hajoaako uudet yhtälailla? Ha perävaunuun laitettiin joskus uudet tuollaiset ja maksoivat muistaakseni 30 € kpl. Turhaan paikkautettiin vanhoja. ::)
Vähän tuli myöhässä, mutta tehty on ja siilo peitetty.Tämähän oli jo lopettaneen _Agronettiläisin korjuuaikatiedoite. ;D ;D
Kasvintuotanto / Vs: Syysviljat 2018
: 03.06.19 - klo:07:00

Ehkä se on tuo massa, jota korteen tulee kun valoa riittää? Ei kasvusto pääse tuulettumaan, taudit jyllää pahemmin ja multavien maiden kesän mittaan irtoava typpi vielä edesauttaa tautien tarttumista? Puhumattakaan kuukauden pidemmästä kasvuajasta, todellakaan  Heinäkuulla puida ruista, jos nippanappa ehtis elokuulla, sekin ois jo hyvä normivuonna.  Jostakin se ero tulee. Tuossa on Saloon hotellivaraus auki, täytyy tulla ihmettelemään niitä minimittaisia, mutta saakelin komeita viljapeltoja kesän päälle :D
Tervetuloa!
Kasvintuotanto / Vs: Glyhvosaatti
: 29.05.19 - klo:22:59
Suorakylvöstä ei kokemustya, mutta talven sängellä ollutta on lautasmukkaimella tehty kylvöalustaksi. Siinä on tuntunut olevan myöhään syksyllä tehty glyfotus olevan paras. Lokakuulla kun ajaa niin ei ole syysitoisia saunakukkia, voikukkia, lutukoita ja orvokkeja. Myös juolavehnäteho on parempi kuin aikaisemmassa ruiskutuksessa ja kynnössä.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 29.05.19 - klo:22:12


Satomääriltään huonoin koskaan? Ei se voi olla hyvä, kun sadollakin jotain merkitystä. 2006 oli edellinen superkuiva vuosi, muttei viime vuoden kaltainen sekään. -87 katovuosi, mutta oliko sekään noin paha? Silloin toki kaikki raha tuli käytännössä sadosta ja sen kautta tuotteista, nykyään tuet paikkaa jotain vaikka pelloilta ei tuu yhtään mitään ja panokset menee hukkaan.

Kevät ollut täydellinen tähän saakka, toki lämpöä olisi voinut olla ja voisi olla jatkossakin enemmän, mutta vilu viljan kasvattaa sekä menee sateet talteen. Tänään ja eilen yhteensä 10mm, pe-la viime viikolla 13mm ja pari viikkoa aiemmin 23mm. Aika täydellistä, kun lähes kaikki oli kylvettynä ennen ekaa ja oikeasti kastelevaa sadetta.

Nyt on aika raju tuuli, puuskat kävi jo 19m/s ja keskituulikin 14m/s tuossa merellä. Piti lähteä ruiskuttamaan kun sateet helpottaa, joten SS:n heitto osui. Toki nurmia rahtina lähes kaikki, omat rukiit vaatii jarrua mutta keleille ei voi mitään. Odotellaan ja katellaan onko vielä ajankohtaista vai mentiinkö "onnen" ohi sadetta ja myrskyjä katellen.

-87 oli täällä lounaassa viljojen satomääriltään ihan hyvä. Kevätvehnä ei kunnolla valmistunut ja meni rehuksi. Taudit olisivat jyllänneet, mutta ohrille ajettiin silloin uutukaista Tilttiä. Jurtin sato jäi onnettomaksi. -88 oli viljasadoltaan huonompi.
-92 Oli varmaankin minun viljelyhistorian huonoin viljan osalta. Silloin oli vielä viimevuottakin kuivempaa. Sattuivat vielä viljat pääosin sellaisille lohkoille, joita ei pysty sadettamaan.
240 ajettiin aikoinaan 655 Vallulla, eikä ollut vannepainoja. Hyvin meni erityisesti jos kuormaajan pudotti pois. Kuormaajan kanssa nosti takatohvelia vauhdikkaissa käännöksissä vasemmalle.
320 hinattavan kanssa voima riitti hyvin. Mattoperällisellä alkoi omapaino olemaan niukilla.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2019
: 28.05.19 - klo:21:38
Suomen leipärukiin tarve on senverran pieni, että jos kotimnaista oikeasti haluttaisiin käyttää ei satovaihtelun hoito varastoimalla olisi mikään ongelma.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 28.05.19 - klo:21:35
Nyt Sykekin alkaa huomata, että kuivaa on ollut.

Pohjavedet kaipaavat sateita etenkin maan lounais- ja keskiosissa ( SSS, STT 28.5.19)

-SS-
Sopimuspellon lähteensilmät olivat kylväessä kuivat. Viimesyksynä puintien aikaan ne vielä pulputtivat. Sadetuksessa joutui ennen sadetta pienentämään suutinta kun ojassa ei enää vesi riittänyt. Viimekevään helteissäkin vielä kesäkuun puolella sai painaa isolla suuttimella.
Sivuja: [1] 2 3 ... 484