Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 507

Viestit - Make

Jos se Salos oli niin ei niitä teitä suolattu, mutta onhan se ympäristö muuten aika syövyttävää. Kärkkään ajoivat pääsääntöisesti. Joskus vissiin ajoivat Nallenkin pelloille.
Pelolla 1180 veti huonosti. Vetelivät sitten 980 niitä koneita kun oli tolle isommalle hankittu.
Vapaa sana / Vs: Rehn Olli.
: 23.01.21 - klo:21:44
rehniä painaa eu;n suurin levittäjä titteli.
Aholla voisi olla kannatusta yli puoluerajojen, mutta taakka joka pudottaa pois presidenttipelistä, on keskustalaisuus.
Koskaan ei tiedä mita saa, kun tilaa.
Rehn oli demokraattiseti valittu laajentumiskomissaariksi ja hönen tehtävänsä oli demokraattisesti päätetty EU:n laajentaminen. Tietenkin olisi voinut kieltäytyä tehtävästä, mutta Suomen etu oli varmaankin kuitenkin että oli komissaari.
Vapaa sana / Vs: kerrotaanko kaikkea
: 16.01.21 - klo:21:19
Blondin matikkaa: Jos jakaa ei saa kertoa.
Jos purkaa tai tuhoutuu saa kai myös poistaa loput.
Ketju ei oikein hyvä paskassa, jos ketjuun ryytyy paskaa ei oikein sovi ketjupyörälle. Tuossa sen vinssin on oltava aina paikallaan ja nostoväline ui paskassa. Nyt siinä on käsikäyttöinen vinssi keskellä nostoreikää. Nyt on tehty uusi nostoteline, jossa helaform kisko jojon tarvitsisi vielä nostovälineen. Sitten ei tarvitsisi enää punnertaa pumppua ylös ja sitten sivulle, että saa kannen päälle huoltoon. Pumppu löytää hyvin kaiken kuiluun pudonneen.  ::)
Vanhassa navetassa on kusipumppu 80 cm halkaisijaltaan ja parimetriä syvässä kaivossa ja sinne laitettiin ketju nostoa varten. 15 vuotta sitten pumppu vaihdettiin ja joskus kaivoon katsoessani totesin ketjun sulaneen olemattomiin. Siinä onkin sitten työmaa kun pumppu joskus sanoo työsuhteensa irti.  :'(
Vähän epäilyttäisi kuormaliina paskassa. Dyneemaköysi voisi olla ihan hyvä. Vaijerin tai vastaavan olisi kuitenkin parasta kestää, tai sitten tarvitaan paikalle paskasukeltaja.  :o
Millaisellakohan sähkövinssillä saisi paska uppopumpun kiskottua ylös? Pumppu painaa reilun 100 kg ja jos tavara on jänkimpää ottaa paska myös vastaan. Nostomatkaa tulee n. 5 m. Noissa yleensä näyttäisi oolevan teräsvaijeri, tarkoittaa ilmeisesti sinkittyä.
Vapaa sana / Vs: Maidontuotanto.
: 06.01.21 - klo:19:45
Perinteisesti maidontuototannon kannattavuus on perustunu siihen, että on ollu senverran hommaa, ettei vapaa-ajalla ole ehtinyt rahojaan tuhlata.
Kasvintuotanto / Vs: Kilpakyntöä
: 05.01.21 - klo:22:22
Mä kynsin aumanpohjat välipäivinä. Oli silloin muitakin kyntäjiä liikkeellä.
Kasvintuotanto / Vs: Ei saa tupruttaa...
: 05.01.21 - klo:22:21
-86 syksy oli tosimärkä. Mun muistini mukaan uutenavuotena olis jo ollu aika pakkanen. Olisko 8.1.1987 ollu yö kun Parolannummella oli -38 kun lähdettiin kasarmiväijyyn. ::)
Jos ongelmana on Nasevan eläinlääkärikäynti voi sen tarkastuksentekijän sentään itse valita.
Tilituki ja nykyisin Tilituki Pro ollut 28 vuotta käytössä. Ihan yksinkertainen käyttää.
Softsalolla ei ilmeisesti ole tarkoitustakaan tehdä sähköistä taloushallintoa. Olen miettinyt, pitäisikö sellainen vielä opetella. Webvakka ja Maatalousneuvos taitavat tällähetkellä olla ainoita sähköiseen taloushallintoon taipuvat.
Mulla on ollu 20 vuotta Cormall. Ensin oli 15 vuotta 8 motin yksiruuvinen 11 kW moottorilla. Viimeiset 5 vuotta 12 mottinen 2 ruuvinen 2* 7,5 kW moottoreilla. Tarkkuussilppurirehulla noi menee ihan hyvin, paalia ei kannata tarjota. Jaossa oli aluksi ketjupöytä, nyt reilun vuoden mattoruokkija. Eläiminä oli aikaisemmin vajaa 50 lypsyssä olevaa, viimeiset 2 vuotta 60 yli vuodenvanhaa hiehoa. Tuo 8 mottinen oli sillointällöin hiukan nafti. Nyt taitaisi saada hiehoille mahtumaan kahdenkin päivän satsin. Nykyisin tuo on vähän niinku täyttöpöytä kun satsi on 5 kg kivennäiustä ja 2t säilörehua.
Pelkällä Minun Maatilallani pärjätty. Lehmäkorttejakaan ei ole muutamaan vuoteen ollut käytössä, eikä niitä edes tule.
Kerranviikossa pääsääntöisesti ternit haetaan. Välillä haetaan kahdestikin.
Sivuja: [1] 2 3 ... 507