Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 497

Viestit - Make

Mielessä on  jatkuvasti. Eiköhän se kolmenviikon kuluttua ole käynnissä.
Kasvintuotanto / Vs: Kiertokoe
: 24.05.20 - klo:22:45
Mulla Kleinen juurikkaankylvökone laskee siemeniä vantaalla ja hälyttää, jos menee alle 90%. Sensori on arka lialle. Ei kannata ajaa lähteensilmästä, senjälkeen hälyyttelee jatkuvasti vaikka kuinka putsaisi. Pölylle ei kovinkaan herkkä. Koneella on ikää jo parikymmentävuotta.
Vapaa sana / Vs: Kävelevä katastrofi
: 22.05.20 - klo:22:04
Eikai se kauheasti kävele.  ::)
Vapaa sana / Vs: Low Solar Activity.
: 22.05.20 - klo:22:04
Helsinki selvittää kai parasta-aikaa Porvoon jalostamon hukkalämmön hyödyntämistä.
Jostain luin artikkelia, kuinka muut kaupungit oliva siirtyneet vihreämpään energiaan ja Helsinki oli aloittanut selvitystyön vihreämmistä energiavaihtoehdoista.  :o ;D

Hukkalämmön hyödyntäminen noin kaukaa lämmön muodossa on ihan hölmöä. Ehkä se pitäisi jauhaa sähköksi jollain tavoin, jos sitä haluttaisiin käyttää hyväksi. Jokatapauksessa lämpöpumput ja lamput pitää pyörittää sähköllä, joka pitää jossain jauhaa.
Pointti on, että Helsinki selvittää vuonna 2020 hiilestä luopumista.  ::) Muutaman vuosikymmenen voi vielä varmaankin vetkuttaa lopullista päätöstä.
Jo on huonoja bensaletkuja porukoilla  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Yks syy niiden kulumiseen noin äkkiä voi löytyä tärinä vaimennuksista  ;D ;D ;D ;D

Kestää ne sentään muutaman vuoden ja vahvempiakin bensa letkuja löytyy .
Parinkuukauden jälkeen vaihdettiin uuteen sahaan ensimmäisen kerran bensaletku, ja Husseliikkeestä myytiin useita yhtä huonoja. Ehkä ne tärinäkumit oli sitten jo uutena huonot. En kuitenkaan saanut tota Hussea sitävertaa pelaamaan, että olisi edes laippaa saanut loppuun kulutettua kun multa loppui pinna ja saha vaihtui Sthiliin. Bensaletku ei ollut Hussen ainoa vika.
Jos käyttää alhaisia paineita kynnössä, niinkuin vaikeissa olosuhteissa on pakkokin tiukassa paikassa takarengas lytistyy, jolloin traktori kulkee lähempänä kynnettyä ja ensimmäinen viilu kapenee. Hydraulisella ensimmäisen viilun leveyden säädöllä saa kynnöksen pidettyä tasaisena ja vaon suorana.
Mul oli parivuotta 345 Husse ja aina kun sitä tarvitsi piti ensimmäisenä vaihtaa bensaletku. Partnerin raivurissa oli sama vika. Onneksi oli ikivanha Sthili, jolla sai sahattua nuo äkkinäisemmät tarpeet. En saanut Hussesta alkuperäistä laippaa sahattua loppuun kun kypsyin ja vaihdoin Sthiliin.
Tuo kierroksilla tukehtuminen oli oireena rikkoutuneeseen bensaletkuun.
Vapaa sana / Vs: Low Solar Activity.
: 21.05.20 - klo:13:28
Helsinki selvittää kai parasta-aikaa Porvoon jalostamon hukkalämmön hyödyntämistä.
Jostain luin artikkelia, kuinka muut kaupungit oliva siirtyneet vihreämpään energiaan ja Helsinki oli aloittanut selvitystyön vihreämmistä energiavaihtoehdoista.  :o ;D
Vapaa sana / Vs: Low Solar Activity.
: 18.05.20 - klo:22:30
Tukholmas kuitenkin onnistuu: https://www.fortum.fi/media/2016/05/uusi-biomassaa-kayttava-voimalaitos-vihittiin-kayttoon-tukholman-vartanilla
Jos Helsinki lämpenisi hakkeella iso osa varmaankin tulisi ulkomailta, mutta olisi se silti hiiltä parempi. Hiiltä polttamallla Helen on on tuottanut ison potin Helsingin kassaan ja sitten voidaan paukutella henkseleitä kun me oikeastaan kustannetaan koko Suomi.
Toinen vastaava oli kun satama oli rakennettava järjettömään paikkaan, että saadaan satamamaksut pönkittämään Helsingin kassaa.
Pienellä riittää kauemmin puuta syöttää eläimille.  ::)
Muistaakseni etupyörien väli 5-10cm leveämpi kuin takana. Jos väli isompi niin kulkee kylkimyyryä kuin ajokoira.
Ja mitä lyhyempi akseliväli traktorissa, niin sitä suurempi kiusa.
Esim NH Ts100 ja IH 955. Jälkimmäisessä akseliväli melkein metrin pidempi.
Mulla oli aikoinaan 955 etupää 10 cm leveämpi, eikä paluuauroja saanut millään säätöön. Seuraava kapeampi säätö oli sama kuin takana ja sitten löytyi auroihin säätö.
Olin mää jonkunaikaa joskus.  ;)
Eiköhän se tilan viimeinen isäntä ole usein joko velaton tai sitten velkojat pistävät tilan myyntiin. Kehitetään tilaa liian vähän tai liikaa tai sitten ei homma pyöri niinkuin kuuluu.
Ruoho on aina aidantakana vihreämpää.  ::)
Eläinpuolella työmäärän minimointi ei yleensä tuota parasta taloudellista tulosta. Eläinsilmää ja tarkkailua ei mikään tekniikka korvaa. ;)
Liika automaatio lisää häiriöitä.
Itse en oo saksia ostanut, mutta yleensä ne on semmoisia, että jos saa sormet reikiin ei niitä meinaa millään saada pois. Se on tämmöisen paksusormisen ongelma. Levin S-Marketista piti kerran ostaa hiihtohanskat. Piti myyjältä kysyä, missä aikuisten koot kun koot loppuivat  kokoon10. Ei ollut tuossa kaupassa kuin lasten hanskoja.  ::)
Korkea eläkemaksu on vakuutus pitälle elämälle. jos kupsahtaa nuorempana ni mitäs siitä omaa rahaa on tohon tuhlannut. Jos elää kauemmin niin on millä mällätä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 497