Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 562

Viestit - Make

Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: tänään kello 19:48
Ohdakkeeseen ja valvattiin tehoaa parhaiten ihan MCPA myöhään ajettuna. No itse olen viivästyttänyt ruiskutuksia ja terästänyt Arianea MCPA:lla. Ihan kohtuulliseen tulokseen olen päässyt.
Kukkiva valvatti viljapellossa on hätäisen ruiskuttajan merkki. Kukkimisen estää melkein mikä aina vaan, mutta ei viljan 2 lehtivaiheessa ajettuna.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: tänään kello 07:20
En tiedä, mistä pujo on alkujaan pellolle levinnyt, mutta kyllä se nykyisin leviää pellolla. Alkaa olemaan varsin suuri riesa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 10.06.24 - klo:20:26
Perniön Ylikulmalla, alle 10 km SS ranchista oli lauantaihin mennessä satanut kylvöjen päälle 150 mm.
Rikkaruohot ovat aina mukana viljelyssä ja ne täytyy hoitaa pois (tai minimiin) joko viljavuosina tai sitten heinäkierrossa melko aikaisin keväällä, varsinkin jos sadolle on korkeita laatutavoitteita, kuten hevosheinä. Aineista Ariane S varmaan parhaasta päästä. Tässä vaiheessa sesonkia peli on kyllä jo menetetty, kun kevät on ollut muutenkin sellainen, että esim. voikukka on menestynyt hurjan hyvin. Mikään maanmuokkaus ei rikkoja poista, koska siemenpankkia on ja riittää.
Joka korjuun jälkeen voi myös nurmilta torjua rikkoja. Hierakka on semmoinen, että jos sitä pellossa on on varauduttava torjuntaan tai sitten pitää pelto 10 vuotta viljalla välillä. (ja torjua rikat myös silloin)
Naapurin heppaheinäpellon ajelin primuksella viime vuonna, voikukkaset jäi juromaan.
Tänä vuonna ajoin MIXIN aineella, sama juttu, ei kuole täysin vaan jää juromaan jotenkin.
Kuivuusko syynä.. onhan voikkosilla paksu ja syvä juuri kyllä..
Aloittajan kannattaa ens vuonna aiemmin keväällä ruiskuttaa pelto, kerkiää kuivahtaa nuo ei-toivotut kasvit, ettei homehduta kuivaa heinää.
Ei kevään voikukkaruiskutuksen aikaan pitäisi ainakaan voikukan kärsiä kuivuudesta. Enemmän on ongelmaa pysyä ruiskun kanssa pinnalla. Ruiskutus on tehtävä voikukan ruusukeasteella, eli todella aikaisin. Usein tuosta myöhästytään ja teho jää huonoksi. Primuksella yksinään ei ihan parasta tehoa saa.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 08.06.24 - klo:19:32
Vaihtelevian on sademäärät. Perniön ylikulmalla on satanut 150 mm viimeisen parinviikon aikana. Tästäkin muutaman km säteellä jotkut sadettaa ja toisilla viljat kellastuvat liikaan märkyyteen. Kotipaikassa satanut sopivasti, mutta lähimmällä ulkotilalla 2 km päässä on vähän kellastumia.
Leinikki tuossa varmaankin pahin käytön este. Jos joku huolii niin hyvä olisi. Jollain kunnolla silppuavalla rumputyyppisellä kesantomurskalla saattaisi saada riittävän hienoksi jos maahan murskaa. Ariane voisi olla tuolle rikkalajitelmalle paras aine. siinä on sitten 30 vrk varoaika.
Laumaeläimenä yksinäinen eläin menee paniikkiin, eikä siihen saa mitään tolkkua. Useamman lauma yleensä rauhoittuu.
Meillä karkasi myös joskus vajaan vuoden ikäinen opetustarhasta. Tästä 100 ha lähimetsästä siitä saatiin  silloin tällöin havaintoja. Emäntä sai sen kerran hätyytettyä konehallin nurkalle, mutta siitä se pinkaisi aitojen läpi takaisin metsään. Joskus se oli sitten tullut metsälaitumelle ja laitoin 2 suunnilleen saman ikäistä samalle metsälaitumelle. Taisi lähes vrk mennä, ennen kuin kohtasivat mutta sitten kulkivat porukassa ja karkulainen rauhoittui. Useamman viikon se karkuteillä seikkaili.
Kasvintuotanto / Vs: Hevonhierakka
: 07.06.24 - klo:20:51
Gratililla ja Harmonylla pitäisi olla hyvä hierakkateho, ja kumpikin jättää ainakin osan apiloista.
Maanantaina aloitettiin ja eilen saatiin valmiiksi. Ei kauhean kaksinen sato ollut, mutta onneksi alaa oli vähän enemmän. Vähän varmaankin pääsi vanhaksi, timotei tuli tähkälle jo viikko sitten. vähäiset koiranheinät kukkivat jo. 5 kuukauden tarve saatiin kasaan.
Kartat toteutuneesta olisi hyvä ja hyvä, jos menisivät myös arkistoon.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 26.05.24 - klo:13:07
Yhtenä vuonna olin aamulla pimeässä lannoittelemassa ja katselin mikäs valo tuolta tulee. Naapurihan siihen tuli ojan toiselle puolelle lannoittelemaan. Kylillä sitten oli oikein kokontumisajot tutunmoisilla viskoilla.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 26.05.24 - klo:12:41
Milli tuli eilen eteläisessä Salossa. Hehtaarin savikömy jurttimaassa oli itänyt huonosti. Sadetin sen. 3 naapuria sadettaa viljoja parhaillaan. Mulla vasta tullut oraalle. Loppuviikosta varmaankin alkaa sadetus.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 26.05.24 - klo:12:38
Aikainen lannoitukseen oli tänä vuonna hyvin rajalliset mahdollisuudet. Ennen viimeistä lumisadetta oli yksi pakkaspäivä jolloin onnistui ja seuraava mahdollisuus jolloin pelto kantoi oli vappuna.
Niin oli. 19.4. oli pieni pakkanen. Ajoin silloin kuivimmat 10 ha. Loput olivat niin märkiä, että en uskaltanut ajaa. Nuo 10 ha näyttävät hyviltä. Mahdoton väriero naapurin toukokuun alussa levitettyyn. Paripyörät oli levitystraktorissa maaliskuun lopulta ja kelejä kyttäiltiin. Vuos sitten ei olut ollenkaan aikaista levityskeliä. Onneksi silloin tuli sateita levityksen päälle.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 26.05.24 - klo:09:14
Tänävuonna rannikon sahara on tavanomaista suurempi. Ehkä nyt ymmärrätte, miksi me rannikolla pyrimme lannoittamaan syysviljamme aikaisin.
Jos jostain pitää rikat torjua, niin vähän heikommasta syysvehnästä. Saunakukka on itänyt syksyllä ja pellosta tulee hurjan näköinen jos torjunta jätetään tekemättä. Saunakukka tuottaa hirmuisesti siemeniä ja kerran epäonnistumista joutuu paikkaamaan parikymmentä vuotta.
Liete toimii myös mukavasti syysvehnän lisälannoitteena. Hyvin tuntui väri tummenevan ja hidasliukoisena vaikuttaa myös jyvän valkuaiseen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 562