Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 546

Viestit - Make

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 20.08.23 - klo:22:02
Täälläpäin huhtikuun puolivälin kylvöt parhaita. Naapurikin puinut kaunista mallasohraa. Just ennen vapun monsuunia kylvetystä hiesupitoisesta lohkosta puitiin 1280 kg/ ha litisteviljaa, eli tuo on kostean viljan sato. Viimeiset kylvettiin 23.5 ja sitä ei kannata edes puida. Juhannuksen aikaan tuo myöhäinen kylvös olisi vielä vironnut, mutta se viimeinen puolitoista viikkoa saharaa kuivatti sen.
Ei linnunpoikasia ole näkynyt tuhoutuneen. Kauriin vasoja joskus menee, mutta meni niitä hitaammilla koneilla melkeinpä enemmän. Niitto tapahtuu kuitenkin 2 päistekierroksen jälkeen yhdestä sivusta alkaen joko järjestyksessä tai joka toista laistaa ajaen. Eläimet eivät kerry pellon keskelle. Automaattiohjauksella ajaen ehtii paremmin seuraamaan kun eläimet heiluttavat kasvustoa.
Poika niitti 24 ha lohkon 1,5 tuntiin. Sillä tahdilla niittäis vielä tässä kuussa aikamoisen alan.  ;D
Kasvintuotanto / Vs: Lannoitetoimitukset
: 13.08.23 - klo:17:29
Polar Cannit tuli 2.8. oli pussitettu huhtikuussa. Samantien lähti kolmannen sadon lannoitukseen osa.
Kyllä syysvehnästä saa ysitonnarinkin ilman syyslannoitusta. Viljavuudet kylläkin kohdallaan. Keväällä sitten kunnolla typpeä ja ainakin osa hyvin aikaisin. Lietelanta on toiminut hyvin osana kevätlannoitusta.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 11.08.23 - klo:22:36
Orinoko-ruisvehnät ja KWS Spencer-syysvehnät puitu. Toistakymmentä mottia parikymmenprosenttista tavaraa tuli hehtaarilta. Vähän pääsi turhan kuivaksi litistykseen.
Jos vedet tulee lattialle ja on kytketty kuumaan veteen voi olla, että vakuutus ei korvaa.
Navetalla meillä on sellainen Elektroluxin ammattimalli, joka liitetään kylmään ja kuumaan veteen.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 08.08.23 - klo:17:19
Hernettä näkyivät eilen puivan monessa paikassa. Ruisvehnä jonkinverran itänyt tähkässä.
Eilen ei ehditty puimaan kun tehtiin rehua. Puimuriurakoitsija on myös karhotusurakoitsija. Myös silppuriurakoitsija urakoi kahdella puimurilla.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 02.08.23 - klo:11:54
Ei se paljon lohduta, kun kuivuuden takia ei ole mitään myytävää. Sentakiahan hinnat nousee. Mielummin tuottaisin 5 t satasen viljaa kuin tonnin kahdensadan.
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 02.08.23 - klo:11:50
Jollei hana kunnolla aukene saa syyskylvöt unohtaa. Ei tuossa saharassa mikään idä.
Vapaa sana / Vs: kanerva vastaan rydman
: 01.08.23 - klo:21:52
Oliskohan näitä Rydmannin viestejä julkaistu, jos hän olisi edelleen kokoomuspolitikko? Rasistisuuden takia häntä ei erotettu puolueesta. Noita kirjoittaessaan hän oli kokoomuslainen.
Valtran etunostolaitteeseen on saatavana tukiraudan varsien väliin.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 29.07.23 - klo:21:24
Ajoin tänään Kemiöstä Kokkilaan. Vehnät oli kuin SS Leijona. Ohrat yllättäen paremman näköisiä kuin vehnät. Sitten oli yksi komea härkäpapulohko. Mitenköhän se oli saatu onnistumaan?
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 29.07.23 - klo:21:20
Eilen tuli 2 ja tänään 5 mm puolentoista viikkoa onkin edellisestä 6 mm. Kylvön ja tähkimisen välillä tuli 15 mm. Toukokuussa 10 ja kesäkuussa 5.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 28.07.23 - klo:20:42

Plus satamilliä sadettimesta. Tehdäänkö viljalla siellä kaksi noin 50 mm kierrosta  vai annetaanko vähemmän ja kierrätetään useamman kerran.

-SS-
Tämä isäntä ei sadeta vaan on panostanut säätösalaojitukseen.
25-35 mm kerran tai kahdesti on kevätviljan sadetusresepti. Isommilla määrillä alkaa helposti kärsimään märkyydestä.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 28.07.23 - klo:14:01
Naapuri pui Lene-kevätohraa.

Kuivuus ja huhtikuun puolivälin kylvö tehneet ilmeisesti osansa?
Onhan tuo satakunta päivää kasvanut. Siemenviljelijä ja lohkolla oli lajikkeen mainoskyltti. Säätösalaojitus. kasvusto näytti olosuhteisiin nähden hyvältä.
Huhtikuun puolivälissä kylvetyt ovat parhaan näköisiä, huhtikuun viimeisellä viikolla ennen vapun monsuunia kylvetyt huonompia. Kuivaahan täällä on ollut. Kesäkuussa satoi 5 mm ja toukokuussa toisen päivän jälkeen 10 mm
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 546