Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 510

Viestit - Make

Kaikki merkit kai osaavat lypsää lehmän ja jälkimarkkinointi tuottajan.
Milwaukeen akkuprässistä halkesi runko letkulähdön vierestä melkein uutena. Nippa oli vähän tukossa ja herkistelin painamalla vähän väliä painetta. sitten alko menemään iloisesti mutta hetkenpäästä huomasin kengälle tippuvan vaseliinia. Takuuna laitettiin ja on tuo nyt monta vuotta pelannut. Pois en antaisi.
GEA (os. Westfalia) taitaa olla aika lailla uusi tulokas Suomen robottimarkkinoilla. Muualla maailmassa sitä on ollut käytössä jo kauan. Lypsykoneet ja lypsyasemat olivat kyllä saksalaista laatutyötä.
Westfalia kehitti aikoinaan Leonardoa. Keski-euroopan lisäksi ruotsiin ehdittiin kai yksi myydä ja sitten homma lopetettiin yhtäkkiä. Muutama vuosi sitten Gea aloitti uudelleen robotin kanssa. Karjasuomesssa myyty muutaman vuoden ja nyt alettu myymään tänne eteläänkin.
Puhelinkulut saa nykyään laittaa kokonaan. Olen laittanut myös tämän toimiston tietokoneen kokonaan. Työpaikoillakin saavat verottajan tulkinnan mukaan hoidella yksityisasita firman tietokoneella ilman että sitä katsottaisiin verolliseksi luontaiseduksi niin mielestäni tälläkin koneella saa tehdä hieman yksityisjuttujakin.
Kasvintuotanto / Vs: 2-tahoset ohrat
: 10.02.21 - klo:21:35
Multa meni joskus ohraa Koskenkorvalle ja vastaanottaja maksoi rahdin.
Ollaan tässä laittamassa robottia lypsyaseman tilalle. Onko täällä sellaisia joilla olisi kokemusta useammasta eri robottimerkistä, jotta voisi vertailla. Erityisesti gea kiinnostaa kun ei ole kaveripiirissä kellään sellaista. myyntimiehen paikkoja käyty kyllä katsomassa. Mutta sellaista omakohtaista kokemusta useasta merkistä kaivattaisiin.
Sorkkiksesta itään ihan lähiseudulle on tullut aikalailla GEA:ta, mutta taitaa enimmillään olla reilun vuoden kokemukset vasta.

Ei ole mullakaan tiedossa . Lely ja Alfalavalin koneet asiakkailla .
Tuuria matkaan robotin hankintaan .
Vanha ohjehan on, että pitää aloittaa isoilla, että oppivat pureskelemaan perunat pieniksi. Pienillä aloittaessa syövät kokonaisina ja voi jäädä kurkkuun kiinni ja sitten on henki pois jollei letkulla törkkää eteenpäin.
Juurikkaan sopimusviljelijät saavat koulutuksen ja tutkinnon ilmaiseksi. 8)
Eikös matalakierroskoneissa ole tehokkaampi pumppu vakiona kun ei pyöri niin kovaa.
Vapaa sana / Vs: Maatalousministeri Ohisalo
: 02.02.21 - klo:17:03
Eikö nimi viitaisi paremmin liikenneministeriksi. ::) Onkohan tuolla korttia?
Eikös liikenneministerin pääsyvaatimuksena ole ajokortittomuus, puolustusministeri armeijan käymättömyys, valtionvarainministeri laskutaidottomuus jne.
Kasvintuotanto / Vs: Hiiliviljely
: 01.02.21 - klo:23:05
Maissia ei mailmalla kauhean ympäristöystävällisenä pidetä. Aikalailla sitä moninpaikoin viljellään monokultturina. Aika vähäinen kasvipeite sr maissista jää. Täytyy sitten huomioida myöskin että esim Usa:ssa suurin osa maissista puidaan.
Tarkoitus olisi kuitenkin rehumaissiakin kokeilla. 2018 kuivuudessa näytti rehumaissi kasvaneen ihan komeasti, joten ei sen vedentarve ihan mahdoton ole. Monipuolisella kasvivalikoimalla ei yleensä kaikki mene pommiin samana vuonna.  ::)
Sokerijuurikkaasta ja rehusokerijuurikkaasta saisi vielä maissiakin kovempia kuiva-ainesatoja jos myös naatti korjataan.
On biokaasulaitoksia tehty sarjatyönä Keski-Euroopassa.
Kasvintuotanto / Vs: Hiiliviljely
: 01.02.21 - klo:10:11
Saksahan on noita biokaasulaitoksia pullollaan. Pääosin käyttävät säilörehua. Noissa oli alkuaikoina sähkön takuuhinta kolminkertainen markkinahintaan nähden. Kannattavuus oli niin kova, että pellon osto ja vuokrahinnat nousivat rajusti. On suomessakin ainakin yksi ainakin suunnniteluvaiheessa isosti peltobiomassaan suuntautunut.  https://www.aamuposti.fi/paikalliset/1437066
Käsittääkseni sähkönmyyjän on maksettava tuo korkeampi hinta ja kerättävä sitten sähkönkäyttäjiltä. Käsittääkseni sopimus on x vuotta rakentamisesta ja uudet sopimukset ovat pitkään olleet jo huonompia, eikä Saksaan enää kauheasti olekaan uusia laitoksia syntynyt.
Tuulisähkölle tariffi oli suunnilleen kaksinkertainen ja biokaasusähkölle jos myös lämpöä käytetään kolminkertainen markkinasähkön hintaan nähden.

Eikös tuo Saksan malli perustu siihen että, niiden biokaasulaitoksilla on erinomainen sopimus valtion kanssa. Niin hyvä, että laitokset myyvät kaiken tuottamansa sähkön kuluttajille ja ostavat sitten verkosta halvempaa sähköä tilalle. Tämä diili on ilmeisesti katkolla muutaman vuoden päästä (2027?). Kysyttäessä että mitäs sen jälkeen, eräs laitoksen omistaja totesi, että kai se jossain muodossa jatkuu ja kun investointi on siinä vaiheeessa jo maksettu niin ei ole isompaa huolta.
Kasvintuotanto / Vs: Hiiliviljely
: 01.02.21 - klo:08:56
Saksahan on noita biokaasulaitoksia pullollaan. Pääosin käyttävät säilörehua. Noissa oli alkuaikoina sähkön takuuhinta kolminkertainen markkinahintaan nähden. Kannattavuus oli niin kova, että pellon osto ja vuokrahinnat nousivat rajusti. On suomessakin ainakin yksi ainakin suunnniteluvaiheessa isosti peltobiomassaan suuntautunut.  https://www.aamuposti.fi/paikalliset/1437066
Kasvintuotanto / Vs: Hiiliviljely
: 30.01.21 - klo:20:30
Viljelykierto ja palkokasvit hyviä, mutta hieman kemiaa mukaan niin homma vielä tehostuu.
Eipä vanha lypsylehmänavetta ole kovin kaksinen emoille.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 510