Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 557

Viestit - Make

Kesla Esa-Patut yleensä teki. En kyllä muista, että sieltä olisi lapiorullaa tullut. Olisiko merkki pelkkä Esa? silloin on Wärtsilän tai Nokan tekemä. Tumelta noihin kai saa osia.
Semmosta tosi halpaa vuokrapeltoa. ::) ;D
Jos Saarikko tukisi Länsirataa Emppu syyttäisi siltarumpupolitiikasta. ::)
Onko tuossa LS linjan suodatin? https://www.kiertokanki.com/verkkokauppa/index.php?main_page=product_info&products_id=19418
6265 ei tuossa kylläkään mainita. Josko on suodatin tukossa.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 18.02.24 - klo:15:30
Noiden ulkomaanviljelijöiden firmoja vaan kannattelet.  :o Rohkeasti vaan siihen kolmanteen. Nimi on ulkomaata, mutta firma kotimainen, eikä ole silti entiselle liikenneministerille sukua.
Vapaa sana / Vs: Tunnin juna
: 17.02.24 - klo:18:13
Elsa, kohtalon lapsi. Onhan tuota suunniteltu jo yli 50 vuotta.
Kovin on ohrat viimevuosina ottaneet nokkiinsa. 2-tahoisia olen itse suosinut. Taudinkestävyys on parempi. Hehtopaino ja sitä kautta energia-arvo parempi. Tuolla iso merkitys kotieläinten tuotoksille. Isompi jyvä on helpompi saada rikki valssimyllyllä.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 16.02.24 - klo:20:26
Petojen sukua, susi jo syntyessään.  ;D
29.11.2021 olen toimittanut vähän toistasataa tonnia sopimuksetonta syysvehnää hintaan 274 €/t. Toisessa kuormassa valk. 11,2 ja siitä on tullut vähennystä 6€/t. Mielestäni Venäjän hyökkäyksen jälkeen olisi saanut vielä paremman hinnan. Toimituspaikka Avena Perniö, eli rahti 15 km.
Suomesta vilja viedään pikkupurtiloilla. Kustannus on suurempi, vaikka matka lyhyt.
Tulee urean poikkeamakin tekstarina kun laittaa rajat tarpeeksi tiukalle.
Kuitit jäi pois syksyllä ja hyvä niin. Ei tarvitse enää telinettä tyhjentää. Ei niitä kukaan aikoihin ole katsonut.
EU jäsenenä ukrainalaiset saavat viljastaan parempaa hintaa ja silloin viljelyyn kannattaa panostaa enemmän.
Ensimmäinen siipi mulla ainakin tuppaa ensimmäisenä laukeamaan jäykemmässä maassa. Ehkä toinen siipi sietäisi jankkurointiterän paremmin.
On totta, että eritoten fosforin käyttö hankaloitui eläintiloilla nyt merkittävästi. Ennen ympäristökorvauksen ulkopuolella sai pistää lohkolle kuin lohkolle 65 kg fosforia vuodessa; nyt ei enää. Typpeä ei paljon tarvitse tarkkailla enää, se on kai parannus.

Erään tutun broileri-isännän liikevaihdosta 1–2% tulee peltotuista. Nykyisellään hän ei enää pysty tuottamaan tuolla pienehkölläkään peltoalallaan tarvitsemaansa rehua niin kuin ennen, koska tuottamattoman alan vaatimus ja viljelykierron vaatimukset pakottavat osan peltoalasta pois tarvittavan rehukasvin viljelystä. Lisäksi on kikkailtava muokkausten kanssa, vaikka kyseinen isäntä varmaan vetäisi mieluusti kaikki kyntöauralla. Siinä voi sitten miettiä, kannattaako vai ei. Tällaisella pienellä sivutoimisella kasvitilalla tilanne on aivan eri, kun peltotukipotti muodostaa puolet liikevaihdosta, ja kaikki mahdolliset tukieurot pitäisi kerätä, mitkä vain suinkin voi saada...

Kylmikselle voin todeta, että jokainen viisas viljelijä menettelee juuri näin, jos tietää, että arvot ovat "epäoptimaaliset" lannoituksen kannalta. Lisäksi jokainen tuntemani karjatilallinen planttaa oman lantanäytteensä...
Nautapuolella fosforit mahtuvat aika hyvin peltoon, ellei niitä ole aikaisemmin kovin vahvasti fosforilla rikastettu. Lypsylehmä tuottaa fosforia n. 15 kg ja tarvitsee nurmirehua 0,6-1 ha. Nurmirehun tuotanto kuluttaa aika tarkkaan tuotetun fosforin. Jos tuotetaan myös viljaa on fosforitase negatiivinen.
Kasvintuotanto / Vs: Pellon hinta
: 08.02.24 - klo:20:42
Nuo ovat puhtaita peltokauppoja. Jos mukana tulee pala metsää, niin ei pääse tilastoihin.
Sivuja: 1 2 3 [4] 5 6 ... 557