Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 535

Viestit - Make

Ei iPhonet välttämättä ole isoja. Mulla on työkäytössä 12 Mini. Ostaessani se oli markkinoiden pienikokoisin älypuhelin. Ennen oli vanhanmallinen SE ja sehän oli todella näppärän kokoinen. Monille Aplen käyttäjille oli iso pettymys uuden SE:n iso koko.
Pari Samppaa joskus ollut. Ensimmäinen oli ennen älypuhelinaikaa ja sen vaihdoin parin viikon jälkeen pois kun käytettävyys oli niin hankalaa. Yksi älysamppa oli myös, mutta siinäkin oli monia Sampan omia normi Androidia hankalampia juttuja. Ei tuo Aplekaan täydellinen ole, mutta on sen käytettävyys ihan omaa luokkaansa Androidiin verattuna.
Mulla on Bahco BH15000B. Sillä nostaa 5 t ; 68 cm korkeuteen. Sillä käy auton nostot ja traktorin takapyöränkin saa ylös. 15 cm on ilmeisesti alin korkeus. https://www.bahco.com/fi_fi/5t-erikoispitka-pb_bh15000b_.html#technical-details
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 07.11.22 - klo:16:24
Ilmeisesti lannoite on vielä halpaa, kun ei ole kukaan uusi kysynyt lantaa.  ::)
Neuvojien linja oli silloin, että syysviljan lannoitus kevätkylvöjen jälkeen ja rikkatorjunta olis pitäny tehdä ennen kylvöjä.
Mistähän ne 60-luvun agronomit sen myöhäisen syysvehnän lannoituksen oppinsa olivat oikein saaneet? Se tuntui olevan oikein kynnyskysymys. Tiukkaa vääntöä siitä tuli aikoinaan maatalouskoulutukseni aikaan käytyä kasvintuotannon maistereiden kanssa käytyä. Aikainen rikkatorjunta ja myöhäinen lannoitus. ::)
Aikoinaan oli varma kuivan kevään merkki kun Farman kasvineuvoja toppuutteli syysviljan lannoituksen aloitusta. Onneksi silloin oli jo syysvehnät aikaa lannoitettu.   ;D
Jos on päässyt viljelykseen tulevan pellon reunat pahaksi, niin siivotaan nipsuttimella ja haketetaan energiaksi. Muutaman vuoden välein kun ajattaa piennarmurskalla niin menee kaato ja haketus samalla vaivalla.
Vapaa sana / Vs: Heinäseipäät kadonnu...
: 01.11.22 - klo:20:11
Heinäseipäät kuuluu kiinteistöön niinku tuplaikkunat. Niitä ei saa myydä erikseen.  ;)
Savimaalla kevätkynnön välttäminen ei ole laiskuutta vaan sadonvarmistusta. Kylillä olen viimekeväinä nähnyt onnistumisia tolla glyfo+ suorakylvöllä hömpän lopetuksissa. Olen joskus nähnyt onnistumisen savimaan kevätkynnölläkin, mutta sitten tarvitaan erikoisen sateinen alkukesä. Useammin olen nähnyt epäonnistumisia ja itselläkin on kevyen maan savisempi nurkka jäänyt ilman satoa kevätkynnön jälkeen.
Joskus harrastelijankin kannattaisi käyttää urakoitsijaa, eikä lähteä ihan mielettömään hinkka hinkka operaatioon vakkei ihan niinpaljoa saakaan ajaa traktorilla. ::)
Onko pakko päättää jo ensi keväänä? Pane hakemukseen rehunurmeksi, niin jää hyvin aikaa hävittää nurmi.
Täälläpäin viimetalvi tuhosi suojavyöhykenurmetkin niin  totaalisesti, ettei niistä ole odotettavissa kauheata satoa ensivuonna, ellei niitä ole täydenyskylvetty.
Ensivuonna eivät ilmeisesti valtaojaan rajoittuvat lohkot enää kelpaa suojavyöhykkeeksi. Ennen vappua noille ei saa tehdä mitään.
Glyfo+ Novakombilla on tällä kylällä suojavyöhykkeitä ja hömppiä otettu hyvällä menestyksellä parina viimevuotena viljanviljelyyn.
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 29.10.22 - klo:17:27
Vuoskaudet ole syysvehnän lannoittanut syksyllä korkeintaan kynnön alle ajetulla lannalla. Fosforit kylläkin vihreällä, lannoitefosforia ei ole käytetty juurikaan 35 vuoteen. Typpeä ehkä mobilisoituu maasta enemmän kuin muilla kun käytetään lantaa, kierrossa on palkokasvinurmia ja juurikkaasta jää naatti peltoon. Parhaimmillaan olen 9 t saanut satoa ilman syyslannoitusta.
Keskisestä ja Etelä-Euroopasta viedään arabimaihin merkittäviä määriä erityisesti sinimailaspellettiä.
Enolla oli peltoa saaressa ja iski kesällä kokotilan tarkastus. Vene ei tarkastuspäivänä käynnistynyt, mutta tarkastajat tulivat sitten seuraavana päivänä uudestaan venerantaan. Tuo saari on n. 40 km päässä päätilasta.
Peltotuessa voi laittaa toimenpiteen koskemaan osaa lohkoa. Siitä voi sitten jakaa lannoitelaadut.
Täytyy laittaa Porsche eteen. On ajo voa ja moottori voa eri tapeilla
Sivuja: [1] 2 3 ... 535