Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 510

Viestit - Make

Jossain painotetaan taloudellista tulosta. Bayern 2019: Lehmän keskimääräinen maitotuotos 7433 kg. Luvussa on toki biotuottajat mukana.
Taloudellinen optimi vaihtelee ympäristötekiöistä riippuen. Tuollapäin lypsetään aika yleisesti liharotuisia lehmiä.
Tuolta löyti tuollainen.  https://www.veronmaksajat.fi/Veroilmoitus/maatalouden-veroilmoitus-2019/
Rakennusten, rakennelmien, salaojien, siltojen, patojen ja muiden vastaavanlaisten hyödykkeiden hankintamenoihin tasausvaraus on käytettävä sinä verovuonna, jona hyödykkeen rakennustyö on aloitettu tai se on valmistunut. Tasausvarausta ei voida purkaa lisäalueeksi ostetun tilan tuotantorakennuksiin.
Kyllä hakelämpökin jotain varalämpöä tarvitsee. Useimmiten joku moottori tai ruuvi paukahtaa kovimmilla pakkasilla.
Tämäntakia karjatilalla kun on aina toimittavaa tekniikkaa aikalailla voisi maalämpö säästää yhdeltä vikakohteelta. Yleensä niiden on vielä tapana hajota yhtaikaa.
 
Krahinat on ammattitaidottomuutta.  ;)
Amerikan traktorit on ollu SOS tyylisiä powershiftejä 70-luvulta lähtien. Myöhemmin tulleet vaihtoehtoisesti portaattomiksi. Nykyisin pääosin keskikokoiset ja isommat eurooppalaisetkin on saatavana portaattomina tai powershifteinä.
Mun muistini mukaan varauksen käyttö rakennuksen ostamiseen olisi jossainkohtaa nimenomaisesti kielletty.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hintakehitys!
: 21.02.21 - klo:20:32
Nuo "liikaa" maksavat kilpailijat haluavat varmaankin turvata kotimaisen raaka-aineen saatavuuden huonompinakin vuosina.
Kotimaisesta rehuvalkuaisesta on touhuttu, mutta Hankkija näyttää rehuherneen hinnoittelulla senkin paskovan.
1970-luvulla maalämpöjä jo laitettiin. Keruuputket laitettiin silloin yleensä peltoon, puutarhaan tai vesistöön.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hintakehitys!
: 20.02.21 - klo:22:40
Onko viljanviljelijät häipyneet täältä vai ovatko ne kaiki noin Hankkija-uskovaisia?
Eikös tuo Varion idea ole alkujaan neuvostoliittolainen? Siellä ei vaan pystytty pieniin toleransseihin ja ohjauselektroniikkaan.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hintakehitys!
: 19.02.21 - klo:11:04
Hankkijan toimitusjohtaja tietää - viljan hinta on liian korkea.

Lainaus
"Jatkuvat tappiot tarkoittavat sitä, että viljasta maksetaan tuottajille liikaa suhteessa siihen, mitä markkinoilta saamme", toimitusjohtaja Jyrki Lepistö toteaa.

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/talous/artikkeli-1.1321069

Yhteinen huolemme on Hankkijan kannattavuus. Myykäämme viljamme vieläkin halvemmalla. Rahaa suorastaan tursuaa viljelijän tilille kun saamme roimaa ylihintaa.
Tanskalisviljelijät ei saa tarpeeksi voittoa. >:(
Ehkä suomalaisviljelijät voisivat säästää heidän liikeidensä saranoita.  ::)
Amazonen paluun kerrottiin olevan herkkä, ei ole ollut mitään ongelmaa.
Esiohjauskahvojen paluu menee omalla pumpulla varustettuun säiliöön, joka on hieman paineistettu ::)
Millaisen Amazonen? Mulla menee hinattavan Amazone ruiskun paluu 655 paluulinjaan. Aluksi siinä oli ½" liitin ja nykyisin 3/4"
Kyllä Eu ostot pitää kirjata omalle tililleen. Veronumerohan on annettava myyjälle ja se kiertää summineen sieltä suomen verottajalle. Verottajan tietokoneet piippaa sitten heti, jos ALV ilmoituksen EU-ostojen summissa on heittoa.
Oi-partsista on tullut ostettua osia ja välillä jotain tavaraa Virosta. On jotain osia tullut tilattua suoraan valmistajaltakin.
Ei verottaja vaadi tarkempaa tilikarttaa kuin mitä veroilmoituksessa on. Tarkempi tiliöinti helpottaa verovelvollisen tulojen ja menojen seurantaa. Verottajalle on tärkeintä, että tulot ovat tulotileillä, menot menotileillä ja Alvit oikein.
Tilituessa pystyy tilikarttaa muokkaamaan. Mulla on esimerkiksi kännykkämenoissa käyttäjäkohtaiset tilit. Tämä helpotti aikaisemmin yksityiskäytön erottelua kun ne piti tehdä käyttäjittäin. Tilituessa pystyy kirjaamaan neuvo-tuen suoraan ALV menojen tilille.
Vaakaruuviapevaunulla pitäisi mennä silpuksi, mutta kyllä ne kokonaisenakin menee kunhan aloittaa isoilla. eiköhän tollainen pakkaamo pysty helposti lajittelemaan aluksi isoja.
Annoin joskus sokerijuurikkaita, eikä meikäläisen apesekoitin niitä pahemmin rikkonut. Lehmät lykkäsivät juurikkaan ketjupöydä kolaa vasten ja raastoivat ylähampailla. Ääni oli kun olis ollu 50 ihmistä raastamassa porkkanaa. ;D siirtoruuvissa kuului aikamoinen kolina kun juurikkaat kulkivat pöydälle. Toisena vuotena kun kolina taas alkoi n 9 kk tauon jälkeen lehmät hyökkäsivät heti pöydän viereen kun kolina alkoi.  ;) Hyvin muistivat, että kolina tarkoittaa herkkua.
Sivuja: [1] 2 3 ... 510