Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 558

Viestit - Make

Siellä on kokoomuslainen ympäristöministeri ollut kohta vuoden. Ei ole kuulunut mistään siivoamisesta.
Laita klapikone karsinaan ja vaihda seuraavaan kun on sopivasti kuiviketta. ;)
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 21.04.24 - klo:20:12
Syvemmällä tasausäestyksellä kylvöä voi siirtää jos maa kuivuu turhan aikaisin. Ei silläkään paljoa yli viikkoa saa itämiskosteutta säilytettyä.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 21.04.24 - klo:20:09
Mihis se apulanta sieltä nyt huuhtoutuu? Toista on, jos lannoittaa äitienpäivän aikaan ja seuraava sade on kukkimisen jälkeen. Valkuainen on kyllä korkea, mutta ei se typpi enää satoon mene.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 21.04.24 - klo:19:27
Ally ST on pelkkää metsulfuroni-metyyliä. Se tehoaa kylmässä ja vie talvehtineen saunakukan, mutta jättää mataran, savikan ja emäkin. Fluroksipyyri (Hurler, Tomahawk, Starane) laajentaa sen tehoa tarpeeksi, mutta vaatii sitten sen reilun lämmön.

Tripali on syysviljoille tosi hyvä, jos haluaa tuon Allyn tehoaineen. Siinä on samassa florasulaami (Primus, Saracen) ja kolmantena tehoaineena vielä perus gramma-aine. Florasulaami tehoaa myös kylmässä.

Ite vaihdan tälle kaudelle gramma-aineen seoskumppaniksi Mixinin, jollei lohkolla mcpa tarvetta. On käytännössä Staranea mut pienellä lisällä Primusta, joka tehoaa kylmässä ja vie sauniksen isompanakin. On vaan hiukan laajempi ja ottaa resistenssiin vesiheinään, jota mulla on.

Rikkavuodet olleet vaikeita torjua kuivassa ja varsinkin jurtin jälkeen niitä on paljon. Silti melko edullisesti pääsee kun tuntee tehot. Arylex on hyvä myös, mutta yksinään vajaatehoinen.
Olen viimevuosina käyttänyt syysvehnille Express+Primus seosta (tai vastaavia) Hyvä teho saunakukkaan ja muihinkin ja voi kylvää jurttia seuraavana vuonna.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 21.04.24 - klo:19:24
Aikalailla rehevämmiltä näyttävät nuo naapurin maaliskuussa lannoittamat syysviljat. Perjantaina ajoin omista ensimmäisen 10 ha.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöt 2024
: 21.04.24 - klo:19:22
Kylvöaika on sitten kun maa on sopivan kuivaa. Aikaisin juurikkaan kylvöpäivä on 8.4. vuonna 2007. 1987 aloitettiin siementen maahanpano 20.5. 1970-luvun puolivälissä oli aikaisia vuosia, muistan monasti olleeni jyräämässä vapunpäivänä. Juurikkaalla aikainen kylvö lisää satoa. Viljalla jos kylvöaika menee myöhäiseksi on suurempi todennäköisyys että pansastumisvaiheeseen osuu helle, joka heikentää satoa. Myöhemmän kasvukauden säällä kuitenkin suurin vaikutus satoon kuin kylvöajalla.
Mulla on monista lohkoista kaksi selvityspyyntöä. Toisen sai ottaa jo alkukuusta ja toisen 16.4. tai 2.5 alkaen. Takaraja kaikissa on 23.5. Ensimmäisellähän suomeksi sanottuna valvotaan, että lohko on talven kasvipeitteinen ja toisella valvotaan, että sitä ei ole rikottu ennen määräpäivää. Ajattelin, että yhdestä kuvasta määräpäivän jälkeen näkyy kummatkin asiat. Eihän se sitten mennytkään maalaisjärjellä. Kumpaankin selvityspyyntöön tarvitsee ottaa oma kuva, vaikka sen voi ottaa samalla kertaa samasta paikasta.  ::)
Kylmaar ne sopimattomat kumit tulee kalliimmaksi kuin kalliit sopivat.
Kasvintuotanto / Vs: Nurmen perustaminen
: 15.04.24 - klo:19:19
Sillointällöin on jotain tullut perustettua ilman suojakasvia. Pienemmällä siemenmäärällä tuntuu syntyvän tiuha nurmi. Kuorettuma on ehkä suuremi riski paljaalla nurmella kuin suojakasvin kanssa. Puidun suojaviljan sänki heikentää hevosheinän laatua.
Nyt kun viljan hinta tuntuu laskevan meinaan perustaa nurmia paljaana efa-alana.
Naapuri kylvi vahingossa osan lohkosta keväällä syysvehnällä. Korjasin siitä hyvän rehusadon heinä-elokuun vaihteessa. Laatu oli kohtuullinen, vähän olisi saanut korjata aikaisemmin. Tekivät siitä vielä syksyllä toisenkin sadon.
Tuosta innostuneena olen viimevuosina kylvänyt kokoviljana tehtävään suojaviljaan osan syysviljaa, lähinnä syysvehnää ja ruisvehnää. Saa vähän vihantaa kokoviljan sekaan ja tuo myös lisää ensimmäisen nurmen satovuoden ensimmäiseen satoon.
Käytän auraushommissa turvavyötä.
Täällä oli märkää lunta 20 cm pintakelirikon päällä. Ei oikein innostanut perälevyhommat. Sotkin paripyörätraktorilla lumen tiukempaan. Nastarengasvehkeillä tuppasivat jäämään kiinni. Omat vehkeet kitkarenkailla liikkui ihan hyvin.
Niittourakointia kun on tullut tehtyä kohta 50 vuotta niin monenlaisia kasvustoja on tullut nähtyä. Suurimpana ongelmana näkisin vanhat nurmet ja huonon kasvilajiston.
Jossain taloissa on peltojen hoito viimeisen päälle ja toisissa taas karjanhoito viimeisen päälle. Harvemmin molempia.
Mulla on 12 kuvattavaa Vipu Mobilissa. Syysvehnälohkoja, 5 voisi kuvata heti ja ovat samoja lohkoja, jotka pitää kuvata 16.4 jälkeen, eli 2 lohkoa tulee lisää 16.4 jälkeen. Kuvailen ne varmaankin 16. 4 jälkeen kun ne pitää kuvata ennen 23.5. Syysvehnää kylvin 15 lohkolle, eli ihan kaikkia ei tarvitse kuvata.
Tytär oli hiukan toisella kymmenellä kun ilmoitin, että maatilatyttären pitää osata peruttaa kärryn kanssa. Pihalla on traktori ja kärryt mene harjoittelemaan. Sanoin, että vaikket taitoa välttämättä elämässäs kauheasti tarvitse niin voit sitten vaikka peruuttaa poikien asuntovaunun paikalleen kun ne ei itte osaa.
Monenlaista traktorityötä hän sitten nuoruudessaan kuitenkin teki.
Sivuja: [1] 2 3 ... 558