Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 36

Viestit - samppaj76

kyllä kannattaa vaan jatkaa lehmillä. niillä tulee perustoimeentulo jos navetta muuten kunnossa, kannattaa sitten laittaa niitä työtä helpottavia laitteita heti alussa eikä sitten kun paikat jo renaa. itse aloitin vähän samankaltaisessa tilanteessa 11 vuotta sitten. vanhalla parsinavetalla joka on 2000 vuonna remontoitu mennään vieläkin, muutaman vuoden vielä. sitten alkaakin olla itellä 40 vuotta ikää jos sitä sitten jo tietäisi mitä tekee isona. velkaa on saman verran mitä lähdossä mutta tilan pinta-ala on kasvanut paljon. peltoja ja metsiä on kunnostettu koko ajan. äitee on mullekkin ollut iso apu varsinkin kiire aikoina. lehmien hoito antaa eläkkeellä olevalle omaishoitajalle vähän vaihtelua arkeen. teillä onkin asumisjärjestelyt jo kunnossa. oma koti kohtuu lähellä navettaa saa elää omaa elämää, se on tärkeää. välit pysyvät kunnossa paremmin kun samaan keittiöön ei tahdo mahtua kahta emäntää. aika näyttää miten elämä menee kun tätä ei aina voi suunnitella. kohtuullisella työmäärällä ja riskeillä on jotenkin helpompaa elää.
tee vaan investointi. selvitä voiko lantaa levittää lähistölle sopimuksilla. jätä politiikka älä edes seuraa sitä. saat itsellesi hyvän työpaikan pitkäksi aikaa, eläinten kanssa on mukava työskennellä. ulkopuolista urakointia ja yhteistyökuvioita kannattaa selvitellä. omaa jaksamista kannattaa hoitaa, sopivasti töitä ulkoistamalla ja keskittymällä navetan hoitamiseen. päätökset teet itse myyjien ja konsulttien älä anna ohjata mitään niin pysyy kustannukset kurissa. hyvä rakennuksen valvoja kannattaa hankkia ja huolelliset rakentajat. niin sinä voit tehdä mahdottomalta tuntuvasta mahdollista.
kyllä minä ainakin ostan kaikki serti siementä. lajikkeita voi vaihtaa uudempiin, ajan säästö ei enää tartte kevät auringon paistaessa tuhrata peittausaineiden ja lajittelun kanssa. voi keskittyä karjanpitoon tai vaikka pitää lomaa. mulla on aika paljon lajikkeita käytössä kun viljellään nurmea, ohraa, kauraa, ruista ja rypsiä. on helppoa lajiketta vaihtaessa vaan puhdistaa koneen ja ottaa valmiin siemenen säkistä. näkee 1000 siemenen painot voi kylvää tarkasti oikeaan tiheyteen, lakoa vähemmän. lietettä runsaasti käytettäessä korostuu. ajan säästö mulla ainakin merkittävin, sadon laatu ja määrä myös tärkeitä. omassa liikevaihdossa ei siemenen hankintakustannus ole kuitenkaan kovin merkittävä menoerä.
kannattaa vaihtaa samalla tehokkaampi pumppu. reilun 90 litran pumppu sopii hyvin paikalleen, iso etukuormaaja liikkuu vähän nopeammin. töineen toista tonnia mutta mielestäni hintansa väärti jos entinen pumppu alkaa olla lopussa.
kääntyvä etuakseli ja runko ohjaus. vammaksen magnum kaivurikuormaajassa on tuo systeemi. teollisuustraktoriksi on rekisteröity. runkonivel on pidettävä lukitusasennossa tieajossa. kääntyy melkein paikallaan, tehokkaan etukuormaajan kanssa lastaus muuten sujuu. tuolle koneelle löytyy varmasti ostajia. vaikka kalliimpi onkin kuin jäykkärunkoinen traktori.
mulla on sama linja en vastaa puheluihin lypsyaikana.
kumimattoon saa kätevästi reiät terävällä puukolla jonka terää kastelee vedellä. vesiämpäri viereen vaan ja kokeilee. talttapuukolla voi myös muotoilla.
kyllä se riittävä varastotila helpottaa puinti aikoja. voi sitten hiukan rauhallisempana aikana lastata rekkoja tai ajaa traktorilla kauppaan. monesti paras hinta onkin puintiaikana, osan voi myydä pois ja maksella sillä laskuja. liikevaihdon on pakko vaan pyöriä jos laskuja tulee kuukaudessa vuoden tukisumman edestä. on mukavampaa ostaa tarvikkeet jo hyvissä ajoin saa keväällä alvit kassaan on jotenkin helpompaa aloittaa kesä kun tarvikkeita on riittävästi ja koneet hyvässä kunnossa. isolla tilalla on paljon rahaa mutta se ei ole omaa.
tuo varaosien hinta on minuakin tänä syksynä koskettanut. ei taaskaan 10000 euroa vuodessa riittänyt remonteihin. jolla koneita on niin ne voivat hajota vaikka ne huollettaisi hyvin ja säännöllisesti. maatilalla voi hajota ihan mitä tahansa.
täällä on pakko pitää urakoinnissa kovempia taksoja kuin keskieuroopassa koneet on saman hintaisia mutta sesongit on täällä paljon lyhempiä.  on urakoinnissa hyviä puolia saa oman työajan pysymään jotenkin järkevissä puitteissa. jotain pitää aina ostaa ulkoa ei tartte kaikkia koneita laittaa ja ne mitkä laittaa voi olla sitten hieman tehokkaampia. olen ainakin ollut tyytyväinen noihin nykyisiin tekijöihin. ajallaan tehdyt työt niitä euroja tuo millä niitä urakointi laskuja maksetaan.
siirtopumppu saattaa olla huonossa hapessa
mega valmetti pitkällä akselivälillä, kulkee kuin juna. tahtoo vaan olla paljon ajettuja, ei tartte liikenne mallina paljon kierroksia niin pääsee reilua neljääkymppiä säästää polttoainetta.
mulla on 97 vuoden 8550. asiallinen perustraktori, polttoainetta vie kohtuudella välijäähdytin auttaa asiaa. asennettiin vuonna 2005 kun ostin koneen. turvesuolla ollut kone, peruskunnostettu uudet renkaat, uusi kytkin, voimanoton pakka ehd ja hydrauliikka pumppu 90l yms muuta pienempää. uusi vastaava olisi maksanut yli 100kE, tuohon on mennyt yhteensä alle 50kE. tunteja ei tule kovin paljoa silppurinveto, perävaunujen, lietevaunun veto pääasialliset käytöt. toimivalla koneella on mukava tehdä töitä, kuutoskoneen sointia on mukava kuunnella, tuolla teen mitä ei nelisylinterinen jaksa.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: FCT-900
: 07.08.13 - klo:18:21
mikset osta 1060 stä. leveämpi noukin ja enemmän liikevaraa teloilla. pari vuotta sitten vaihtu 900 nen 1050 seen, viimeisiä vanhaa mallia. varsin mukava kone vetää. vastaa paremmin traktorin tehoa. 20 vuotta ajoin 900 sella. kestävä kone ei voi moittia. tekee hyvän silpun joka helppoa käsitellä ja säilyy.
kyllä nuo öljyvuodot kannattaa korjata heti kun tippoja alkaa näkyä. puolen päivän homma kun huoltomiehen kanssa vaihtaa, yksin on vaikea tehdä akseli pitää saada suorassa menemään paikalleen ettei uusi tiiviste hajoa. mulla noissa kahdessa koneessa maatalous ja teollisuusmallin dana, molempiin on pitänyt vaihtaa tiiviste kun on alkanut vuotamaan. käytettynä ostetuissa koneissa vaan löytyy kaikenlaista. noin 400 euron homma töineen per tiiviste. koneet vaan pitää laittaa niin hyvään kuntoon ettei öljyä vuoda. halli nosturi tai moottori nostin on hyvä apuväline kun osat aika painavia.
Sivuja: [1] 2 3 ... 36