Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - samppaj76

tässä maidon hinnan laskua odotellessa pitää taas pähkäillä eri vaihtoehtoja. parsinavetta alkaa olla loppunsa edellä. edullista ja toimivaa tekniikkaa pitäisi olla. kumpaa suositteletta kolmi vai nelirivistä pihattoa yksi robotti pitäisi pitäisi laittaa. lähinnä mietin kummassa lehmät liikkuu paremmin. nelirivisessä tulisi makuuparret vastakkain ja ruokintakäytävät laidoille. väljät tilat ja verhoseinähalli eristetyllä ristikkokatolla. ruokinta appeella, pitäisi jotakin helpotusta saada työhön muuten hommat loppuu.
oon tuossa miettinyt mitä teen. minkähänlainen olisi tuollainen verhoseinä halli makuuparsilla, uritetulla lantakäytävillä ja raapoilla. lypsyrobotti hallin päähän. ruokinta apevaunulla, kanadassa näyttää olevan paljon noita verhoseinä halleja ja tekevät hyvää tulosta. tämä rakennuskustannusten nousu pakottaa miettimään uusia vaihtoehtoja. lämmin pihatto vaan tuntuu liian kalliilta. laittakaahan kommentteja tämä kustannusten joka suunnassa nouseminen tekee varovaisemmaksi investointien suhteen. vanha parsinavetta ei oikein enää sytytä. pitäisi saada jostakin virtaa lisää.
Koneet, laitteet ja tekniikka / kaivinkone
: 15.06.08 - klo:20:32
oon tuossa miettinyt alle 15 tonnin tela-alustaista kaivinkonetta kertokaahan kokemuksia kun kuitenkin käytettyä kattelen. alkaa jo entisessä tunnit painaa ettei kovin isoja urakoita voi ottaa.
Koneet, laitteet ja tekniikka / noukinvaunu
: 26.02.08 - klo:19:29
olen tässä miettinyt pöttingerin europrofia tai strautmannin supervitesseä. laittakaahan kokemuksia näistä vaunuista. olen miettinyt tuollaista pientä noukinvaunua
Maidontuotanto ja lihanaudat / aiv liuokset
: 26.02.08 - klo:19:07
tuli tuossa ostettua ässä liuosta jonkin verran. 2000 ja 2 on käytetty tarkkuussilppurilla tehty rehua laatu on ollut hyvä. lehmille pitää olla hyvää. toivottavasti ei tullut kallis kokeilu. kun mainostivat että toimii laajemmalla ka alueella. mites tuo ässä liuos on toiminut noukinvaunurehulla kun tarkoitus olisi siirtyä noukinvaunuun tulevaisuudessa. noukinvaunulla käsittääkseni kuivaaine pitäisi olla mahdollisimman lähelle 30.
Koneet, laitteet ja tekniikka / noukinvaunu
: 17.02.08 - klo:18:51
mikähän olisi hyvä noukinvaunu. pitäisi saada kohtuu lyhyttä silppua kun on tuohon tarkkuussilputtuun tottunut. tarkkuussilppurivaunut on aivan älyttömissä hinnoissa :o. ja perinteiseen silppuri, perävaunut ketjuun ei tahdo löytyä miehiä. pitäisi kahden henkilön voimin pyöriä koko homma. lyhyt silppu on tärkeää tiivistämisen ja kuorman levityksen nopeuden takia. lisäksi helpompaa käsitellä navetassa.
tännähän on kertynyt netin asiantuntijat jos liittyy traktoreihin.
kertokaahan minkä traktorin laittaisitte. jos reunaehdot on nämä
-hinta etukuormaajineen alle 85000 euroa
-neljä sylinteriä, teho noin 140 nykyhevosvoimaa
-nostolaite yli 6 tonnia, alhaalta ylös
-nopeutta 50 km/h lisäksi hitaat vaihteet, ryömintä on välttämätön
-turbiinikytkin tai vastaava pehmentäisi kuormaajaan ja traktoriin koituvaa rasitusta. voi olla portaatonkin ei mulla mitään niitä vastaan ole.
-pehmeä ja kestävä suunnanvaihto kun suuntaa joutuu vaihtamaan yhtenään.
-tietysti polttoaine kustannus ja huolto
-omakohtaisia kokemuksia kaivataan mieluummin useamman tuhannen tunnin ajalta koska minä ostan traktorin noin 7000 tunnin ajomäärälle, jokapäiväiseen ajoon. muutaman vuoden välein tulee traktorikaupassa käytyä. asiallista keskustelua kiitos.
laittakaapa kokemuksia eri vaihtoehdoista minkälaisilla laitteilla voitaisiin korvata kallistuvaa öljyä kotoisilla polttoaineilla. viljan kuivaus on kuitenkin pakko jotenkin järjestää. olen vähän miettinyt hakekattila-varaaja-lämmönvaihdin yhdistelmää jolla voisi lämmittää kuivaamoon menevää ilmaa.
Maidontuotanto ja lihanaudat / lypsyasema
: 29.11.07 - klo:21:28
kun täällä kaikki keskustelee roboteista niin laitampa vaihtoehdon. itellä on parsinavetta joka alkaa olla tiensä päässä. minkälaista lypsyasemaa suosittelisitte korkeudensäätö lattiassa pitäisi olla ja irrottajat sekä kokoomatila. lehmiä voisi olla maksimi neljäkymmentä. robottinavetta  tuntuu liian kallilta kun velkaa on ennestäänkin. moniko rivinen navetta olisi toimivin edullisia ratkaisuja etsitään.
Vapaa sana / kouluammuskelu
: 07.11.07 - klo:20:16
on tosi surullista että moni nuori ihminen menehtyi :'( osanottoni kaikille ja toivon teille voimia jaksaa vaikeiden aikojen läpi lapsen kuolemasta ei toivu koskaan.
Koneet, laitteet ja tekniikka / kaarihalli
: 06.11.07 - klo:18:33
laittakaapa kokemuksia pressuhalleista oon miettinyt edullista lisätilaa lietevaunuille perävaunuille yms tilaa vieville laitteille
Sivuja: [1]