Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 36

Viestit - samppaj76

kyllä tuo on järkihommaa. hyvin huollettu puimuri kyllä kestää tosi paljon ajoa. pääomakulut eivät kaada taloutta. itsekin olen ostanut aina käytettyjä puimureita. huolellisella huoltamisella syksyn vähät puintipäivät eivät mene hukkaan remonteissa. yksinkertainen tekniikka on varmatoimista ja helppoa korjata, myös sunnuntaisin.
mulla teki edellisessä 2045 vm 95 tuota. vaihdoin vedenerottajaan tiivisteet, polttoaineen suodattimet, siirtopumpun, polttoaineputket ;D, temppuilu vaan jatkui ja jatkui. kotona kävi normaalisti otti kierroksia yms. pellolla vähän aikaa ajoi alkoi kierrokset pudota ja kotia ei jaksanut kolmosella vetää. vikana oli uusi agcoparts polttoaineen suodatin. oikean kokoinen sopi paikalleen yms. alapuolella oleva reikä oli vaan milliä liian pieni ei saanut polttoainetta kunnolla. onneksi hyllyssä oli cav:n suodattimia kokeilin toimi hienosti eteenpäin. toivottavasti tästä jotakin apua. koneen toiminta saattaa muuten olla siitä millistäkin joskus kiinni.
kyllä sinä kuitenkin tuolla lehmä hommalla paremmin pärjäät vaikka työtä enempi. kyllä sonni homma on nykyään suurissa vaikeuksissa. itellä oli kans samanlaisia suunnitelmia myös viime vuosituhannen lopulla. tuli onneksi korjaitua vanhaa parsinavettaa ja sonnien karsinat muutin lukkoaidoilla oleviksi hiehojen karsinoiksi. lopetin sonni homman 7 vuotta sitten siemennettävät hiehot tilalle. vielä pitäisi muutaman vuoden vanhaa navettaa sitten lehmille uusi kohtuukokoinen pihatto. vanha navetta sitten nuorison käyttöön. itse aina käytän rakennukset tehokkaasti loppuun. 15 vuoden välein isompia muutoksia niin entiset kerkiää maksaa itsensä ja jopa vähän tuottaakkin. maito kiintiö olisi silloin maksanut yli 50 senttiä litra. 2015 vuosi pitää katsoa mitä tulee tilalle ja mitä maksaa. laajennuksessa pitää aina otta huomioon kokonaisuus pelto, työvoima yms. asiat. kunnolla valmisteltu investointi onnistuu varmemmin. lainanottoa ei kannata pelätä, pitäähän sitä liikevaihtoa jossakin tehdäkin. rehukustannus on muuten lehmähommassa merkittävämpi kuin rakennuksen hinta.
olet siirtymässä managementti viljelijäksi. kerrohan paraneko elämänlaatu yms. seuraamme varovasti sivusta :).
kyllä siinä töitä joutuu tekemään paljon että pihan saa kohtuu siistiksi. kalusto pestään ja huolletaan sesongin jälkeen ja viedään halliin omille paikoilleen. traktorit ja työkoneet tankataan päivän jälkeen ja laitetaan pihaan hyvään järjestykseen. kyllä sen pihan vaan lypsykarjatilallakin saa järjestykseen. hyvässä järjestyksessä olevalta pihalta ja halleista työnteko vaan käy nopeammin, ei mene aikaa kinttaita etsiessä hukkaan.  :). tavarat laitetaan takaisin sinne mistä on otettukkin. vaikka tavaraa joutuu käsittelemään paljon ja kalustoakin on. silti piha on siisti. roskat ja romut kerätään omiin tynnyreihinsä.
mielenkiinnolla seuraan mitä tapahtuu. hintoja ei ole paljon varaa pudottaa kun katteet on nyt jo ohuet. jos täällä suomessa tuotanto alkaa vähetä niin hinta tippuu vielä enemmän kun kuluja on jakamassa vähemmän litroja. suomessa tuotanto ei ainakaan lisäänny. hintojen nousu se vasta olisi vaikea tilanne koska sitten ne kohta romahtaa kun tuotanto lisääntyy :). uskoisin kuitenkin että tilansa kunnolla hoitavat pärjäävät kuitenkin. harkituilla investoinneilla toiminta vaan jatkuu. jokaisessa yritystoiminnassa on omat haasteensa.
hienoja kuvia.
mukava oli käydä viljossa. sopivan kokoiset ei tarvinnut jonottaa. hyvä keli, kuuman kostea, vähän tuuleksi ei satanut lauantaina. toivottavasti ensivuonnakin järjestävät. onneksi siirtivät kantavammille seuduille, pelloille ei ole pikkukengissä asiaa. jospa ensivuonna voisivat työnätöksetkin ajaa. sopiva ajankohta. ei voi moittia.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Avantti
: 27.07.12 - klo:20:47
mulla on myös  tuollainen 635 avant. lisäpainoja kaikki mitä saa takana ja sivuilla yhteensä 220 kiloa. en ole kyllä koskaan nostanut sillä kahta säkkiä kerrallaan. kätevä kone lannoitteen siirtoon pihassa, suursäkkinostimella on helppoa siirtää ja yksi säkki kerrallaan voi nostaa turvallisesti aika korkeallekkin. raskaimpia nostettavia on säilörehupaalit jotka painavat pihdin kanssa yli 1000 kiloa. epätasaisella saa olla varovainen, mutta kyllä niitä pystyy pinoamaan kahta päällekkäin. koneella on siirrelty jo paljon tavaraa rehua irtona ja paaleina, lannoitteita, lavoja, sepeliä. tunteja tulee liki 1,5 joka päivä. paljon mieluummin tuolla liikkuu pihassa kuin traktorilla. avantin käyttö on vaan lisääntymään päin. työlaitteita löytyy jo aika paljon. 3 avantti jo menossa ja tyytyväinen olen helpottaa kummasti lypsykarjan pitoa. ruokinnassa ei kulu paljoa aikaa vaan koneella tulee tehtyä paljon hommia navetan ulkopuolella. vakaa ja mukava ajaa.
mulla hajosi viime talvena lukitussa lämpimässä hallissa. -00 vuoden hitekistä, ehkä kylmästä lämpimään ajettaessa jotakin jännityksiä tullut. uusi lasi on pilkintonin valmistama pitäisi olla kestävämpi. työläs siivota, vaihtotöineen just alle vakuutuksen omavastuun. lasin muruja löytyy vieläkin hytistä.
sulla pitäsi olla säiliön pohjalle menevässä putkessa polttoaineen takaisin virtauksen estävä pohjaventtiili. sitä kun ravistelee putken kanssa pysty suunnassa toimii ihan pumpun tavalla. samalla tulee tarkistettua onko ilmavuotoja. imupuolelta on muuten vaikeita löytää. venttiilillä saa vähän painetta putkeen. aika nopeasti ilmaa myös polttimen omalla pumpulla muutamalla yrityksellä pitäisi lähteä.
aiv ässää tulee käytettyä. siilot kuluu verkkaisesti, ässä estää lämpenemistä hyvin auringon paahteessakin. vaikka käytän kalliita liuoksia niin rehun tuotantokustannus viime laskelmissa 130 euroa tonni. vähän miedompaa ei polta heti rakkoja, vaan kerkeää vedellä huuhdella. tarkkuussilputtua rehua ja huolellinen tiivistäminen. päälle vakuumimuovi, tavallinen muovi ja autonrenkaita painoksi. laatu on ollut hyvä jo pitkään rehua on korjattu monenlaisissa olosuhteissa en näe tarvetta muuttaa. kompostiin menevä rehu on kalleinta rehua, sitä pitää välttää. lehmille ja kantaville hiehoille pitää olla hyvä laatuiset rehut siihen tämän toiminnan kannattavuus perustuu.
mulla on elhon 320 kaheltapuolen niittävä. koneessa ei muuten moittimista, miellyttävä vetää, tekee hyvän karhon, öljyn vaihdot on tehty säännöllisesti, terät on yritetty pitää hyvässä kunnossa. kannattaa muuten aina sesongin jälkeen ottaa koneen päällä oleva pelti auki on muistaakseni kuudella pultilla kiinni. siivota märkä heinä pois ja suihkuttaa yleisöljyä tilalle, jatkaa koneen ikää kummasti, ei ruostu kammio eikä runko. pitkäikäiset koneet ovat halvimpia koneita.
jos mahdollista, lypsimet kiskoille, ruokintaa pienkuormaaja. muuta työtä keventäviä asioita kannattaa harkita. pienet panostukset navettaan helpottaa yllättävän paljon päivittäisiä töitä. tuolla pienelläkin karjalla pärjää ihan hyvin kun hoitaa lehmät hyvin. jos peltoa on tuo määrä ei laajentaa kannatakkaan. velaton pieni paikka on paljon helpompi hoitaa kuin velkainen iso tila. pieniäkin tiloja tarvitaan.
jäähdytin tukossa rehua, yms. onko tuossa jontikassa öljynjäähdytin jäähdytin kennon alaosassa.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 36