Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 17

Viestit - Green New Dealer

Paikallista THL:ää tai hallitusta eivät öyhääjät usko ei sitten millään, mutta Kiinan valtion tiedotus onkin yhtäkkiä  oikein luotettavaa ?
-SS-
Mihin voidaan uskoa? Kuoleminen on ihmiselle ainutkertainen ja henkilökohtainen asia, kuolleelta tietoja ei voi enää varmistaa, pakko luottaa siihen mitä asiasta muiden suulla kerrotaan. Kun kerran öyhääjäksi haukutaan, niin voi varmaan olettaa, että faktaa löytyy asiasta... joku kuolintodistus henkilöstä, mistä selviää mihin ja koska henkilö on kuollut. Muuten voisin myös väittää öyhääjäksi, vaikken sitä luonnollisesti tee  ;D

Mitä näihin salaliittoteorioihin tulee, biologisten aseiden tutkimuslaitoksista karanneista viruksista ym, niin niihin ei asiantuntemukseni riitä. Elämä on suora lähetystä, sanoi Tapio Suominen, nyt virus on täällä ja mutkamäen baarissa se leviää ja kiuruvedellä vie vanhuksia hautaan. Näihin kuviin ja tunnelmiin  ;)
Ajatellaanpa median rakentamaa valtakunnallista psykoosia.
-SS-
Mediahan tätä vie, mutta poliitikoilla on ollut se harha, että ihminen kykenee ratkaisemaan kaikki eteen tulevat ongelmat, tarvitaan vaan oikeita päätöksiä, niin kaikki ongelmat ovat ratkaistavissa. Monet poliitikot ovat alkuun vähätelleet, nyt joku makaa itse teholla ja muillakin on vähän epävarma olo.

Kyse on lopulta siitä, pysähtyykö yhteiskunta viruksen hallitsemattoman leviämisen takia vai ihmisen päätöksellä lyödä jarrut päälle ensin. Kumpi on kuskin paikalla?

Kannattaa lukea Alistair Macleanin kirja: Pelko on aseeni.... sen lukemalla ymmärtää mistä tässä on kyse  ;)
Niin no, Ruotsissa viranomainen jo sanoi,  että koronasta selviytymistä ei mitata kuolleiden määrällä.
Koska ongelma ei ole kuolleet, vaan elävät.
Ei osingon saajat ja kvartaalitalouden hölmöt ala riehumaan rahan takia kadulla.
Tavan kansa jolta loppuu työ, raha, ruoka yms. Se on se mikä huolestuttaa.
Ymmärrettävää on myös, että harva maajus... green new dealer näkee rikkauksiensa keskellä, rahan tärkeyden sellaiselle, jolla ei sitä ole.
Esittää vaan ylevää Alma-tädin pelastajaa.
Vaan jos tämä lamanteko sulku jatkuu pidempään, tulee almatätejä kuolemaan monin verroin enemmän tulevina vuosina RAHAN PUUTTEESEEN.
miksei pistetä Alma-tätejä santakuopan reunalle ja lasketa sarja läpi, ettei niitten tartte kuormittaa terveydenhuoltoa ja lopuksi kitua hengityskonejonoissa? Napataan kultahampaat pois, levitetään kalkkia päälle ja peitetään kuoppa....tätähän sää tarkoitat noin kansankielellä ilmaistuna?

Tämän laumasuojan ohessa on toinenkin strategia, joka voi olla toimivampi? Epidemian tukahduttaminen (painetaan tarttuvuusluku alle yhden) ja laajamittainen testaus, eristäminen kohdistetaan tartunataketjuhin ja riskiä seurataan esim kännykkäsovelluksella. Näin rajoitukset voidaan purkaa kohtalaisen nopealla aikataululla ennen kesää. Korea ja Singapore ovat onnistuneet, Tanska ja Norja alkavat jo purkaa rajoituksia, herätysjuhlat ja stadionkonsertit pysyvät kieltolistalla. Kiinassa ei yhtään "Alma-tätiä" kuollut enää tänään, eikä sielläkään laumasuojaa ole, vaan hitaasti odotetaan rokotteen valmistumista.

Käsittääkseni laumasuojaa edelleen kannattavien määrä on vähentynyt merkittävästi, koska tautia ei alkuun tunnettu riittävän hyvin.
Itävalta ja Itävallan hallitusvastuussa ( FPÖ + ÖVP) osaltaan olevat persut alkavat jo purkaa suojaustoimia, maassa on 12500 tartunnansaanutta ja kuolleita 200. Niin vaan Tirolinkin viruslingot ovat parantuneet, ja maa ottaa harppauksia tulevaisuuteen, kun muut kyyhöttävät poterossa.

https://yle.fi/uutiset/3-11293951

Ehkä suomalaiset saivat puolustetuksi Talvisodassa asemansa juuri sen takia, että uskalsivat silloin nousta suojakolostaan ampumaan vihollista. Rakkine ei olisi uskaltanut. Onneksi siellä oli sentään SS:n sukua jotka uskalsivat.

-SS-
17-vuotiaan, jo pitkään lonkista kärsineen kultaisen noutajan, Mustin vieminen piikille leukemiadiagnoosin jälkeen, on helpompi perhepiirin terapiaistunnoissa uskoa ainoaksi, kaikkien kannalta parhaaksi vaihtoehdoksi. Kun taas kaikkien rakastaman, 93v Alma-tädin uhraaminen yhteisen hyvän ja markkkinatalouden takia onkin jo vaikeampi. Sijoitussalkku ja osingot menee, ellei laumasuojaa saada ja äkkiä, seuraava kvartaali on jo katastrofi.

Jos kuitenkin Alma-täti voitaisiin pelastaa, epidemia tukahduttaa ja maksaa testaamisesta muutama miljoona ylimääräistä. Maailma jatkaa menojaan, mutta me ollaan ylpeitä, kun meille ihmisarvo oli materiaa arvokkaampaa hädän hetkelläkin.
Maatalouden ykkösongelma on liiallinen tukiriippuvuus, se taas johtaa siihen, että kun tulee joku kriisi, joko suoraan maatalouteen kohdistuva, esim. säiden takia, tai epäsuora kriisi, kuten nyt työvoimansaantiongelmat, ollaan avuttomia ja huudetaan valtiota apuun. Tämä tukiriippuvuus taas tappaa kaiken luovuuden ja innovoinnin, joillakin muilla aloilla on pakko keksiä jotain, jos tulee ongelmia, tässä yksi esimerkki:

https://www.is.fi/taloussanomat/yrittaja/art-2000006465855.html
Tukiriippuvuus on huono, mutta sen aiheuttamien ongelmien ratkaisut vielä huonompia. Voidaan aina leikitellä ajatuksella, ettei yhden tuotantosuunnan ongelmat tai lisärahoitus vaikuta muihin. Että meillä on joku hyväntahtoinen, joulupukinomainen hahmo, joka auttaa ongelmiin joutunutta tuotantosuuntaa pyytettömästi lisäämällä rahoitusta "taikaseinästä" budjettiin.

Kyseessä on ennemmin tuolileikki, jossa tuoleja on yksi vähemmän, kuin osallistujia. Piirissä kävellään ympäri ja kun musiikki taukoaa, niin yksi jää ilman tuolia ja poistuu pelistä. Nyt näyttää siltä, että ilman jakkaraa jää ihan tavanomaiset, ruokaa kuluttajille tarjoavat tilat, jotka myös vastaavat huoltovarmuudesta.

Hiili-, luomu-, höpöheinä-, vuoristoviljelijät... aina löytyy joku, joka haluaa ruokailla pöydässäsi  ;D
Pitäisikö työnantajiltakin kysyä? Huonosti motivoituneesta ja osaamattomasta työvoimasta ei ole kuin riesaa, olipa ala mikä hyvänsä.

Oltiinpa noista siirtotyöläisistä mitä mieltä tahansa muuten, niin ammattilaisia he ovat omilla aloillaan ja siksipä niitä tänne ikävöidään.

Niin, en sanonut, että ei pitäisi kysyä. Mutta vastaukset varmasti olisivat pahaa sanottavaa niille, joiden mielestä ainoa syy, miksi he nimenomaan ovat pitkään olleet työttöminä, on se, että töitä ei vaan ole. Ja agribisnes-työnantajien asenneilmapiirin paljastuminen olisi erittäin kova poliittinen lyömäase, niin kauan kuin työttömien armeijalla on äänioikeus. Jotenkin myös tällä suurten EU-tukien vihannesbisneksellä on kumma käsitys siitä, että ne EU-tuet tulevat jotenkin ilmasta, että ne eivät liity siihen, mistä ne EU-tuet ja rahat niiden vihannesten kuluttamiseen olennaisesti tulevat, keskituloisilta ja suurituloisilta kuluttajilta ja yrityksiltä, ja näin myös välillisesti verotuksella avitetuilta pienituloisilta.

Jos Suomen tomaattipitäjän kolmen suurimman toimijan EU-tuet yksistään ovat lähes kuusi miljoonaa euroa, onko liikaa vaadittu, että panostetaan työolosuhteisiin ja perehdyttämiseen, että myös muutama vaikeammin työllistyvä suomalainen löytäisi sen kadoksissa olevan sisäisen uurastajansa ?

-SS-
huoltovarmuudesta, kotimaisuudesta ja maataloustuista. Meillä riittää se, että esim kasvihuone sijaitsee Suomen maantieteellisten rajojen sisäpuolella ja sillä on yksi tukikelpoinen omistaja/osakas. Kaikki muu voidaan tuoda, energia, koneet, tuotantopanokset ja työvoimakin, joka pyörittää tuotantoa ml työnjohto.

Kun maataloustuet sisältävät isoja palkkakuluja, niin ne pitäisi maksaa eri ministeriön alta, silloin tämä työllistymisen kokonaisuus pysyisi hallussa. Onhan tämä käsittämätöntä, kun nyt suunnitellaan erikoisjärjestelyjä tilauslentoneineen, jotta saadaan ennätystyöttömyyden aikana "halpatyövoimaa" maahan. Kun rajat muuten on kiinni ja ihmiset pakotettuina linnoittautumaan koteihinsa.

Tukipolitiikka vaatii kyllä täysremontin, työllisyys-, alue-, ympäristö- ja investointituet kokonaan niille kuuluviin omiin hallinnonaloihin ja ministeriöiden rahoituksen alle.
Suomen ravitsemustilanne ei ollut katastrofaalinen 1950-luvun lopussa. Silti kulutus oli huomattavan kasvispainotteinen.

                   1955                                     2020

Liha          29 kg                                       81 kg
Maito       370  kg                                    390 kg   (mukana maito ja juusto ja maitotuotteet)
Peruna    140 kg                                      50 kg
Viljat        123 kg                                      80 kg   (vanhaan aikaan ruisleipää, nykyään vehnäpullaa)

Eikä tarvitse puutteessa elää. Riisitaudit ja keripukit olivat jo taaksejäänyttä elämää.

-SS-
tilastot eivät tässä toimi, silloin toimisivat, jos kukaan ei mässäilisi yli oman tarpeensa. Jos Pekalla ja Heikillä on samanlaiset, hyvin terveelliset ruoka-annokset, mutta Pekka syö ne molemmat, niin Heikin tilanne on ravitsemuksellisesti huono ja  Pekankin pienellä viiveellä. Näinhän meillä tuo kulutus nyt menee. Koulujen maanantain ruuankulutus on jossain todettu huomattavasti suuremmaksi eli viikonloppu menee vähemmällä, jopa nälässä. Energiaa, hiilareita tai vitamiineja saadaan varmaan ihan ok, mutta esim kasviproteiini, ei sovi kaikille siinä määrin et riittäisi?

Meillä on monta syytä siirtyä lähemmäs 1955 ruokavaliota, koska aiheuttaa ongelmia monella sektorilla. Siirtymä vaatii aikaa ja kohtaa vastustusta, Simonkadullakaan tästä ei tykätä  ;D
Tuo liioittelu on jo vähän väsynyttä huumoria.

-SS-
Eläintuotannon loppuminen tarkoittaisi ravitsemuksellista kriisiä. Vegaaninen ruokavalio tuottaa valveuteneelle, lukutaitoiselle, nuorelle, terveelle aikuiselle aikamoisia haasteita. Läheltä olen tätäkin seurannut, ei ole isojen massojen hommaa. Toki henkensä pitimiksi voi vaikka lastensa aivomassaa keventää muutamalla prosentilla :)

Silti ajoissa kannattaa olla liikkeellä, vaikkei mitään paniikkia varsinaisesti ole, eikä kukaan sellaista ole lietsomassakaan  ;D ;D
"Arkkuja ei tarvitse hamstrata"
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ruumisarkkutehtailla-varaudutaan-jo-koronakuolemiin-hautaustoimistoja-ohjeistettu-koronavainajien-kasittelysta-arkkuja-ei-tarvitse-hamstrata/7768264#gs.2cl5fv
Saas nähdä, missä se pihvi oikeasti piilottelee, Ruotsi hoitaa kestävyysvajeensa kuntoon ja alkaa nostaa tuotantoaan ylös, kun me kyyhötetään karanteenissa vielä vuonna 2021? 

-SS-
laumasuoja on vanha taktiikka, nyt epidemia tukahdutetaan ja kännykkäseurannalla saadaan toinen aalto estetyksi ja rajoitukset puretuksi. Toimii varmasti :)

Ruotsalaisia ja suomalaisia on vuoden lopulla yhtä paljon, juhannukseen mennessä on joku satatuhatta ruottalaista tuhkattu ja aliravitsemus vie ne 50%, kun ei omavaraisuutta osattu hoitaa ajoissa kuntoon. Nuoret maahanmuuttajat malmön seudulta hallitsee maata, kun kumpikaan kriisi ei heitä koske  ;D

Tässä Suomen voittoon vievä uusi taktiikka....
https://www.tivi.fi/uutiset/koronaseurantaa-saksalaisella-perusteellisuudella-sovellus-muistaa-kenet-kayttaja-on-tavannut/d355d8cc-90f0-4a97-98da-fb6edf77395c
Sikatalous / Vs: Kun sikarutto tulee
: 05.04.20 - klo:13:08
Tekee vain hyvää ruuan hinnalle pikkuinen sikarutto.
Radiossa tuntuvat sanovan ettei yksikään maa ole enää turvassa kyseiseltä taudilta,on päässyt sen verran pahasti leviämään.
mikähän mahtaa olla nyt tilanne? Tämän vuoden puolella ei tästä ole keskusteltu, vaikka lienee koronaa pahempi uhka ruokaturvalle? Toivottavasti rutto ja kolera ei tule samaan aikaan  :(
Tämä tuumailuhetki, tuotetaanko ruokaa vai maisema-arvoja, tuli sopivaan aikaan. Varmaan tässä ajatuksen tasolla ainakin mietitään maatalouden perimmäistä tarkoitusta ja nekin jotka ovat todellisuudesta täysin vieraantuneet, saavat konkreettisen varoituksen ruuan merkityksestä ihmiskunnalle.

Kuten täällä kaikki tietää, niin epidemia tuskin uhkaa alkutuotantoa oikeastaan mitenkään, jos tämä joukkopsykoosi saadaan pysymän aisoissa, niin kaikki menee hyvin. Jännää on seurata huoltovarmuuskeskustelua, miten vaaditaan kansallista tuotantoa tai huoltovarmuutta kansallisesti, vaikka kuukausi sitten kaikki olivat EU- tason kannattajia. Ihmisten ja tavaroiden vapaa liikkuminen, siihenhän EU perustui, ei perustu enää. Rajat ovat kiinni ja valtiolliset rosvot varastavat hengistyskoneita turkissa ja jenkkilässä jotain naamareita. Mihin tämä hieno eurooppalainen unelma katosi, pitäiskö tästäkin tehdä liittovaltio?

Suomi ja Ruotsi ajautuu kohta sotaan, kun rajaa ei saada lapista millään kiinni ja hurreilta loppuu ruoka, niin meidän kait pitää asevoimin vahtia ruokavarastoja. Ruotsin valitsemaa maatalouspolitiikan linjaa on toistaiseksi nuorkauppakamareissa ja ajatuspajoissa ylistetty vuolaasti. Tuet alas ja tuontia lisää. Kokoomuksen ja vihreiden nuoret ovat pitäneet perheviljelmiin perustuvaa maataloutta kehityksen jarruna, siis sellaista mitä Suomessa vielä "tuetaan ja harrastetaan" :)
Vapaa sana / Vs: Muu Suomi
: 04.04.20 - klo:00:04
näin ei tapahdu. Jos etuuksiin alettaisiin esittää leikkauksia tai työttömyys lähtisi nousemaan, niin vasemmiston kannatus vaaleissa kasvaisi. Näistä tulonsiirroista pidettäisiin loppuun asti kiinni, käyttäen kahta keinoa. Ensin velkaannuttaisiin ja kun velkaa ei enää saisi, niin veroja korotettaisiin, kunnes kaikki liiketoiminta maassa lakkaisi. -90 luvun lamassa näin meinasi käydä, mutta silloin devalvaatio pelasti ja vienti lähti vetämään. Nyt ollaan yhteisvaluutassa, devalvaatio ei käy, mutta talouskriisi on myös maailmanlaajuinen eli apuja ei olisi tulossa viennistäkään?

Kreikka oli jossain vastaavassa tilanteessa muutama vuosi sitten. Joku muu kait meille kertoisi mihin meidän tulot riittää ja ohjaisi meitä. Huomattavaa sekin, että Kreikassa ihmiset oli rikkaita, mutta valtio köyhä.
elikkä todellisuudessa pääkaupunkiseudun varallisuus on suuri tukikupla ja illuusio, tokihan me omilla aivoilla ajattelevat  maalaisjärkeä käyttävät olemme tämän aina tienneet ;) :D ;D 8)
varallisuusarvot voisivat leikkaantua, ellei niitä tuettaisi. Asunnot halpenisivat ilman asumistukea, samoin kun pellon hinnalle kävisi, jos maataloustuki poistettaisiin.

Nyt lähtee juttu vähän laukalle, tämän epidemian tuhoisuus johtuu joukkopsykoosista. Talous ajautuu sen takia vaikeuksiin, kun pelko on vallannut ihmisten mielet, tehohoidon, testien ja suojainten riittävyys. Riittääkö, kuka on syyllinen? Kausiflunssaan tulee hiljaisuudessa kuolemaan lukumääräisesti korona-sankarivainajia enemmän? Kun paniikki poistuu, myös toipuminen on reipasta, eihän kukaan halua pääkaupunkiseudun kehittymistä turhaan jarruttaa yhtään enempää  ;D ;D
Vapaa sana / Vs: Muu Suomi
: 03.04.20 - klo:23:23
olisi perin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuisi tuolle pääkaupunkiseudun omaisuudelle jos esimerkiksi tämä korona veisi valtion maksukyvyn niin pahoin että kaikki tuet jouduttaisiin lopettamaan. lapsilisät, vanhempainvapaat, asumistuet, asuntolainojen korkotukijulkisen liikenteen tukeminen jne jne   ;) :D ;D 8)
näin ei tapahdu. Jos etuuksiin alettaisiin esittää leikkauksia tai työttömyys lähtisi nousemaan, niin vasemmiston kannatus vaaleissa kasvaisi. Näistä tulonsiirroista pidettäisiin loppuun asti kiinni, käyttäen kahta keinoa. Ensin velkaannuttaisiin ja kun velkaa ei enää saisi, niin veroja korotettaisiin, kunnes kaikki liiketoiminta maassa lakkaisi. -90 luvun lamassa näin meinasi käydä, mutta silloin devalvaatio pelasti ja vienti lähti vetämään. Nyt ollaan yhteisvaluutassa, devalvaatio ei käy, mutta talouskriisi on myös maailmanlaajuinen eli apuja ei olisi tulossa viennistäkään?

Kreikka oli jossain vastaavassa tilanteessa muutama vuosi sitten. Joku muu kait meille kertoisi mihin meidän tulot riittää ja ohjaisi meitä. Huomattavaa sekin, että Kreikassa ihmiset oli rikkaita, mutta valtio köyhä.
Vapaa sana / Vs: Hävittäjät
: 03.04.20 - klo:22:18
parhaita esityksiä on tullut vasemmiston suunnalta. Näyttää varautuminen tähän kriisiin jääneen huonoksi, niin varaudutaan varmuudeksi seuraavaan kriisiinkin huonosti eli leikataan hävittäjähankinnoista.

Voisiko lyhytnäköisempää ja tyhmenpää enää ehdottaa?
Vapaa sana / Vs: Muu Suomi
: 03.04.20 - klo:22:08
Tuo pääkonttoriasia on jo moneen kertaan todettu, että on selittelyä. Metsäsektorin vienti ja tulososuus on vähentynyt koko ajan valtakunnan tlinpidosta, ja on nyt vain 20% koko Suomen viennistä. Raskas metalli, kuten Raahe ym. ovat vain 5% . IT ja palvelut ovat isompi siivu kuin puolet koko viennistä. Niitä työläisiä on 50000 Uudellamaalla. Myös teknologiateollisuuden tuotantolaitoksia on Uudellamaalla jopa 70000 työntekijän verran.

Toki Uudellamaalla on paljon kauppaa ja pankkeja, lakimiehiä, lisäksi ja kunnallis- ja valtionvirkamiesloisia. Mutta kuitenkin alueella 530000 yksityisalojen yrityksien työntekijöitä ja vain vähän lisäksi virkamiehistöä, noin neljännesmiljoona, itse asiassa samassa suhteesa kuin on Uudenmaan väkiluku Suomesta. Myytti siitä, että hallinto olisi keskitetty Uudellemaalle, on valhe. Vientituloista ja verotuloista Uusimaa tuottaa enemmän kuin on väkilukunsa suhde koko maan asukkaisiin. Paljon vinguttu Helsingin alueen asumistuki on oikeasti vain pienimuotoinen asia, oikeasti vähätkin syrjäkylillä asuvat sosiaalitukien varassa elävät ovat paljon isompi asia paikalliselle taloudelle. Yksistään Uudenmaan alueella asuvat yksityishenkilömiljoonäärit maksavat veroja yli puolet koko asumistukipotista.

Uudenmaan yritykset tuottavat verotuloja ja tuontiveroja maalle noin 27 miljardia euroa, eli kuukaudessa pari miljardia. Henkilöverot siihen päälle.

Toki on mukava ilkkua Uudenmaan tilannetta, niin kauan kuin pikkukaupungin liikekeskuksen taikaseinästä tulee rahaa ja mavin maksatukset pyörii.

-SS-
Jos Uusimaa pysyvästi erotettaisiin muusta Suomesta, niin Uusimaa olis 15 rikkaimman valtion joukossa koko maailmassa. Edellyttää tietysti että esim Kalifornia (maailman 8. suurin kansantalous) pysyy USA liittovaltion sisällä.

Miten tähän on tultu, että meillä on rikas pääkaupunkiseutu ja köyhät maakunnat? Ruotsinvallan aikaan kuninkaan ensimmäinen yhteydenotto alamaisiinsa tapahtui veronkannon muodossa. Silloin kukaan ei osannut vaatia palveluja verojensa vastineeksi, kun ei niitä ollut olemassakaan, verot piti maksaa ja laittaa sotilasta hevosineen kuninkaan avuksi. Hetken päästä kaikki tilat olivat kruunulla tai kirkolla ja isännät maaorjia, torppareita... mitä milloinkin.

Nyt meille on tullut verojen vastineeksi palveluja, joita tuotetaan siellä, missä on ihmisiä eli juurikin Uudellamaalla. Suomi erottuu maailman kärkenä kahdessa asiassa, julkisen sektorin koolla ja kokonaisveroasteen korkeudella. Jonkun aikaa sotien jälkeen maakunnissa sijainneet teollisuuslaitokset toimivat talouden veturina, kunnes niidenkin omistus siirtyi pääkaupunkiseudulle ja tulovirta esim vientituloista jäi sinne. Äänekoski ei nykyisin pärjää ilman valtionosuuksia, vaikka todellisuudessa valtio on riippuvaisempi sellutehtaasta, kuin kaupunki.

Palvelujen painopisteen lisäksi myös varallisuuden painopiste on siirtynyt pääkaupunkiseudulle, näin on tapahtunut julkisella ja yksityisellä sektorilla. Maakuntien pienet kunnat ja niiden asukkaat ovat melkein varattomia, viimesimpänä iskuna tämä asuntojen varallisuusarvojen romahdus. Tilanne on huolestuttava ja tälle kehitykselle pitäisi tehdä jotain, maakuntavero, arvonlisäveron ja yhteisöveron suurempi paikallisuus?
Sivuja: [1] 2 3 ... 17