Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 37 38 [39]

Viestit - Green New Dealer

Kasvintuotanto / Vs: luomu
: 11.01.20 - klo:00:13
Noo,viherlannoitus alaa voidaan pian epäilemättä vähentää,kunhan kaikki panosvalmistajat saavat
tuotantonsa käyntiin. Kätevästihän se näyttää gmo-soijaa syöneiden häkkikanojen ja broilereiden jätökset
jalostuvan suursäkistä annosteltavaksi luomupelletiksi. Puhumattakaan itsestään kuolleiden ja lopetettujen
eläinten raatojen jalostumisesta Viljoksi. Enää ei tavanomaista ja luomutilaa pelkästä suursäkki varastosta
erota.
ei kannata koko pajatsoa tyhjentää, kun hallitusohjelmassa on lupaus uudesta luomustrategiasta, sekä Luomuinstituutin rahoituksen vahvistamisesta. 2,4% ruuan myynnin arvosta on hyvissä käsissä, uskokaa pois. Entäs tämä loput 97,6%? Näille oli siellä luvassa kanssa jotain... mitä käytännössä tarkoittaa "metsätalouskäytössä aikaisemmin olleen, vajaatuottoisen maa-alueen ennallistaminen"?
Metsätalous / Vs: Akkusaha
: 10.01.20 - klo:23:27
Mikä helvetti teitä noissa akkusahoissa oikein kiehtoo? Kun sitä virtaa ei mettässä ole, niin nyt rupeatte sinne raahaamaan kaikenmaailman voimalaitoksia, millä saisi akut ladattua. Kun on polttomoottorisaha,  niin on niin helvetin simppeliä kantaa se bensakannu sinne mehtään. Eikä enää huolta mistään.

Vain ihminen saa tehtyä yksinkertaisista asioista monimutkaisia.
jos paljon sahaa, niin 2T-bensan käryssä työskentely on terveyshaitta, siitä löytyy tutkimuksia. Rahassa yksi ison akun lataus säästää noin 3€ eli akun hinta on "bensan hintaa". Akkusaha herää 99% varmuudella vuoden käyttämättömyyden jälkeen, bensasaha lähtee laakista käyntiin 1% varmuudella. Akut on monikäytöisiä ja konerungot halpoja, latausinfra on metsurin eväitä helpompi järjestää.

Jos annetaan käyttäjäkokemuksille kuitenkin eniten painoa, jokainen saa valita sahansa, akkusahan omistajat ovat olleet tyytyväisiä, se heille suotakoon. Kehityksen megatrendi yleisesti on akkutyövehkeiden, muuta työtä on enempi kuin sahatyötä metässä?
Kasvintuotanto / Vs: luomu
: 10.01.20 - klo:10:16
Jos luomuruoka on tuplasti kalliimpaa ja julkinen rahoitus myös melkoisesti suurempi, mistä ihmeestä ne rahat tulevat, jollei maapallon resursseja murskaamalla ?
tätä voi pitää jo luomuun kohdistuvana vihapuheena. Pitäisikö perustaa Leppäkerttuliike (The Ladybirds), parvi kerttuja tulee paikalle ja vaientaa toksiinisen vihapuheen alkuunsa?

Entä, jos väite pitää paikkansa? Kun uutta luomustrategiaa ollaan valmistelemassa, niin poliitikoilla ilmasto menee varmaan kaiken edelle, jopa julkisen rahoituksen kustannuksella? Ruotsalaistutkimus jo lyttäsi luomun ilmaston kannalta tavanomaista viljelyä huonommaksi. Joku ehkä miettii myös rahaa, isompi luomutuki voidaan rahoittaa esim kolmella tavalla... verottaa kovemmin, siirtää muilta viljelijöiltä tai leikata tulonsiirroista (tt- ja asumistuki, eläkkeet), mikä mahtaa olla luomuväen oma suosikki?
Kasvintuotanto / Vs: luomu
: 09.01.20 - klo:23:32
Jotkut arvostelevat näitä viherlannoitusnurmia siitä ettei niistä tule myytävää. Tavanomaisessa viljelyssä joudutaan varmaan suurempikin osuus hehtaareista viljelemään kaupalle tuotantopanoksien ostoon, eiks se jos mikä ole hömppää.. Monikin luomutila käyttää saamansa rehusadon omalle tavanomaiselle karjalle josta ei kaupan luomuhyllylle tule mitään., Eikö Valiokin lopettanut luomumaitosopimuksien teotkin ainakin tässä joskus, samoin kuin luomuteurastamokin taitavat olla vähissä..
viherlannoitus, jos sadon saaminen voi kestää neljä vuotta, niin pitää miettiä kokonaisuutta, kuka siinä säästää? Viljelijän ratkaisu on ymmärrettävä, mutta kuluttajan tai veronmaksajan kannalta... pörssifirman kerran vuodessa maksama osinko ei tänäpäivänä riitä, joka kvartaalilta odotetaan osinkoja.

10v sitten maabrändityöryhmä ehdotti, että 2030 puolet viljelystä on luomua. Tarkoittikohan ne pinta-alaa vai tuotannon kiloja? Jos nyt 300 000ha tuottaa 2,4% syötävästä, niin puolet tarkoittaisi 6 miljoonaa luomusti viljeltyä hehtaaria. Siinä pitää kirves laittaa heilumaan ja osoittaa 5 mrd€ tukea vuosittain viljelijöille lisää. Työryhmä muuten lupasi myös, että järvissä on juomakelpoista vettä 2030, toivottavasti sekin toteutuu.
Kasvintuotanto / Vs: luomu
: 09.01.20 - klo:19:29
Kaikki huutaa lisää luomua mutta totuus on kuitenkin se että luomua ei kukaan osta https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006328716.html Ensimmäisenä tuossakin isossa komplexissa kaatui luomupuoti  ;D
Vaikka liike sijaitsee Luomunpääaluella :) Loppupeleissä isossa kuvassa hinta on se joka ratkaisee. Mielestäni Luomu sana on vanhentunut ja tarvitsisi päivitystä. Toivomme uudelta hallitukselta siihen kannanottoa, vaikka emme tiedä voiko sitä kysyä :)
Moni tila on siirtynyt luomuun paremman kannattavuuden takia, voisko joku luomutilallinen selittää, mistä se raha tilalle tulee?

Luomuala on 13% (noin 300 000ha), mutta luomun osuus päivittäistavarakaupassa on vain 2,4%. Luomulihassa osuus vain 1%, maidossa 3%. Myydyimpien luomutuotteiden joukossa on mm banaani, kahvi, mehut, lastenruuat... ei kovin kotimaista.
Jäljelle jää vaihtoehdot, luomuruoka myydään kauppaketjujen ulkopuolella tai sitten sitä ei riitä tilalta myyntiin saakka ollenkaan, kumpi?
määräaikaisena merkityksetön viljelijän kannalta, konekauppiaat ja -teollisuus hyötyy. Lain taustalaskelmissa on selvä arvio, miten verotulo ensin pienenee, sitten määräajan jälkeen vastaavasti "verorästit" tulee maksuun. Jos koneinvestoinnista saa kahdessa vuodessa poistaa 75%, niin vaihdossa saatu korkeampi hinta on verotettavaa tuloa.

Pysyvä poisto% tuplaus olisi verosuunnittelussa ollut hyvä apu.
2000-luvun alukupuoliskolla ensimäisiä kertoja näitä selailin

Muistuu mieleen mymmi tjsp. Maitotilan emäntä jonka tytär seurusteli jonkun Iranilaisen miekkosen kanssa.

Mega ja mezzo-sarjan valmetteihin sepät teki itse nappikytkimiä.
Tarinoita/novelleita kirjoiteltiin. Olivat osa todella pitkiä mutta mukavia luettevia.
Kaikki muuttuu.
maatalouden asema yhteiskunnassa muuttuu, sen on pakko muuttua. Joutilaselämää tukien varassa ei voi jatkaa loputtomiin. Vanha sanonta "raha ei kasva puissa" on kumottu, raha alkaa kasvamaan juurikin puissa, eikä missään viljellyillä vajaatuottoisilla luonnonniityillä.

Tälle "Joutilaselämää tukien varassa " väitteelle sinulta löytyy varmaan joku peruste?
jos tutkii tilastoja 2000-luvun alusta, niin tilojen määrä on lähes puolittunut, silti yritystulo, kannattavuus ja satotasot melkein ennallaan. Kun tuet ovat säilyneet samoilla tasoilla, niin tarkoittaa sitä, että tilat elää enimmäkseen tukirahoilla. Sadonkorjuuvelvoitteen poistaminen mahdollistaa täysipäiväisen tukiviljelyn ja siksi varmaan ruuan tuonti onkin 2000-luvulla kolminkertaistunut.
2000-luvun alukupuoliskolla ensimäisiä kertoja näitä selailin

Muistuu mieleen mymmi tjsp. Maitotilan emäntä jonka tytär seurusteli jonkun Iranilaisen miekkosen kanssa.

Mega ja mezzo-sarjan valmetteihin sepät teki itse nappikytkimiä.
Tarinoita/novelleita kirjoiteltiin. Olivat osa todella pitkiä mutta mukavia luettevia.
Kaikki muuttuu.
maatalouden asema yhteiskunnassa muuttuu, sen on pakko muuttua. Joutilaselämää tukien varassa ei voi jatkaa loputtomiin. Vanha sanonta "raha ei kasva puissa" on kumottu, raha alkaa kasvamaan juurikin puissa, eikä missään viljellyillä vajaatuottoisilla luonnonniityillä.
Sivuja: 1 ... 37 38 [39]