Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 11

Viestit - risa

Pellon poikki oikasemisesta http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Jokamiehenoikeudet%2816989%29

Hanurin vilauttelusta 17 luku 21 pykälä http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/1998/19980563

Mutta sammakolle pitää kai soveltaa eläinsuojelulakia  ;D
Toinen vaihtoehto olisi ollut palata 150 m taaksepäin, ottaa fillarit kantoon ja kävellä siitä pellon poikki ja vilkuttaa paljasta hanuria keskellä peltoa. Olisi kesävieraat tykänneet...  ::)

Ei kesällä pellon poikki saa jokamiehenoikeudella oikasta edes jalan, sun olis pitänyt mennä piennarta pitkin  8)
Nonniin. Kylälle on vissiin muuttanut uusia asukkaita ja hyvin alkoi tutustuminen. Tulivat ratsain ja kahdella polkupyörällä pihaan kuvitellen pääsevänsä siitä peltoteitä pitkin jonnekin. Ihan ystävällliseti kerroin, että tämä ei ole läpikulkutie, johon ensin tuli heti se hevostelijoitten normivastaus: kyllä hevosella saa mennä. Vastasin, että joo, mutta ei toisten pihoissa. Kun kysyin miltä tallilta olivat, että eikö teille ole neuvottu so*****ja reittejä (sellaisetkin on), tuli vastaukseksi jotain mutinaa ja käänsivät ympäri. Olisin kyllä voinut kertoa noista luvallisista metsäpoluista, mutta ilmeisesti ne eivät kiinnostaneet, jos ratsukon turvana pitäisi päästä pyörällä liikkumaan.
Jos ei (antibiootti)maito piimity, ei ole juotettavaksi kelpaavaa. Luomupiimästä tulee minusta paras juottopiimä, ei tarvi uusia siementä niin tiheeseeen ku AB tai gefilus. Astioiden puhtaus ensiarvoisen tärkeää, ettei tule virhekäymisiä. Ja lämmin paikka olis hyvä ekan vuorokauden ajaksi.
Ei tarvi tästäkään enää vääntää;

http://www.faba.fi/faba/ajankohtaista/pohjoismainen_alkupera_turvaa_ayrshiren_kestavyytta_ja_tuottavuutta.4133.news
Aika tarkoitushakuinen tutkimus. Verrattiin yksilöiden 305pv:n tuotoksia suoraan tilojen välillä ja koejäsenet olivat "hieman" epäsuhtaisia :D ;D 168.410 vs. 646

Mullakin on samankaltaisia kokemuksia, mutta tutkimus pitäisi tehdä vertailukelpoisin perustein. Tässä näkyy halutun tuloksen vaikutus, oikein amk-tutkimuslaatua  ::)

No voiko oikeasti olla parempi koeaineisto, kuin kaikki tarkkailuun kuuluvat lehmät  ;D Tuskin suurempaa edustavuutta voi olla...

...ja aineisto oli kerätty vuodelta...

Tämähän se on ongelma, kun tilan voi  selvittää korvamerkkien perusteella. Muutenhan sitä voisi kuvatakin eläimiänsä.

Liikkuvassa kuvassa joo, mutta esim tilan fb-sivuille kuvia laittaessaan kannattaa kuvankäsittelyllä sotkea se korvamerkin kohta.
Jaa, meillä lavalin cf 150 hapanjuottoautomaattin versio vuodelta 2001 ja se vesihaude-kierukka-lämmitin-tsydeemi on alkuperänen ja toimii edelleen.
Naudoissa on sellainen juttu... että perimä selittää jopa 25% rehuhyötysuhteesta. Selvitin asiaa itse joskus kun kiinnosti. Jalostuksesta tietävä henkilö kertoi asian. On siis aivan mahdollista että lehmät lypsävät samalla rehuannoksella joko 22 tai 32 kiloa. Asiasta kuitenkin vaietaan, kunhan saadaan vaan ulkoisesti haluttuja eläimiä.

Parsinavetassa tän näkee helposti. Kovimmat maitotykit ovat meillä yllättävän vähäruokaisia.

Meillä kun väkirehuannos on ollut varsin rajallinen ja säilörehun tarjoilu runsaampi, niin porukasta on kyllä erottunut ne elukat, jotka pystyy syömään säilistä ts. samalla väkirehuannoksella on saatu aika erilaisia lukemia eri lehmiltä. Ja ne maitosimmat ei oo kyllä ollu vähähäruokasia.
Mahtaisko olla huoltokatko, kun ei verkkopalveluihinkaan laske kirjautumaan.

Mikä desinfio-aine tappaa sen viruksen ?

Auringonvalo
Kumpi laitetaan teuraaksi..

1. Lehmä joka lypsää 11 000 kg terveenä ja iloisena, mutta jonka jalostusindeksi on -10

2. Lehmä joka lypsää 9 000 kg terveenä ja iloisen , mutta indeksi on +30

 ???
 ;D
 :-X

Otsikkoon liityen parempi kysymys olisi kummalle laitetaan lihasonnia?


Pytyn kestävyydestä. Mulla on 6 v vanha spectrum, eikä sen kanssa oo vielä ollu heikkoakaan, etteikö kestäisi normi kotiinkuljetuksen väliä typpitäytöillä.
Mielenkiintoista ja huvittavaa tuo topicista toiseen jatkuva Faban mollaaminen joittenkin tahoilta. En todellakaan ole kilpailua vastaan mutta
Sitäkin kovasti ihmettelen että Faba suostuu yleensäkkään siihen että niiden semmarit siementää kilpailijalta ostetuilla siemenillä. Yrityselämässä tämä taitaa olla ainutlaatuista. Ainakin siitäpitäisi rokottaa korkeampaa hintaa.


Perinteistä suomalaista kasvatusmallia, annetaan piiskaa jos ette oo kiltisti  ::) Porkkanaakin voisi kokeilla, muutakin kun sitä supervaihtoo.
Koemanin ja Agriallahin teräviin havaintoihin jatketaan, että suomessa perinteisesti emäntä hoitaa lehmät mahdollisimman halvalla, että isännälle riittää rahaa koneisiin, joilla sitten pörrätään urakoimassa.

Tämä viestiketju pitäisi (pääosin) lähettää maatalousoppilaitoksiin oppimateriaaliksi  8)

Niinpä, lähdekritiikkiä ei näköjään opeteta missään.
Koemanin ja Agriallahin teräviin havaintoihin jatketaan, että suomessa perinteisesti emäntä hoitaa lehmät mahdollisimman halvalla, että isännälle riittää rahaa koneisiin, joilla sitten pörrätään urakoimassa.
Eikö tuo vika tule vasta kolmanteen polveen
Se on kyllä mahdollista. Mä olen jo tarjonnut tuossa vaiheessa epäortodoksisesti Cigaria tms VG:n sekulisonnia ;D

Utelaisuus on voittanut ja osa on saanu vielä kolmannenkin kanukin, sikareita en oo pössytelly, mutta Toivoa itää  ;)
Sivuja: [1] 2 3 ... 11