Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 9 10 [11]

Viestit - risa

Mutta mitäs luomua se on jos karja on luomussa ja pellot ei,pelkkää huuhaata  ja pelleilyä koko homma

Ei muuten mene tarkastuksessa läpi tämä. Eikä etes paperilla. Eviran sivuilta voitte lukia pykälät, jos kiinnostaa http://www.evira.fi/portal/fi/kasvintuotanto_ja_rehut/luomu/luonnonmukainen_el__intuotanto/

Rypsin sijaan kannattais valkuaiskasvina viljellä härkäpapua, siittä kylmäpuristetusta rasvaisesta pilaantuvasta ylihintasesta rypsistä ei oo paljon iloa. Sopimusviljelykin on muuten keksitty. 
Kun on kysymys holstikista, niin indeksikaunottarestakin voi tulla kelpo lehmä. Äykkypuolella on oltava muutakin näyttöä kuin indeksejä, että kannattaa maksaa.
Ainakin Faba Palvelu tarjoaa kotimaisten ja pohjoismaiden lisäksi siemen koko maailmasta, ja mikä tahansa sonni joka ei listoissa löytyy voi tilata. Mutta tämä palvelu on huonosti mainostettu.

Kannattaa kuitenkin kysästä hintaa, ennenkun innostuu kovin eksoottisia tilailemaan, meinaan kantakirjaus ym. kulut. Kotimaisia, ei käyttölistalle kelpuutettuja sekä vanhoja sonneja on kyllä saanut "edullisesti".
jossei viking genetics toteuta jossain jo nähtyä tavoitetta kilpailijoiden toiminnan estämisestä pohjoismaisilla markkinoilla. Se lieneekin ainoa varsinainen uhka tuossa fuusiossa.

Pitäiskö jo varailla paikkaa toimilupakurssille, jos meinaa käyttää muutakin kun VG:n tarjoamaa sonnivalikoimaa?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Canada ?
: 20.12.08 - klo:19:08
Vaikka apemies vastakysymyksensä pois pyyhkikin, niin vastaan silti  :P
Että sitä minä vaan, jotta sullekin on edustamaan päästyä valjennut mikä se on oikian jalostusimmeisen rotu ja nyt sulla on selkiä tahtotila saattaa asiat omalla kohdalla kuntoon. Juu, juu, tiedetään, että kun ne holstikit vaan on NIIN paljon parempia ja litroistahan se maksetaan. Muutaman sukulinjan ay:stä toki voi jättää. Mitenkäs se menikään se suomenkarjan alasajo aikoinaan... 

Meillä on kolmenrotuisia lehmiä, joista punaisten utarerakenne perustuu pääasiassa kotimaiseen sonniainekseen ja rakenne on ihan hyvä.

Siis olet älynnyt pysyä erossa srb:stä, vaikka punaisista puhutkin?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: Canada ?
: 18.12.08 - klo:19:47
Lainaus käyttäjältä: apemies link=topic=6343.msg80594#msg80594  Ayrshirepuolella logiikka on hiukan erilainen. Holsteinpuoli on Suomessakin kansainvälisempi.
[/quote

Hyvin on mennyt oppi perille  :P ;D
muuruveden koulutilalla päättyy maidontuotanto,muutamia vuosia sitten esiteltiin keskonlehdissä navettaa suurieleisesti ;)

Keväällä oli Lappeenrannassa lehmät kaupan, Maatilan Pirkassa oli sitäkin navettaa esitelty. Harjussa Virolahdella tais olla Delavalin vermeet, eikä nekään kauan vanhentuneet, tosin siitä on jo useampi vuosi.
Sopii lehmillekin, kirjatietoa ei oikein taho löytyä. Hurjimmat tarinat mitä oon kuullut syötetyn on jotain 7 kg/pvä. Itellä menee semmoset 3 kg/pvä ja sillä + kauralla pääsee 40-50 kg tuotoksiin. Luomuväeltä löytyy tietoa jos kehtaat kysellä.
Enimmillään on annettu 3 kg päivässä, eikä ole tullut maittavuusongelmia. Pavulla saa valssimyllyn helposti entiseksi, on sen verran kovaa tavaraa. Meillä rahtimylläri jauhaa vasaramyllyllä. Ei vaan ehdi valmistua pohjosempana.
Härkäpapu pelittää, hernettä ei oo kokeiltu.
Sivuja: 1 ... 9 10 [11]