Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3

Viestit - SM

Kasvintuotanto / Vs: Poltto-öljy 1,49x €
: 23.03.22 - klo:13:11
Kuukaus menny eikä vielä näy. Sen verran tarkistin että tilaus on voimassa ja hinta se mikä sovittiin. On kuulemma lämpölaitoksille isoja toimituksia ja siksi kestää. No ei tässä vielä hoppua pellolle ole.
Näinhän sen pitäisi mennä. Kai se on niin,että osuuskunnan vaaleilla valittu
edustajisto "sitoutetaan" pistehinnoilla tai muulla vastaavalla päättämään asioista
halutusti? Yhtiökokouksessa äänivalta onkin sitten jees-miehillä. Äänivaltahan on
tuottajaosuuskunnilla. Toisaalta näin se on muissakin yrityksissä,isolla osakepotilla
ohjaat kyllä asioita. Ihan noin yksinkertainen asia ei kuitenkaan ole,kai jokainen hallitus
haluaisi firmalla menevän hyvin ja tekevän tulosta,mutta aina se ei ole omasta halusta
kiinni.

Tätä vähän olen epäillytkin. Hyvä veli ja saunakaveri konklaavit suhmuroi " hyviä päätöksiä ". Ei oikeen nuo MTK miesten jututkaan kauheasti vakuuta, eikä nuo tuottaja taustaiset maatalousministeritkään ihan vakuuttavimpia toimissaan ole/ olleet.
Jos tämä pitää paikkansa niin vaikuttaa hyvältä näiden alkutuottajien osalta.

Olen  ihmetellyt jo vuosia että mikseivät lihantuottajat jotka osuuskuntiensa kautta omistavat suureltaosin tai kokonaan lihatalot käytä määräys valtaansa tässä hinnoittelu asiassa. Eli kun tuottajaosuuskunta ilmottaa omistamalleen lihatalon johdolle että me halutaan X määrä rahaa kilolta piste niin silloin lihatalon johto tekee tarvittavat toimet kaupan suuntaan jotta asia toteutuu. Näinhän se menee muussakin yritys maailmassa. Kertokaa viisaammat miten tämä oikeasti menee kun en tiedä  olen vain kaurahattu perusjuntti.
Kasvintuotanto / Vs: Poltto-öljy 1,49x €
: 03.03.22 - klo:21:44
Juu ilmotus oli eilen että tb yhteistyö loppu hankkijan osalta. Saa nähä mikä tankki auto tiluksilla käy. Vielä se joka tapauksessa on putinin öljystä tehtyä varmasti ,luki autossa mitä tahansa.  Toivottavasti ne aavikon sankarit ja turskan pyytäjät rupeaa lisäämään tuotantoa ja sopis herrojen ruveta tukemaan veroalella tota eko vihreetä riisseliäkin sillähän se maailma pelastuu.
Kasvintuotanto / Vs: Poltto-öljy 1,49x €
: 03.03.22 - klo:20:06
Eilen tuli tilattua löpöä hankkijan kautta ja hinta oli 1.25e. Luottomyyjä sanoi että tänään hinta nousee 11centtiä.  Eli oikeeseen aikaan tuli tilattua tässä tilanteessa vaikka syksyllä sitä oikeasti olis pitäny tilata.
Syysvehnät on jo maassa ollu tovin, kohtahan sitä pelloille pääsee sitten pistämään härkäpapua, kauraa ja rypsiä sitten viimeisenä. Vehnälle ja kauralle apulannat rypsi selvitköön ilman ja härkäpapu sitä ei kaipaakaan. Sitten toivotaan parasta ja pelätään pahinta.
Kyllä se kone kestää tuollaisen tehon lisäyksen. Voimansiirron ja kytkimen saa kukatahansa rikki väärällä käytöllä pienemmilläkin tehoilla. Vertaa isompi tehoisen moottorin pumppua ja suutin kärkiä niinkuin jo neuvottiinkin. Sitten kun syöttöä ja sitä kautta ahtopainetta nostat niin olisi hyvä pakopuolle laittaa mittarimyös jolla näät että pakopaine pysyy pienempänä kuin ahtopaine. Pakopaine sen moottorin rikkoo jos joku( lämpö joka johtuu ahdistuksesta).
Jos ei ole välijäähdytintä niin sillon en ahtopainetta nostais 1bar kovemmaksi. Ilmaa pitäs koneeseen kans saada sillai ettei ketunhäntää tule kokoaikaa kun töitä tekee eli jos sellanen ilmiö syntyy niin sen jälkeen vaihtasin hx40 pellin alle tai säätäisin syöttöö pienemmälle.  Se jatkuva musta savu on käyttämätöntä tehoa, eli ilman puutetta palotapahtumassa.
Juu kyl tähän taulukot sai heti kysymällä. En saa niitä tänne liitettyä kun valittaa tiedoston kokoa. Tässä kun ei oo hengen hätää vielä levittämään ;D niin tutkailin tarjontaa. No siinä meni yksi za-m 1501 sivusuun,hinta olis ollu sama kuin tällä puolalaisella. No nyt sitte yllättäen naapuri kylältä sattu silmään Belrecordin valmistama eli Kuhn merkkinen levitin. Vaikka siihen mahtuukin vain yksi säkki niin sen hankinta hinta kyllä korvaa sen puutteen. Kaljakopan hinta ehjästä laitteesta on mielestäni sopu kauppa. Nyt se on jo purettuna ja perus huolto käynnissä. Tehtaalta sai ohjekirjan ja täytyy sanoo et kyllä tuollainen on fiksusti rakennettu on niin helppo purkaa. 40vuotta vanha vehje eikä mistään kohtaa syöpyny.
Dometal on avannu verkkokaupan näköjään, sieltä pääsee katteleen mitä osaset maksaa tehtaalta. Näytti olevan kattavasti kaikki puljun omistamien tuotemerkien osat näkyvillä.
 
Edullinen on. Täytyy tutkia niitä levitys taulukoita vielä. Ei oikeen samaan rahaan taida ehjää merkkivehettä löytää. Jos löytyy niin kertokaa mullekkin  tai tarjotkaa, meinaan läpimätiä kyllä on löytyy.
Mahtaako olla tälläsestä Woprol junior 1200 lannan levittimestä  kokemuksia? Suomesta ostaen ei ole järkevä koska hinta vaikuttas olevan  niin lähellä merkkivehkeitä mutta laitteen kotimaasta sen saa kotipihaan rahdattuna alle 2500e . Sisältää pressu katteen ja reunalevitys laitteen, valot noissa on vakiona. Näyttää aika asialliselta rakenteeltaan että vois olla kokeilun arvonen laite hintansa puolesta.
www.techmot.com.pl
Tuolta oon tilannu renkaita. On edullisia ja hyvä palvelu. Sieltä saa myös varaosia ja tarvikkeita. Rahti oli lavalliselle renkaita 50e että ei ole sekään pahanlainen. Amerikan kielellä onnistuu asiointi.
Peltorin tekeleet on ja hyvin on pelannu mun päässä. En kaupasta raaskiskinu ostaa kun ovat tolkuttoman hintasia nuukan miehen mieleen mut Torista löyty 150e reiluvuos sitten eikä varmasti ollu käytetty kun sen verta et paketista pois otettu. Zeklereitä on kehuttu paremmiks en tiä sitte.
Jossain rypsi rapsi/ruis ohjeessa oli kuva auroista ja pienestä paineilmakylvöyksiköstä hytin rappusella et kyl niillä ihan myytävääkin kylvetään täälläkin ilmeisesti. Tuo nokalla oleva yksikköhän on vissiin saman moinen kun siinä kylvöäkeessä jos oikein oon kattonu.
Kyl se harvinaisen tarkka arvio on kun oon  näitä hommia nyt alotellu niin pistän tarkkaan kaikkien työvaiheitten keston ja polttoaineen kulutuksen ylös että tiedän kustannukset oikeasti ;D
Tasan 100hv veturi on aurojen edessä ollu. Toi hevoslaidun tuli kynnettyä koska aion viljellä sitä enkä nostaa pelkkiä tukia. Eikä tollanen luonnohoitopelto mikä lie ole mitenkään kaunis katseltava, ihmettelen ettei tukikelpoisuutta ole siitä poistettu kun pajukkoa kasvo keskellä. Onneks oli niitetty joka vuosi niin ei ollu juuret kovin isoja.
Sivuja: [1] 2 3