Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - SM

Onko kukaan nähnyt kyntöaura jankkuri yhdistelmää? Löyty vanhasta maanviljelely kirjasta hevosaikakaudelta kyseisiä yhdistelmiä. Onko näitä tehty jäljemmin onko tietoa?
Jos ja kun kyseiset karamoottorit hajoo niin suomen varaosa hinta kun on järjetön niin saksasta www.drfg.de kyseiset osat saa oikeaan hintaan.
Malli on mingardi 2700934.
Nyt kun tollanen tempo tuli kokeeksi tontille niin pari sileetä kiekkoa tarttis löytää siihen. Mistä mahtas löytyä kokohan on 18” neliöreikä on 1-1/8” eli milli mittoina 457mm ja 28mm. Lähimmäksi löysin äkkiä tonkien 460mm ja 30mm keskireijällä olevia.  Amerikan tantereella tuo oikea mitta on ihan yleinen cnh  tuote numerollakin löytyy ton kokosta kiekkoa.
Eli oisko jollakulla ylimääräsiä tai tietoa mistä tuota kokoa saa.
Onko kokemuksia noista itä puolen lautasmuokkaimista tai lautas äkeistä? Joku zapielski, inter-tech, roll-ex tai joku muu. Noita on monella merkillä ja osa näyttää kyllä ihan että tulis samoilta tehtailta. Hinnat on houkuttelevia ja työn laatu on pinnallisesti siistiä. Millä on paras työnjälki ja missä kestää kiekot ja laakerit? Ois kiva tietää jos jollain on kokemusta. Vai onko vanha kvernerlandin lautas äes silti paras  ::) ei ole kokemusta mistään pyörivästä muokkaimesta kaikki on repimällä muokattu tähän asti tai käännetty nätisti ympäri.
Mahtaako olla tälläsestä Woprol junior 1200 lannan levittimestä  kokemuksia? Suomesta ostaen ei ole järkevä koska hinta vaikuttas olevan  niin lähellä merkkivehkeitä mutta laitteen kotimaasta sen saa kotipihaan rahdattuna alle 2500e . Sisältää pressu katteen ja reunalevitys laitteen, valot noissa on vakiona. Näyttää aika asialliselta rakenteeltaan että vois olla kokeilun arvonen laite hintansa puolesta.
Onkos tälläisestä kyntöauraan liitettävästä pakkerista käyttökokemuksia? Saatika tälläisestä yhdistettynä kylvöyksikköön. Löyty youtubesta hieno mainosvideo vuosien takaa kvernerland packomat seeder nimellä mutta en osaa linkittää sitä. Heräsi kysymys miksi en ole ikinä nähnyt tuollaista yhdistelmää.
VRA-60/80 SE onko kenelläkään tälläistä venttiiliä käytössä esim kvernerlandin oman venttiilin korvaajana?
Omista auroista on joskus kääntöventtiili heivattu hevon kuusen jokun käyttäjän toimesta ja varaosana originaali on kullan hintainen mutta tämä ois kohtuuhinnoissa. Eli salhydro myy tollasta ja pyytävät 170e alv0. Löytyy guuglella suoraan tolla tyypillä myös italian kauppa mistä sen saa veroineen kotiin 140e. Sieltä kaupasta löytyy myös useampia malleja noihin uudempiin vehkeisiin missä ojasväli muuttuu käännettäessä. Sekä löytyy noin kympin kalliimmalla myös tuollainen venttiili missä on käännön tehostus toiminto jolloin isommatki aurat kääntyy.
Tässä vielä linkki kyseiseen kauppaan.
https://www.hydrabuy.com/hydraulic-valves/plough-overturning-valves/vra-se
Onkos täällä pohdittu miksi joka tuutissa toitotetaan ja yllytetään investoimaan uusiin koneisiin. Tätä toitotetaan lehdissä,oppilaitoksissa, ja varsinkin tuolla oppilaitoksissa. Kaikkialla kannustetaan investoimaan uuteen. Sitten kun kysyy millä se investointi maksetaan tuleekin hiljaista ja kun itse investoin lompakon kautta niin sitä tunnutaan ihmettelevän suunnattomasti. Aina mainostetaan että raha on halpaa mutta mielestäni aina kun sitä lainataan niin siitä koron joutuu maksamaan ja se on ylimääräinen kulu.  Kulujen kontrollointi on ainoa tapa säästää kun tuohon tulopuoleen on vaikeampi vaikuttaa, olemmehan me viljanviljelijät kuitenkin säitten armoilla. Eikä meillä ole tuotanto panoksien hintaankaan sanan valtaa.  Toki yllyttäjät kehuvat että voit sitten sillä uudella koneellasi käydä urakoimassa ja saada sitä kautta maksettua vipuas pois. No miksi tarvitsee urakoida kun omanviljelyksen pitäisi olla se päätyö ja sen kuuluu riittä tilan pyörittämiseen sekä toimeen tuloon. Oma ajatukseni on että jokainen päivä mitä ei tarvitse muille töitä tehdä on onnistunutta maanviljelyä. Eli kun ei hanki kylän suurinta ja uusinta traktoria tahi puimuria ja pitää kukkaron nyörit konekauppaan tiukalla niin siitä se tulo syntyy. Pitää sellaisia koneita jotka pystyy itse alusta loppuun huoltamaan ja korjaamaan niin silloin pärjää. Jos tilan koko on sellainen että joutuu vieraalla leipänsä tienaamaan niin eihän sekään väärin ole tulopuoleen siinäkin vaikuttaa nämä samat asiat. En tiedä onko muilla samanlaiset patterit laskukoneessa mutta mun laskukone on tälläsiä tuloksia näyttäny.
Hakusessa olisi 8060 tai suurempi samaa sarjaa. Pienempiä on kyllä kaupan pilvin pimein mutta etsin juuri tälläistä. Sais tarjota jos joku haluaa luottopuimurista luopua tai on tiedossa joku joka luopuu. En ole siis trokaamassa vaan tulee omaan käyttöön.
Sivuja: [1]