Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 4 5 [6]

Viestit - SM

kun olet hankkinut omalla rahalla vaikka nyt sen vanhan puimurin joka maksaa 10000 ja puit sillä 100ha mutta rahtipuijan hinta olisi 100e/ha niin oma puimuri on käytännössä maksettu heti kun se 100ha on ite puiden täynnä. Sen jälkeen ei ole kuin pienet kulut maksettavana

Laskelmassa ei ole omalle puimurille mitään kuluja, ei edes polttoainetta. Lisäksi huolto- ja korjauskustannukset. Kymppitonnin puimurin korjauskustannukset tuolla puintimäärällä ovat helposti 2-3 tonnia. Tähän viitaten hiukan hymyilyttää tuo lopussa oleva "pienet kulut"...

Unohtui vielä viljan laadun tai puintikelien huonontumisesta syntyvät kulut jos puimuri hajoaa kesken puintien ja osien hankkimiseen menee pitkä aika. Kymppitonnin puimuri jolla sata hehtaaria järkevässä saadaan puitua on joko lähes täysin romu jota joutuu jatkuvasti korjailemaan tai niin vanha ettei varaosia saa helposti kuin tuurilla. Jotkut osat pitäähakea purkuosista ja jos ei löydy niin sitten pitää teettää uusi osa.

Esitin tuon karkean laskelman vaan havainnolistamiseksi. Kyllähän ne polttoaine ja huolto kulut sitä maksuaikaa pidentää. Niitä säitten satoon vaikuttavia vaikutuksia ei voi kuin ennustaa tai todeta jälkeenpäin. Mutta onhan noita ollu viljoja puimatta kun 200-300tuhannen euron koneesta etitään anturivikaa 80e tunti huoltomiehen toimesta ja kun se vika löytyy niin sen jälkeen ootetaan viikko osaa euroopan varastolta. Siinä ajassa on parit laakerit vaihettu johki vanhaan romuun ;D
Tulihan tästä sentään keskustelua ja kaikilla on omat mielipiteensä. Jokainen laskee tavallaan ja kaikki on yhtä oikeessa tai väärässä varmaan ;D
Niin kyllähän sitä voi muillekin töitä tehdä jos aikaa tosiaan jää ylimäärästä se 10kk vuodessa mutta sitä työtä ei pitäisi ainaakan tarvita tehdä siksi että saa ne vekseli vehkeet maksettua.
Kyllä minäkin mielellään teen muillekkin hommia ja auttelen mutta sen ei sitten tarvitsekaan olla muutakuin harrastus tarkoitan siis ettei tartte väkisin tehdä ja miettiä mistä niitä hommia taas löytyy.

Toi merkonomi matematiikka on ihan utopiaa mulle. Mikä ihmeen omanpääoman korko kuka sulle maksaa sun omistamista laitteista tai pelloista? Tuota laskenta tapaa kun harrastaa niin joka ikinen vehje mitä tontilla on on tappiota mutta kun olet hankkinut omalla rahalla vaikka nyt sen vanhan puimurin joka maksaa 10000 ja puit sillä 100ha mutta rahtipuijan hinta olisi 100e/ha niin oma puimuri on käytännössä maksettu heti kun se 100ha on ite puiden täynnä. Sen jälkeen ei ole kuin pienet kulut maksettavana ja voit laskea kuinka paljon se puimuri tienaa sulle versus urakointi kulu. Ihan sama tulee tietyssä määrässä myytävää viljaa vastaan kun laskee oman ajoneuvoyhdistelmän kuluja versus liikennöijiin.

Mä vaan ajattelen varmaan takapajusesti tai sitte mun patterit on laskimessa vääränlaiset  ;D
Onkos täällä pohdittu miksi joka tuutissa toitotetaan ja yllytetään investoimaan uusiin koneisiin. Tätä toitotetaan lehdissä,oppilaitoksissa, ja varsinkin tuolla oppilaitoksissa. Kaikkialla kannustetaan investoimaan uuteen. Sitten kun kysyy millä se investointi maksetaan tuleekin hiljaista ja kun itse investoin lompakon kautta niin sitä tunnutaan ihmettelevän suunnattomasti. Aina mainostetaan että raha on halpaa mutta mielestäni aina kun sitä lainataan niin siitä koron joutuu maksamaan ja se on ylimääräinen kulu.  Kulujen kontrollointi on ainoa tapa säästää kun tuohon tulopuoleen on vaikeampi vaikuttaa, olemmehan me viljanviljelijät kuitenkin säitten armoilla. Eikä meillä ole tuotanto panoksien hintaankaan sanan valtaa.  Toki yllyttäjät kehuvat että voit sitten sillä uudella koneellasi käydä urakoimassa ja saada sitä kautta maksettua vipuas pois. No miksi tarvitsee urakoida kun omanviljelyksen pitäisi olla se päätyö ja sen kuuluu riittä tilan pyörittämiseen sekä toimeen tuloon. Oma ajatukseni on että jokainen päivä mitä ei tarvitse muille töitä tehdä on onnistunutta maanviljelyä. Eli kun ei hanki kylän suurinta ja uusinta traktoria tahi puimuria ja pitää kukkaron nyörit konekauppaan tiukalla niin siitä se tulo syntyy. Pitää sellaisia koneita jotka pystyy itse alusta loppuun huoltamaan ja korjaamaan niin silloin pärjää. Jos tilan koko on sellainen että joutuu vieraalla leipänsä tienaamaan niin eihän sekään väärin ole tulopuoleen siinäkin vaikuttaa nämä samat asiat. En tiedä onko muilla samanlaiset patterit laskukoneessa mutta mun laskukone on tälläsiä tuloksia näyttäny.
Onhan noita teknisiä ominaisuuksia tullut tutkittua konedatasta yms.
Sen verran hyvin on vanhat isännät saanu claysonin puolesta puhuttua ettei kyllä muuta vaihtoehtoa ole. 80 luvun kakarana jotenki nuo sen aikakauden laitteet on lähellä sydäntä. Tx on silloin alettu valmistaa mutta sähköt ei oo mun juttu koneissa vaikka sen alankoulutuksenkin omaan. Kyllä viputoimiset hallinnat vaan toimii varmasti. Ulkomaan tarjontaakin olen katsellut mutta jos löytyis kotimaan tantereelta niin ois helpompi käydä tutustumassa.
Hakusessa olisi 8060 tai suurempi samaa sarjaa. Pienempiä on kyllä kaupan pilvin pimein mutta etsin juuri tälläistä. Sais tarjota jos joku haluaa luottopuimurista luopua tai on tiedossa joku joka luopuu. En ole siis trokaamassa vaan tulee omaan käyttöön.
Sivuja: 1 ... 4 5 [6]