Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 35

Viestit - kaenuunkeisari

laittakaas ny joku sieltä Puolangalta kommenttia?!

Ei lisättävää maitoihmeporskuttaa. Kohta 600 000 l per tila lähtee tavaraa meijjäriin  8) Tälle vuodelle lisä laajennuksia,tehostamista jne luvassa :)

Ps Linkkaamasi tila oli 10-vuotta sitten markkinoilla myynnissä että jokaisella oli mahdollisuus kultasuonen päästä käsiksi  8)Ei tule onnistumaan ja maksaa silti liikaa. Toisaalta kahden robon navetan rakentaa helposti alle 1,5 miljoonan. Suomessa on kolme tekijää, jotka nostaa väkisin rakentamiskustannukset selvästi yli Keski-Euroopan tason. Sääntely, routa ja lumikuorma. Näille ei oikein navetanrakentaja voi mitään. Oikeastaan ainut keino taklata näitä on rakentaa niin suuri, että sitä kautta saadaan parsipaikan hinta alas. Finnmilkissä taidettiin päästä 7000 €. Vaikka siinä on mukana kaikki rehukeskus, laakasiilot ja pihat.

Ehkä vähän yleistystäkin, vaikka tottakin että suhteessa 2 robon navetta on halvempi - se on tiedossa mutta ei tällä hetkellä ole vaihtoehto. Sellaista levitysalaa ei ole ja niin iso yksikkö ja eläinmäärä hirvittää. Ja vaikka se teoriassa onnistuisikin niin minä en siitä päätä.

Meillä on yksi luonnos missä suunnittelijan mukaan päästäisiin alhaisiin kustannuksiin kunhan löytyisi vaan urakoitsija joka sen tekisi. Ja pankki on antanut tietynlaisen epävirallisen ehdon että toteutuva kustannus olisi mahdollisimman lähellä ely-keskuksen kustannusarvioita ja 1 robon luokassa se on ollut 650-800t €. Eli haaste on kova ja koko projekti missä on siis pihat, nuorkarjatilat ja uusi lämpökeskus niin enint. 1m€ kokonaiskustannuksena. Se on pakko selvittää että paljonko näissä on ilmaa, jos se hinta on edelleen korkea niin sitten vaihtoehtoisesti lykätään projektia niin kauas että sen 2 robon levitysala on mahdollista. Mutta periaate on että 1 robon navetasta ei milliä makseta ja siinä on tiukasti pysyttävä. Tai sitten ei rakenneta ollenkaan.
[/quote]

Kyllä sen halavallakin voi tehdä mutta pitkäikäinen ja monelta kohtaa tingitty käyttömukavuudesta
ja toimivuudesta lykkää navettamiehelle paskan maun suuhun. Pikkusen laadukkaamin ja paremmin
tehtynä tietty kalliimpi mut paskaa ei kannata tehdä  :P
[/quote]

Saattaane Jukkakamit kyläillä ja paskaa altaat paukka vaikka siihen oiski 1,2 millii rahaa hukattuna ;)
Taas lähti 1paikkainen lypsyasema ja automaattilypsy tilalle ;D

Eläs nyt! savossa einarin sytämmessä ottivat takaisin pari käyttöön tässä muuan viikko ja nelkut läks  8)
hyvä biisi   8)
oyj nii tarte veroista ressii repii  8)
6000l maksu marraskuussa 81.5  :-X
""”Maitotilan pitää kestää vuosi 35 sentin tuottajahintaa”, sanoo johtaja Timo Jaakkola Nordeasta."
Kyllä meidän tila kestää vuoden 35 sentin maidon hintaa, mutta kestääkö Nordea?  ;D ;D ;D

Näissä skenaarioissa pääsääntöisesti pidetään muut tulot ennallaan ja kustannukset myös.

Tuleva tilanne on se, että myös tukipuolelta on odotettavissa sekä tulojen vähenemistä että niiden siirtymistä
kalenterissa eteenpäin. Kustannuksissa taas öljy on mennyt alaspäin. Tulevatko lannoitteet viiveellä perässä on täysin hämärän peitossa.
Kautta linjan tuotantopanoksissa kauppa hiljenee, mikä osaltaan saattaa pudottaa hintatasoa.

Eikös semmoinen asiakas ole huono, joka maksaa velkapääomansa pois? Jos sitten jättää velat lyhentämättä, niin
kyllä tuolla 35 sentilläkin pärjää.

Tästä tulee muuan tanskalainen tilallinen jossa vierraillut.. Hehkutti kuinka hyvin pyörii hinna millä hyvää. 12 millj euro oli velkaa  ja 7 milj. Sellaista jota tulla ikinä maksamaan takaisin. 30-40  vuotta laina-aika.  Saattaas norteen mikkolallakiskolalla mennä puurot ja vellit sekaste jos moista ehottas  :P 
Keisari antoi ilmeisesti eräille luvan vaihteeksi nukkua yönsä rauhassa ilman syyllisyyttä siitä että on virtsannut kaikkien maidontuottajien muroihin. Ainakin päätellen siitä kuka viestiin on (piikaa lukuunottamatta) vastannut.

Mutta samapa se, joulunsa tarvitsee jokainen. :)

Mitään erikois vapautuksia jaettu! Hyvää rehtiä ja iloista joulu mieltä  :) Pelasihan ne sotienkin aikaa jalkapalloa englannin maalla välipäivinä   ;D Että Anaali X miekka tuppeen ja glögijuontiin.  Hirveä ressuu tuota ikuna ku paskaa ja paska ei lopu koskaaan.
Täten julistan aanetiin maitosodassa meijjäriin katsomatta joulurauhan!

Hyvää joulua ja tuottoissia litroja kaikille agrolaisille   :)
Onko siellä vielä hotelleissa tilaa? täs ollaan että lähdetäänkö käymään vai ei, keli näyttää kurjalle vaan saattaahan se meteoriittikin pudota päähän.
Heh, kuulostaa hassulta varmaan tuo kysymys vaan jos sielä on älytön ryysis kun on tuollainen "kansanjuhla" tulossa?!

muoks. Olihan siellä vielä Sokos hotel lakeudessa. Onko hyvä paikka, muita tulijoita? Voin tarjota Titanicin tuhoojat ;D

On tilaaa ainakin sorsanpersiissä jos en tunti sit viimmesiä vienyt  :P
Pitäskö se puolelta päevää pitii  agro miitti siinä rahankiskonta vehkeen luona?  ;D
4 hengen hallitus on todella pieni tuonkin kokoiselle firmalle. Voisi hyvin tosiaan kasvattaa parilla lisää, jotka olisivat nimenomaan ei-viljelijöitä. Markkinoinnista tuntuu firman sisällä olevan osaamista, mutta neuvottelustrategioista ja yhteiskuntasuhteista löytyisi paljon parannettavaa. Entinen kauppias tai muu kokenut ostaja olisi varmasti hyvä. En valittaisi myöskään riittävästi verkostoituneesta poliitikosta tai virkamiehestä. Esimerkiksi edellinen maatalousministeri on käsittääkseni aika jouten.

Jorma Ollilla oli 5 henkeä hallituksen koko Nokiassa parhaalla aikaa niiin eiköhän tuo ole passelli kohan siellä on oekeat jampat puikoissa! Liian monta sopan hämmentäjää tekee linjojen muodostamisesta ja tilanteisiin reakoinnista hankalaa.
Kirjoin fb puolella lehmät ryhmään kirjoitan tännekin. Toki  alkuun tuli Maeto ja Me lehti juttu mielee. Tämä asiia kun pureksii ja miettii nii varmasti ollut todella kovanpohdinnan paikka eikä mikään sentin perässä vaihto. Kertonee sekin tuommoisen tiedotteen antaa fb:ssä ape eika vain vähi ääni. Koska uhka on suomenulkopuolella eikä sisällä elemme itse rakenna sitä kute Ojala juuri tekee. Laatuedellä menty ajattelua käytetty ja valinta tehty yhtiön finmilkin toimesta. Ja ajateltu paikallisuutta joka iso lussa. Ojalan vauhkoaminin on todella säälittävää koska joskus joutuu katsomaan tulevaan menneisyyden sijaa.  Juttu tehty aijemmin ja tilanteet muuttuu. Rohkea päätös. Ja varmaan uuden navetan avajaisetkin painetta tähä luonut
Suuri veikkaus on että tippuu jossain vaiheessa vielä 4 senttiä ennen seuraavaa nousua.

 Veikkaan 10 senttiä ja pohjosesta tueasta 30 rosenttiia :)
Sivuja: [1] 2 3 ... 35