Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1]

Aiheet - kaenuunkeisari

Täten julistan aanetiin maitosodassa meijjäriin katsomatta joulurauhan!

Hyvää joulua ja tuottoissia litroja kaikille agrolaisille   :)
Onko a nettiläisiä tulossa paekalle? Itesellä tarkoitus oleskella molempina päivinä. Sarka messut monella tapaa vuosien saatossa positiivisesti eläinpainotteiset+rakentamis aiheiset ja yli isojen koneiden poissa ollessa. Oesko agron kokoontumista ?


http://www.pytinki.fi/sarka.html
Tässä nyt vuoden päivät appeen kanssa pelailtu. Pro rahastuksen oppeilla alkuun päästy, mutta nyt se polku kulettu loppuun. Neuvonta no voiko sellaiseksi edes sanoa niin ei kohtaa omia tavoitteita asian tiimoilta millään tapaa. Kompanssia osaa itsekkin käyttää sen verta että siihen ei tarte rahaa hukata.

Eli mimmoisia ruokinnan ohjausta apehommissa täällä ihmisillä on?  Rehuvirmat joo kyllä laskee reseptit mutta tarvisin palvelua mikä  kattas paljon enemmän ja ois "rippumaton"
Millä litkuilla ja konsteilla arvon raati on pinnotteita vedellyt? Hinta neliö? Onko kukaan omatoemi täppäri tämmöisiä laitellet vai onko olleet ihan  ammattilaisten heiniä? Päällystettävää ruokintapöytä,maitohuone ja tienestimonttu.
Eipä ole vielä savut ja hajut vanhasta laskeutuneet niin katse tulevaan jo aloitettu. Eli vaihtoehtoja ois pari tarjollla

1. Vanhan 28 lypsypaikkaisen remontointi työkuntoon. Parsipaikat ja nuorenkarajan tilat ehjät kaikki muu uusiksi. Tila ahas ei voi juurikaan laajentaa.

2. Uuden rakentaminen. Ilman robottia (lypsyllä käynti kiinnosti ennen paloa ja kiinnostaa vieläkin). Paikkoja 40-60 lussa nuorisakki päälle. Nuoriso voisivat ehkä vanhassa navetassa elää mutta onko sillä kannatusta? Sitten pitäs sellainen että vois ehkä 10-15 vuojenpäästä robotille laajentaa. Rehunjakon kaikki vaihtoehot maholliset. Pääsäntöisesti noukinvaunulla tehtyä siilosta rehu mutta paalienkin toimivuus oltava mahdollinen.


3. Homman lopettaminen tähän ja nautiminen elämästä ? Ei ole kyllä edes käynyt kertaakaan se todellisuudessa mielessä. Isäntä rapsakka 50 ja ite hyväkun armeijasta selvinnyt.

Tilan tietoja nurmialaa noin 30ha+15 laijunta päälle. Peltoa niukasti saatavissa mutta saahan sitä kun aloittaa vaan jostain laijasta tekemään. Pohjavelkaa maltillisesti reilusti alle 100 k€ ja konekalusto iskussa.


Ps. Luvettu useita navetta aiheisia juttuja täältä. Tulee vain tämä suunnittelu melkoisella vauhilla toteutumaan luultavasti niin toivon mukavaa keskustelua (onko toiveajattelu) ja napakoita kommentteja asian. Ja yv:llä voi kanssa häiritä jos ei julkisesti viitsi häiritä
Vapaa sana / Konemiehen arkea?
: 21.02.10 - klo:01:04
Onko muilla yhtä peruustellisesti tympineet työt joskus?
http://www.youtube.com/watch?v=jWB3csjpsqI
Sivuja: [1]