Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 218 219 [220] 221 222 ... 331

Viestit - metsajussi

Kerran ihmettelin Milanon eteläpuolisilla kukkuloilla, että minkä koneen ääni tuo voisi olla. Ihan miehekäs meininki.
https://youtu.be/ybg4pLJa5wU?t=2m31s

Olikohan tuossa tuulisuuttimet käytössä ja suojaetäisyydet hanskassa ?

Mitähän nuo sanoisivat täällä kotimaassa ruiskun katsastuksessa kun huitaisisi Hughesilla paikalle....
Sikorsky CH-53 olisi kyllä näyttävämpi.. nostaisi 3 m³ vesitankinkin ongelmitta.
Octavia 1,4 TSi koneella ja 7-lovisella dsg-automaatilla.

😉😆😂

Oliko tuo 7-lovinen  juuri se jossa saattoi olla ongelmia? On tainnut olla 6-lovisessakin.

http://www.vagarena.fi/index.php?topic=1692.0
Vieläkö Högfors tekee niitä valurautaversioita? Muutama vuosi sitten sellaisia vielä oli ja hyväksi ovat haukkuneet.
Raksalla sellainen on eri peli jonka voi parkkeerata tukijaloille ja jonka ylävaunu pyörii. Vähän isompi korvaa monesti pienen autonosturin asennushommissa. Pari kertaa katsellut kun on rakennettu halleja tai pystytetty kuivaamoja.

Mutta maatalouden kuormaustehtävissä se ei välttämättä ole optimi.
http://www.talouselama.fi/uutiset/dieselskandaali-paisuu-kuormureiden-paastot-pienta-dieselhenkiloautoihin-verrattuna-6616875

Turhaa räpellystä päästöjen pienentäminen .

Mutta Rellun koneet voivat siis vahingoittua vakavasti alle +17 C lämpötilan :-)

Ei ne jatkot kärryä hajota vaan liian ahne kuski. Esim. tuolla karsimattoman energiarangan ajossa saa olla tolppaa niin korkealle kuin pilkki vaan ylettää nostaa. Samoin kuivasta kolmosta voi laittaa huoletta mitä vaan saa pysymään.  61 koivutyviä ei taas kannata laittaa 'jatkotapit tasan', no pienimmät pilkit eivät taida noita saada oikein kyytiinkään.
Harkintaa voi käyttää.


Vähän sama jos sanoisi että rehulaidat ovat kärryn surma ... ... soranajossa :-)

Niillä paikallisilla on tuolla idän suunnassa kuulemma tapana sosialisoida esim. maan pinnalla kulkevien kaukoputkien pinnasta suojapellit ja villat omaan käyttöön. Vissiin hyvin höyryää putket talvella. Kaasu ja öljy taitaa olla tuolla niin halpaa, ettei kukaan välitä.


Näppärintä olisi rakentaa koko hökkeli siihen putkien päälle ja sitten vähän vähentää tarpeetonta eristettä siitä putkesta :-) Moderni lattialämpö siis.
Näissä taitaa olla mallikohtaista hajontaa aika lailla.

Mulla on yhä yksi sellainen 1-palkkinen jota myytiin mustaksi maalattuna Nokan logolla yhdessä 29H kuormaimen kanssa.
Kärryä on kyllä käytetty ihan huolella ja kuormat olleet enimmäkseen jotain muuta kuin suunnittelijan ajattelemia.
1-sylinterinen aisankääntö hajosi varmaan heti ekana vuonna, mutta sen jälkeen ei ole mennyt kuin pyörän laakereita.
Ulkokooli halkeaa kun joutuu kovempaan sivuttaisvääntöön, orkkislaakerit olivat made in USSR...

Kaadettu varmaan 10 kertaa, kuormalla ja ilman. Telit ja pukit ja emäputki ehjiä ja suoria, sermi vähän etukenossa mutta ei työtä haittaa. Karikat täysin alkuperäisessä muodossaan ja virheettömiä, omia jatkoja lukuun ottamatta
Jonkin verran lotaa runkoputken ja sen ympärillä olevan telipalkin välissä, mutta kyllä kuorma sen rauhoittaa. Tyhjänä vähän lonksuva.
Kerran vedin vahingossa sen runkoputken pois niin että telipalkki pyörineen, viimeinen pankko ja kuorma jäivät paikalleen siihen monttuun ja muut raudat jatkoivat matkaa traktorin perässä kunnes yhteys katkesi ja etupää kupsahtivat nutulleen. Lopputulos oli vähän humoristinen näky, vaikkakin juuri sillä hetkellä huumori oli vähän vähissä. Tuon jälkeen hitsasin emäputkeen stopparit ettei teli enää missään tapauksessa pääse tarkoituksellista säätöaluettaan kauemmas karkuun. Kärry on harvennuksella hirmuisen ketterä kun siirtää telin tarpeeksi eteen.

Mutta suoraan sanoen ihmettelen miten noinkin karvahattumallin kärry on kestänyt, sen aisankäännön lisäksi ei hitsipuikkoa ole tar***** kuin silloin kun jatkoin runkoa peräpäästä -  yli 6 m puut eivät oikein tykänneet muuten pysyä kyydissä.




http://www.foreca.fi/Russia/Oymyakon


Mä olen joskus ajatellut että tuolla Siperian reunoilla olisi oikeasti mielenkiintoinen paikka käydä. Saa nähdä tuleeko toteutettua.
Meikäläistä kun ei aurinkorannat, kasinot ja turistihotellien yökerhot kiinnosta.
Tuskin on mihinkään isompiin urakointeihin tarkoitettukaan, mutta pikkutarpeeseen muutaman lankun varmaan tekee.Varsinkin jos ei kenttäsirkkelisahuria ole lähimailla, eikä kiertävää sahuria jotka taitaa olla jo harvassa.

Tuolla systeemillä ei kyllä voi saada kahta samanlaista lankkua sitten millään. Ainut mihin vois kuvitella olis joku pölkyn halkaisu n. puoliksi vaikka puutarha kalusteeseen. Jos saha sitten olis sellainen että sais puun halkeemaan.

Turha tarkkuus on ammatillista kehittymättömyyttä :-)

Kaveri teki harrasteeksi sellaisen jossa moottorin ja laippasysteemin sisältävä hissirunko kulkee kiskoilla ja pölli on siinä pedillä alla. Siinä on oma iso moottorinsa, laippa on erikoispitkä ja ketju pitää olla teroitettu halkaisua varten eri kulmaan (lähes 90 astetta poikittain). Ekan viipaleen jälkeen laitoksen 'syvyyssäätö' kulkee rullan varassa edellisen sahauksen pintaa pitkin, ja mitat sinänsä pysyvät kyllä kuosissaan. Särmäämistä varten pitäisi melkein olla eri vehjes, isoja tuppeensahattuja viipaleita syntyy kyllä rauhallista tahtia.

Kyllä sillä puun halki saa mutta... mutta ... minulla ei kärsivällisyys riittäisi. Parhaimmillaan ylisuurissa pölleissä, mutta niiden käsittely taas on tuollaisessa ongelma kun ei mitään nostimia tai hydrauliikkaa ole.
SSD:lle tyypillinen hajoamistapa on kerrasta poikki. Yleensä kai jokin siinä ohjaavassa elektroniikassa hajoaa ja se on sitten menoa.
Hajonneelta SSD-levyltä on yleensä mahdotonta pelastaa mitään (Norman Ibas ja vastaavat sitten erikseen). Muutamia bad sectoreita näyttävältä perinteiseltä levyltä taas olen pelastanut lähes kaiken elleivät ne sektorit satu olemaan juuri niiden tärkeiden filujen kohdalla.

SMART toimii kai soveltuvin osin myös useimmissa SSD-levyissä, samoin niihin löytyy omia diagnostiikka- ja terveysraportointityökalujaan.

Kumpaankin tyyppiin sopii se että siinä vaiheessa kun käyttäjälle saakka näkyy jotakin vikaa niin levy vaihtoon. Silloin siellä on jo sisäiset varasektorit tai -lohkot loppu ja menossa on lopun alku...
Oikeesti aatellen näis maataloushommissa nyt ei tarvi mitään tehokannettavia, viljely ja karjaohjelmistot hoituu sillä kevyemmälläkin läppärillä verraten vaikka kauppareisuun mihin käy vanha ooppeli, ei siinäkään mitään auti kuatroja tarvi,ruuat on kuiteskin saman makusia tuo ne kotiin millä hyvänsä.

Ei tavallisesti juu tarvita. Se on vaan omien mieltymystensä mukaan punnittava että onko esim käytetyn yrityskoneen pienempi näyttö (ja varsinkin resoluutio) merkittävä haitta vaiko ei.
Muuten yleisessä laadussa (ja painoa ja akkukestoa lukuunottamatta myös käyttömukavuudessa) ne kyllä hakkaavat halvat uudet koneet.

Joissakin uusissa kannettavissa on aika kammottavia kosketuslevyjä ja näppäimistöjä. Kamalin oli jonkun edullisen Lenovon mallin hyvin suurikokoinen kosketuslevy - jos sitä painoi alanurkasta klikatakseen jotakin niin se levy jotenkin klonksahtaa vinoon ensin ja hiiren osoitin siirtyy sentin pieleen ennen klikkausta. Kiva tehdä tarkkoja valintoja sitten.... onneksi oli erillinen hiiri tai trackball silloin tarjolla.

Jotkut näppikset ovat myös kovin surkeita jos enemmälti naputtelee, allekirjoittanut saa näppylöitä sellaisista. Applen sellaisella tosi ohuella alumiinilatuskalla mä en saanut kuin kiroituswirheitä. Olihan se tyylikäs mutta vaihtui silloin Logitechin täysikokoiseen Mac-näppikseen hyvin nopeasti.

Muuten se juttuni iPadeista ja sisäänrakennetusta mobiilityhteydestä meni siinä väärin että padeihin sellaisen sai mutta läppäreihin ei. Muistin väärin... sorry.
Ihmettelen, miksi kannettavissa on jo pitkään ollut suuntaus yhä pienikokoisempiin näyttöihin, ja kun näyttö on joku  12-14 tuumaa, niin myös näppäimistö on kapea ja pöytäkoneen  erilliseen näppikseen tottuneelle hankala käyttää.   Vielä 10 vuotta sitten 17 tuumaa oli ihan normikoko kannettavissa. Kattelin noita käytettyjä Lenovo Thinkpadeja tuolta vsstoren sivuilta, ja siellä oli todella paljon näitä 12-13 tuuman näytöllä olevia, se kyllä laimentaa innostusta hankkia tuollainen, vaikka saattais teknisten ominaisuuksien puolesta muuten olla hyvä hankinta.

Niissä on roudattavuus etusijalla. Ja usein se käyttö on sitä että päivitetään naamakirja, vilkaistaan sähköpostit, twitteri ja tilataan Zalandosta  uusi riepu...
Ei siinä niin väliä mikä se kone tai näyttö on, pääasia että kulkee helposti mukana ja kotona on helppo siirtää syrjään. Ja napata lentokoneeseen mukaan.

Koneet joilla tehdään jatkuvasti esim. suunnittelua ovat sitten eri asia. Kyllä siellä löytyy vielä 17" ruutuja. Hintaluokka on sitten jotain muuta kuin nämä satasen-parin-kolmen koneet.
Tuossa on käsillä yksi HP Z-Book kannettava työasema  - on vähän erilainen tuntuma kuin näissä kevytkoneissa. Taitaa tällä hetkellä tuollainen maksaa siinä reilut pari tonnia. Mahtuu muistia, saa plug&play pari kiintolevyä, helppoja vaihtaa tarvittasessa kun koko pohja avautuu näppärästi ilman ruuveja. Löytyy tehoa, painoa, virrankulutusta :-/ Ei mikään pikkuhommien syliläppäri vaan tehokkaan pöytäkoneen kuljetettava versio. En tuota matkalle ottaisi, ellei perillä tarvitse tosiaan tehdä kehitystyötä, käyttää CADia ja vaikka simuloida monimutkaista elektroniikan kytkentää.

Vilkaisin juuri tämän hetken hintoja, näköjään kovimmat Z-sarjan kannettavat ovat yli 5000 e. Esimerkki:

http://www8.hp.com/fi/fi/products/workstations/product-detail.html?oid=10430770

kerääkö se edelleen kamaa käytettäessä kuten nuo vanhat järjestelmät?   eikös kasikin pitäisi kovalla käytöllä putsata ainakin kerta vuoteen... jotta toimii hyvin..  säilöö turhanpäiväistä itteensä... niiin pirusti..

Ei ne mitään "kamaa kerää". Tuossa taloautomaation ohjauksessa Win XP
asennettu koneeseen vuonna 2000. Ei ole tarvinnut asennella uudestaan.
Täysin samanlainen on kuin asennettaessa.

Jos imutat pornoa ja kaikenlaisia ohjelmia netistä, kyllä-kyllä-next-next sieltä
sieltä se möhkömato tulee.

-SS-

Eihän se kerää jos sillä ei varsinaisesti 'tehdä' mitään.

- jos koneelle asennellaan ja poistellaan runsaasti ohjelmia niin yleensä ne eivät poistu täysin vaan roinaa jää. Usein asennuksen yhteydessä vielä epähuomiossa tulee kaikenmaailman Alexoja ja Yahoo-toolbar'eja kun ei ruksia huomata poistaa.
- päivitykset ja sellaiset keräävät historiaa, palautuspisteitä ja vastaavaa paljon tilaa vievää.
- joku winkkari keräsi internet-cachea loputtomasti vaikka sille oli asetettu selkeä yläraja
- oheislaitteiden vaihtuessa ajuresta tahtoo myös jäädä jälkiä vaikka ne periaatteessa poistaakin.
- koneen mukana tulleet virustorjuntatyrkyt ja muut demot ja valmistajan mukamas hyödylliset apuohjelmat poistuvat myös useimmiten vaillinaisesti
- päivitysten mukana voi tulla myös kokonaan uutta tavaraa, pahin esimerkki ehkä tämä joka tyrkytti windows 10:ä ja latasi sen vielä taustalle asennusta odottamaan.

Useimmat noista vievät vain levytilaa eivätkä hidasta tai haittaa sen enempää.

Varsinaisia ongelmia ovat tuottaneet turvaohjelmien jämät, (peli)näytönohjainten ajuri- ja hallintasovellukset sekä koko systeemin sekoittaneet päivitykset.
Tuollaisen sotkun selvittelyn jälkeen ei voi enää aivan varma etteikö jotakin piilevää ongelmaa olisi johonkin vielä jäänyt. Ellei sitten vedä koko systeemiä sileäksi.
Toisinaan osaamaton käyttäjä pahentaa tilannetta esim poistamalla jonkun ohjelman asennushakemiston, josta on seurauksena se että varsinainen poistoon tarkoitettu ohjelma lakkaa toimimasta ja rekisteriin ja muualle jää iso määrä tavaraa joka pitäisi sitten osata juuria sieltä pois. Tähän auttaa tavallisesti se että asentaa ao. ohjelman uudelleen ja poistaa sitten virallisella tavalla. Ellei halua viettää tovia etsimässä ja hävittämässä rekisteriavaimia.

Tylsin kokemus oli kone johon oli vaihdettu toinen turvaohjelmisto. Tuon seurauksena koko tcp/ip-pino lakkasi toimimasta. Ei auttanut uudemman ohjelman poisto, ei sovittimeen liitettyjen palvelujen ja protokollien poisto, ei edes sovittimen poisto laitehallinnasta. Rekisteristäkään en osannut löytää syytä moiseen. Meni sitten uudelleen(m)asennukseen koko kone kun ei verkkoa saatu toimimaan millään keksityllä keinolla. Koneen mielestä kaikki oli OK mutta bittikään ei vaan verkkosovittimesta liikahtanut. Backupit oli mutta vain omista tiedostoista, ei systeemin syvyyksistä ja palautus aikaisempaan tilaan ei jostain syystä suostunut toimimaan :-(

Eikös nämä laitevalmistajat tee näille "pro" koneilensa yksilöllisemmän tuotetestauksen, jossa nämä epäkurantit koneet karsiutuvat pois?

Saattaa olla, en ole varma.

Kyse ei ole vain satunnaisista yksilöistä, vaan ne halpikset on jo peruslähtökohdiltaan suunniteltu hennoiksi ja tehty halvalla.
Esimerkiki tuosta mainitusta koneesta irtoilivat näppäinhatut, joku muovilirpake sieltä mekaniikasta katkesi eikä niitä saanut enää nipsautettua takaisin. Olisihan siihen saanut halvalla uuden näppiksen, mutta se olisi ollut yhtä huono, ja kun koneesta ei muutenkaan oikein ollut mihinkään niin eipä maksnut vaivaa.
Näytön saranat hajosivat kun kiinnitys runkoon oli liian hento suhteessa saranan jäykkyyteen, koneen sarananurkat  taipuivat joka kerta ikävän näköisesti kun näyttöä käänsi kiinni tai auki. Siis sarana ei hajonnut mutta irtosi koneen rungosta kun runko petti.
Latausliitin sai ilmeisesti kerran pienen pusun ja se riitti sen murtumiseen irti emolta. Korjasin itse. Kaksi USB-porttia lakkasi ajan myötä myös toimimasta. Ylipäätään laitos kävi aina kovin kuumana ja loppuaikoina kaatuili omia aikojaan kuin Camel-mies konsanaan. Ilmeisesti emolla oli katkos, ei ollut ihme kun koko läpyskä oli niin vetelä rungoltaan että meni  kieroon jo siitä jos sitä nosti pöydältä etukulmasta... emolevyn vääntely ees-taas ei tiedä pidemmän päälle mitään hyvää.

Lisäksi kun tuollaista tarjoaa takuuseen niin se lähtee jonnekin Hollantiin ja on 3 viikkoa reissussa. Vertailun vuoksi tuossa pojan yritysluokan näyttö meni myös takuuseen; iltapäivällä ilmoitettiin, uusi tuotiin seuravana aamuna paikan päälle.

Käytettynä ostettu vanha yritys-ThinkPad on ollut samanlaisessa käytössä jo tupla-ajan, eikä ensimmäistäkään ongelmaa. Tuohon on vielä erittäin helppoa vaihtaa vaikka kiintolevy, nämä halpisihmeet saa purkaa välillä ihan atomeksi että edes levyyn pääsee käsiksi. Vähän on kuin älypuhelinta purkaisi... hyvä ettei ole liimattu kiinni. Nykyään taitaa olla muotia juottaa SSD-levy (tai kortti tai piirit) suoraan emolle. Se on sitten SER-kamaa jos sille tulee ikä täyteen.
Sivuja: 1 ... 218 219 [220] 221 222 ... 331