Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 266

Viestit - metsajussi

https://www.youtube.com/watch?v=POUywxq3R1Y

Radio ohjattu härpäke. Servo moottoreita liikuttaa vivut. Ei siinä ole tuottoa saatikka pöydän ominaissudet kuitenkaan riitää, mutta niin monasti tehny mieli radio ohjaus, tuulenkaatojen keräily, kiva sää jaloitella ja purkaa kuormaa, kaiken moisii huollon nostamiset jne.....

Liian paljon ka nostureitten kannsa ollut vieressä

Muutamalla tonnilla (3-5?) taitaa nosturiin saada - edellyttäen että pöytä on ennestään jo sähköllä propo-ohjattu. Tarjonta on noissa lisääntynyt viime aikoina.
ja nyt totesin et on nuo työt kivoja.    kaveri pyys ajaan just tuolla vähän puita tien varresta ja nyt olen ajanu jo kolme kesla kuormaa ja metästä hiton ahtaista paikoista ja nyt löyty taas lisää..   varaamani aika ei riittäny kuin alkuun..    pitää nääs muutakin hoitaa....             noooo,  nythä alkaa sateet joten taas joutaa ettiin puita..

Tää kuulostaa ihan siltä normaalilta setiltä :-)
Mulla kevään viimeinen tilaus oli 'muutama tuulenkaato ja joitakin  toukkapuita'.
Hitusta vaille 70 kiintoa niitä sitten oli... melkein olisi voinut jo ottaa ison moton paikalle, sahalla sitten kuitenkin tein.
Hankala hinnoitella noita, tuntihinnalla tulee hurja ja mottihinnalla liian halpa.
Mikähän on tällä hetkellä päivän hinta tuommoisille, metsurityö + ajo ?

miltä se näytti saako ne tiivisteet vaihdettua.

Mitään en asiaan oikeastaan tiedä, mutta...

Eikö laske vain omalla painollaan vai ei edes kuorman kanssa?
Kynkkiä ei liene mahdollista laittaa ura-akselille (?) vääriin kohtiin.. ei kai. Eikä pysty kiristämään päittäin liikaa?

Purettu jotain hallintavipujen vipstaakeja pois tieltä ja koottu väärin tai jäänyt irti? Joissain natikoissa siellä on melkoinen vipu & vipstaakihärdelli siellä hallintaventiilin seutuvilla; olen yhteen natikkaan sitä yrittänyt korjailla kun joku nivel oli hajonnut. Kannattaa katsoa että kaikki ovat kiinni ja liikkuvat jotenkin järjenmukaisesti. Vai pitäisikö sanoa järjenvastaisesti...

Sorry väärä lainaus...

Metsätalous / Vs: nitriilihanskat
: 17.05.23 - klo:08:56
Näkyy Motonetin tavaratalosatavuus olevan vähän huono.

https://www.motonet.fi/fi/tuote/7009356/Strong-Pazifik-nitriilikasineet-koko-11

Muutenhan noita on kyllä Puuilossa, K-raudassa, Tokmannissa, Biltemassa, ja viidessä muussa paikassa... ohuina ja tukevina.
Mulla jotkut ProManin myymät italiaanot (?) joissa myös Boa.
Kengistä hajosivat ne ovelat muoviset lirputtimet joiden pikkuruisen uran kautta se vaijeri kiertelee. Ja niitähän ei mistään saa varaosana.
Suutari korvasi niitä  muunlaisella niitatulla lenkillä, nämä kestivät siihen saakka kunnes toisesta kengästä alkoi pohja murentua.

Yksi vaijerikin taisi toisista monoista katketa, tein siihen jonkun DIY-solmun että päivä pääsi jatkumaan.
Myyjä antoi varaosasetin kyllä ilmaiseksi kun valitin asiasta.
voishan siihen hanaankin laittaa tulpan ja kierreteippiä väliin.

Vai niinkö justiin teit🤔

Ei välttämättä auta jos se jää vuotamaan karan /akselin tiivisteestä, siihen on vaikeaa tilkitä lisää. Oli kyseessä sitten pallo- tai lautasventtiili.
Kai siihen voisi laittaa haarakappaleen ja toiseen haaraan tulpan ja toiseen ilmaventtiilin, käytti sitten kumpaa kulloinkin haluaa.

Tai sitten sellainen rakennelma jossa putki ulottuu pöntön päältä alas aina vesipinnan alapuolelle, jolloin putken päähän liitetty hana toimii ilman sijaan nesteen kanssa. Pöntön kierteeseen sopivan supistusholkin sisään juotettu/hitsattu putki jonka päähän se hana. Ilmaa siitä voi kuitenkin aina lisätä. Huono siinä mielessä että siihen putken alapäähän jää seisova vesi (jos kyse on ruokavedestä)
Juu jokuhan siellä säiliön päällä vuotaa ilmaa (se hana tms)

Mulla on ilmeisesti sopivan pieni ilmavuoto jossain pumpun imupuolella kun pöntön ilma/vesi-tasapaino pysyy vuosia kohdallaan. Eli pumppu työntää juuri senverran ilmaa lisää kuin sieltä liukenee veden mukaan pois. Joskus oli jopa liikaa ilmaa niin että ennen pumpun käyntiinlähtöä veden laskiessa lähtöliittimen alapuolelle se pärskäytti ilmaa putkistoon ja kaikki sinne kertyneet moskat irti. Vähän aikaa sekaisin ilmaa ja ruskeaa vettä hanasta.

Löytyy Kellfri jyrsin, 2,1 m työleveydellä.  Ihan hyvin on kestänyt, mutta ei sitä ole käytettykään muualla kuin puutarhamaan muokkauksessa,

Kiitos, tämä vahvisti arveluitani. Lienee aika selvää että se ei mikään ammattilaiskone ole mutta harrasteluun käypäinen.
Mikä tuossa Kellfriissä yleensä hajoaa? Noin yleensä. Heikkoa rakennetta voi itse aina vahventaa, mutta jos materiaali on pelkkää tinaa, vahvistusprojekti voi olla loputon. Että onko se sellainen naulakeittosyndrooma, että lopulta alkuperäistä laitetta ei enää ole juuri olemassa.

En mä tiedä... kaikkea muutahan voi vahvistella aika helposti mutta juuri tuo kulmavaihde on sellainen jonka korjaaminen ei ole oikein helppoa jos sieltä on akseli poikki ja hampaat kaipaa puoliproteesia.  Toki senkin voinee omatoimisesti myöhemmin vaihtaa järeämpään mutta melkein kannattaa hankkia sitten valmiiksi parempi. Tietysti koko teräakseli voi olla pehmeää ja terät samoin. Eipähän tuohon muuta kovin vaikeasti korjattavaa jää, laakerit lienee helppoa vaihtaa parempiin jos siltä tuntuu.
Voimansiirto on vielä sellainen osa että vaikka muuten pyrkii käyttämään hyvinkin nätisti ja varovasti niin joskus se yllättävä nyrkinkokoinen kivi kuitenkin kiilaa johonkin väliin ja *jumps*.

Joskus Kellfrin myyjä oli melko rehellinen kun jotain vähemmän tärkeää vekotinta sieltä kysyin. Kerroin mihin ajattelin vempelettä käyttää niin myyjä sanoi että ei myy mulle kun kuitenkin tuon sen viikon päästä solmussa olevana takaisin :-)

Aika kevyttekoinen tuo Kubotakin on, 175 kg koko vekotin, toki leveyttäkin vain se 130. Mielenkiintoinen toimitusmaksu, ilmoituksen mukaan nouto maksaa 50 e  :-/

Kaikki kiinan koneet eivät kuitenkaan ole aivan kuraa, ongelma on vaan tietää mitkä ovat kohtuullisia. Useimmat tänne tuodut toki ovat laadultaan kyseenalaisia, ei välttämättä ole valmistusmaan vika vaan maahantuojan joka etsii sieltä ne lähes ilmaiset joita voi hyvällä katteella myydä puoli-ilmaisina.
Löytyy ihan kotimaastakin menneiltä vuosilta esimerkkejä siitä kun maatalousvehkeitä tehtiin pellistä ja huonekaluputkesta... nyttemmin taitaa kilpailu olla jo tehnyt tehtävänsä.
https://huutokaupat.com/4139010/kubota-rsp-13-jyrsin-maan-muokkain-3-pistekiinnitys?gclid=EAIaIQobChMIrfaY_sTd_gIVjOGyCh0rDwYGEAQYBCABEgIcj_D_BwE
Se olis 35 perään sopivan kokonen, jos yhtään toimiva on niin kai tollasella nyt pieniä aloja ajelee.

Kiinnostava... aika erikoinen terämalli.


Tuo 35 ferku ei kyllä taida viedä kun max 2 m jyrsintä tai kapeampaa,
Alkuperäistehosena.

Kyllä niitä Suomessakin löytyy laatumerkkejä, puutarhakäytössä
Olleita, nettikone, kiertonet, ym .
Halpa ja kiinalainen, kallista romurautaa.. :o

Juu ei varmaan vie kuin matalaan ja kevyessä maassa. Nuo omat pikkuruiset puutarhapläntit ovat aika muheviksi hoidettuja, ei mitään normaalia junttisavea. Turve+hiekka+maatunutta sontaa. Isommat vehkeet eivät oikein tahdo mahtua, koneen nokka toisessa päässä palstaa ja työkone toisessa päässä :-)) Joskus olen yrittänyt kyntää tavallisilla neliteräisillä, ei kovin hyvällä menestyksellä kun puutarhapalsta ei ole kovin pitkä.

Onhan tässä olemassa lainausoptiokin mutta ajattelin että omakin voisi olla ainakin teoriassa mahdollinen. Kiinanrauta kyllä tunnetaan... kysymys lähinnä siitä että onko mokoma vaan huono vai peräti täysin käyttökelvoton. Ja pieni vetäjä ei välttämättä jaksa mokomaa heti särkeä ?
Onhan noita ihan perinteisellä puutarhajyrsimelläkin tahkottu, siitä vaan aika lopulta jätti ja uutta ei viitsi hankkia kun tuntuu kuitenkin niin perin lelumaiselta värkiltä.
Onko kellään arvon raatilaisella tuommoista?

https://www.kellfri.fi/maatalous/viheralueet/kelajyrsimet/kelajyrsin-2-1-m

Lähinnä puutarhajyrsimen korvikkeeksi MF35 perään ajattelin, ja hyvin vähäiseen satunnaiseen maatalouskäyttöön ojaturpeille ym., mutta onko tuosta edes siihen? Vai hajoaako heti koekäytössä?
Mulla on vähän rotuennakkoluuloja ao. merkkiä kohtaan. Vähän epäilyttää kun varaosaksi tarjotaan heti kättelyssä uutta kulmavaihdetta...

Toinen vaihtoehto on tietysti käytetty Maschio, Howard tms mutta ei huvittaisi alkaa ensiksi peruskunnostamaan sitä. Halvassa kuitenkin terät loppu, niiden kiinnityspultit ja reiät ajettu lonksuiksi ja voimansiirrossakin orastavaa remonttitarvetta. Rahaa ei olisi tarkoitus käyttää paljoa, eikä 'projekti' juuri innosta.
https://www.youtube.com/watch?v=s7hDMUHOuH0

Täs taanoin eräs mansikan viljelijän itsekulkeva näin, mutta tuubissa kaikki on isoo...

Olisi aika polleaa nähdä testaajan ilme kun ajaisi tuon ruiskuntestaukseen :-)
Mikähän funktio on niillä pienillä pyörillä isojen perässä/edellä ? Näkyy olevan välillä maassa ja välillä ilmassa.
https://m.nettikone.com/john-deere/7930/2267716
Aika kovia hintoja yrittää, vaikka tiputtais puoleen niin tuskin kovin kovaa kilpailua tulis..

Juu.

Tuli mieleen taas näiden säädösten mielettömyys kun katselin jörndonnerin tyyppikilpeä. Tuon kokoiseen ei saa laittaa perään 60-luvun 1-akselista pikkukärryä jossa kantavuutta 4 t :-))  Max jarruton hinattava 3 t  :-/

Kunnon jarruilla sitten > 30 t, tosin tässä saattaa tulla muut pykälät vastaan, maasta riippuen.

Olet varmaan sekoittanut ekojärjestelmätuet ja ympäristötuet. Rahakkaimmat hömpät ovat ehdottomasti siellä ekojärjestelmän puolella. Ympäristötuen vanhat velvoitteet ovat suurimmaksi osaksi ehdollisuuden vaatimuksissa, eli niistä et pääse pois, vaikka et sitoutuisi ympäristökorvaukseen.

...


Näin selkeästä tiivistelmästä ansaitset reilut pullakahveet. Mä olen sattuneista tapahtumista johtuen (lottovoittajan tuurilla) onnistunut missaamaan kaikki lähiseudulla saatavissa olleet koulutustilaisuudet, ja olen vähän vielä pihalla edes suurista linjoista. Sattunut hautajaisia, sairaalapäiviä kaikkea ja pari myöhempää kurssia oli jo täynnä. Vaan tämä oli ehdottomasti selkein pikaesitys mitä olen aiheesta tavannut :-)
Sivuja: [1] 2 3 ... 266