Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 239

Viestit - metsajussi

hupsua kun joutuiis käyttään kännykkää ration kuuntelussa..    kyllä se koneen kopissa oleva ois kiva kun joutuu myös kommunikoimaan lastauksen aikana..

Hupsua tai ei mutta toimivaa. Lisäetuna jos tarvii puhua puheluita niin menee mukavasti siinä samassa. Vähän kömpelönä minäkin tuota tapaa pidin mutta pidempien työrupeamien aikana tosi hyvä. Hyvillä luureilla musiikin äänenlaatukin on sellainen että siitä oikeasti nauttii.
Alkaa nykyäkeet olla melko rajuja vehkeitä. Tuossa pienen pätkän vetelin vajaan 8 metristä hanhenjalkaterillä olevaa sänki-Multivaa. Äkeellä omaa painoa lisävarusteilla lähes 6 tonnia... eipä tarvitse mopon perään sovittaa kuin tiellä ajoon. Muuten ei äestä voine moittia (hinnan lisäksi) kuin että pellon nurkkia ei tuolla turhaan hierota - niin pitkä perähärveleineen että peruuttamisestakaan ei ole iloa ellei aloita metsän puolelta. Jälki suoraan sänkeen vaikutti yllättävän hyvältä :-)

Menneiltä ajoilta jäi mieleen sellainen ero länsinaapuriin että kun täällä lennätettiin kapoisia äkeitä vauhdilla niin naapurissa puolestaan kiskottiin melkoisen leveitä mutta rauhallista vauhtia. Tietysti lohkojen koossa ja muodoissakin oli eroja, täällä kierrettiin sitä keskellä sarkaa olevaa kiveä ja toisessa päässä olevaa lantapatteria;  3 m nostolaiteäes oli oikein näppärä peli. Sawoon ei tainnut isoja Wibergsejä ym. juuri eksyä.

Hankmolla oli tietysti syytäkin pitää vähän vauhtia... nykyaikainen (pysty)piikki toimii kyllä vähemmälläkin.

Henkilökohtaisesti tykkään mieluummin ajella vähän rauhallisemmin mutta reilun levyisellä työkoneella. Vähemmän ryskytystä ja renkutusta ja päistepuuhaa.

Jaaha, pellolle tästä mars...
Lisäksi veturin koon kasvaessa yhä enemmän tehoa tarvitaan siihen että vetäjä itse liikkuu ja kiipeää rinnettäkin. Se 60 hv 2,5 tonnin kone tarvitsee ehkä 30 hevosta siihen että se nousee rinteen ilman äestä. 8-9 tonninen täysillä levikkeillä tarvitse 100 hv pelkästään siihen että kiipeää saman mäen...

Samoin koon kasvaessa äkeet järeytyvät rakenteiltaan ja ovat yhä painavampia per metri..
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 15.05.22 - klo:21:56
Yritin tänään levittää syksyllä painanteeseen kipattuja ojamaakasoja. Päällä 30 cm sulaa ja loppu jäässä. Isolla aukealla. Ja turpeen sekainen peltomaa sängellä oikeastaan liian märkää liikkumiseen. Ojitus on kunnossa ja muuten kaikin puolin hyvä lohko.
Tämä Salpausselän eteläpuolella, keskivaiheilla.
Kasvintuotanto / Vs: Valvatin torjunta
: 15.05.22 - klo:21:50
Kamalin - ei välttämättä epäterveellisin - käry lähtee minusta jostain hukkakauramyrkystä. Taitaa olla Puma. Ajoin joskus niukan 30 ha palaa iltatyynessä - joku 700 m siivu - ja tyhmyyksissäni aloitin hyvin vähäisen tuulenhengen  yläpuolelta. Se hajupilvi ehti aina leijua hiljalleen juuri seuraavalle ajolinjalle. Meni 10 minuuttia että tajusin siirtyä ajamaan toisesta reunasta. Mutta se haju oli todella yök.
Kasvintuotanto / Vs: Valvatin torjunta
: 15.05.22 - klo:18:36
Samaa mieltä. Olen hyvin usein laittanut halpaan gramma-aineseen 'kiinnitteeksi' vajan litran MCPA:ta eikä ole keltakukkapeltoja näkynyt kunhan ajoitus on oikea.

Ja tuleehan siitä MCPA:n hajusta niin 70-lukuinen fiilis :-)
Mä ratkaisin tuon niin että mieleiset bt-vastameluluurit ja kännyyn www.livetaajuus.fi ...

Ei toki ole sama kun fyysinen radio - niin hyvässä kuin pahassakin.
Edellinen viesti katosi jonnekin bittien hautuumaalle. ..

Liekö niin että Väderin piikit kestävät koska ne ovat vähän nöyrempiä kuin muutamat muut?
Minulle eräs erittäin kovien savien viljelijä sanoi että vanhemman Vääderin piikit väistelevät liikaa eivätkä pidä syvyyttään. Piikit eivät olleet niihin oloihin riittävän jäykkiä. Seuraava äes hänellä ei ollut Väderstad.

Vähemmän kovalla mutta kivisellä maalla piikin nöyryys on tietenkin vastaavasti etu, piikit kestävät erinomaisesti..
Suojautuminen ei ole ihan triviaalia silloin kun hyökkääjällä on mahdollisesti valtiollisen tason osaaminen. Esimerkiksi laitteiden piireihin sisältyvien mahdollisten takaporttien olemassaolosta ei ole ihan googlella käytettävää listaa olemassa. Kaikkia ei välttämättä tiedä kukaan, niitä on sekä vahingossa että tarkoituksella syntyneitä, ja löytäjä ei välttämättä julkaise löytöään vaan hyödyntää sitä.

Moniko osaa sanoa ehdottoman sanan vaikka Juniperin runkokytkimien piilossa olevista bugeista? Tai Ciscon IOSiin mahdollisesti rakennetuista takaporteista? Satelliittiyhteyksien haavoittuvuuksista? Pilvipalvelimien suojauksesta?

Sama pätee tietenkin vähintään kymmenkertaisesti tavallisempiin ohjelmistoihin ja vastaaviin. Myös moderneihin palomuureihin (NGFW).
Kasvintuotanto / Vs: Kevätkylvöt 2022
: 09.05.22 - klo:12:58
Jep. Ei pidempi sateinen jakso haittaa. Ehtii tulla piikille ennen mahdollista kovettumista.
Sitten kun tulee saman tien kylvön päällke se 30 mm ukkoskuuro ja heti perään 2 viikkoa helteitä niin alkaa ahistaa. Niin orasta kuin viljelijää...
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 21
: 07.05.22 - klo:08:27
Suuremmissa tasausoperaatioissa pitäisi olla tarkkana ettei hautaa mahdollisesti vähäistä ruokamultakerrosta jonnekin jankon alle tai kalua kumpareita 'kaljuksi'. Pitää ensin siirrellä parempi maa sivuun turvaan, sitten höyläillä pohjamaa (ei Pohjanmaa..) haluttuun kuosiin ja lopuksi onnistua levittämään pintamaat takaisin tasaisesti. Siitä tulee melko suuria massamääriä siirreltäväksi.

Noista kulhomaisista lohkoista... onko kukaan tehnyt sinne kulhon pohjalle ison niskakaivon tapaista systeemiä, riittävän väljällä ritilällä? Vaikka joku sulatuskaapeli valmiiksi että tarvittaessa voi viedä aggregaatin keväiselle ulkoilulle tms?
Edellyttää tietenkin että ojituksessa on tähän varauduttu ja se on kaatojen puoleen mahdollista.

Jokin erityinen syy yrittää tehdä moposta moottoripyörä?

Löytynee pienellä lisärahalla koneita jotka riittää ja kestää jo vakiona?

Tietysti jos on muuten erityisen ihastunut ao. malliin.
Kysyin tässä hankkijalta noin 150 hv ek konetta vuokralle oli 3600 +alv kk ilman tuntirajaa. Jäi kuitenkin ottamatta kun tuntuu että rahaa ei ole muutenkaan. En oikein osaa sanoa onko kallis vai halpa...

Jos käyttöä on riittävästi niin en pitäisi kalliina. Laskin huvikseni että jos kuukaudessa ajetaan urakoinnissa 25 päivää 10 h päivässä niin hinnaksi tulee 14,40 e/h + ALV. Päälle tietysti polttoainekulu ja kuski. Normaali työaika 20 pv á 8 h tekisi 22,50.

Millainen laatikko, edullisin karvahattumalli?
Sisältääköhän tuo hinta jonkin vakuutuksen? Entä huollot?
Anteeksi kun vähän lainaan aihetta mutta miettinyt olisiko ideaa tehdä jonkinlaista lämmityskattilaa kun itsellä on palanut mepu pihalla ja jos meinaa sillä kuivata pitäisi kattilapää uusia, mutta voisiko sen porata pois ja laittaa jonkinlaisen hakekattilan tilalle ideoita?

Ei riitä kunnon pannuksi, mutta tuollainen sattaisi mennä jossain apulämmittimenä?

Ei omia kokemuksia... tarvinnee ainakin lämmityshenkilön pitämään tulta yllä. Hakekäytöstä mulla ei mitään hajua.

https://www.ikavote.info/airhot-140/
Kylmäilmakuivurikin paranee jos siihen saa vähän lisälämpöä. Esim vuokratulla rakennuslämmittimellä tai sitten se perinteinen diesel pyörittämään potkuria ja siitä lämpö mukaan.

18 km ei olisi vielä paha etäisyys jos siellä olisi myös varastot.  Ainakaan jos kuivuri on sitten sellainen johon mahtuu täysperällinen ja saa sellaisen puimurin alta ajamaan.
Mutta jos ne pitää kelkkoa vielä takaisinkin kotiin niin sitten alkaa olla vähän puuhaa tuottavaa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 239