Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 266

Viestit - metsajussi

Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: tänään kello 15:28
Tarpeeksi kun lannoittaa niin öttiäisetkin kuolee...?
nyt se sit palaa..   mikä volkari kosahti aiemmin..     ei ole ihan parasta mainosta sähkyautoille tuo.      ja kun kyseessä viälä ns. kulttikosla.                   ei sen puoleen on se ihan sikaruma ehjänäkiii..    klainpussi aikoinaan ihan sietettävän näkönen.

Tuossa tapauksessa on jotain kummallista.. ensimmäinen palo/räjähdys? ei ainakaan ilmeisesti liittynyt mitenkään ajoakkuihin. En tiedä sitten mikä siellä räjähti, jossain muussa jutussa oli mainittu jokin kojetaulun päälle jätetty laite.

https://yle.fi/a/74-20035416

"Auton räjähdys aiheutti lauantaina hälytyksen Lahden Toriparkissa. Räjähdyksen syytä ei vielä tiedetä. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen paloinsinööri Tapio Aaltonen kertoi Ylelle aiemmin, että auton korkeajänniteakut eivät lauantaisessa räjähdyksessä todennäköisesti vaurioituneet. Niissä ei näkynyt ulkoisesti palojälkiä."
Tuolla kun seuduilla liikkuu niin oikeastaan ihmetyttää miten paljon näkyy näitä paalien hautuumaita?

Laatu mennyt pilalle jo kättelyssä, tarve kadonnut, vai mikä lie syynä?
Näkyy kohteita joissa on luultavasti kolmeakin paalivuosikertaa, unohdettuna jonoon metsän reunaan sammaloitumaan tai työnnetty sikin sokin jonnekin joutomaalle. Eikä lie mitään pakkokorjuun alaisia suojavyöhykkeitäkään, ovat keskellä kuivaa maisemaa tai vähän syrjäisiä metsänreunalohkoja.
Yhden metsänkin olen tavannut jossa oli huonosti maatuvia muovitettuja paaleja siellä täällä pitkin metsää kuin sieniä konsanaan :-)

Minusta tuo paalaus muoveineen on sen verran tyyris harraste että olen pitänyt visusti huolta että ei niitä käsiin jää. Ja sellaista tavaraa jonka laatu on jo pellolla surkea ei ole muoviin paketoitu... muutamia joutuu vuodessa hävittämään varastovaurioiden tms vuoksi, mutta melkein yhden käden sormet riittävät niihin. Eli puhutaan noin reilun yhden prosentin hävikistä. Enkä silloinkaan jätä niitä vuosikymmeniksi nurkkiin muhimaan.
Mieluusti kuulisin kokemuksia mikäli joku 865:lla vedellyt 4,5m tai 5m äkeitä.

Mä olen joskus vetänyt MF3070 (joskus uutena 90 hv) harvapiikkistä 5 metristä ja kyllähän siinä vauhdin hurma alkaa kadota, ainakin jos yhtään tarjoaa lataa.
Turpeella/mullalla kulkee, savella pistää hanttiin, varsinkin jos on joku kovaksi liettynyt kevytmuokattu.

Valmetissa lienee hieman parempi linja moottorista pyöriin, ja hevosetkin yleensä vähän virkumpia, mutta silti 5 m voi olla vähän hiinä ja hiinä.
Paljon riippuu tietysti maalajista, työsyvyydestä, traktorin rengastuksesta (paripyörät ), mahdollisista rinteistä ja vähän kaikesta.
Sekä siitä että mennäänkö vanhaan ruotsalaistyyliin (leveä äes ja maltilinen vauhti) vai kaposempi karhi ja vauhtia iloisesti.
Kuskille hitaampi vauhti on miellyttävämpi, ainakin 1. muokkauskerralla; työsaavutuksessa ja -laadussa ei ole suurta eroa. Vauhti ehkä murustaa paremmin, huonompi äes taas helposti alkaa pomppia vauhdin kasvaessa.

Vanha takavetoinen 100 hv kuutosjonnikka hyrryytti tuota samaa viitosta leikiten - mennen ja tullen ja siinä sivussa... ei juuri menoa haitannut.

On se aika muuttunut, 2 metrisestä C-piikkisestä sepän tekemästä johonkin 8 m Toplineen. Jostain syystä jälkimmäisellä on vaan enemmän kiire päällä kuin aikoinaan tuolla ensimmäisellä :-/

Metsätalous / Vs: Puun hinta nyt
: 29.05.23 - klo:14:14
Ihmettelen kun ei nuo isot näytä aina ottavan energiapuujaetta kuitenkaan edes talteen.
Tuossa seurailin kun UPM hakkasi ja siivosi kohtuullisen suurenkin lehtikuitusavotan, 4-numeroinen mottimäärä. Pelkästään kuituna, latvat jäivät metsään.
Ei taida olla isoilla ahdistusta...

Oman taimikonraivauksen rangat menivät UPM:lle mielellään energiaksi.

-SS-

Saattaa tietysti olla että mainitsemassani tapauksessa metsänomistajalla on ollut jokin ajatus asiassa. Omistaja on kyllä 'institutionaalinen sijoittaja'  joten en oikein usko mihinkään piiperrykseenkään. Ellei sitten  suurta julkista viherpesua tms.
https://www.youtube.com/watch?v=POUywxq3R1Y

Radio ohjattu härpäke. Servo moottoreita liikuttaa vivut. Ei siinä ole tuottoa saatikka pöydän ominaissudet kuitenkaan riitää, mutta niin monasti tehny mieli radio ohjaus, tuulenkaatojen keräily, kiva sää jaloitella ja purkaa kuormaa, kaiken moisii huollon nostamiset jne.....

Liian paljon ka nostureitten kannsa ollut vieressä

Muutamalla tonnilla (3-5?) taitaa nosturiin saada - edellyttäen että pöytä on ennestään jo sähköllä propo-ohjattu. Tarjonta on noissa lisääntynyt viime aikoina.
ja nyt totesin et on nuo työt kivoja.    kaveri pyys ajaan just tuolla vähän puita tien varresta ja nyt olen ajanu jo kolme kesla kuormaa ja metästä hiton ahtaista paikoista ja nyt löyty taas lisää..   varaamani aika ei riittäny kuin alkuun..    pitää nääs muutakin hoitaa....             noooo,  nythä alkaa sateet joten taas joutaa ettiin puita..

Tää kuulostaa ihan siltä normaalilta setiltä :-)
Mulla kevään viimeinen tilaus oli 'muutama tuulenkaato ja joitakin  toukkapuita'.
Hitusta vaille 70 kiintoa niitä sitten oli... melkein olisi voinut jo ottaa ison moton paikalle, sahalla sitten kuitenkin tein.
Hankala hinnoitella noita, tuntihinnalla tulee hurja ja mottihinnalla liian halpa.
Mikähän on tällä hetkellä päivän hinta tuommoisille, metsurityö + ajo ?

miltä se näytti saako ne tiivisteet vaihdettua.

Mitään en asiaan oikeastaan tiedä, mutta...

Eikö laske vain omalla painollaan vai ei edes kuorman kanssa?
Kynkkiä ei liene mahdollista laittaa ura-akselille (?) vääriin kohtiin.. ei kai. Eikä pysty kiristämään päittäin liikaa?

Purettu jotain hallintavipujen vipstaakeja pois tieltä ja koottu väärin tai jäänyt irti? Joissain natikoissa siellä on melkoinen vipu & vipstaakihärdelli siellä hallintaventiilin seutuvilla; olen yhteen natikkaan sitä yrittänyt korjailla kun joku nivel oli hajonnut. Kannattaa katsoa että kaikki ovat kiinni ja liikkuvat jotenkin järjenmukaisesti. Vai pitäisikö sanoa järjenvastaisesti...

Sorry väärä lainaus...

Metsätalous / Vs: nitriilihanskat
: 17.05.23 - klo:08:56
Näkyy Motonetin tavaratalosatavuus olevan vähän huono.

https://www.motonet.fi/fi/tuote/7009356/Strong-Pazifik-nitriilikasineet-koko-11

Muutenhan noita on kyllä Puuilossa, K-raudassa, Tokmannissa, Biltemassa, ja viidessä muussa paikassa... ohuina ja tukevina.
Mulla jotkut ProManin myymät italiaanot (?) joissa myös Boa.
Kengistä hajosivat ne ovelat muoviset lirputtimet joiden pikkuruisen uran kautta se vaijeri kiertelee. Ja niitähän ei mistään saa varaosana.
Suutari korvasi niitä  muunlaisella niitatulla lenkillä, nämä kestivät siihen saakka kunnes toisesta kengästä alkoi pohja murentua.

Yksi vaijerikin taisi toisista monoista katketa, tein siihen jonkun DIY-solmun että päivä pääsi jatkumaan.
Myyjä antoi varaosasetin kyllä ilmaiseksi kun valitin asiasta.
voishan siihen hanaankin laittaa tulpan ja kierreteippiä väliin.

Vai niinkö justiin teit🤔

Ei välttämättä auta jos se jää vuotamaan karan /akselin tiivisteestä, siihen on vaikeaa tilkitä lisää. Oli kyseessä sitten pallo- tai lautasventtiili.
Kai siihen voisi laittaa haarakappaleen ja toiseen haaraan tulpan ja toiseen ilmaventtiilin, käytti sitten kumpaa kulloinkin haluaa.

Tai sitten sellainen rakennelma jossa putki ulottuu pöntön päältä alas aina vesipinnan alapuolelle, jolloin putken päähän liitetty hana toimii ilman sijaan nesteen kanssa. Pöntön kierteeseen sopivan supistusholkin sisään juotettu/hitsattu putki jonka päähän se hana. Ilmaa siitä voi kuitenkin aina lisätä. Huono siinä mielessä että siihen putken alapäähän jää seisova vesi (jos kyse on ruokavedestä)
Juu jokuhan siellä säiliön päällä vuotaa ilmaa (se hana tms)

Mulla on ilmeisesti sopivan pieni ilmavuoto jossain pumpun imupuolella kun pöntön ilma/vesi-tasapaino pysyy vuosia kohdallaan. Eli pumppu työntää juuri senverran ilmaa lisää kuin sieltä liukenee veden mukaan pois. Joskus oli jopa liikaa ilmaa niin että ennen pumpun käyntiinlähtöä veden laskiessa lähtöliittimen alapuolelle se pärskäytti ilmaa putkistoon ja kaikki sinne kertyneet moskat irti. Vähän aikaa sekaisin ilmaa ja ruskeaa vettä hanasta.

Löytyy Kellfri jyrsin, 2,1 m työleveydellä.  Ihan hyvin on kestänyt, mutta ei sitä ole käytettykään muualla kuin puutarhamaan muokkauksessa,

Kiitos, tämä vahvisti arveluitani. Lienee aika selvää että se ei mikään ammattilaiskone ole mutta harrasteluun käypäinen.
Mikä tuossa Kellfriissä yleensä hajoaa? Noin yleensä. Heikkoa rakennetta voi itse aina vahventaa, mutta jos materiaali on pelkkää tinaa, vahvistusprojekti voi olla loputon. Että onko se sellainen naulakeittosyndrooma, että lopulta alkuperäistä laitetta ei enää ole juuri olemassa.

En mä tiedä... kaikkea muutahan voi vahvistella aika helposti mutta juuri tuo kulmavaihde on sellainen jonka korjaaminen ei ole oikein helppoa jos sieltä on akseli poikki ja hampaat kaipaa puoliproteesia.  Toki senkin voinee omatoimisesti myöhemmin vaihtaa järeämpään mutta melkein kannattaa hankkia sitten valmiiksi parempi. Tietysti koko teräakseli voi olla pehmeää ja terät samoin. Eipähän tuohon muuta kovin vaikeasti korjattavaa jää, laakerit lienee helppoa vaihtaa parempiin jos siltä tuntuu.
Voimansiirto on vielä sellainen osa että vaikka muuten pyrkii käyttämään hyvinkin nätisti ja varovasti niin joskus se yllättävä nyrkinkokoinen kivi kuitenkin kiilaa johonkin väliin ja *jumps*.

Joskus Kellfrin myyjä oli melko rehellinen kun jotain vähemmän tärkeää vekotinta sieltä kysyin. Kerroin mihin ajattelin vempelettä käyttää niin myyjä sanoi että ei myy mulle kun kuitenkin tuon sen viikon päästä solmussa olevana takaisin :-)

Aika kevyttekoinen tuo Kubotakin on, 175 kg koko vekotin, toki leveyttäkin vain se 130. Mielenkiintoinen toimitusmaksu, ilmoituksen mukaan nouto maksaa 50 e  :-/

Kaikki kiinan koneet eivät kuitenkaan ole aivan kuraa, ongelma on vaan tietää mitkä ovat kohtuullisia. Useimmat tänne tuodut toki ovat laadultaan kyseenalaisia, ei välttämättä ole valmistusmaan vika vaan maahantuojan joka etsii sieltä ne lähes ilmaiset joita voi hyvällä katteella myydä puoli-ilmaisina.
Löytyy ihan kotimaastakin menneiltä vuosilta esimerkkejä siitä kun maatalousvehkeitä tehtiin pellistä ja huonekaluputkesta... nyttemmin taitaa kilpailu olla jo tehnyt tehtävänsä.
https://huutokaupat.com/4139010/kubota-rsp-13-jyrsin-maan-muokkain-3-pistekiinnitys?gclid=EAIaIQobChMIrfaY_sTd_gIVjOGyCh0rDwYGEAQYBCABEgIcj_D_BwE
Se olis 35 perään sopivan kokonen, jos yhtään toimiva on niin kai tollasella nyt pieniä aloja ajelee.

Kiinnostava... aika erikoinen terämalli.

Sivuja: [1] 2 3 ... 266