Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 191 192 [193] 194 195 ... 198

Viestit - klapikasa

Olisko ostetto kattkoristikko ja tavallinen pelti pois suljettu vaihtoehto? 10m on vielä edullinen ja kuormitus laskennat saat ilman lisämaksua?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: Sampo
: 31.07.11 - klo:14:28
Eikä tarvii sinne Lapualle asti lähteä, kun saman konsernin liike löytyy ihan Tampereeltakin. ;D

Mutta toi mistä Rockmaple kertoili, kannattaa ottaa vakavasti. Huoltomies sanoi joskus, että puimurin kettingit on aika hankala tapaus korjailla, koska lenkit ovat venyneet eri tavoin. Yhden lenkin poisotto sekoittaa pakkaa pahimmillaan aika tavalla. Pahiten tuo ongelma vaivaa pöydältä tulevaa syöttökuljetinta, koska Sampon insinöörit eivät ole osanneet suunnitella rattaiden toimintaa kohilleen tuohon systeemiin. Selittäisin paremmin jos osaisin :-[Siis lenkki venyy ja ketjupyörä on hioutunut pidemän lenkin mukaan. Eikös aina pitää vaihtaa "piparkakut" samalla kun vaihtaa ketju?
Olen ajanut töikseen samanlaisella vaunulla ku edellä mainitsema linkissä on.Raskaita vetää, mutta ei koskaan laakeri vikaa. Kun vaihtaa rengasta, pitää kattoo että se tulee suoraan. Pulttipyssyllä mutterti kerralla momenttiin ei tuu hyvää. Jos tekee mieli vaihtaa koko teli, keinut ovat pulteilla kiinni, h kraazilta tai greneltä uusi teli?
Ja yksi mahdollisuus on sähköinen voimansiirto, siis moottori pyörittää generaattoria ja pyörän navoissa on sähkömoottorit, mielestäni on jo olemassa jopa proto tuosta systeemistä.

Belarus 3023 vuonna 2009, sen jälkeen ei ole kuulunut mitään.Pillareissa se on tarjolla; http://www.uk.cat.com/cda/layout?m=316498&x=7#subA1

Jossain tosi isoissa pyöräkoneissa ne käyttävät sähköistä voimansiirtoa; http://www.letourneau-inc.com/mining/index.php
Kasvintuotanto / Vs: Syysrypsi kylvetty
: 28.07.11 - klo:20:01
Mun rypsi on jo tullu pintaan. Kylvetty 4vrk sitten
Kasvintuotanto / Vs: Syysrypsi kylvetty
: 26.07.11 - klo:21:51
Viikonloppuna kylvin. Kyntö ja äestys, laahavannnaskonella kylvö. Harjat tein kire kultivaatorilla ajamalla hitaasti ja ihan vain parin cm syvyyteen, harjoja n.25cm välein. Ei ehkä optimi, mutta ala ei oo kuin hehtaari, kokeilumielessä.
Farmphotossa oli jonkun aikaa sitten vähän juttuu siitä et tosi urakoitsijat  ulkomailla eivät käytä murskainta just ja vain sen polttoaine kulutuksen takia. Ja saa vielä leveempi saman traktorin perään. en lötänyt sitä linkkiä....
50ha viime yönä ruiskuttanut on ollu gepsi mielessä. 2,5m ,3m ja 4m ja neljän eri kylvömiehen jälkiä kun yrittää seurata ilman vaahtoo tai uria gps. No, näkee sitten myöhemin kesällä missä olis tarvinnu leveemät puomit. Kylvö virheistä on helppo sihdata seuraava veto ja aina 2 kierrosta ympäri ensin.
Fokus Ultra jää selvästi alle 40€/ha, mutta liekö huonompi aine, en osaa sanoa.

Fokus ultra+ dash toimii hyvin. Se taitaa toimia parhaiten kosteissa olosuhteissa. Kerran olin ruiskuttanut ja kun ajoin pois satoi muutama milli ja oli pilvistä seuraava päivä. Olin ihan varma et se meni hukkaan mutta juolat hävisi
Kasvintuotanto / Vs: mitähän kylväis
: 04.06.11 - klo:10:08
Kylvin ruisvirnaa 40kg/ha. Se iti ja on tullut pintaan nätisti. Mutta siellä on saunakukkaa ja ohdake. Voinko mennä niittämään se ennen kun rikat kukkii tai pilaanko kaiken, kasvaako virna uudestaan jos niiittää?
Ei oo kokemusta rexiusta vaan rollex cb+ck. Jos on tasaista tulee tasaista jälkee. Epätasainen jää epätasaiseksi. Esmerkiks loppuvako on ihan turha haaveilla saada umpeen crossbordilla. Jos painoitaa paljon se yksittäinen piikki/lata menee sen kovan pohjan mukaan eikä se perässä tuleva jyrä tasoita mitään. Ei ole kokemusta vakaajatangoista.Kova savi se ei saa rikki. Mutamaat ei nyt yleensä tarvii hirveesti muokata, turha sinnekin. Hyvin kynnetyt kevyehköt savet siinä se toimii mutta ei tod korvaa edes huonon tasausäkeen. Imee tehoa mutta ei sillä nyt hirveesti tee mitään. 


Olisko se jäähyn paikaa Terolle? Toi on taas ihan suoraa markinointia ja huonoa semmosta, toisien mustamaalaamista.
Kylvin tänään herneitä kl250llä. Vedin kiertokokeen ja tuli noin 200kg/ha. Mä kylvin n.0,24ha ja laitoin 100 kg laatikkoon. Kun olin kylvännyt tyhjensin koneen ja siinä oli n.50kg. Eli meni puolet liian vähän. Välitykset ovat oikein ja herneitä löytyy koko alalta.

Muuten tumen syttölaitteet toimii ja pitää paikkanssa, kunhan on puhdasta viljaa. Isokokoista kevyttä kauraa ei meinaa saada riittävästi ulos, viime vuoden sadolla sain vain 130kg/ha ulos maksimi syötöllä.
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöjen siunaaminen
: 07.05.11 - klo:18:45
Edelisellä työpaikalla oli pappi, isäntä, kylvömies, pari joo-joo miestä ja paikallislehden toimittaja siunaamassa kylvöt pari kevättä. Tee lehtijuttu ja leikaa irti lehtijuttu ja liitteenä Ilmoitus kylvöalojen muutoksesta lomakkeseen?
Kasvintuotanto / Vs: mitähän kylväis
: 06.05.11 - klo:17:03
Tuli tilattu 80kg/ha. Kylvän vähäsen kauraa kaveriksi. Saa nähdä mitä siitä tulee
Sivuja: 1 ... 191 192 [193] 194 195 ... 198