Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 189 190 [191] 192 193 ... 200

Viestit - klapikasa

Mä en tiedä mitään mutta ite ajoin naapurin splendimo ees-taa kone terävään maakiveen. Mitään ei tapahtunu. Urakoitsijan hinattava mörtl? meni samaan kiveen lautasia paskaks. Se splendimo on nyt 10v ja edeleen kätössä. Myydäänkö niitä enää?
Kasvintuotanto / Vs: Maissi
: 16.03.12 - klo:16:10
Muistanko ihan väärin jos väitän että x vuotta sitten oli KVssä juttua kun ne paalasi maissii? Oliko remmipaalain silppurilla?
Ääni hakki 60 oh lle. Hihnat vaihdettu ja teroitettu terä ei muuta tehty 8 vuoteen. Jotai 50-70m3 vuodessa
Kasvintuotanto / Rapsi vs kesanto
: 12.03.12 - klo:17:51
Viljely suunnitelmaa pähkäilessä olis pari lohkoo jota en tiedä mitä kylväis. Viime vuonna ruista, kultivoitu savi. Öljykasvit on se ötökkä tarkkailu ja ruiskun pesut sun muuta, satoo se antaa mutta en varmasti saa yli 1500kg/ha ja lannoite tiedetään mitä sekin maksaa. Nurmi ei anna mitään, mutta ei se paljon maksakaan, perustaminen ja pari kertaa niitto. Esikasviarvo on kai sama. Jos joku haluaa laskea tarkasti kumpi olisi taloudelisempi, tuet mukaan lukien, olisi kiva nähdä,
Jossain oli  Destia louhinut siilot korkeaan kallioon, parkkihallin ja väestösuojan lisäksi.

Eipä jäädy ja siilot kestää :-)

En tiedä miten täyttävät - hihnalla vai pääseekö suoraan ylhäältä kippaamaan.
Helsingissä on useita kallio siiloja. Päällä on ihan tavalinen kannelinen kaato kuilu minne voi kipata suoraan siiloon. Myös suolaa on samalla systeemillä

pakko olla vähintään tämmönen. http://www.youtube.com/watch?v=FTF5wBkWRCQ
Siis eixe osaa ihan itte pumpata kun laitat virrat päälle? :o


Ei osaa. Piti otaa huoltomies ku 140 mk 3 ajetiin ilmal löpöä. Yritetiin painaa paineilmaa tankiin ja vaikka mitä mutta ei lähteny. En ollu paikalla ku ne laittoi sen käyntiin
Purkiko ne hytti, moottorin, vaihteisto, etuakselit jne kalliit osat pois ruotsissa?

Mulla on sellainen käsitys että pitäisi luoda ryhmiä missä olisi yksi kuormaava yksikkä. Olisi se sitten raktori lingolla tai joku muu vastaava joka kulkis yhtä kaistaa. Sen edessä kulkis aura-auto joka siirtäis toiselta kaistalta umet tän koneen eteen ja sitten pari villeä ja pienkuormaajaa jotka siivois liittymiä ym. Tän kuormaavan koneen alle tulisi viellä 5 akseliset autot jotka kuskais sen lumen pois.Juuri näin tehdään helsingissä. Pari yötä ollu ajamassa alta pois ja kaikissa kipauspaikoissa jonoa vaikka n.3 autoa pääsee kipille yhtä aikaa.  Ensin hinaus auto otta väärin pysäköydyt autot pois, useita willejä siivoilee penkkoja keskelle, höylä repii polnetta ja iso pöyöräkone ja autoja riittävästi.  Löpuksi hiekoitus ja sen jälkeen on siisti katu!

Pari vuotta sitten http://www.farmphoto.com/thread.aspx?mid=905598#905598
Onks tää joku sokerijuurikas notokoneesta viritetty lumihamsteri? http://www.youtube.com/watch?v=d8ENbOUg_vE&feature=related
Lainaus
ja n. 30v sampo 500....rypsillä lopetan

Onko rypsin puinti tosiaan mahdollista tuolla? Jääkö tankkiin mitään?


Ennen kuin lähtee rypsimaalle, puoli rulla tuore jeesusteippiä Ruuvien luukujen ympäri ja pellolla tyhjennysruuvin juuren ympäri toinen puolikas!
Älä ota stressiä tosta. Mulla on enemän viljelyksessä kun toi ja n. 30v sampo 500. Ei ole lämmin ilma kuivuri. Mutta rahtikuivuri 15km päässä. Syysruista aloitan, ohraa tai vehnää, riipuen missä lohkolla, kasvukausi jne, kauralla tai rypsillä lopetan. Rukiin ja muitten väli on joskus ollut 3viikkoa! Ja silloin oli kolmas osa ruista. Joskus lainailen vunuja joskus pärjään omilla (omia 30m3) Ei ole ollut ongelmia saada kippaus aikoja ja kuvaajalla on aina pääsyt eroon mun tavarasta ja vilja tili tullu aina ennen kuivuri lasku. Totta kai se nostaa verenpainetta aina silloin tällöin kun puimuria rassa, mutta mitään en ole jäänyt puimatta.

Jos suunitelet sen 15ha puitavaa, se ei ole mitään ongemlaa jos jaat sen eri kasveilla/laijikeilla vaikka 3x5ha saat puida rauhallisesti ja hoitaa kuivuria. Saatko koko 15ha siloihin?
Sivuja: 1 ... 189 190 [191] 192 193 ... 200