Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Aiheet - klapikasa

Nyt taas hultoja jne. Taas kerran nyt oli vielä nää litteät 20L kaatta edes pienempään kaatokippoon niin hölskyy ja valuu sinne tänne.

Onko olemassa korkin tilalle semonen pidennys putki vartta vasten noille? Jossain halpis on semosii jotka menee päälle mutta voi irroitua tai ei pidä tiiviinä.  Ja benasa ja muut nää noin 20L kanistereitten korkin kierre tietenkin eri, niitenkä puteken pätkä ei käy.

Varmasi sullekin varsinkin maastossa pitää kaataa täydestä purkista ja huono suppilo joka ei pysy tai sitten ei niele.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Kouraa
: 29.04.24 - klo:16:36
Mulla on käypäinen nosturi joka tavitsi kouraa, ihan puutavaran käsitelyyn. Uudet merkki kourat hieman yli budjetin ja käytetyt ylihintaisia romuja.

Katoellut kjelfri, hinta vaihtelee vähän välii kampanjaa. Samoihin julkisiin hintoihin ois rosi tech, edulisia, entä rahti päälle. Farma ja ftg, ei ihan hinnan kiroissa. Fgt aino jossa mainittu domex 650 tehty, ne muut tod näköisesti ihan tavis fe37?

Ei ois nytten enannon hankimiseen jokapäiuväiseen vaan ennemin harrastus ja nosturi on 2,7tn
Täs nyt kun harrastuskoneita josa nyt ei hirveesti tunteja tulee. Yks pyöräkone joka ei kovin vanha kone ole ja se työntää vedet paisunta säilöö täyteen, mutta ei ime ne sieltä takaisin. Kun sitten jäähdytäjään kaataa lisää, se tietenkin sylkee ne ulos. Jos ei tee asiolle mitään, saa sitten kaataa monta litraa jäähdytäjään. En ole löytänyt vuotokohtaa, ja moottorin öljyihin ne ei, kop, kop, tulee. Nytten pakkasaamut, melkoista valkoista sen hetken käynnistyksen jälkeen, mutta suurempi osa on kuiten pakoputkiston kondenssia joka se työntää ulos. Myös korkki auki, pinta nousee kun se ajan mittaan sitten lämpenee, mutta ilma kuplia ei tule, eikä pinta vajoa heti kuin sammutta, kuten olen nähnyt kansiviallisella koneella.

Onko ne korkit nyt vääriä? Tai liian kireet? Siis kun se työntää paisariin mutta ei ime takasin?
Äitini silloin ei antanu lupaa moototripyörälle tai jotain lapsena, kun joku sukulainen oli ajanu jollain monttupyörällä itteensä sairaalakuntoon.

Mönkijä, oishan se mutta suht kallis ja ei sillä nyt kuitenkaan? Kylmää talvella?

Sitten okrassa rivi crf junnu pyöriä...

Vähän jäi kytee, eikä asiaa sen parene että varisnkin käytetynä halpoja vs mönkijää.

Mites käytännössä, voiko ilman vakutuksia, kilpiä jne maatilan kaluskona, peurojen häätämiseen hukkakauran tarkailuun jne päiyvystys ajoon tilalla otta semmonen kirjanpitoon esm vähennykseen?

Niin tos yks uudis joku sekasoppa heinitynyt risu yliskojuven jälkeen ja vaivalla n, 3v tai jotain istutettu kuusia ja vähintään kolmesti kesässä poljettu esiin, nyt viiko sitten katottu etta ok. 

Sitten tienpientareet niitetty, hyvä, mutta ensimäinen rivin kuuset meni siinä, arvaa potutiko kun oikeesti vaivalla saatu ne kasvaa heinikossa.

Tie on yksityis tie, tiekunta jne pyykitetty ja 8m levee. Istutin silloin 5,5m noin mitattuna tien keskeltä esnimäinen rivi. Kuitenkin nytten tarkemin mietytänyt, ei se puoltoista metriä jos ois saanut kasvaa aika lähellä ja vilä tien pohjos puolella?
Kasvintuotanto / Rapsi
: 08.06.23 - klo:06:58
Aika hiljaista, mutta kylvin kuitenkin.

Parempaa alkua ei voinnut toivoa, lämmintä oli ja iti, kevyttä sateita tuli. Tumen syöttö 0.0 ja epätasaisen tasaisesti. Rivit jo näkyy, ja yksittäisten lehdet ovat jo peukalonkokoisia ja noita musta keltaisia on, ei joka kasvis, mutta on. Nytten luvattu ihan ok lämpöö ja kostetta noissa maissa on, mahtaako se jaksaa kasvaa nytten koven miten noi ötököät pystyy syömään nyt? Ikään kun kohta se vaihe että ne lähtee kovaa
Niin, apulantaa on, siementä on, mutta kun olis muutakin, sekä nytte että sitten syksyllä.

En vuokraa pois, enkä lopeta vielä, mutta kun taas manaa huonoista hinnoista jne.

Kuin moni vuosi peräkanaa nytten ihanne syksyjä ja hinnat kuitenkin ok?

Siemenet säästyy, lantakin säilyy,

Vln joo, mitä oli niitten ehdot? Riistapellot, pitääköö sitten ensi vuonna joku muu kasvia perustaa? Hömppäheinää? vai ihan heinä nurmi? Ne on sänkenä nytten pienet on ne rikat vielä, jotain tarttis tehä ennen kuin kuivuu ja rikka pommia. Sata kg Y ja sata kauraa? Senkin joskus vahingossa tapahtunut ja hieman harva, mutta kasvoi kuitenki. Kun en ihan jaksannu noitten uusien tukien kanssa....
Farmi nosturin rs 216? avoin ventiilipöytä ja hakki 400 prosessorin popettin ohjaama hydrauliikkan sarja kytkentä

Niin se prosessorin hyde on täysin ohivirtaava kuin ei käyttöä. Kun mikä tahansa toiminto käyttää, se kuristaa ohivitauksen sileen että se tai ne toiminnot rupee toimii.

Voiko nää yhdistää ja kumpi ensin? Nys rinnakain ja käsin kolmitie ventiiliä hämentää ja aina väärin päin.
Niin mun takamaille menee ihan kunnon soratie. Alkupäässä asukkaita. Yksitystie jossa on johtaja ja kokous jne. Saa kunnalta avustuksii, kemerella peruskunnostettu joitain vuosia sitten, silloin myös jostain saatu lausunto merkittävä metsätaloudellinen tie tai jotain. Tieosakkaita paljon, perikuntia ja hiljaisia paljon.

Auraamaton päätös jollain kokouksessa nojaten johonkin että kun siellä ei kukaan asu. Nyt tetenkin ensimäisinä metsästäjät runnoo 4x4 ja päälle vielä moottorikelkoilla. Muutatekemistä, kilkutellut yhdellä traktorilla sinne, mutta oishan se mukavempi kuitenki autolla? Oisko 3km, äkkiseltään semmonen avata ois tankki tyhjä, vehe ku vehe, eli 200€ tai joku muu ei varmana halvemalla. Sitten ku avattu, ihan varmasti turhia tiellä. Saatikka ne jo kasan alut varmaan yhtiö haluais ennen toukokuuta...... ei vain mun.....
Sitten muistaa vielä että osuuksia sen verran että maksan yli 400 vuosimaksua siitä tiestä..

Vaikeeta
Koneet, laitteet ja tekniikka / hotmaili
: 09.02.23 - klo:17:39
Hoidin tossa juttuja sähköposteja vastailin ja kahta välilehteä pidin auki, luntasin siitä toisesta. No siinä kun touhusin. Pyysi yht äkkiä kirjutumaan, noh, hakkasin aikojen aaumusta olleen 6 merkkisen salasanan, ei käy.

Puhelimesta sitten kattelin , ei v, sekin nyt ei sallinut. Koodeja tekstiviesteillä että se on minä sinne tänne useita, jukulauta. Noh, suostuin vaihtaa, ja lisäsin sitten siihen vanhaan että käy, ei, se ei voi olla vanhasi kaltainen.

Kiesus että meni hermo ja tunnin meni ennen kuin pääsin postiin,

Noh, oliko luukku, yks tuttu aika sairas jonkin aikaa, oikeesti hunossa hapeessa, sitten eläviin kirjoihin, luukku oli hukattu, kun ei ollut käytetty x määrään aikaan.

Nykytekniikaa ja pilvipalveluu....
Firman lumilinko, siinä eturuuvi veto isompi kuus ura tappi ja ura reikä vaihteistossa. Se tappi tahtoo katetaan hieman liian usein. Vedossa on räikkä eikä ylitehoo tarjottu sille.

Yks sanoi heti että klappi noista booreissa on se mikä katkaisee. Siinä on klappia, olisko kymppejä, ei millimetriä. 

Onko näin?
Vapaa sana / Ilmainen burgeri
: 29.09.22 - klo:09:59
Meinaatteko mennä?

Voiko vain kävellä sisään ja sanoo olen mv?
Vapaa sana / Maailman omistajat
: 09.07.22 - klo:19:43
https://stopworldcontrol.com/monopoly/

Ei nyt mitään uutta, mutta vähän se just että ihan joka juttuun ovat sekoituuneet.
... ja nyt märkä ja heinä kasvaa. Voiko taas laitaa esm heinämaaksi?
Niin kyseinen prosessori omalla hydrauliikalla. Se mulla ollut muutaman vuoden. Siinä semmonen ominaisuus, kierroksia reilusti että herää. Sitten se pysyy käynnissä. Nyt ei herää lainkaan, epäiltiin pumpun täys tuhoa, letkut traktorista, sähköä mitattu, annettu suoraan keloille, painettu karoja, ja tiedän se ensiö ventiili pitää myös painaa. ei vaan mitenkään herää. Ei vuoda ulkoisesti. Cetoppi ventiilijä siinä, ja se ensiö ventiili, joka on mikä se nyt suomeksi on cartridge valve, semmonen uiva mäntä. päävarot puhdistettu ei mitään rikki,

https://www.maskinisten.net/userpix/22199_3NCXCL74UFACO1647346073.jpg koko kaava
https://www.maskinisten.net/userpix/22199_1592BW4RU7LQT1647345942.jpg ne varot ja uiva ventiili
https://www.maskinisten.net/userpix/22199_1PZ3MI8TIFUOP1647346072.jpg kuva ventiili hässäkästä.

Ainoa mikä se tekee, kierrokset tapis, syöttöpyörät liikkuu hitaasti, siis jos syöttö on päällä.

Mitä hittoa sille tekis, ne palikat on jo käynnyt guruilla jotka pyörittänyt ja ainoa on varon naarmut, joka ei liity tähän, se on joku jota virtaa väärin eikä mitään vastusta
Sivuja: [1] 2 3 ... 7