Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 4

Aiheet - klapikasa

Metsätalous / Klapisäkit
: 17.03.19 - klo:15:16
On kai ollut joskus täällä, mistä sais sopuhintaan?
Vapaa sana / Tie auraus
: 27.01.19 - klo:12:46
Niin, mettätie, tiekuntaa on, saatu perusparanusrahaa joskus, jostain lausunto "merkittävä metsähuollon tie" tai jotain. Nyt lakiuudistus, ei kuulema tarvia aurata enää kuin viimeiselle talolle. Sinne perälle kulkee kuitenkin vaikka mitä,metsästäjiä, linjahuollot ja mettäomistajia. Mulla nyt sattuu olee auroja, EN auraa, Maksan tiemaksua sitä tietä lanataan huonosti perlevyllä kerran vuodessa, ei niitetä,ei aurata. Meenkö sinne nyt traktorilla ilman auraa hakkamaan vähän puita. Millä voin vaatia aurausta? Auraan ehkä kiitosta, mutta ite kustannan sen.
Vapaa sana / Vanha lastulevy lattiassa
: 05.01.19 - klo:10:04
Taloni täytti 50v syksyllä. Pikkuhiljaa remontoinut, ei pahoja yllätyksiä vielä tullut vastaan. Lattiat ovat sitä vanhaa 22mm pontattua lastulevyä. Sen alla 2x4 tai 2x5 jotka tuettu sattumanvaraisesti ns. työlaattasta. 50v sitten ei ollut lätkää joten se sora mikä sen laatan alla on painnunut ja laattakin painunut jonkin verran. Välissä kutteria ja ylin villaa. Nyt huomasin että yksi kohta keittiössä on pehmeämpi, joustaa. Viilsin muovimaton auki ja lastulevy terveen näköinen, ei home hajua ja porasin reijän, ei sekään haissut.

Onko nyt vaan että se levy just siitä kohtaa on antanut periksi? Väsynyt?
Vapaa sana / Joulu pöytä
: 24.12.18 - klo:13:27
Mitä teidän joulu pöytään kuuluu?

Mä olen muistellut lapsuutta ja mitä äidillä oli. Nyt äsken kun mun lasten äiti on töissä, tarjosin leipäjuustoa, perinnejuustoa, kasten maksapatee, hk maksapatee, kokkikartanon lihahyytelö ja karpalopatee, matjeis silliä ja glögiä. Sen lisäksi viime vuonna oli savustettua hevosenlihaa ja tuoreita suoraan metsästä supperovahveroita. Tarjonut lapsille ennenkin ja kaikki meni mitä tarjosin. Joskus lapsena oli kinkun tilalle savustettu lampaanlihaa. Glögi muuten oli hans välimäen mustikka, se toinen ei ollut ihan mun makuun.

Noita laatikot ja kinkut rosollit on jo n.5 kertaa ennen joulua ja illaksi mumolaan, diiba daaba.
Kasvintuotanto / Syysviljat 2018
: 20.07.18 - klo:16:02
Aloitelaan tää nyt vaikka.  Mitä meinaate kylvää. Ostin muutama pussi quartz syyrapsia, olis yks kesanto joka vielä pitäis vetää muutama salaoja ja kyntää sille. Ja se on rajanaapuri taloon missä on isot koirat, ehkä pysyis peurat pois? Ehkä jopa pystyis kylvää rukiin jälkeen vähän syysrapsia. Kunhan nää ukkosviikonloppu on ohi ne lupaa taas nättiä hellettä. Niin ja dankwski agattia ruista kylvän kans.
Ford 10 markku kolmonen loadmonitorilla. Pelanut ok kunnes, kyntöaurat perään, toisella vedolla se ei vaan noussut enää. Vähän kikkailin sen vetovastuu kepin kanssa ja nousi. sitten putosi kun kivi maahan ja nostolaitekeppi joustaa ylöspäin. Ei vaan nouse. Sammutin, vivut ulkopuolella näyttää ehjältä. Aurat iri pesin ja toi asento/vetovastuu/loadmonitorvipu kun se on irti ihan löysä. Ulkopuolinen hydrauliika pelaa ja öljyä on. Ulospäin ei vuoda mitään, toi asennontunnustaja työntövarrenhässäkän yläpuolella on pari cm ulkona. Mitä on tapahtunut?
Lähes aina ollaan vaihdetti renkaita kotona traktoreihin. Rengas irti, jos pitää paikata, lyöntiraudalla ympäri, hiki valuu sitte houkutella se vielä irti, fairya lisää. Jos romu, raktorilla yli kunnes se irtos. Nyt aamulla vaihdoin yhden 24" etunen irroittamatta vanne traktorista. Tein kulmaraudasta palan jonka yritin lyödä samalla tavalla kun tää kova jätkä.
https://www.youtube.com/watch?v=9GI0C8P2kbc
Sillä seurauksena että vaikka kuinka löi, se ei tahtonu mennä , se kumi pomppi takasin ja se rupes menee kumin sisään, romu se oli mutta kumminkin. Miltä ne pitää näyttää? Googlettanu vaikka mitä mutta semmosia kiiloja ei nyt vaan tahdo löytyä kuvaa malliksi
Vapaa sana / Tökkiikö google teillä nyt
: 25.02.18 - klo:19:12
Ei toim youtube eikä google. speedtesti antoi jotenkuten normi lukuja ja suorraan esm. tänne pääsi.
Vapaa sana / Loimaan peurat
: 17.02.18 - klo:19:58
Tuhat kaadettu, eikä ne lopu. Onko skänä metsästäjä?
Kattila högfors 15 maxi joka menee vaihtoon kuten koko lämmitys. Nyt sattuisi olee vehnää missä olis liikaa punaisia jyviä. Polttaako kukaan viljaa pelletti polttopäällä? Tos olis hyvä kokeilla, mitä pitää ottaa huomioon?


Viikko sitten ford 6600 perä öljyt vaihdoin, olin ostanu teboilin märkäperä jarru öljy. Ennen shellin öljyt. Molemmat mainintaa new holland 134. Sehän on se oikea öljy laatu siihen. Nyt juontokoura kiinni, molemmat hydlhkot käytössä ja pikaliitimet, kaikki neljä, vuotaa rajusti. Kurkkasin sisään, orengkaat ehjän näköiset, ja kun kytkee kiinni sopivan napakkat. En vaan keksi muuta syytä.
Vapaa sana / Kone esiteitä
: 09.08.17 - klo:20:24
V"8tun vaimo on heittäny paperinkeräykseen n.2m3 mun kpne esiteitä. Lähellä on avio ero. Kauhalla pois sen kukkaisutukset, remmillä tai muuta pitäis tehä. Poissa ne on. Oli Ford monet eri. Ihan pikku 20 sarjasta 8830, nyyskyt, caset 45, 55, 56,  ym. Sampo 360 ja uudempia, maxxumit, keskon vaunut, vääderstadin concorde, x lautasäkeet, tasausäkeet, new holland tx32, tx 64,tc, 1530, 8000, Ttraktorikaivuritbford nyyskyt. Valmet 8000, Työväline lehtiä, trakorimehen lehtiä, ford uutiset, maatilan pirkka, tukon tuotekuvastot. Useita sekä suomeksi että ruotsiksi.Ym.ym. Kaikki poissa. Muutan pois kotoolta, olkoon.

Jos jollain olis, voisin haalia takasin, vaimo saa maksaa
Vapaa sana / Täyskuu ja mätäkuukausi
: 09.08.17 - klo:01:37
Eikä uni tuu, asioita pyörii päässä vaan. Ihan turhia
Yks lohko piti vähän pinentää, piirtämistuskan jälkeen yhteenvto sivu sähköposti, mutta sitten se lähettä nappi ei vaan toimi. Mitä nyt?

Pitäis varmaan lukea paremin, lukee selkeesti lähetä päähaun kanssa
Polvi leikattiin, 8vk en saa kävellä tai astua jalalla. Palkkatöistä työnantaja maksaa jotain, sitten kela. Mites nää mela? Saanko "lomittajan"? Se on heikko polvi ei onnettomuus tai jotain, niin ei vakuutus korvaa. En pysty ajamaan traktoria nyt vähän aikaan, toukotyöyt nyt kaverit ja urakoitsia saa hoitaa, oli sitten viljaa tai hömppää, kylvettävää kuitenkin.

Hiluxin vaihdoin pois, se olisi niin paljon helpompi nousta ku tavavalinen henkilöauto.
Sivuja: [1] 2 3 4