Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 189

Viestit - klapikasa

Joku mcpa ja expressiä, lämmintä oli ja kyllä ne rikat meni kyykyyn ja kuoli. Lähinnä pesäke torjuntaa attribut superia juolapaikkoihin. Oli paljon rikkoja silloin keväällä, kun oras vaiheessa satoi paljon, kaikki iti, luulin. Nytten hukkikieroksissa, uutta tuoretta, varsinkin saunakukkaa ja muitakin. Oi näköjään rikka pommi muhimasa, nytten liian myöhäistä ruiskuttaa enää.
Jonkun kans tein netiss keväällä, suht monimutkaiset se opiskelu materiaali. Koe meni läpi ja muutamia väärin. Se jäi hieman mietitytää, kun ei voinnu tarkistaa jälkeenpäin mitä teki vääri. Jos vastaa rimaa hipoen väärin ja ei tiedä mitä teki väärin, eiköse aika harhaanjohtavaa sekin?
Joskus vaaditaan luovuutta. Varsinkin epätoivon hetkinä.

Mulla oli kerran ongelmana Vickersin Cetop-venttiilien kiinnitysruuvit. Siis ne millä venttiilipalikat ovat pohjalaatassa kiinni. Olikohan 6 mm paksut pitkät kuusiokolopultit, pultinkannat palikassa senttejä syvien upotusten pohjalla. Sinne oli vähän päässyt vettä ja apulantaa ja kuusiokolot olivat enemmän lieriökoloja. Mikään kuusiokoloavain ei sinne riittävän hyvin enää käynyt. ei tuumainen eikä millinen :-( Tietysti ne oli kiristetty suht' jämyyn tiukkuuteen. Oma rakennelmani se oli, tyhmyyttäni en vaan ollut älynnyt suojata rakennelmaa niin ettei reikiin olisi vuosien mittaan mennyt yhtä sun toista.

Lopulta keksin uhrata ja katkaista yhden pitkän torx-avaimen; sen kun nuiji jumiin sinne syöpyneeseen koloon riittävällä voimalla niin se puri todella hyvin siihen pulttiin ja kaikki 3x4 pulttia sain kiertämällä ylös. Muuten niiden avaaminen olisikin ollut enemmän 'mission impossible' tuhoamatta venttiillejä tai pohjalattaa. Kumpikaan ei ihan halpaa hubaa, toki yhteinen alumiininen pohjalaatta olisi ollut halvempi tuhottava kuin 3 venttiiliä.

Niin tuttua, just sama ctoppi hakki prosessorissa ja metässä. Muutamia kauppoja kävin läpi että löysi suoria kuuskolo avaimia ilman pallopäätä ja tarpeeksi pitkiä. Ja se oli haaste jo se reijän puhdistaminen että uppos tarpeeksi ennen kun yritti edes avata.  Uudet pultit ja tiivisteet hain ennen kun kasasin. Toi videon ensi testi melko realistinen, jos kulunnut pultinpää, väärät työkalut vaan pahentaa, oikeilla saa sen auki ja korvattu uudella.
https://www.youtube.com/watch?v=LtrgSOnGoCI

Projekt farm kokeilee kiintoavaimet, mekoinen työ tehty taas. Eikä halvalla hyvää saa
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 24.07.22 - klo:09:25
Ukkonen kävi, mutta sateet meni ohi, pikkusateita vain.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 24.07.22 - klo:09:23
Kevyttä ristiriitaa nytte uutisoinin kanssa. Viljan hinta laskee, länsi euroopassa kuumaa ja maastopaloja, kuivatti viljan pystyn, poltti sen jne. Sitten ukrainassa, maa täynnä pommeja, kuin moni kuski pääsyt hengistään ihan normi peltotöissä? Sentakia, kuinka paljon vähemään tavaraa tulee pelloilta saatikka ulos länteen päin sieltä maasta?

Silti ne laskevat viljan hinnat.
Töissä on kaupungin nittyjä jotka entisiä turvepeltoja. Kaikkien sääntöjen, pesimä, kukinta jne, niitä murskataan vasta elokuussa. Mieti semmosta missä juoja, ohdake, apilat  ja muut heinät yli traktorin konepeittoa elokuussa. Vaatii kyllä malttia ja kireet hihnat.

Yks lohko mullakin joka heinäpeltona pitkään, viimeinen vuosi ennen kun tuli mulle, sitä lanoitettiin ja piti otta heinät, mutta jäi, vicon lautaskone ilman murskaa kyllä oli taistelemista saada läpi vaikka kaikki terät uudet ja uudet hihnat.

Joskus muistan sedekesää, kun yks tila just näinä aikoina vasta pääsi kuurojen välis tekee ja alitehoinen traktori ja huono? niitokone, niin ajoiko ne kierroksen ja sitten silppuriko? Mutta sitten se niittohärpäke ei tarvinnut ottaa täys työleveys ja pääsi helpomalla, ei tullu sille seraavalle valtavankokoisia karheita. Oli just lako ja tuuhee kasvillisuus.
Kasvintuotanto / Vs: Glyfosaatti
: 20.07.22 - klo:10:16
Mun kokemus attributista on melko hyvät. Kyllä kuolee ja on puhdas syksyllä. Siis se paketti joka kasvinsuojelu myy.

Rapsin targa kans hyvä. Kai se ajankohta kosteus mieluiten yli 200l ha kun on tihee kasvusto jne.

Seurannut naapuri eko viljelijä. Muokkaukset vaan ja myöhäiset kylvöt
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 17.07.22 - klo:15:43
Huomennahan alkaa mätäkuu, ja se jo tuntuu. Aurinkoa ja kuuroja, ei mitään isoja kuuroja, mutta nurmikot elpyneet, kuivaa on kun kaivaa
Vapaa sana / Maailman omistajat
: 09.07.22 - klo:19:43
https://stopworldcontrol.com/monopoly/

Ei nyt mitään uutta, mutta vähän se just että ihan joka juttuun ovat sekoituuneet.
Kasvintuotanto / Vs: kasvin vaihtaminen
: 03.07.22 - klo:21:25
Joskus oli kaura ja ohra menny sekasin, siis se kirjrje joka kakki lohkot kirjattu ja lähetetty. Soitin, ja totesi että yksi lohko, ihan sama, sama tukitaso. Kunhan kirjanpito oikein.
Vapaa sana / Vs: Varmari
: 02.07.22 - klo:20:56
Kävin eilen, perheen kanssa, niin diiba daaba näyttelyksi, tytöt nyt katteli heppoja ja lakua siinä helteessä.

Kaikki isot loisti poissa ololla.
Noi boksit on kyllä haaste.

Muinoin moton boksit oli tehdas vaihtokauppa osaa.

Mutta jos spesialisti Saksassa, posti vie ja sähköposti laulaa. Silloin boksi kunnossa. Ja just noi puoli vanhat laiteet jotka ei yks- yks sovikaan kaikkien merkkien antureiden kesken
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 24.06.22 - klo:09:28
Integroidun kasvinsuojelun periaate on että torjutaan kasvintuhoajia vain todettuun tarpeeseen perustuen. Eli pellolla pitää käydä toteamassa se tarve, onko sitä vai ei. Tautiaineita monet ruiskuttavat, vaikka juuri sillä hetkellä ei tauteja olisikaan havaittu, perusteena ennaltaehkäisy, herääkin kysymys, täyttääkö tämä ennalta ehkäisy-periaate tuon tarpeen mukaisen torjunnan periaatteen?  Mitä jos niitä tauteja ei tulekaan? Esim. nyt tiedossa on ainakin parin viikon mittainen poutajakso helteineen ainakin täällä etelä-suomessa, joten tautipaine on mielestäni aika vähäinen.

Integroitu ja havaintojen perusteella, oma TOS, kirjoitettu lohko kirjanpitoon että havaittu tautia ruiskuikunassa ja esm eräät ohrat ei vaa kasva edes huonosti ellei reilua annosta tautiaineita. Ja nytten, vaikka hellettä, tosi tuuhea kasvusto ja maassa kosteutta, kastetta kyllä syntyy öisin.

Ja vaikka nytten helle jakso, sitten vielä vihreänä kun märkä kausi alkaa taas, lippulehti ränsistynyt taudeista vaikka kuumaa tai terven oloinen joka vielä täytää jyviä. Aina voi perustella.
Sivuja: [1] 2 3 ... 189