Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 146

Viestit - klapikasa

Vapaa sana / Vs: Täysikuu
: 14.09.19 - klo:21:20
En kirjoitanut tänne, mutta tosi outoja painajaisia oli edelis yönä

Jos se kivimöukkäle siirtää vesiä, tietty se sekoitta ihmisä myös.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 14.09.19 - klo:18:11
Vuodet ovat lämmeneet, varsinkin syksyt, poislukien esm. -17 ja oliko -08

Rakkine, usko jo että siellä etelä kärjessä on paljon pidempi kasvukausi, missä se raja kulkee, mutta se on terävä.

SS, mikä syysvehnä se piti olla joka oli varma ja pienijyväsyysden takii pieni kylvö määrä?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 14.09.19 - klo:13:45
Puitu taas tältä päivältä. Eli katoin forecaa, 28% sateen todenäköisyys. Kärry pellolle, kotiin syömään, nonni kuuroja peräkanaa just täältä yli.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 14.09.19 - klo:07:04
Jos noin epäätasaista, ja suuri ero epä kypsä vs. valmista niin ei ne viihreet paljot tuu  tankiin, tai sitten sulla säädöt ihan pielessä. Ei ne edes avaudu ne epäkypsät ja menee seuoljen yli
Niin, miltei kaikki kpl nosturit nykyään on radio ohjattuja. mitäkö semmonen lohko maksais? Olis varmaan paljon näppärämpää seistä ulkona ja ohjata ku epämukavasti toss kopissa.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 12.09.19 - klo:18:46
"Juu kylövuosi oli 2018.
Lajike KWS Malibu.
Pääosan myin litistykseen, punnittuna 62220 kg. kosteus 29%. 14% muutettuna 51370 kg. Kuivattuna siilossa 13 mottia n. 10000 kg yht 61370 kg. Pinta-alaa 6,82 ha, tulee 8999 kg/ha"

Esikasvi? Sai varmaaan aika lailla kakkaa alle ja miten paljon typpeä tänä vuonna? Onko hajuu valkuaisesta?
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 11.09.19 - klo:21:39
Syysvehnät kylvetty. Olikin ihanteellinen ajankohta, kun maa on vielä kuivaa, seuraavat pari viikkoa näyttää ennusteissa sateiselta ja ilmakin viilenee jo niin paljon, ettei tuhohyönteisistä ole enää haittaa. Täällä jotkut kerskailee myöhäisellä kylvöajankohdalla, mutta en näe sillä olevan nyt mitään hyötyjä,riskit sen sijaan kasvavat, maat tulevat olemaan märempiä, hyviä kylvökelejä vähemmän, ja ilmojen viiletessä orastuminen heikkenee.

Kukaan ei kerskaile yhtään mitään. Kun kyntää välittömästi ennen kylvöä, ei ole oikeastaan mitään väliä, millainen sää on ollut aikaisempana 12 viikkona. Syysvehnän viljelyä on muutettava vallitsevien säätilojen mukaan, jos etelän lämpimässä ilmanalassa kasvattaa 4 kk ajan syysvehnän orasta, alkaa viljan ravinteet ja kehitys olla ristiriidassa kasvuajan kanssa.

Jos aikainen kylvö olisi avain, kannattaisi syysvehnä kylväää jo kesällä, esimerkiksi kevätvehnän sekaan. Olen kahtena vuotta testannut kyseistä menetelmää, tulokset olivat yhtä toivottomat kuin MTT:n kokeissa 1980-luvulla. Suurikokoinen, pensastunut ja syväjuurinen syysvehnä on keväällä kuollut, jostakin syystä.

-SS-

Siittä vaan, senkus kylvät syysvehnäsi vaikka marraskuun räntäsateissa,   niin eipähän pensastu liikaa, taikka ihan jouluaattona, niin ei juuret kasva liian pitkiksi.
Tuo väite jostain 4 kuukauden syksyisestä kasvuajasta on yksinkertaisesti paikkansapitämätön, kun lämpösumman kertyminen loppuu, eli kasvukausi päättyy, niin silloin loppuu myös kaikkien kasvien kasvu.

Etelä lännessä kasvukausi on vähän pidempi kun muu Suomi
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 11.09.19 - klo:12:18
Oli eilen kova tuuli, ja tietoisuus että tänään päivällä sataa, eilen siis. Eilen oli kosteahkoa, mutta otin kärrylinen puhallusvaunuun, pinta vielä tänä aamuna hyvin märkää kuivurissa. Kyllä se siitä. Soitin eilen tutulle meteorologille, ja kysyin miten yö vaikutaa kostudeltaan. Soitti takasin ja käyrät näyttäis että ehkä aamulla saatta kosteutta muodostua, mutta tuulta pitäis olla ja aurinkoo aamusta. Aamulla kun nousin vähäsen kosteeta oli nurmikossa, mutta ei pahasti, tuuli ja aurinko nousi. Sain kärrylisen otettua ja kattelin miten sää rintamat tulee, sain puimurin sisään ja kärryn perutettua sisään, silloin alkoi sade. Huomattavasti kuivempaa ku eilen, nyt ehkä 20%. Tuskin ne siitä kuivempana sais tänä syksynä enää. 8.5 kylvetty Zebra vehnä. Tästä eteenpäin taas sadetta joka päivä.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 10.09.19 - klo:15:46
Juu, noi kuivuri kärryt täyteen ja saa olla tältä erää. Joka päivä tullut kuuroja, eilen 8mm ja yöllä 3mm. Raakoja ja kosteita ne ovat
Onko se nyt tornum jolla kaksi kaapista systeemi jossa ensimmäisessä kaapissa rupee olee kuivaa, kierrätetään se toiseen kaappiin jossa on raakaa viljaa esilämitetään. Oliko vielä erikseen jäähdytys eri puhaltimen la  kun pannu paahtaa  toista satsia. Edut verrattuna yksi iso, ison satsin lämmittämiseen menee enmän aikaa ja kuivuri käy jo verrattuna yhteen isoon täyttöön ja tyhjennyksen.
Vapaa sana / Vs: Eron jälkeen..
: 09.09.19 - klo:17:54
Kyllä se siitä. Älä masennu. Käy vaikka aluksi esson baarissa, kyllä se porukka on enemän ku ei mitään, aluksi. Joku harrastus? Vpk ta sählyä? Ihan vaan että pääset johonkin uudelle alulle. Ei kuukaan tule hakee sinua sieltä tuvasta.
Pari havaintoo, nyt syksyllä kun on muutenkin syötävää, ne kantaa ne myrkyt johonkin. Ne bayer? musta 5kg ämpäri jossa paperipusseissa hytelöä kyllä on syöty ja tyhjät paperit näkyy. Raadot pitää kerätä pois, lukee ohjeessa. Ihan vaan kävellyt, ilman rukkasia ja nähnyt raadon, käynnyt hakee hanskoja, ei vaan enää näy raatoa enää. Niissä mekaanisissa loukuissa kun ollut viritettyna pari päivää olen nähnyt osittain syödyn rotan. Kai ne syö toisiaan? Ohjeessa myös lukee selvästi että jatkuvasti ei sais käytää sitä yhtä tehoainetta mutta kun käyttä, sitä pitää olla riittävästi. Kuullut myös ammattilasilta että kun yksi syö myrkyn ja rupee voimaan pahoin kavri sen näkee ja tajuu olla syömättä sitä. No jos se oli se joka synnyttää 15 pentua 3vk välein.......

Useita viedeoita kuinka pyydystää rottia löyytyy youtubesta ja kuullut että varmin ja laitoin se on, kunhan tietää missä kulkee, on vahva liima.

Kokeillut mys 60L pytty vähän vettä ja jyviä nurkassa, muutama sileenkin saanut
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 08.09.19 - klo:16:28
Kuivahokko se on, mutta joka päivän iltapäiväkuurot vähän sotkee. Vähän aurinkoo silleen että jyrsin- laahavannas pystyi kylvää, no pitihän se rupee tihkuu, sileen että kyvökoneen pyörä, se joka käy kylvetyn päällä muuttu valtavaksi ja kookkaita klimppeinä tippuu.
Kun nyt touhusin noitten siemen erien kanssa, huomasin taas että jo kesällä oli tuntuvasti rottia liikeellä. Tehokas keino pihapiirin kaikki epämääräiset pusikot putsattu ja robottileikkuri joka leikaa matalien puitten alla jossa oli paljon reikiä maassa. Yritettu siivota, mutta kulkee ne kuitenkin. Yrittäny kerran viikossa syöttää nurikissa noita paperiusseja joka lantmänen myy mustassa ämpärissä. Ja suihkutellut sitä vaaleen sinistä vaahto koloihin ja siellä missä tietää että ne kulkee. Kulkukissojakaan ei oo näkyny nyt vähän aikaan.

Tos vähän matkan päässä on talo joka hiljattain aika perusteelisesti remontoitu, oli saanut luokuihin yli sata rotta ja näitä valkomahaiset nyt elokuussa . Se piha on siisti ja avara, kuitenkin ne haluu sinne.
Kasvintuotanto / Vs: Jälkiversonta 2019
: 04.09.19 - klo:21:14
Zebrassa oli ne vihreät niin pehmeitä että vanha konsti pitää vähä varastossa ennen varsinaista kuvaamista, niin ne kuihtuvat pois ja esiputsari viskoosi ne ulos.
Sivuja: [1] 2 3 ... 146