Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 152

Viestit - klapikasa

Vapaa sana / Vs: Trumppi Trumppi leviää
: tänään kello 07:58
Nyt tän aamun yle uutisossa trumppi sanoi että kaikki americalaiset ovat turvassa koronasta. Meillä on maailman parhaimat ekspertit.
Lainaus
Ei ole pienintäkään poltetta lähteä metsään heilumaan moottorisahan kanssa, kun on aika sen verran arvokasta. Toki jos se jonkun mielestä hauskaa on, niin siitä vaan.
Joku maksaa siitä, että saa käydä kuntoilemassa ::)

Juuri näin, siinä näkee oman työnsä, hakattaavaa lisäntyy sitä enemän ku hakaa. Niin se nyt vaan on.
Nyt olen poistanut vanerikojvuja joka motokuski jätti. Kuuset tiheenä, noin puolitoistametrisinä. Vinssillä alas, ju kunhan nyt pakkasia pitelis, sais ne ulos, Pientä tiliä tulee, olishan ne sinnekin jättää, olishan varmaan mhy ottanut ne, olisko jäänyt mitään käteen?

Vaimo käy jumpaamassa, ja maksaa siitä.
Pientä tiliä tulee :)

Kaveri sai tarjouksen vajaan 5ha ensiharvennuksesta, reilu 200 mottii poistuu ja tilille tulee 1200€, jos vielä koko ala pitää raivata niin 800€ vähenee tilistä. Jäljelle jää siis 2€/m3 verotettavaa tuloa ja hyvin hoidettu metsä. Tästä luulen, että puusta iso osa menee polttolaitokselle, hintahan ei juuri kuidusta poikkea.

Näin toimii ketju, jossa jokainen saa palkkansa, yritykset voittonsa, kaupunkilaiset lämpönsä ja yhteiskunta veronsa. Ainoa joka joustaa on metsänomistaja, joka valkoinen keppi kädessä etsii jostain muualta tuloa talonsa lämmittämiseen. Jos joku väittää lämmittävänsä talonsa puunmyyntituloilla, niin metsää pitää olla pirusti. Esimerkin 5 ha ensiharvennusta riittää carunan perusmaksuihin, sähköä sillä ei vielä saa. Jos ei itse ehdi tai osaa metsässä tehdä mitään, niin "näkymättömiä käsiä" löytyy apuun :)

Puhutaan mieluummin aurinkosähköstä, lämmittää talvisin varmemmin kuin pääomaverotettu puunmyyntitulo :)

Niin, on se tonni sekin kotiinpäin. Jätä se tekemättä, rämeikkönä se pysyy. Jos siivous tapahtuu se seuravaa siivous tuotaa jo vähän enemän. on siinä sekin riski, väärä keli, väärät kuskit, liian raju harvennus, lumi ja tuulituhoja, ei ollutkaan enää metsää, silloin ehkä se rajulta kuulostava maahankaato olis ehkä ideaa, ite tehtynä.

Niin, pientä, ei se iso kasaa tuukaan. Mutta, esimerkkisi näyttää että kannattaa pulata, palkoihin pääsee, ei ne suuret tulot vaan.... Ei mee yhdistyksien/yrityksiin rahoja puutililtä ja tulevaisuudessa olis hakatavaa metsissä kun pulaa vähäsen.  Ja ei se nyt niin suurta vaivaa tuoda muutama hassu kuormaa metästä ja pientä aivojumpaa miten pitäis tehä katkontaa vanerikoivu, että kehtaa näytää se kasa myyntinaiselle.  Ainoa joka  hyötyy on valtio ja verottaja saa ainakin se 30% puunmyynnistä. No klapikoneen läpi ja myydä pimeenä klapeja, mutta ei se pitkän päälle sekään toimi.

Lämmitää, se pari vk sitten kun yksi yö oli sähkö lähellä nollaa/kwh. Yksi yö.
Eipä paljoa lämmitä se paneelii loka-joulukuu jos sumuista, sateista ja siinä nollan tienolla. kyllä silloin se ikeakasssilinen edelistavena hakattuja ylimääräisistä myyntikelvottomasta puista oikeesti lämmittää
Lainaus
Ei ole pienintäkään poltetta lähteä metsään heilumaan moottorisahan kanssa, kun on aika sen verran arvokasta. Toki jos se jonkun mielestä hauskaa on, niin siitä vaan.
Joku maksaa siitä, että saa käydä kuntoilemassa ::)

Juuri näin, siinä näkee oman työnsä, hakattaavaa lisäntyy sitä enemän ku hakaa. Niin se nyt vaan on.
Nyt olen poistanut vanerikojvuja joka motokuski jätti. Kuuset tiheenä, noin puolitoistametrisinä. Vinssillä alas, ju kunhan nyt pakkasia pitelis, sais ne ulos, Pientä tiliä tulee, olishan ne sinnekin jättää, olishan varmaan mhy ottanut ne, olisko jäänyt mitään käteen?

Vaimo käy jumpaamassa, ja maksaa siitä.
Onko joku seurannut supon arton kertymää sähköä, kun on ollut nyt aurinkoista ja suht viileetä. Eikö sillon hehkuttanut että ne tuotaa kivasti kun on viileetä ja nyt päivät pitenee
Tiedän yhden, sattumalta lisätienesti klapikauppias, jolla vesikierto varaaja puulämmitys. Katto täynnä lämpökerääjiä. Ei se lämmitä paitsi viilee suhkun keskikesällä, mutta, varsinkin keväällä, puulämmityksen väli pitenee, eli ylläpitää sen lämpimän pidempää. Hintaa noille paneeleille en tiiä.

Itellä vesikierto paksuilla putkilla ilman varaaja ja lisäeristetty talo, EWi se nyt niin paljoa aikaa vie se sytyttäminen ja poltoo. Tyyliin kun nousee aamulla, kahvi kiehumaan, sytytää ensimäisen puoli pannulinen, siteen aamiainen, lapset ylös ja on mennyt n. puoli tunti, täyteen ja se palaa sitten silleen että kämppä ei viilene täysin. Illalla sitten se ikeakassi tossa kun muuten kävellee siäänpäin, monta lisäaskelta sekään ei ota/päivä.

Sahoja pitää kuitenkin olla, parikytä vuotta pärjäsin juontokouralla ja ne muutamat tuhtilliset/ vuosi kunnollisella klapikoneella sopivasta puista ei kovi iso projekti ole. Kun kuitenkin sopivaa hyötyliikuntaa saa kun vähän ulkoluttaa sahaa. Just eilen, kävelin läpi yhtä leimikkoa, joka oli 04 koivuja klapeiks, jäävät kuuset raivaus sahalla sopivasti on järeytynyt kauheesti. Se sanonta kirves saa kasvamaan ja mitä enemän kun hakkaa, sitä enemän saa.
https://www.youtube.com/watch?v=zDOgWeTAas0

Nää pohtii vähän eri tavalla, auringon tutkijat miettii auringon kiertoo ja miten se liityy ilmaston muutokseen.
https://koneporssi.com/maa-ja-metsatalous/claasin-edustus-hankkijalle/

Kovat tavoitteet on pojilla olla puimureissa ykkössijalla ja traktoreissa kakkosijalla myyntimäärissä. Puimureiden myynti on niin pohjalukemissa, ettei markkinaykkösenä oleminen kovin mahdoton suoritus ole. Traktoreissa onkin enemmän mietittävää miltä merkiltä asiakkaita lähdetään houkuttelemaan. Vannoutuneet hankkijan miehet toki vaihtavat jontikkansa claasseihin. Kaikki riippuu paljon siitä, saako Wihuri huolto- ja myyntiverkostonsa ajettua ylös nopeasti ja ovatko hinnat kohdillaan ja asiakaspalvelu kunnossa.

Uho on kyllä kovaa, milläs niitä markkinoita muulla vallataan kuin hinnalla? Huolto, jälkimarkkinointi tms pitää olla tietysti kunnossa. Ei CLaasin kaikki traktorit mitenkään myyviltä näytä, ainakaan ulospäin.

Muistaako kukaan miten ne uhosi deuzilla markkinaosuudella piti vallata markkinat?

Ja juuri ne jälkimarkkinointi, kun homma pelaa,kuten nyt vaikkapa volvo, kramer, valtra, mun kokemuksia, jos ett vaan saa tosi tilanteessa apua, mitä sitten? Soitat huoltoon, joku vastaa, -moi, mulla tämmönen joka nyt ei toimi ja vuotaa. Vastapuoli, - Mikä kone se on? en ole kuulukaan? -Voinko kiristiää se vuotava liitos? -Et, Takuu ja sun muuta. -Voinko tulla hakee öljyä ja kaataa lisää että mä saan sen siiretty? -Ei meidän edustamia tuoteet vuoda öljyä. -No koska saisin huoltoa tänne? -Soita ensi viikolla,

Tämän mä olen töissä kohdannut pariin otteseen. Saa kyllä monta kertaa kokeilla että minä uskon että niillä huolto pelaa.

Parhaimmat on että selität edes jotenkin, huolto kuuntelee, ehkä neuvoo, ja viimiestään huomenna saa sen työn alle ja kuntoon.
Missäs arto nyt on, hänhän vois kertoo palopuheen aiheesta......

Olihan joku muu täällä, parikin jolla on ja kertoi miten ne toimii ja säästöä tuli, Vähemmän ostosähköö ja sitä muka myös siirtohintaa, eli säästöö monella tavallakö? Ja aurinkohan paistaa kun ilmastointi kojeet huutaa hoosianna, tuotoo menee sinne, ja mikä toisi aurinkoinen talvikevät se nyt oli kun ne tuotti hurjasti keskimääräistä enemän?
Voi se olla että wihuri ja jd pyrkii Kaikin keinoin säilyttää ja nostaa myyntiä myös,
https://www.youtube.com/watch?v=46hKizooXDk

Amerikan poliisi ja koneen sidonta. Laillisti sen että koneen saa sitoa kiinni telan lapun päähän.
Naapurissa oli TS 110 ES oisko -00 vuosmalli ja se kulki kovaa. Oli aika korkeat renkaat.
Niin, se säästö, miten paljon säästit jos pumppu sun muita outoksia tulee sitten?
Jääkö nyt jontikka marginaalimerkiksi kuten deutz? Olihan ne melko suosittuja silloin kesko aikakaudella.

Wihuri on kyllä pilannut maineensa niin pahoin että mitenköhän käy? Rahaa ne takoo kyllä muilla alueilla kun koneitten myynti ja olematon huolto.

Oliko se nyt KV puimuriesittelyssä NH jossa levein mahdollinen pöytä perusteluna eihän se pui päisteissä, leveempi tulee vähempää päistekäänöksiä.

Claasit faarit claysonit kaikki vaihdettu sampoihin tääläpäinTM

Faari tekee yksinkertaisia oliko12jakaisia edeullisia puimureita, petersen varmaan pilaa sekin hinnoitelemalla ne kalliiksi.


https://www.youtube.com/watch?v=Xp1E0Vx0668

Tos alussa hyvinkin yksinkertainen irroitustyökalu.

Selasin läpi tän topikin. Puolet osalistuneista nimimerkki mustia nykyään
https://www.youtube.com/watch?v=f-NMOIjt81c

Ensimäistä kertaa kun näkee ryssän vehkeessä ketjut pyörissä! Ei ne kovin kummoisa ole mutta kuitenkin
Sivuja: [1] 2 3 ... 152