Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 205

Viestit - klapikasa

Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 17.09.23 - klo:15:18
Saas nähä, aika pahasti liettyny savi joka kylvetty alku viikolla, sivu pyörä koneella. Vettä tulee, ehkä liukenee
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 16.09.23 - klo:13:18
Viiko sitten kynnetty nurmi savi, jyrsinkylvö ma-ti. Sitten tuli vettä. Nyt kuivahko pinta mutta lits lots märkää pinnan alla.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 13.09.23 - klo:14:57
Kauraa tulee kauheesti, mutta, vihreitä seassa ja just kuten täällä lukeneena voi tehhä kekoja vaikka kuinka korkeita, varmaan paino puutuu.

Flunsaa ollut, kylvännyt aamuisin, puinut iltapäivisin. Tänään ihan naatti. Kävin kaupassa, vartta vasten apelsiinimehua. Tyhjä hylly ja lappu maailmanlaajuisesta appelsiini vähyydestä?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 11.09.23 - klo:07:10
Mikä sumu sekä illasta että nytten aamulla, taitaa olla syksy. Puimureita menny ees tassa, ite kyntänyt korjannu salaojia jne, jospa tänään kerkeis puidakin. Täytyis kylvääkin,
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 07.09.23 - klo:18:51
Kevät vehnä oli vielä hieman nihkeen oliosia. Eikä satoa tulee hirmuisia määriä
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 2022
: 07.09.23 - klo:08:11
Olen huomannut sen että ceylon vastaa hyvikin lannoitukseen, vaikka kesä 22 ei tullukaan mitään.

Laput tuli, 5t/ha valkuainen 12,6 82 hlp
La forge farming on ollut austraaliassa. Huomaa aika alussa, niillä on aasi joka pitää petoeläimet loitolla. Oisko lammasfarmareille jolla susi ongelmia?
https://www.youtube.com/watch?v=wsgHtvh043E
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 23.08.23 - klo:20:47
Joo kyllähän aikaiset viljat periaatteessa saa kuivempina korjuuseen.

 Toki eihän sitä koskaan tiedä.

Joku syksy puin ruista ja oli tautisen kuumaa ja kuivaa tavaraa. Päivä sen jälkeen ei vaan koko syksynä enää ollut sateeton päivä. Joku toinen syksy kuumaa ja ukoskuurojen välissä edes puoli kärrylinen ruista pois.
Joku syksy märkää koleaa ja puimurit uppos, sitten tuli tosi nätti loppu syksy. Pari kertaa lokakuussa olen puinnut kauppakelpoista rapsia
Tos nyt täs sadepäivä ja belaruskärryn korjaus oli helppoa, ja mitäs toss nyt tuubi mulle tarjoo.

https://www.youtube.com/watch?v=OYeYgiHBdwQ

Kyll noi on niin oikeessa, Puimurin siirto kun pitää hakee kärry on se pyörä, ehkä, hyvä.

Mites sata cc krissipyörän saa mukaan kun siirtää puimurin?
Minäkin sain tekstarin asiasta, en viittinyt vielä.... Täytyy vaihtaa toimiva kamera känny ensin.

Ja miten nyt oli, heinä alat pitää niittä ennen elokuun viiminen, ja tuotamaton? vai mikä oli, ei saa niittää enne kuin syyskuu vai miten oli?

Entäpä heinäksi ilmoitettu jossa apilaa kaikissa muodoissa, annoin kukkia ja niittämättä vielä, siis jotan tulkintaa kun se apilat nyt vaan ilmestynyt eikä perustettu viherlannoitus vaan timotei ,ruokonataa ja apilaa alle 20% silloin. Siis voiko se olla ongelma kun liikaa typensitoja kasveja heinä pellossa?
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 16.08.23 - klo:18:14
Yks isäntä visiin joutui ihan sairaalaan kun toi pölisevä apulanta hengitti. Oliko ensimäinen täyttö ilman naamaria, sitten seuraavalla täytöllä oli hengitys suojaimet mutta liian myöhään......
No kysyn nyt kuitenkin myös teiltä, ja traumoja jäi.

Iso tie, avopuimuri, 80kmh alue. Seisoin ja viitasin vasemalle, pari kolme autoa takana, kattelin niitä kunnes olin jo 45astetta tien yli ja öljyrekka vastaan, melko kaukana vlikutti pitkilla, niin sora roiskui ja bajerilainen, joka muistaakseni jonon viimeisin väkisin ohitti. Kiesus, ja rekka ajoi kyllä hitaasti ohi, Mieti jos se olis osunnut just pyödän vasen, treänkäyttö olis tullut bemariin, tod näköisesti puimuri kaatunu jne. Lähellä oli.

Niin kaivoi että usealta katsatus mieheltä ja rivi poliisiltä, kolme kpl, kysynyt onko viitoitaminen laillista, tietenkin on.

Tiktokis ja muissa kun bemarit yleensä ottanut yhteen puimureitten kanssa, jopa lexionilta etupyörä irtonut, niin hiipii päälle toi.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit
: 13.08.23 - klo:20:48
Ceylon puitu, samat havainot, ohutta ja lyhttä hiesu rinteessä, ala osan salaojien päällä tihee että hiiret pystyis juoksee. Oisko nyt kuitenkin sinne 8m3/ha keskimäärin, kuivahkoa, mutta vihreitä seassa, ja iosjyväistä se on.

Tuskin edes kaurallakaan tai muilla kevätviljoilla pääsee lähellekään tänä vuonna.......

Kevät rapsi, joka mä jo aikoja sitten olkoon, murskataan ja kynnetään, tai jotain, Niin vaan pensoi ja versoi hurjasti, kukki jotenkuten, ja jopas näytää rapsilta, mutta myöhään menee, Siis oli jo enemän rikkoja jonka tukadutti koko kaiken, mutta nyt toistepäin, saas nähdä minkälainen myöhäis syksy....
Ainakin saksankielellä haettaessa kerrotaan M66 TS:ää valmistetun vuoteen 1991 asti.
Artikkeli (sivuilla 3 ja 4) https://www.deutzforum.de/threads/gezogener-maehdrescher-von-deutz-fahr.9189/

Juu, tuubissa on vihreitä hinattavia m66, mutta tarkoitin Tekeekö vielä koilisia ja moottorilla aika alkeelisia perus puimureita.
tämä
https://konedata.net/puimurit/fahr-deutz-fahr/deutz-fahr-c5205-c5305-2017/
Kun tuubi tos nyt jo jonkin aikaa esitellyt mulle nää eilispäivän puintivärkit, niin se 10-12 jalkaisen kopiton ja mootoriton hinattavan version. Luulis että isobus aikan ja 200hv koneella liikuis. Ei ois ureaa eikä rottia kopissa,


Muistanko väärin, deuzt valmistaa edeleen tosi perus 10-14 jalkaisia kantikaat puimurit jossan jugoslavian alueella? Varmaan hinnoiteltu tosi pieleen tuoda suomeen?
Sivuja: [1] 2 3 ... 205