Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 146

Viestit - klapikasa

Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: tänään kello 10:39
Totta ihan homoja jos ette oo vielä puineet kaikkia. 😲

Melkein kaikki mun lähiseudun ite mukaan lukien sitten ollaan homoja, ennen sateet oli raakoja, ja ei vaan monta h päivä ollut puinti ennen iltapäivä kuuroja.
Kasvintuotanto / Vs: mistral
: 20.09.19 - klo:21:12
Zebra on kestävä, mutta nyt nää päivitiset sateet on saanut senkin itämään ja muutamia vaalien punaisia oli kans joukossa. Ensimmäiset kylvöt ja puidut oli 13 valkuainen ja sato vajaa 5 savimaa ja 120 typee keväällä ja lisää kun se näytti hyvältä. Tautiainetta kans. Jatkan vielä sillä.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 19.09.19 - klo:18:40
Ihan joka päivä jonkinlaisia kuuroja jossain kohtaa. Tänäänkin piti olla sateeton päivä. Pari kärrylistä, sitten taas tuli sadetta.

Ketuttaa noi peuraat. Nyt kun meni näin möyhään niin se osittain puitu ja tallattu. Mutta kun se oli raakaa silloin edelis kerralla kun oli kunnolisia poutia. Ja nää päivittäist kuurot niin jos yrittää otta ne vähän liikaa nojalla olevia niin tulee sekä itänetä että vaalenapunaisia jyviä tankiin.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: C8
: 18.09.19 - klo:13:57
Kuulin vaan juttua tehoa puintiin on just se että vauhti alas puintikelalta ja väli isomaksi niin seulat pystyy paremin ja jos kolimilta tulee yli, vähän tiukemin se väli sitten.
https://www.youtube.com/watch?v=9aDD5OquTbg

Missäs fahr uskon klaani on hävinny täältä? Mellä harvinainen hinattava puimuri ja vielä sen edessä fentti ilman moottoria. Mä vähäsen että pitäiskö käydä napaa pois yhden 66 fahr, oisko se samantehoinen ku 500nen?
Vapaa sana / Vs: Täysikuu
: 14.09.19 - klo:21:20
En kirjoitanut tänne, mutta tosi outoja painajaisia oli edelis yönä

Jos se kivimöukkäle siirtää vesiä, tietty se sekoitta ihmisä myös.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 14.09.19 - klo:18:11
Vuodet ovat lämmeneet, varsinkin syksyt, poislukien esm. -17 ja oliko -08

Rakkine, usko jo että siellä etelä kärjessä on paljon pidempi kasvukausi, missä se raja kulkee, mutta se on terävä.

SS, mikä syysvehnä se piti olla joka oli varma ja pienijyväsyysden takii pieni kylvö määrä?
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 14.09.19 - klo:13:45
Puitu taas tältä päivältä. Eli katoin forecaa, 28% sateen todenäköisyys. Kärry pellolle, kotiin syömään, nonni kuuroja peräkanaa just täältä yli.
Kasvintuotanto / Vs: Rapsi
: 14.09.19 - klo:07:04
Jos noin epäätasaista, ja suuri ero epä kypsä vs. valmista niin ei ne viihreet paljot tuu  tankiin, tai sitten sulla säädöt ihan pielessä. Ei ne edes avaudu ne epäkypsät ja menee seuoljen yli
Niin, miltei kaikki kpl nosturit nykyään on radio ohjattuja. mitäkö semmonen lohko maksais? Olis varmaan paljon näppärämpää seistä ulkona ja ohjata ku epämukavasti toss kopissa.
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 12.09.19 - klo:18:46
"Juu kylövuosi oli 2018.
Lajike KWS Malibu.
Pääosan myin litistykseen, punnittuna 62220 kg. kosteus 29%. 14% muutettuna 51370 kg. Kuivattuna siilossa 13 mottia n. 10000 kg yht 61370 kg. Pinta-alaa 6,82 ha, tulee 8999 kg/ha"

Esikasvi? Sai varmaaan aika lailla kakkaa alle ja miten paljon typpeä tänä vuonna? Onko hajuu valkuaisesta?
Kasvintuotanto / Vs: Syyskylvöt 19-20
: 11.09.19 - klo:21:39
Syysvehnät kylvetty. Olikin ihanteellinen ajankohta, kun maa on vielä kuivaa, seuraavat pari viikkoa näyttää ennusteissa sateiselta ja ilmakin viilenee jo niin paljon, ettei tuhohyönteisistä ole enää haittaa. Täällä jotkut kerskailee myöhäisellä kylvöajankohdalla, mutta en näe sillä olevan nyt mitään hyötyjä,riskit sen sijaan kasvavat, maat tulevat olemaan märempiä, hyviä kylvökelejä vähemmän, ja ilmojen viiletessä orastuminen heikkenee.

Kukaan ei kerskaile yhtään mitään. Kun kyntää välittömästi ennen kylvöä, ei ole oikeastaan mitään väliä, millainen sää on ollut aikaisempana 12 viikkona. Syysvehnän viljelyä on muutettava vallitsevien säätilojen mukaan, jos etelän lämpimässä ilmanalassa kasvattaa 4 kk ajan syysvehnän orasta, alkaa viljan ravinteet ja kehitys olla ristiriidassa kasvuajan kanssa.

Jos aikainen kylvö olisi avain, kannattaisi syysvehnä kylväää jo kesällä, esimerkiksi kevätvehnän sekaan. Olen kahtena vuotta testannut kyseistä menetelmää, tulokset olivat yhtä toivottomat kuin MTT:n kokeissa 1980-luvulla. Suurikokoinen, pensastunut ja syväjuurinen syysvehnä on keväällä kuollut, jostakin syystä.

-SS-

Siittä vaan, senkus kylvät syysvehnäsi vaikka marraskuun räntäsateissa,   niin eipähän pensastu liikaa, taikka ihan jouluaattona, niin ei juuret kasva liian pitkiksi.
Tuo väite jostain 4 kuukauden syksyisestä kasvuajasta on yksinkertaisesti paikkansapitämätön, kun lämpösumman kertyminen loppuu, eli kasvukausi päättyy, niin silloin loppuu myös kaikkien kasvien kasvu.

Etelä lännessä kasvukausi on vähän pidempi kun muu Suomi
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 11.09.19 - klo:12:18
Oli eilen kova tuuli, ja tietoisuus että tänään päivällä sataa, eilen siis. Eilen oli kosteahkoa, mutta otin kärrylinen puhallusvaunuun, pinta vielä tänä aamuna hyvin märkää kuivurissa. Kyllä se siitä. Soitin eilen tutulle meteorologille, ja kysyin miten yö vaikutaa kostudeltaan. Soitti takasin ja käyrät näyttäis että ehkä aamulla saatta kosteutta muodostua, mutta tuulta pitäis olla ja aurinkoo aamusta. Aamulla kun nousin vähäsen kosteeta oli nurmikossa, mutta ei pahasti, tuuli ja aurinko nousi. Sain kärrylisen otettua ja kattelin miten sää rintamat tulee, sain puimurin sisään ja kärryn perutettua sisään, silloin alkoi sade. Huomattavasti kuivempaa ku eilen, nyt ehkä 20%. Tuskin ne siitä kuivempana sais tänä syksynä enää. 8.5 kylvetty Zebra vehnä. Tästä eteenpäin taas sadetta joka päivä.
Kasvintuotanto / Vs: Puinnit 2019
: 10.09.19 - klo:15:46
Juu, noi kuivuri kärryt täyteen ja saa olla tältä erää. Joka päivä tullut kuuroja, eilen 8mm ja yöllä 3mm. Raakoja ja kosteita ne ovat
Onko se nyt tornum jolla kaksi kaapista systeemi jossa ensimmäisessä kaapissa rupee olee kuivaa, kierrätetään se toiseen kaappiin jossa on raakaa viljaa esilämitetään. Oliko vielä erikseen jäähdytys eri puhaltimen la  kun pannu paahtaa  toista satsia. Edut verrattuna yksi iso, ison satsin lämmittämiseen menee enmän aikaa ja kuivuri käy jo verrattuna yhteen isoon täyttöön ja tyhjennyksen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 146