Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7

Aiheet - antti-x

Mielenkiintoista norjalaista tilastoa:

https://www.ssb.no/en/jord-skog-jakt-og-fiskeri/statistikker/stjord/aar/2016-01-07#content

Sekä lehmiä pitäviä tiloja, että lammastiloja, on enemmän kuin viljanviljelytiloja.

Mutta kaikkein eniten on ilman muuta tiloja joilla on "niittyjä niitettäväksi ja laitumeksi", "Meadows for mowing and pastures" melkein 33000 tilaa.


Suomessa tilanne saattaa lampaita lukuunottamatta olla käytännössä sama, vaikka Suomen tilastoissa ei olekaan yhtä selvästi eritelty tiloja jotka tuottavat lähinnä mätänemään niitettyä niittyheinää. :D
Tekeekö joku firma suomessa järkevään hintaan vähän isompia rehutalikoita?

Nyt löytyy tuo RT220 joka on ollut ihan hyvä, mutta jää kapeaksi. Ja MP-lift ei isompia tee.
http://www.mp-lift.fi/rehu-ja-lantatalikot.html

Saisi olla abot 2,7 - 3 metriä leveä, ainakin 1,2m piikeillä ja saman korkuisella takaseinällä. Mielellään verkkoa tms ainakin ylälaita. Ja Catin kiinnikkeillä.

esim tämän tyylinen mutta ehkä aavistuksen tiheämpi piikitys (tuossa väli jotain 30cm) ja takaseinä: Ja luultavasti tuo red rock on aika tyyris.

Miten se nykyään menee jos (CE-merkittyä)käytettyä kurottajaa tai kauhakuormaajaa tai vastaavaa EU:sta suomeen tuo, niin tarvitaanko siinä jotain katsastuksia tms?
Meiltä on ostettu puoli-ilmaisia (vajaa 200 kiloa painavia ja noin 200€ maksavia) blondi ja charolaisristeytyksiä emolehmäkäyttöön. Tästä sain idean:

Mitä jos lypsykarjatila pitää sen ristetytyshiehon itse (nupouttaa tarvittaessa), ja siementää vielä sexatulla liharodulla. Tiineystarkastuksen jälkeen käsissä on siis tiine emolehmäksi kelpaava hieho jonka sisällä on 95% todennäköisyydellä sonni jotain isoa rotua. Mikä tällaisen arvo nykyään olisi? ;) Sen tuottaminen maksaisi ehkä jonkin verran päälle tonnin jos lähtee eteenpäin alkutiineenä. Tavallisella siemenellä siemennettynä ehkä hiukan alle tonnin.
Otsikossa kysymys. Tuli hankittua vahvalla rikillä (21-24) olevaa apukakkaa jota tarkoitus ajaa juuri ennen (tai jälkeen) lietteen ajoa peltoon, mutta paljonko uskaltaa?
Eli 6000h ajetussa 6430 AP jonnikassa lämmöt nousee yli sadan mutta vesi ei kierrä, eli syyläri ei lämpeä. Lämpeää kyllä kun on hetken sammutettuna, tai lämpö siis tasaantuu mottorissa ja syylärissä. Termostaatit on vaihdettu, öljyn seassa ei näy vettä. Mikä mahtaa olla?
Päälimmäinen metri 1. sadon siilosta tuli tehtyä Raision uudella Silosolve FC:llä, jonka luvataan säilyvän jo viikon jälkeen, ja nyt on ollut muovin alla 2 viikkoa.

2-3 satoa on jäljellä iso kasa, mutta on aika laihaa tavaraa, suurelta osin sateen pesemää 2. satoa. Maissisäilis on auttanut, mutta se loppuu näinä päivinä, samoin laitumet ovat juuri nyt aika syödyt, eli uskaltaisikohan 1. sadon siilon jo avata?
Porakaivoista tulee väkisin ruosteista vettä navetan nurkissa, muuten ok analyysin mukaan ja käytetään vain lehmien juotavaksi ja jatkossa kai suodatetaankin.

Grudfos on pumpannut uusimmasta reiästä  3 vuodessa noin 10 000m3 ja alkaa olla aika tukossa, mahtaako joku muumerkki olla parempi, onko kokemusta?
Mielenkiintoinen uutinen tuli vastaan. Sen mukaan kaikissa paitsi yhdessä USA:n osavaltioissa tuli maidontuotannossa takkiin viime vuonna. Poikkeus oli Idaho, ja luulen että siellä on siis keskimääräistä isompia tiloja.

http://www.milkbusiness.com/article/data-shows-most-farmers-had-no-chance-for-profitability-2015?


Epäilyni perustuu tähän taulukkoon joka aika brutaalisti kertoo mittakaavan vaikutuksen tuotantokustannuksiin:  (kilohinnan saa jakamalla dollariluvut 45:llä)

http://www.ers.usda.gov/datafiles/Milk_Cost_of_Production_Estimates/Milk_CostofProduction_Estimates2010_Base/Annual/MilkSizes2010%20base.xls

Kokonaiskustannus on keskimäärin 33 lehmän tiloilla 48 dollaria per cwt, ja keskimäärin 2260 lehmän tiloilla kokonaiskustanus on 20,65 dollaria per cwt.Olennainen pointti on että 20,65 dollaria per cvt tarkoittaa 46 dollarisenttiä per kilo. Mikä tarkoittaa nykykurssilla 41 senttiä.


Eli jenkkien suurimpien tehokkaimpien maitotilojen tuotantokustannus viimevuonna oli 41 senttiä per kilo. Ja tiloilla jotka ovat suomen keskikokoa, se oli yli tuplat.
Nyt kun nivelakseli ketjussa oli rasvoista hyvää juttua niin jatketaan eri ketjussa, ja nostetaan esille viskositeetti:

Tuossa esim. kaksi muuten samanlaista rasvaa, mutta toisessa "normirasvan" viskositeetti 220, ja toisessa yli puolta kovempi eli 460. Voiko 460 käyttää kaikkeen, vai pitäisikö käyttää vain hitaasti pyöriviin ja tappehin jne?

http://www.ikh.fi/fi/viima-synthetic-460-ep2-420ml-wkr51

http://www.ikh.fi/fi/viima-synthetic-220-ep2-420ml-wkr52
Vapaa sana / Vasemmisto vihertyy
: 06.06.16 - klo:12:35
http://yle.fi/uutiset/li_andersson_voitti_vasemmistoliiton_jasenaanestyksen_uudesta_puheenjohtajasta/8933689


Aika tiukka emäntä korvaa rennon lupsakkaan setämiehen. Miten mahtaa vaikuttaa?  ???
Sikatalous / Teurastuskustannus
: 31.05.16 - klo:20:33
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/uutistausta-saksa-jyr%C3%A4%C3%A4-lihamarkkinoilla-halpaty%C3%B6voimallaan-teurastaa-enemm%C3%A4n-sikoja-kuin-tanska-hollanti-ja-puola-yhteens%C3%A4-1.146829

"Tiedossa olevien sopimusten mukaan romanialainen työntekijä teurastaa sian alimmillaan hintaan 1,02 euroa. Normaaleilla taulukkotuntipalkoilla pitäisi saksalaiselle työntekijälle maksaa miltei kaksinkertainen hinta."

Suomessa vertailusumma olisi noin kolme euroa. Saksasta tuleva halpa vientiliha sekoittaakin EU:n sisämarkkinoita.

Tietääkö joku mitä tuo 1-3 euroa tarkoittaa. Onko kyseessä sian koko käsittelyn hinta euroa / kg vaiko mitä?
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/ruotsalaistutkimus-luomuviljely-lis%C3%A4%C3%A4-ravinteiden-huuhtoutumista-vesist%C3%B6ihin-1.145827


Eli luomusta ei ole oikeastaan juuri mitään hyötyä ympäristölle?  ???   Metaani/hiilidioksidipäästöt ovat kanssa suuremmat runsaammasta muokkauksesta johtuen, ja torjunta-aineiden haitat ovat minimaalisia ja oikeasti haitallisiksi todistetut torjunta-aineet kielletään.
Eli normaalisti ovat yhtä halpoja kuin suomessa tai jopa halvempia, mutta viime vuonna pyöri päivän ikäisen holsteinsonnin hinta 400-500 dollarin välillä. Mikä on jo aika kova?  :ohttp://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/mets%C3%A4nomistajien-sukupolvenvaihdosten-huojennus-tulossa-1.143988

Joo onhan tuo kiva juttu jos perii metsää, ettei tarvitse veroja maksaa siitä hyvästä. Mutta mitä mahtaa käytännön hyötyä olla noin niin kuin yhteiskunnan kannalta? Veikkaan että about nolla, mutta tällä mennään. :)

Tai no puun hinta voi ehkä vähän laskea kun SPV:n tehneiden on pakko myydä aiempaa enemmän ja nopeammin metsää että tulee mahdollisuus vähennyksiin.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 7