Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 7

Aiheet - antti-x

Maidontuotannon sivutotteena naudanlihan päästöt ovat paljon pienemmät kuin emotuotannon kautta. https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.1640915

Kun itse tutkimustekstiin mennään, niin monessa kohtaa emopuolen päästöluvut ovat 25-50% korkeammat kuin lypsylihan.

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0308521X21002031?via%3Dihub

https://ars.els-cdn.com/content/image/1-s2.0-S0308521X21002031-ga1_lrg.jpg
Ajatelma perjantai-illalle: Jos ajatellaan vakiokoon metalliporanteriä esim kokoluokassa 8-13mm, niin ovatko ne ihan turhan pitkiä? Esim. 10mm terässä aika normi kierreosan pituus on vajaa 9 senttiä ja kokonaispituus 13 senttiä. Kuinka usein olette poranneet metallia yli 5cm paksuudelta, itsellä ei ihan heti tule mieleen? Jos jatellaan jonkun putkipalkin tms. läpi poraamista, niin siihen ne taas ovat kuitenkin yleensä liian lyhyitä.

Miksei "normaali" metalliterä ole puolitetun popniittiterän näköinen? Kysympä vaan :D
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/artikkeli-1.209922

Hurmoshenkistä paatosta taas siitä miten EU estää järkevän toiminnan. Kommentitkin ovat täynnä paatosta.

Mutta kyseessä on siis 133 emon tila jonka isäntä (ja kait ainoa työntekijä) googletuksen mukaan on 68-vuotias, ja uutisen mukaan tilan eläimet ovat jo 5 vuotta olleet siirto- ja myyntikiellossa sen korvamerkkiongelman takia.

Siis oikeasti, emolehmätila jolla nyt on 133 lehmää, ja joka ei 5 vuoteen ole voinut siirtää tai myydä eläimiä minnekään? Ja hoidosta vastaa yksi papparainen jolle ymmärrettävästi tuottaa vaikeuksia pistää korvamerkkejä isoille lehmille... Miten mahtaa olla poikimakausi hallussa tuollaisella tilalla?
Tuollainen happo on aavistuksen kalliimpaa kuin kaks plussa, mutta annostusohje on matalampi joten kokonaiskustannus voisi olla pienempi. Onko kokemuksia aiheesta, voiko tuota käyttää vain kolme litraa tonnille hyvällä menetyksellä? Kun puhutaan laakasiilosäilönnästä ja varsinkin siilon pohjalle tulevasta tavarasta.
Oletteko muut huomanneet, että vanhojen romujen (yli 30 vuotiaat traktorit, pikkuiset peräkärryt, keskikokoiset karjatalouskoneet noin yleensä yms) hinta on romahtanut ihan lähiaikoina?

Itse havahduin liian myöhään kun piti päästä parista yleisperävaunusta eroon, enää ei ketään kiinnosta toimiva telikärry tonnilla. Hetki sitten kaikista 1-akselisista raadoistakin pyydettiin kovaa hintaa.

Yleisperävaunut voi itselle jättää hakekärryiksi, mutta paljon muuta romua taitaa jäädä tontille riesaksi, tai lähteä suoraan romukaupan hinnoilla.
Aiheesta on vanhoja keskusteluja, mutta nyt alkaa hintataso olla jollain tapaa kohtuullinen. Avaimet käteen hinnoissa puhutaan esim. 30kW järjestelmien osalta lähemäpänä 1000 kuin 1500€/ kW olevista hinnoista ainakin helpoissa asennuskohteissa. Ja siihen päälle 40% tuki, niin päästään selvästi alle euroon per watti, samalla kuin siirtohintojen nousu nostaa ostosähkön hintaa.

Olisikohan jo aika investoida?
Tuohan on nyt jo muutaman vuoden ollut markkinoilla, onko toiminut?
Onko jotain olennaista mitä pitää ottaa huomioon, jos esim. USA:sta tilaa varaosia/koneen osia oman yritystoiminnan käyttöön?

(tässä omassa tapauksessa taitavat kaikki osat olla mekaanisia, ei mitään moottoreita tms)
Eli vasta korkein hallinto-oikeus tms. antoi miehen jatkaa elänten pitämistä sen jälkeen kun oli havaittu että yhdellä eläimellä oli sarvi kasvanut painamaan kivuliaasti kalloa vasten.

Kyseessä siis 350 eläimen lihantuotantotila, jolla kaikki muuten kunnossa. Mutta sekä käräjä- että hovioikeus olisivat määränneet eläntenpidon lopetettavaksi sen yhden kieroon kasvaneen sarven takia (käsittääkseni eläintä ei jouduttu lopettamaan, sarvi vain sahattiin sitten pikaisesti pois). Tosin useampi vuosi aikaisemmin, oli ilmeisesti ollut toinen vastaava sarvi.


http://www.atl.nu/lantbruk/lantbrukare-far-ratt-i-hogsta-forvaltningsdomstolen/

(saattaa jopa olla että tämä mies oli itse hankkinut eläinlääkärin alunperin paikalle sitä sarvea sahaamaan, mutta oli sitten eläinlääkäri ollut sitä mieltä että liian pitkään oli saanut kasvaa)
Eli tuollaisessa otsikon mukaisessa pyöräkuormaajassa on nyt leveät hokkirenkaat paikallaan. Oikein näppärät rehusiilossa, pelkässä appeenteossa talvella ovat vähän tiellä ja turhaan kuluvat.

Tutulta löytyi tuoreet 20.5 R25 vara/talvirenkaat mutta mistäköhän sellaisiin saisi vanteet hankittua? Tuossa pillarin vanteessa on noin 20cm keskireikä, ja 16 pulttia.

Tulee vaan mieleen kun tällaisia artikkeleita lukee. Aavistuksen aseteellinen, en ole vastaavia informatiiviisia ihmispatsaita koskaan pitänyt minään ihmissyönnin vastaisena manifestina.

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/ihmiset-kulttuuri/vereslihalle-kuoritut-el%C3%A4imet-pist%C3%A4v%C3%A4t-miettim%C3%A4%C3%A4n-valintoja-heurekassa-1.178616
Maastullin kuvituskuvassa oli jännä ruokintakonsepti. Varmaan pitäisi kuulua yleissivistykseen mutta itselle ei ole tullut ennen vastaa. Kuka näitä on tehnyt ja milloin?


http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/maatalouden-rakennemuutos-vaatii-meijereiden-ja-teurastamoiden-tukea-tiloille-1.174233

Aika kyseenalaista kasvun ihannointia samaan aikaan kun maitokriisi ehkä on hetkeksi hellittämässä.Siis oikeasti... Jotkut tulevat joka tapauksessa rakentamaan/laajentamaan, mutta sen tekevät loogisesti ne, jotka ilman jonkun Pohjalaisen osuuskunnan ja Pohjalaisen lihatalon tsemppausta tietävät olevansa hommassaan hyviä, ja omaavansa edellytykset menestykseen. Oikeasti ei todellakaan tarvita mitään laajennustsemppausta niille, joille jäähdyttely tai alan vaihto olisi kannattavampi vaihtoehto.


Itse jos olisin maidontuottajana Pohjolan maidon tai Atrian kuvioissa mukana niin hävettäisi vahvasti moinen omiin muroihin kuseminen. Lisämaito meinaan laskee tuottajahintoja (paitsi ehkä nousukauden huipulla, niitä huippuja on pari vuotta kymmenestä) eikä takuulla lehmien lisääminen nosta myöskään lehmänlihan/vasikoiden hintaa, ja kotimainen maito tulee helposti riittämään ilman mitään "maitoakatemiaa".
Eli mikä on raadin mielestä paras nostolaitemurskain noin 3,2m kokoluokassa? Tai mistä on ainakin hyvät kokemukset?
Sokos lupui turkiksista, ja nyt pari kansanedustajaa on sitä mieltä että väärin tehty. Mikä täällä on mielipide, onko turkistarhaus ihan ok bisnestä, ja "maailman eettisintä" tuotantoa kuten on näiden kansanedustajien kanta?

Itse en kyllä jotenkin ollenkaan pidä ajatuksesta, että petoeläin suljetaan pieneen häkkiin koko eliniäkseen. Toisaalta en osta myöskään häkkikanojen munia, eli en toivo pientä häkkiä myöskään kanalle. Mutta ehkä olen ainakin tuottajien keskuudessa vähemmistössä, ja turkistarhaus on kaikin puolin hyvä homma?

edit: Ja selvennetään nyt sen verran, että en ole kuitenkaan kieltämässä turkistarhausta, ainoastaan olen sitä mieltä että joku kauppa voi ihan hyvällä omatunnolla lopettaa turkisten myynniin. Ja kysymykseni on kanssa se, että oliko Sokoksen päätös turkiksista luopumisesta ihan ok, vai väärin?
Sivuja: [1] 2 3 ... 7