Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 ... 5 6 [7]

Aiheet - antti-x

Ja 2 senttiä muuta nautaa.

Käytännössä lähes kaikesta lehmästä maksetaan nyt sitten alla 2€/kg, kohta ollaan samalla tasolla kuin sianliha. Ehkä jo ollaankin.

Lehmän lihan hinta on ollut lähes halvinta koko Euroopassa jo valmiiksi, mutta HK haluaa ilmeisesti varmistaa että se on jatkossa koko Euroopan halvinta.

Kai syyksi voi sanoa vaikka sen että HK:n naudalla on ollut huono menekki koska heidän teurastamoistaan näytetään kyseenalaisia videoita. Hyvä että ongelman voi maksattaa tuottajilla.
Ihan mielenkiintoinen kuvakollaasi, varsinkin se miten valut aloitetaan.

https://www.youtube.com/watch?v=Nlh1ZiWiolk
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/koulus%C3%A4%C3%A4st%C3%B6t-purevat-ilmajoelle-etsit%C3%A4%C3%A4n-navettayritt%C3%A4j%C3%A4%C3%A4-1.131013

"Koulutilan viljelijän on varauduttava jatkuvaan yhteydenpitoon koulun ja sen hallinnon kanssa.
"Ja yrittäjän pitää muistaa, että opiskelijoiden joukko on varsin kirjavaa. Monenlaisia tilanteita tulee vastaan", hän toteaa."


Olisi se varmaan mielenkiintoista pyörittää robottinavettaa samalla kun nurkissa pyörii suomalaisen amiskentän koko kirjo. Joka päivä kun yksikään lehmä ei tapaturmaisesti kuole tai robotti hajoa, tuntuisi ihan eri tavalla voitolta.
Vapaa sana / onnea nivala!
: 22.10.15 - klo:23:52
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka-ja-talous/nivalasta-tulee-liikennevalokaupunki-1.130964

Veetin väitteet että Maastulli ja MTK ajaisivat vain C-alueen tissinkoittajien asiaa, ovat täysin perättömiä. Uutisoidaanhan maastullissa tasapuolisesti myös kaikkien alueiden uusista liikennejärjestelyistä.


Ja muutenkin hienoa että tällainen muistetaan uutisoida, itsekin olisin saattanut pitkäänkin olla täysin tietämätön tällaisista Nivalassa tehdyistä edistysaskelista.
Tuore pääministeri:

"We will not buy the F-35 stealth fighter-bomber.

We will immediately launch an open and transparent competition to replace the CF-18 fighter aircraft. The primary mission of our fighter aircraft should remain the defense of North America, not stealth first-strike capability."

Eli ovat todenneet että kalliiden stealth-hyökkäyskoneiden sijaan ajattelivat keskittyä maanpuolustukseen siihen sopivilla vehkeillä. Aika fiksu idea.


Ylipäänsä miehitettyjä koneita ei oikeasti ainakaan enää 2025  tarvita lyhyen kantaman operaatioissa, eikä Suomella ole tarvetta pitkän kantaman operaatioihin. Ellei ennaltaehkäisevä hyökkäys Venäjälle oikeasti ole suunnitteilla.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Ureatasot
: 20.10.15 - klo:21:08
Valmaan oli ilmestynyt dataa:

"Huomio valkuaisruokintaan

Maidon ureapitoisuudet ovat keskimäärin poikkeuksellisen matalalla tasolla tämän kesän säilörehuja syötettäessä. Valkuaislisä ruokinnassa lisää yleensä lehmien säilörehun syöntiä ja siten energian saantia. Maidon ureapitoisuus on apuväline, jolla arvioidaan ruokinnan onnistumista. On kuitenkin syytä katsoa maidontuotannon kokonaisuutta, ennen kuin ryhtyy suuriin muutoksiin ruokinnassa. Jos maitoa tulee hyvin ja pitoisuudet ovat kohdillaan, on ureataso 16-18 mg/100 ml riittävä pötsin ja lehmän tarpeisiin.

Maitoa voidaan saada lisää korkeammalla ureatasolla, mutta silloin myös valkuaisen hyötysuhde alenee. Ruokinnan taloudellinen tarkastelu ja optimointi on paikallaan, pitäen mielessä suurin maitotuotto ¿ rehukustannus erotus. "

Ajattelin jakaa kun muistaakseni joku neropatti täällä piti tavoitetasona aina 35:ttä. Ei ihme että kustannuskriisi uhkaa kun pitää syöttää useampi kilo ylimääräistä (tuonti)rypsirouhetta...


Itsellä urean keskiarvo ollut jossain 24 paikkeilla nyt, rasva 4,4 ja valkuainen vajaa 3,6. Robotin ilmoittamat päivämaidot 36-37.
Uutinen on jo viikon vanha, mutta, pointtinahan oli että kriisitukea maksetaan niille tiloille  jolla velkaa on enemmän kuin liikevaihtoa.
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/kymppitonnien-menetyksi%C3%A4-paikataan-satasilla-1.130113

Asiaa kun miettii niin aika jännä peruste.

Monilla sikatiloilla on tilanne aikas paha mutta liikevaihtoa tulee paljon kuitenkin, monasti enemmän kuin on velkaa. Varsinkin jos ei ole peltovelkaa. Ja on monia muitakin vastaavia tilanteita. Ei se kauheasti auta jos on vain miljoona velkaa sikalasta joka ei kannata vaikka tulee 1,5 miljoonaa liikevaihtoa.


Sitten taas kuvittelisin että verosuunnittelu-SPV:n tehneitä puolivaloilla toimivia viljatiloja on kauhea kasa. Ja sellaisilla tuet + myynnit ovat herkästi 1000€/hehtaari tai alle. Mutta halvallakin ostettu pelto on voinut maksaa vaikka 2000€ velkarahaa. Ehkä selvästi enemmänkin. Eli velat ovat suuremmat kuin liikevaihto, vaikka tila kyllä pikkuhiljaa maksaa niitä pois ilman mitään kriisiä näköpiirissä, palkkatöiden ohella tai ehkä niin että ovat kaikki pellot viljelysopimuksella...

Tuli vaan mieleen.

edit: Niin ja kyllähän pitkäänkin toimineella viljatilalla voi jo kuivuri-investointi ja/tai pieni pellon osto hettää velat pitkäksi aikaa yli liikevaihdon. 200 000 € on jo aika ison viljatilan liikevaihto, ja tosiaalta yhden traktorin ja 10 peltohehtaarin hinta.
Valio laski maidon hinnan kriisitasolle helmikuussa, ja saman tien on maidontuotanto romahtanut vain 2% kasvuun alkuvuonna 2015.

http://stat.luke.fi/maito-ja-maitotuotetilasto

Tällä tahdilla Suomessa ei vielä pitkään aikaan tuoteta 3 miljardia litraa maitoa vuodessa.


Jos ei kohta heru lisää kriisirahaa ja paljon niin kasvu voi pysähtyä kokonaan.
HK ilmoitti vaativansa jatkossa välikasvattamoilta nupoutettuja vasikoita. Ihmettelin vähän että millähän ne kustannukset kuitataan.

Nyt HK näyttää läväyttäneen ternisonnin hinnan 95 euroon, ja ternilemän 50 euroon, eli näppärästi kuitataan maitotiloilta se ikävä ylimääräinen kustannus.


Mitä tulee lehmänlihan hintaan, niin HK Scan taitaa tällä hetkellä toimia varsinkin Suomessa ja Ruotsissa?

Tilastojen mukaan O2-luokan suht normaalissa/hyvässä lihassa olevasta lehmästä maksellaan Suomessa 2,283€/kg, ja Ruotsissa 3,858€

http://ec.europa.eu/agriculture/beef-veal/presentations/carcass-prices/2015/ca15-40.pdf


Eli tahtoo sanoa että ilmeisesti HK:kin maksaa tuottajille vajaa 70% enemmän ruotsalaisesta lehmän lihasta kuin suomalaisesta?


Se että Arla maksaa Suomessa maidosta muutaman sentin enemmän kuin Ruotsissa, tuntuu tätä vasten aika pieneltä erolta ja aika tyhmää on suomalaisten odottaa että ruotsalaiset tuottajat suivaantuisivat siihen maidon hintaeroon. Eihän suomessa tämä lihan hintaero tunnu HK:n tuottajia haittaavan yhtään vaikka ruotsissa ei taideta sillä lihalla edes tehdä kovin hyvää bisnestä toisin kuin Arla tekee maidolla Suomessa?

LSO:lla on käsittääkseni edelleen HK Scanissa äänivalta, ja suuri, ellei jopa suurin osa LSO:n jäsenistä saattaa olla jopa suomalaisia maidontuottajia, mutta näin se vaan karavaani kulkee.

:)
Sivuja: 1 ... 5 6 [7]