Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7

Aiheet - antti-x

Ja taas tuli tulosvaroitus kun ruotsissa nauta on kallista. Miksi sitä pitää ostaa?

Vertailin ICA:n (Ruotsin S-ryhmä) ja Prisman naudanlihan hintoja netissä: Ruotsissa saa sekä (tarjouksessa olevaa) naudan jauhelihaa, että ulkofilettä selvästi halvemmalla kuin suomessa. Siis kotimaista. Noin muuten hinnat ovat aika samoissa, ruotsissa ehkä aavistuksen ylempänä.

Eli nauta on Ruotsissa 50-100% kalliimpaa ostaa kun suomessa, ja kuluttajahinnat ovat samoissa. Palkat ruotsissa ainakin yhtä korkeat kuin suomessa kaikilla aloilla. Yhtälö kertoo että se ruotsin nauta on huono bisnes. Se oli sitä jo viime vuonna ja silloinkin siitä valiteltiin. Eikö HK osaa osaa tehdä mitään uusia linjauksia bisneksissään? Paitsi että myy kannattavimmat systeemit jostain muuualta...

http://www.ica.se/handla/kategori/kottfars-id_1326/#s=ica-kvantum-vartan-id_13417/

https://www.foodie.fi/products/168
http://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/maidontuotannon-mukautustuki-etenee-asetus-lausuntokierrokselle

"Mukautustukea on tarkoitus maksaa maidontuottajalle, joka vähentää meijerimaidon tuotantoa tammi–toukokuun 2017 aikana edellisen vuoden vastaavaan jaksoon verrattuna vähintään kolmella prosentilla. Tukea voisi saada kuitenkin enimmillään 30 prosentin vähennysmäärälle, jotta tuki ei painottuisi tuotannostaan kokonaan luopuville tuottajille."

"Tarkoituksena on maksaa tukea 30 senttiä vähennetyltä litralta siten, että tuki kattaa enintään 50 miljoonan litran vähennystavoitteen koko maan tasolla."


Tässä alkaa AB-alueen 35 sentin litrahinnalla tuntua siltä, että pitäisi ehkä tiputtaa väkirehut kokonaan pois kevätkauden ruokinnasta?
Pakko sanoa että kyllä silmä lepää kun katsoo pihvikarjaa monimuotoisen luonnon keskellä esim. tämän uutisen kuvassa. :)

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/mtk-n-asiantuntija-wwf-n-pihvilihakommentista-hyv%C3%A4-ett%C3%A4-ollaan-sen-verran-emolehm%C3%A4tuotannon-puolesta-1.164542


(onneksi on ollut kuiva syksy, muuten kuvan eläimet olisivat varmaan kaulaansa asti "monimuotoisuudessa")
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/puheenaiheet/kolumni/hullu-vuosi-ihan-koko-vuoden-1.163314

Aika hyvin kiteytetty se, missä mennään. Mitään ei tapahdu, paitsi että idiootteja äärimielipiteineen on vuosi vuodelta enemmän.
Huomasin paria loisteputkea vailla olleena, että Airamin pitkät (36-58w korvaavat) led-putket maksavat sytyttimineen 13-17€ sis alv. esim Hong Kong ketjussa (se sytytin tarvitaan vanhaan runkoon, taitaa olla tosin pelkkä sulake)  ja takuuta 3 vuotta. Tämä tiedoksi niille, jotka eivät hinnan takia ole vaihtaneet ja niille joita joku alan firma yrittää huijata 3x kovemmilla "tarjoushinnoilla".


Pistäisin näitä tosin vain oikeasti ehjällä kuvulla oleviin valaisimiin, luulen että eivät kestä kosteutta yhtä hyvin kuin normaalit loisteputket.

http://www.hongkong.fi/fi/tyokalut-ja-nikkarointi/sahko-ja-lvi-tarvikkeet/lamput-ja-polttimot/led-polttimot/airam-g13-18-w-led-putkilamppu/p/2780705/
http://www.semex.fi/kuvat/Semex%20Uutiset/Semex-Posti_9-2016_selattava/FLASH/index.html


Hyvä artikkeli Kallion tilasta, jolla homma on aika hienosti hanskassa kaikilta osin. 273 lehmää lypsänyt päätä kohden vajaa 11700kg maitoa meijeriin. Suomen satatonnariennätys, positettujen elinikäistuotos vajaa 40 000kg ja kaikki muutenkin aika nätisti hallussa, Olennaista on se, että iso pihatto on ollut tontilla jo kymmeniä vuosia, ja siihen sitten täydennetty. Ja tekevät melkein kaiken itse. Ja omistavat sen 260ha peltoa alle 5km navetasta, mikä kanssa on aika kova saavutus.
Metsätalous / Laiska metsänhoito?
: 16.09.16 - klo:12:41
http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/lukijalta/laiska-saa-palkan-mets%C3%A4taloudesta-1.161913

Alkaa vaikuttaa ihan varteenotettavalta vaihtoehdolta? Voi olla ettei nykyhinnoilla saa kyllä niitä rahoja korkoineen takaisin, mitkä tuollaiseen aukkoon ekan 20 vuoden aikana tuhlaa (tai "sijoittaa")? Ja 50 vuoden päästä voi myös tosiaan olla laatuhinnoittelu sahatavaralla sellainen, ettei mahdollisimman nopeasti tuotettu ole kovassa huudossa.
Jotenkin jännää miten voi vahdella olosuhteet, ruotsissa tosiaan rehusato kärsinyt kuivuudesta suurimmassa osassa maata.

http://www.atl.nu/lantbruk/torkan-sankte-vallskordar/

Ja tuossa uutisessa on myös kesän rehuanalyysien keskiarvo: 10,9 megajoulea energiaa, raakavalkuainen 185 grammaa ja NDF 426 grammaa.
Ei ole asiaa käsitelty täällä ollenkaan, mutta Kaunisto kiteyttää aika hyvin:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mielipiteet/vieraskolumnit/turvat-kiinni-ja-sy%C3%B6k%C3%A4%C3%A4-munaa-1.161479

Lidliä noin kokonaisuutena en suuressa arvossa pidä, mutta aika tyhmää silti MTK:n ärähtää häkkimunien puolesta.
Meille tuli taas vaihteeksi puolikas risteytyshieho leikkaamon kautta palatuksena(teuraspaino vain reilu 200 kg) ja 102 kg puolikkaasta irtosi lihaa vajaa 77kg. Lihaprosentti ruhossa siis reilu 75%. Tämä luokittui O-luokkaan (rasva 2). Millaisia lihakkuuksia silloin on kun mennään ns. kunnon luokkiin?
Vapaa sana / Mihin ajatuspajoja tarvitaan?
: 25.08.16 - klo:18:38
Moni taitaa olla sitä mieltä että ihan turhia nuo ajatuspajat. Mutta tässä ainakin on ajatuspajan suunnalta asiallista kritiikkiä normitalkoista:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/liberan-pursiainen-keskustan-norminpurkulistasta-kunnianhimo-alhainen-maatalouden-painoarvo-k%C3%A4sitt%C3%A4m%C3%A4t%C3%B6n-1.159948


Meinaan että kyllähän tämä normitalkoo vaikuttaa kaiken kaikkiaan naurettavalta pelleilyltä jossa ei saada mitään aikaan jos ei joku vähän potki perseelle.
Tämä Fingerpori-strippi rinnastuu muuten hienosti sisäministeriön viinaostoksiin :)
Nyt sorvataan asetuksia korvauksen maksusta. Mielestäni fiksuinta olisi maksaa 2015 tuotannon perusteella, ja koko vuonna 2017 tehdystä vähennyksestä. Mutta vain niille jotka ovat tukihakuun asti tuottaneet maitoa. Näin ollen jo lopettaneet eivät saisi korvausta, mutta kyseessä olisi kuitenkin ensisijaisesti lopettamiskorvaus Suomessa. Koska harva tuotantoa jatkava vähentää tuotantoaan kuitenkaan merkittäviä määriä. Osa tuesta voisi olla ennakkoa vähennyssitoumuksen perusteella.

Onko muita näkemyksiä? Etujärjestöt ja konsultit tietty pelkäävät jäsenistö- tai asiakaskatoa ja yrittävät keplotella jonkun muun ratkaisun.
MTK on sitä mieltä että virikehäkkimunien hinnan lasku taustalla on ennen kaikkea halpuutus:

http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/maatalous/mtk-munantuotannon-tilanne-kest%C3%A4m%C3%A4t%C3%B6n-varmasti-taustalla-on-halpuutus-1.159425


Ilmiselvästi se, että ihmiset eivät halua enää entiseen malliin ostaa virikehäkkimunia, ei vaikuta. Tai se että tuotanto on tainnut selvästi kasvaa vaikka mitään erityisen hyvää vientimahdollisuuttakaan ei ole.

Vuodesta 2005 vuosituotanto on vuoteen 2015 mennessä noussut yli 12 miljoonaa kiloa, yli 20%. Ja lähiaikoina kasvu on tosiaan jostain kumman syystä keskittynyt häkkimunien tuotantoon. Vaikka kotimainen kysyntä kallistuu vastakkaiseen suuntaan. (itsekään en osta häkkimunia, ja aika harvoja alle 50 vuotiaita tiedän jotka ostavat).

http://stat.luke.fi/kananmunien-tuotanto
WWF:n kanssa Raisio taisi jo kamppanjoida lihaa ja maitoa vastaan taannoin, mutta nyt on aika vähän kääntää kelkkaa:

Virolainen elovena-rahka on saatu kauppoihin. Kannattaa ehkä maidontuottajien miettiä viimeistään nyt kaksi kertaa että kenen kanssa ne rehukaupat tekee. Varsinkin Valiolle välipalatuotteet ovat kuitenkin tärkeä juttu, kai parille muullekin osuusmejerille. Ja kun virolaista tavaraa tulee lisää hyllyyn niin takuulla hinnat ja/tai myynti eli katteet eli maidon tuottajahinta laskee.


Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 7