Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 172

Viestit - antti-x

Josilac on omalla kokemuksella niin hyvä kuin biologinen nyt voi olla kunhan valitsee oikean tuotteen, ferm tai classic yleensä. Ja hinta on kohtuullinen.

Mutta omat siilorehut tehdään ainakin tänä kesänä lähinnä hapolla, mikään biologinen ei vaan ole toiminut kovin vakuuttavasti lypsävien rehuissa lähiaikoina. Jos olisi paljon sokeria nurmessa niin silloin kyllä, mutta nyt ei ole sellaisia satoja juurikaan tullut. Jos on kuivaa ja sokerista materiaalia niin silloin toki biologinen käyttöön.

Tänä vuonna tuotetaan noin miljoonan euron edestä maitoa, siinä on silloin aika iso merkitys sillä minkä laatuista rehu on, ja paljon vähemmän merkitystä sillä, maksaako säilöntäaine 5000 vaiko 10 000€.

viime perjantaina alkoi tosiaan 150ha korjuu, tiistaina satoi kun oli saatu rehut peittoon, mutta ei niin paljon että olisi haitannut lietteen ajoa ke-perjantai, parhaimmillaan kulki kolmella kärryllä + rekalla. Ja nyt sataa kivasti.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 15.06.22 - klo:18:41

Olisi kummallista, jos vapaasti maailmanmarkkinoilla noteerattu tavara pitäisi laittaa nimenomaan vain suomalaisilta viljantuottajilta hintasulkuun. Tässä ei ole mitään tekemistä lannoitteilla tai yhtään millään muullakaan.


Kuten sanottu, en minäkään väitä että hinnan pitäsi olla kustannusperusteinen. Mutta täällä on toistuvasti väitetty että se kustannus on siellä 400€ ja sille kiinnoistaisi kuulla ne eritellyt perusteet.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 15.06.22 - klo:14:00
Apulanta 300 ja nyt 750, siitä tulee se 2,5. Polttoöljy oli kai maksimissaan euron, nyt 1.90. Glyfosaatit nousi kivasti. Apulanta ja öljy, siinähän ne suurimmat rahareiät. Ja tulopuolikin sakannut viime vuodet todella pahoin, ilmastonmuutoksen takia. Näitähän voi pyöritellä aikansa kuluksi kuinka vaan.

Mutta paljonko sitä apulantaa oikein kuluu? Jos apulantaa kuluu 100kg per tonni viljaa, niin 450€ nousu apulannan tonnihinnassa tarkoittaa 45€ per tonni viljaa. Pyöristetään apulannan tuoma kustannusnousu vaikka 50 euroon.  Ja toinen se öljy, montako litraa sitä kuluu per tonni viljaa? Apulannan jälkeenkin pitäisi löytää vielä 200 euroa muita kustannusnousuja.  ???

Siis 200€ per tonni viljaa, sanotaan vaikka 800€ per viljelty hehtaari.

Enkä siis tarkoita että hinnan pitäisi vastata kustannuksia, mutta täällä on väitetty että kustannukset ovat nousseet ainakin sinne 400€ tasolle niin kiinnostaa mistä se 250€ nousu oikeasti saadaan laskettua yhteen.
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 15.06.22 - klo:12:24
Voisiko joku avata minkä verran se tuotantokustannus on viljatonnia kohden siis noussut verrattuna esim 2020 vuoteen jolloin viljaa myytiin 140 eurolla? Ilmeisesti se on kolminkertaistunut mutta mistä se koko summa koostuu? :)
Toinen siilo peitetty, toiseen tehdään pieni kasa joka otetaan aika pian syöttöön viime kesän heikon kakkossadon rinnalle.
Kerroppa arvot,olet kumminkin näytteitä ottanut.Viime vuonna itsellä ykkönen oli arvoiltaan huono,kakkonen ei niinkään eikä kolmonen.Kuivuus joudutti ykkösen pystyyn.

Tältä näytti se  näyte joka otettiin samana päivänä kuin niitto alkoi:
Kuiva-aine    265    g/kg    
Raakavalkuainen    183    g/kg ka    
Kuitu (NDF)    498    g/kg ka    
D-arvo    724    g/kg ka    
Sokeri    96    g/kg ka    
Sulamaton kuitu (iNDF)    43    g/kg ka    
Tuhka    95    g/kg ka
Toinen siilo peitetty, toiseen tehdään pieni kasa joka otetaan aika pian syöttöön viime kesän heikon kakkossadon rinnalle.
Ens viikolla oli tarkoitus aloitella, mutta saatana näitä sadekesiä  :( Pellot ehkä kestäisi , mutta jos ei joka päivälle niin joka toiselle lupaillaan vettä. Ruiskutuksetkin pitäisi hoitaa, mutta kylvetyille ei oo mitään asiaa. Jurppii kurakolle poljetut laitumetkin jo ihan riittävästi.

Meillä ei ole käytännössä koskaan satanut liikaa toukokuun ja heinäkuun välillä. Toki sataa vähän väärään aikaan välillä, mutta sadesumma on ollut korkeintaan riittävä. Yleensä sataa liian vähän.
Täällä niitettiin ekoja eilen ja nyt on muutama kuorma siilossa.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: miten..
: 09.06.22 - klo:08:20

Hei te kaikki kallista puhelinta arvostavat:

 Okei, 1200 euron puhelimella nettisivu aukeaa 0,5 sekuntia nopeammin kuin 150 euron Huaweilla. Twiitti lähtee 2 sekuntia nopeammin.

 Mitä aiot tehdä säästyneellä ajalla ? Surffata netissä entistäkin enemmän tai muuta hyödyllistä?

 Ottaa valokuva 100 megapikselin tarkkuudella kun halpiksessa on vain 50? Ero mitä ei silmällä näe.

 Mut onhan se hienoa kirkonkylän huoltamon  kahvilassa laittaa kavereiden eteen känny pöydälle, kun siihen on painettuna haukatun omenan kuva. On niin coolia.

 Ja auta armias jos saavut vielä autolla jonka nokalla on yhtä vailla olympiarenkaat. Herra Jumala sentään, Jeesus tuli kahville! Hallelujaa !!!

 Aaltoja !!

Vaatimuksina vesitiivis, paras mahdollinen suorituskyky (koska tosiaan en arvosta hidastelevaa tekniikkaa vaikka joillekin ei olekaan ongelma) ja kamera joka toimii hyvin hämärässä, kaukaa jne. Noita ei saa ihan ilmaiseksi. Ja huipussa on tietty se paras näyttökin, jota näkee käyttää auringossakin kohtuullisesti ja toisaalta näyttää paremmalta kaikessa käytössä.

Mutta se on tosiaan ihan yksilökohtaista mitkä on tarpeet, itsellä kun on paljon etävalvontaa ja tilan liikevaihto päivässä 3-4k€ niin kohtuulliset työkalut siihen valvontaan ja managementpuoleen tuntuvat perustelluilta.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: miten..
: 08.06.22 - klo:00:06
ja noissakännyissä ihmottelen niitä 4-5 kameraa!!!   mitä hittoa puhelimessa tekee noilla kun ei kymppitonnin järkkärissäkään ole kuin yks linssi! 

Järkkärissä on yksi linssi kerrallaan, yleensä kuvaajalla on isossa laukussaan ainakin kolme tai neljä muuta, jolloin ollaan viidessä. Hyvä zoom linssi maksaa sen 5000 euroa. Se että kännykkä on pieni, ja kestää yleensä sen että tippuu lattialle, vaatii sen että ei ole kovin paljon liikkuvia monimutkaisia osia. Siksi mekaanisen zoomin sijaan yleensä on helpompi tehdä eri kamerat kuin lisätä yhteen kameraan ja sen linssiin monipuolisuutta.
Koneet, laitteet ja tekniikka / Vs: miten..
: 08.06.22 - klo:00:00
Itse käytän puhelinta aktiivisesti selvästi enemmän päivän aikana kuin autoa. Sillä hoidan myös enemmän työasioita kuin autolla. Hyvällä kameralla on usein käyttöä jne. Puhelimen hidastelu on heti haaskattua aikaa, ja halvat haaskaa sitä enemmän. Sen sijaan kallliilla autolla harvemmin pääsee nopeammin perille kuin halvalla. Se että on ainakin likimain paras mahdollinen kännykkä käytössä (jos ei mitään taittuvia mieti kun kuitenkin pitäisi kestääkin jotain navetalla) maksaa ehkä 400€ vuodessa alv0. Eikä muita kuluja paitsi puhelinliittymä. Joka tarvitaan halvimpaankin puhelimeen. Autopuolella sillä 400 eurolla saa ehkä vuosihuollon ja katsastuksen vanhaan ropposeen. Se että kannattaa sijoittaa puhelimeen 300 euroa enemmän vuodessa, ja autoon 300 vähemmän, on ainakin minulle ollut aika itsestäänselvä valinta. reilu 800 alv 0 maksoin nykyisestä joka on omaan käyttöön paras android mitä on (S22 Ultra).
Faba mapis näkyy edelleen päivityksen jälkeenkin. Mutta ei noita näy faba kutsussa.

Ja näyttihän siellä olevan viime viikolla poistetut lehemätkin.  Siis mapis mutta ei kutsussa.

Onkohan tuolla mapis sitten poistoissa joku viive .. esim kuukausi ?
Ei ainakaan minulla. Kun päivitin eläinlistan siellä on täsmälleen ne jotka rekisteriin on ilmoitettu, ei enempää eikä vähempää. Viimeisimmästä poistosta on tasan viikko ja se vasikka on poistunut myös Mapista.
Mistähän tuo Faba mappi nuo elukka tietonsa hakee. Näyttää olevan poistettuja sonnivasikkoja siinä mapissa. sekä ruokaviraston että mm sivuilla merkitty poistetuiksi ja koodinakin sentäs lihantuotanto.

Oletko päivittänyt mapin eläinluettelon, se ei tee sitä automaattisesti ja itselläkin näkyi vain yksi jo poistettu sonni kun sonnivasikoiden listan katsoin.

Saisi kyllä päivittää vaikka yöllä automaattisesti.

Puhelimessa kyllä päivitin tai ainakin painoin siitä vaihtoehdosta :) En mää tiedä tapahtuiko siinä mitään päivitystä. Mm kautta ei tainnut edes olla päivitä vaihtoehtoa. Puhelimella yleensä sitä kattelen.

No sitten kuullostaa oudolta, kyllä siellä pitäisi olla täsmälleen samat tiedot kuin MM heti päivityksen jälkeen.  ???
Mistähän tuo Faba mappi nuo elukka tietonsa hakee. Näyttää olevan poistettuja sonnivasikkoja siinä mapissa. sekä ruokaviraston että mm sivuilla merkitty poistetuiksi ja koodinakin sentäs lihantuotanto.

Oletko päivittänyt mapin eläinluettelon, se ei tee sitä automaattisesti ja itselläkin näkyi vain yksi jo poistettu sonni kun sonnivasikoiden listan katsoin.

Saisi kyllä päivittää vaikka yöllä automaattisesti.
Sivuja: [1] 2 3 ... 172