Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 163

Viestit - antti-x

^^  Tänä keväänä perustetut ? Mitä pirua sää viljelet ?  :o

No joo tarkoitin viime vuonna perustettuja, yleensä niiden eka sato ei ole ollut kovin kaksinen.
Kyllähän kakkonen aina kiinnostaa, mutta ei ole hyvän ykkösen voittanutta.  8)

Saatiin viimeinen kuorma siiloon kolmen jälkeen lauantaiaamuna. Satoa tuli hyvän normisadon verran ja ehkä 30-50% vielä siihen päälle, siis todella hyvin.
Oliko arvoiltaan hyvä?

 4.6 näyte 725 d, 187 valk. 6..6 alettiin niittää. Erityisen jännää oli että monet perustetut nurmet antoivat tosi kovan sadon.
Kyllähän kakkonen aina kiinnostaa, mutta ei ole hyvän ykkösen voittanutta.  8)

Saatiin viimeinen kuorma siiloon kolmen jälkeen lauantaiaamuna. Satoa tuli hyvän normisadon verran ja ehkä 30-50% vielä siihen päälle, siis todella hyvin.
Logistiikassa tärkeää on myös teiden kunto ja sijainti. Nyt kun aika isoa rehusatoa korjattu, huomaa että linnuntietä 3 kilometrin päässä olevat lohkot huonon pelto/metsätien päässä voivat olla kauempana kuin 8 kilometrin päässä olevat minne johtaa suora hyvä asfaltti. Varsinkin kun on useampi kärry ajossa ja peltotiellä ei pääse ohitse.
Massaa on aika kohtuudella, mutta kun 29 pvä näytteessä D oli 765 ja valk214 ja kuitu 426, niin raaskii sitä vielä hetken odottaa, vaikka kelejä toki olisi nyt.
Väliaitana on viimekeväänä laitettu nauha. Elukat ei pysyneet oikealla laitumella. 30 m kulki virta kummastakin päästä ja loppu oli virratonta. Ihan ehjän näköistä nauhaa, mutta ei virta kulje. Tuuli irroittaa nauhan pikaseipäiden hahlosta, nauha pitää kiertää joka seipään ympärille.

Oli minullekin yllätys miten ärsyttävä yhdistelmä oli nauha ja uudet lasikuitutolpat. Tosiaan jokaiseen pitää kiertää paikalleen.
Hotline phonenix paimenia on meille vuodesta 2011 ostettu kolme, kaikki vielä iskussa. Ei valitettavasti taida enää olla suomessa helposti saatavilla.
Onhan se järkevää siirtää eläinyksikkö kohtaiseksi, järkevöittää peltotukia, kunhan siirtyy eläimille, tosin virkamiehet voi ihmetellä emojen korkeaa palkkiota, vaikka tuottaa vasikan vuodessa, sonnivasikka n. 800/lehmävasikka 400 eur.


2 viikkoisesta blondilehmästä vajaa 200, maitorotusonnista 250, bondisonnista 360€. Ihan kohtuullisesti sivutuotteesta joka juo noin 120-150litraa maitoa ennen lähtöään, verrattuna siihen että pitäisi isoa lehmää vuoden ja sitä vasikkaa puoli vuotta saadakseen muutaman satasen lisää tiliä.
Kyllä on taas monimutkaiset systeemit, syöttölankaa ja virratonta nauhaa.Voi elämän kevät mitä härdelliä.

Jos ne Oksalle ja hänen eläimilleen toimii niin ei sovi kritisoida. Tänään asensin opetuslangat hiehopihattoon ja siemennys/tiineiden hiehojen osastoon. Nuoremmilla oli tosi kova tahto selvittää että mistä tuo ikävä isku tulee, tiineet jo laidunnetut hiehot eivät enää lähteneet kokeilemaan että mikä tuo lanka on.

Meillä joka tapauksessa pitää olla virrat päällä ja hyvät aidat tai on aika herkästi elukkaa muualla. Toki osittain siksi että laitumet yleensä loppuu kesken ja pitää täydennysruokkia.
En lähtisi olettamaan että mikään muu kuin sinkitty teräs (tai joku muu metalli) vähintään 1,5mm vahvuisena montaa vuotta kestäisi. Jos on kuparijohtimia seassa kuten joissain kalliissa nauhosissa, saattaa kestää vähän paremmin?
anteeksi sorkkis;   mutta mitä tuo kirjoittamasi tarkoittaa?   en ihan sisäistä tuota...
Tarkoitin tuottajia ketkä leiriä vaihtoivat . Oli jänyt ostajaa pois . Pahoittelut .

Onko pihassa tuoretta mersua yms. vai mistä tiedät? Se että kehuu omaa valintaansa ei paljoa kerro.
^
Kovasti ovat tonkkapostissa olleet tyytyväisiä. Siis kiintiöt kehitellyt ja toimeenpannut taho.
Tuo kyllä ihmetyttää,lienee jostain aivopesusta kyse.Kiintiötä ei taida missään muualla maailmassa olla,eurooppalainen ylituotantohan hoidetaan yhteisistä varoista ostamalla maitojauhetta inventioon,siis suomalainen maidontuotajakin maksaa tästäkin mikäli veroja maksaa.Eetulle markkinatalouttaa,yks pottu plus toinen pottu=Eetulla on kolme pottua matematiikan seuraksi.

Paljonko on tähän mennessä tullut sopimuksista takkiin? Täällä on tullut aika hyvät teurastilit alkuvuonna kun poistettiin huonompia (26 tänä vuonna teuraaksi tähän mennessä) , ja 6700€ A-maidon lisäsenttiä länsimaidolta. B-maito kertyi vajaa 15000 litraa ekaan kolmannekseen vuotta, siitä noin 3000 € jäi saamatta verrattuna A-maitoon.
Nautapuolella on aika kaukaa haettua että tilakoon kasvu haittaisi toimitusvarmuutta. Suomen suurin tila tuottaa 0,2-0,3% Suomen maidosta. Ja naudoilla ei ole vielä tullut vastaan mitään sikaruton kaltaista. Sikapuoli on sitten asia erikseen, Suomen suurin emakkosikala on naapurissa, ja siella on kapasiteettia tuottaa yli 5% suomen porsastarpeesta (yli 100 000 porsasta vuodessa) . Siis oma 3 robotin maitomäärä on vain pisara meressä, enemmänkin auttaisi Länsi-Maitoa jos ei tuotettasi, mutta jos Atrialta tippuu yhden emakkosikalan myötä pois 10% firman porsaista niin se on aika eri juttu.
Eka kerta kun Jeepin kommentista oli jotain iloakin. Kaksi ekaa jaksoa jäi väliin ja kolmannen katsoin nyt viime minuuteilla. Ei nyt mikään tajunnan räjäyttäjä, mutta hienoja juttuja ja hiukan uutta tietoa, paljon ylpeyttä ruuasta ja ruuantuotannosta, ja samalla rento meininki. Takuulla katson myös kolme viimeistä ennen kuin katoavat Areenasta.

Ja ennen kaikkea ylpeyttä siitä että osataan tuottaa jotain erityistä. Suomalainen tuottaja keskimäärin uskoo että maailman tarkin valvonta hoitaa sen laadun, ja itse kuuluu keskittyä määrään. Mutta nimenomaan laadulle on kysyntää, ei kotieläintuotanto voi keskittyä vain tuotetun rasvan ja proteiinin määrään, siinä hävittiin jo ennen kuin aloitettiin. Kyse on siitä että parannetaan ihmisten elämää tuomalla sinne nautintoa ja iloa. Jos ruuantuottaja uskoo että ruoka on vain polttoainetta, hän on jo hävinnyt paitsi jos keskittyy mahdollisiman tehokkaaseen peltoviljelyyn.
Sivuja: [1] 2 3 ... 163