Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2]

Aiheet - ja101

Kasvintuotanto / Glyfosaatit
: 15.09.16 - klo:07:44
Onkos tästä ollut viimeaikoina juttua? Kyselin tuossa hiukan glyfojen hintoja ja mitä erilaisia on saatavilla.
Seuraavia perusglyfoja (360) tarjottiin bronco, rodeo, ranger, glypper.
Sitten muita vahvempia jne. Roundup Ace, Flex, Bio ja Max sekä Envision.

Mitä olette käyttäneet? Onko eroja perusglyfojen välillä? Entä näistä kalliimmista saako niistä rahalle vastinetta?
Sikatalous / Snellmannilla porsasruuhkaa?
: 18.07.16 - klo:08:44
Kuis nyt tälleen? Eikö sieltä löytynytkään autuutta onneen?
Oikeasti hirveä tilannehan tuo on. Ja samoilla linjoilla siellä tunnutaan olevan kuin muissakin pajoissa, että korjausliikkeitä ei tehdä riittävän nopeasti vaan todetaan vaan, että juu katsellaan nyt ihan rauhassa näitä käppyröitä ja miten tilanne kehittyy. Mä voin kertoa, jos sitä ei nyt joku siellä teurastamon päässä jo tiennyt, että porsas ja sika syö ja kasvaa joka päivä. Iso sika jopa yli kilon lihaa LISÄÄ päivässä.

Mitäs muut harvat siankasvattajat on mieltä miten tästä hommasta yleisesti suomessa selvitään? Hinta on alamaissa ja kustannukset korkealla. Nyt jos viljan hinta tai soija nousevat niin vetelät on housussa, jos ei jo ole? Snellulla on liikaa porsaita ja niiden tappamista suunnitellaan emakkotiloilla, HK ajaa porsaita puolaan ja teuraita viroon. Molemmista ne tulee lihana takaisin tänne, ehkä? Ja Atria työntää pään pensaaseen ja kieltää ongelmat samalla kun myy grillimakkaraa 99 senttiä paketti. MT uutisoi, että suomen tuottajahinta on euroopan alhaisin.

Mitäs tehdään?

No niin olisi tarve päivittää autoa sellaiseksi, että mahtuisi 3 turvaistuinta takapenkille. Lisäksi tietysti vielä rattaat/vaunun yms. mitä lapsiperhe tarvitsee. Ajatus on ollut jossakin pakussa, jossa olisi penkkejä takana, tai jokin iso maasturi. Koska hiaceja ei automaattilaatikolla ole muita tarjolla kuin vanhoja takseja niin miten nämä muut transporter/caravelle? transit/muut foordit? vito/viano? joku muu mikä? Maastureista tulee ekana mieleen land cruiser, miten muut? Entä jenkit? Teoriassa kai johonkin tila-autoon tai farmariinkin voisi sortua.

Haussa olisi kohtuu kilometreillä (alle 250 tkm) ja iällä varustettuja yksilöitä. Varusteista automaattilaatikko ja ilmastointi ehdottomat, muilla ei niin väliä. Aiemmin ollut toyotia ja niiden kanssa ei ole tarvinut korjaamolla viettää aikaa enkä haluaisi siirtyä nytkään siihen leirii, että saa korjaamolle kantaa rahaa selkä vääränä. Onko nuo mainitsemani autot kuinka vikaisia? Onko jotain erityistä mitä tulisi katsoa?
Homman nimi on se, että eri viljalajeja täytyisi saada noiden töpselikärsien eteen. Nyt homma on pelannut niin, että silmämääräisesti sekoitetaan yleensä vehnää ja ohraa valmiiksi siiloon josta siilomylly imee viljan ja jauhaa. Jauhosiilosta liemiruokkija ottaa sitten tavaraa tarpeen mukaan. Tässä on se ongelma, että kovin tarkkaa sekoitusta ei saada aikaiseksi ja eri vaiheessa oleville sioille ei saada erilaista viljaseosta. Lisäksi myllyä on nyt korjailtu jo moneen otteeseen ja onhan tuo hieman tehotonkin. Olemme alkaneetkin miettimään saisiko "helposti" ja "edullisesti" jonkin toimivan systeemin rakennettua? Millaisia laitteita on käytössä? Hyviä ja huonoja puolia? Nykyään kai viljan ja jauhon siirto tapahtuu aina mekaanisesti, mutta eikö tuollaiset spiraalien putket kulu aika nopeasti puhki varsinkin jos on kaarteita? Entäs eräsekoittajat, näitä on myynnissä useampia käytettyinä?
Kasvintuotanto / Uusia kevätvehniä
: 17.02.16 - klo:21:43
Aloitetaas jauhanta uusista kevätvehnistä. Voisi otta jotain uutta lisäykseen, mutta mitä? Onko kokemuksia Anabel ja Wicki vehnistä joita edustaa tilasiemen? Entäs Trappe? Kenties joku muu? Kaikkia kun mainostetaan satoisana, erinomaisena laadullisesti, vankka kortisiksi, taudinkestäviksi jne. Mutta mikä on totuus?

II vyöhykettäkö tämä nyt on sieltä edullisimmasta päästä ja maalajit ovat HtS, HeS, HsS linjaa. Sellaiseen voimaperäiseen rehuntuotantoon. Haitaksi ei olisi jos sopivana vuonna mahdollisesti tähkälle lisätyppeä antaen olisi leipälaatua tiedossa. Lantaa on tarjolla joten korren kestävyys on plussaa. Ruiskuttelusta en välitä liiaksi, joten tautiaineita ja korrensäädettä en haluaisi pakolliseksi toimenpiteeksi.
70-luvulta peräisin oleva Antin kuivaamo lakkasi toimimasta kesken kuivauksen. Polttimelle ei tule virtaa eikä näin ollen poltin pyöri. Sähkömies kävi ihmettelemässä ja mittaamassa tuota eilen illalla ja tuli siihen tulokseen, että käsky katoaa siihen sellaiseen "releboksiin" sen punaoranssin "automatiikka" laatikon sisällä. Kokeilimme toisella releboksilla, mutta ei toiminut silläkään. Kerran yritti poltinta päälle mutta samantien sammui ja sytytti polttimen häiriövalon siihen punaiseen laatikkoon. Muuten ei häiriövaloa sytytä ollenkaan. Siihen sinivihreään laatikkoon syttyy polttimen merkkivalo kyllä normaalisti. Olisiko kellään ideaa tai tullut vastaan vastaavaa ongelmaa? Varmuutta ei tietenkään ole, että releboksit olisivat kumpikaan ehjiä vanhoja kun olivat, mutta yritän löytää jostain vielä lainaksi yhtä boksia jolla voisi kokeilla.
Metsätalous / männyn juuret?
: 11.03.15 - klo:18:09
Täällä kun on kaikkien alojen asiantuntijoita niin vastaus löytyy varmaan tähänki.. Kaivoin tossa tiepohjaa talotontille niin tien varressa oli muutama isohko mänty joita ajateltiin säästää.. no eiköhän käynyt sitten niin että viimeisen kohdalla koukkasin hieman liian läheltä ja sai noin 15cm juuren  mukaani. Ottaakoha  puu nyt kuinka itseensä? Ja olisiko jotain tehtävissä puun säilyttämiseksi?
Miten nykyset määräykset menee? Saunan savuhormia täytyisi siirtää vaakasuunnassa tai lievästi nousevana parin metrin matka?
Tarvetta olisi saada silloin tällöin olkia lyhyemmäksi silpuksi kuin mitä paalain on silpunnut. Tarve kohtuullisen pientä joten kalliita laitteita ei tarvita. Olen katsellut jotain sähkömoottorilla pyörivää laitetta, olisi kaikkein helpoin kun kone seisoisi valmiina kuivikevaraston nurkassa ja voisi aina tarpeen vaatiessa pyöräyttää pikkuisen mujua kuivikkeeksi. Nämä sähkövehkeet on kaiketi aikoinaan suunniteltu pienpaaleille? Toimivatko jos tuohon heittelee hangon kanssa irtotavaraa? Kuinka hienoa tavaraa tekevät?

Jos nyt jollakin sattuu olemaan toimiva tai vikainenkin laite nurkissa ja on valmis siitä luopumaan niin laitahan yksityisviestillä yhteystietoja.
Tuollainen metsäkuormain löytyisi ja ollaan tässä suunniteltu jonkinlaista energiapuukouraa. Olisiko kenelläkään tietoa kuormainen nostotehosta yms?
Sivuja: 1 [2]