Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3]

Aiheet - ja101

Homman nimi on se, että eri viljalajeja täytyisi saada noiden töpselikärsien eteen. Nyt homma on pelannut niin, että silmämääräisesti sekoitetaan yleensä vehnää ja ohraa valmiiksi siiloon josta siilomylly imee viljan ja jauhaa. Jauhosiilosta liemiruokkija ottaa sitten tavaraa tarpeen mukaan. Tässä on se ongelma, että kovin tarkkaa sekoitusta ei saada aikaiseksi ja eri vaiheessa oleville sioille ei saada erilaista viljaseosta. Lisäksi myllyä on nyt korjailtu jo moneen otteeseen ja onhan tuo hieman tehotonkin. Olemme alkaneetkin miettimään saisiko "helposti" ja "edullisesti" jonkin toimivan systeemin rakennettua? Millaisia laitteita on käytössä? Hyviä ja huonoja puolia? Nykyään kai viljan ja jauhon siirto tapahtuu aina mekaanisesti, mutta eikö tuollaiset spiraalien putket kulu aika nopeasti puhki varsinkin jos on kaarteita? Entäs eräsekoittajat, näitä on myynnissä useampia käytettyinä?
Kasvintuotanto / Uusia kevätvehniä
: 17.02.16 - klo:21:43
Aloitetaas jauhanta uusista kevätvehnistä. Voisi otta jotain uutta lisäykseen, mutta mitä? Onko kokemuksia Anabel ja Wicki vehnistä joita edustaa tilasiemen? Entäs Trappe? Kenties joku muu? Kaikkia kun mainostetaan satoisana, erinomaisena laadullisesti, vankka kortisiksi, taudinkestäviksi jne. Mutta mikä on totuus?

II vyöhykettäkö tämä nyt on sieltä edullisimmasta päästä ja maalajit ovat HtS, HeS, HsS linjaa. Sellaiseen voimaperäiseen rehuntuotantoon. Haitaksi ei olisi jos sopivana vuonna mahdollisesti tähkälle lisätyppeä antaen olisi leipälaatua tiedossa. Lantaa on tarjolla joten korren kestävyys on plussaa. Ruiskuttelusta en välitä liiaksi, joten tautiaineita ja korrensäädettä en haluaisi pakolliseksi toimenpiteeksi.
70-luvulta peräisin oleva Antin kuivaamo lakkasi toimimasta kesken kuivauksen. Polttimelle ei tule virtaa eikä näin ollen poltin pyöri. Sähkömies kävi ihmettelemässä ja mittaamassa tuota eilen illalla ja tuli siihen tulokseen, että käsky katoaa siihen sellaiseen "releboksiin" sen punaoranssin "automatiikka" laatikon sisällä. Kokeilimme toisella releboksilla, mutta ei toiminut silläkään. Kerran yritti poltinta päälle mutta samantien sammui ja sytytti polttimen häiriövalon siihen punaiseen laatikkoon. Muuten ei häiriövaloa sytytä ollenkaan. Siihen sinivihreään laatikkoon syttyy polttimen merkkivalo kyllä normaalisti. Olisiko kellään ideaa tai tullut vastaan vastaavaa ongelmaa? Varmuutta ei tietenkään ole, että releboksit olisivat kumpikaan ehjiä vanhoja kun olivat, mutta yritän löytää jostain vielä lainaksi yhtä boksia jolla voisi kokeilla.
Metsätalous / männyn juuret?
: 11.03.15 - klo:18:09
Täällä kun on kaikkien alojen asiantuntijoita niin vastaus löytyy varmaan tähänki.. Kaivoin tossa tiepohjaa talotontille niin tien varressa oli muutama isohko mänty joita ajateltiin säästää.. no eiköhän käynyt sitten niin että viimeisen kohdalla koukkasin hieman liian läheltä ja sai noin 15cm juuren  mukaani. Ottaakoha  puu nyt kuinka itseensä? Ja olisiko jotain tehtävissä puun säilyttämiseksi?
Miten nykyset määräykset menee? Saunan savuhormia täytyisi siirtää vaakasuunnassa tai lievästi nousevana parin metrin matka?
Tarvetta olisi saada silloin tällöin olkia lyhyemmäksi silpuksi kuin mitä paalain on silpunnut. Tarve kohtuullisen pientä joten kalliita laitteita ei tarvita. Olen katsellut jotain sähkömoottorilla pyörivää laitetta, olisi kaikkein helpoin kun kone seisoisi valmiina kuivikevaraston nurkassa ja voisi aina tarpeen vaatiessa pyöräyttää pikkuisen mujua kuivikkeeksi. Nämä sähkövehkeet on kaiketi aikoinaan suunniteltu pienpaaleille? Toimivatko jos tuohon heittelee hangon kanssa irtotavaraa? Kuinka hienoa tavaraa tekevät?

Jos nyt jollakin sattuu olemaan toimiva tai vikainenkin laite nurkissa ja on valmis siitä luopumaan niin laitahan yksityisviestillä yhteystietoja.
Tuollainen metsäkuormain löytyisi ja ollaan tässä suunniteltu jonkinlaista energiapuukouraa. Olisiko kenelläkään tietoa kuormainen nostotehosta yms?
Sivuja: 1 2 [3]