Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 207

Viestit - ja101

Tai miten olis, jos nyt saisit sen 100 000 vuokraa, ja elelisit sillä?  Minkä takia se raha pitäis uudestaan pistää maatalouteen, kun helpommallakin pääsis. "On tämä kyllä erikoista"  ;)
Tätähän mä olen aina ihmetellyt. Jos olet sivutoimijussi, palkka tai yrittäjähommissa muualla niin väen vänkällä pitää vielä peltojakin viljellä, vaikka vuokraamalla tai myymällä pääsisi helpommalla.

Mitä tohon vuokraamisee tulee niin itse ainakin tällä hetkellä pelkäisin maksukykyisten vuokramiesten löytymistä.
Tuolla hinnalla pistäsin kiireesti nimen paperiin, alemmallakin hinnalla, kaikki tuet sisältävästä pellostakaan ei makseta tuota, maanomistajien arviointikeskuksen mukaan normipelto viitosella alkavalla hehtaarihinnalla.  :-X  :D

Missä tämä mystinen paikka mahtaa olla. Se ei voi olla kymenlaaksoa, uutta maata, varsinais suomea, satakuntaa, pohjanmaasta puhumattakaan??
Kyllä kymenlaaksossa vitonen on ihan normihinta. Viime vuonna kaksi kauppaa 3-4 tonnia ja nytkin yksi vireillä. Nuo toki huono peltoja.

Ihmettelinkin jo, ei se hintataso sielläkään niin paljon parempi voi olla, 4500-5000 on tosiaan maanomistajien arviointikeskusten arvio normipellolle, kaikki tuet sisältävälle, tuossa arvioitiin lohkokoon(16,5ha) ja hyvän sijainnin nostavan hintaa.
Jalleko oli virojoelta, vai muistanko väärin?

Olisi pitänyt kirjoittaa että täällä kymijoen länsipuolella ei vitosella saa mitään.. kymenlaakso jakautuu aika rankasti erilaiseksi alueiksi. Kymijoen ympäristö ja länsipuoli vetää hyvinkin vertoja pohjanmaalle tai varsinais suomelle, mutta mitä pidemmälle itään mennään niin sitä enemmän metsä alkaa valtaamaan näkymiä..

Mitä aloittajan paikkakuntaan tulee niin luulisi tuolla seudulla olevan vielä hyvinkin kysyntää. Vai sekoitanko paikan nyt johonkin toiseen siikajokeen. En oikein ymmärrä noita puuttuvien tukien vieroksuntaa. Kukaan ei kai 100% tiedä mitä seuraava tukikausi tuo tukien muodossa niin voi olla aivan sama onko niitä vai ei. Lisäksi ksi jokaisella on joitain metsäpeltoja joista voisi siirrellä tukia, pelto kuitenkin kai hyvällä paikalla, tai näin ainakin ymmärsin.

Vai onko nyt oikeasti kyseessä joku isompi rauhoittuminen peltomarkkinoilla?
Tuolla hinnalla pistäsin kiireesti nimen paperiin, alemmallakin hinnalla, kaikki tuet sisältävästä pellostakaan ei makseta tuota, maanomistajien arviointikeskuksen mukaan normipelto viitosella alkavalla hehtaarihinnalla.  :-X  :D

Missä tämä mystinen paikka mahtaa olla. Se ei voi olla kymenlaaksoa, uutta maata, varsinais suomea, satakuntaa, pohjanmaasta puhumattakaan??
Tää on kummallista, toisaalla on peltoa myynnissä ja ostajia ei ole, täällä on jonoksi ostajia jos joku myisi. 8000 saa joka pellosta jos on tuki oikeudet. Siskoni pitää etelä-Savossa tilaa, ne ei siellä viljele ollenkaan niin huonoja peltoja kun me täällä Salpaus-selän reunamilla. Joskus aina miettinyt jos rupeisi ostamaan/ vuokraamaan halvemman hinnan alueelta peltoa ja tekis kesantomurskaimen kanssa kesälomaretken😀😀😀
Teksti ihan kun mun kirjoittama. Tälläkin seudulla sama tilanne et kaikki menee kaupaks ja halukkaita ostajia on enemmän kuin halukkaita myyjiä. Hintatasokaan ei ole juuri tippunut. Nousu ehkä tasoittunut.

Kasvintuotanto / Vs: Kilpakyntöä
: 07.01.21 - klo:17:04
Syystä tai toisesta, jätin ennätyksellisen paljon sänkiä. Nämä kuivat vuodet ilmeisesti kannustivat alitajuisesti tähän ratkaisuun. Vastoin kaikki periaatteitani, perustin ruismaan kultivoituun ja syysvehnän kynnettyyn. Lumen tullessa tilanne oli, että ruis oli kellertävä, mutta sangen rehevä. Syysvehnä sensijaan terveen vihreä. Jotenkin vaan tuntuu siltä, että kyntöä ei voita mikään syysviljamaan perustuksessa. Muuten olen edelleen äärimmäisen skeptinen kynnön suhteen. En sitä tee kuin lopetettaville heinämaille ja syysviljalle.

Yks tuttu ( niin ei sais sanoa mutta en halua paljastaa kenestä on kyse ) siirtyi suorakylvyyn aikoja sitten . Nyt lopettelee ja sanoo kyntämättä jättämisen olleen paras ratkaisu . Multa pinnassa lisääntynyt , sadot parantuneet ja työ helpottunut .

Iso Peukku tälle.

Samoilla linjoilla. Suorakylvö on parhaita juttuja mitä viljelyyn on tullut, mutta aina se ei käy. Ainakaan näillä meidän savisilla mailla.

Ehkä yhden tai kaksi kertaa on onnistuttu suorakylväen syysviljan (vehnän) perustamisessa. Tällöin syksy on oikeasti ollut kuiva ja vettä ei ole tullut nimeksikään. Yleensä on menty kultivointi, äestys, kylvö taktiikalla ja ihan ok, mutta jos on kostean sorttinen syksy niinkuin nämä nyt on alkaneet olemaan eli syyskuussa alkaa sateet ja joskus joulun tienoilla tai sen jälkeen loppuvat, on kyntö alkanut uudestaan kiinnostamaan. Kynnölle ei vain tahtonut oikein löytyä aikaa ennen, mutta jos nyt luomussa löytyis, ainakin jos nurmen lopetuksen hoitaisi kyntämällä ja siihen perään sitten syyskasvi.

Keväällä onkin sitten toinen juttu ja siihen suorakylvö on passeli kuin nenä päähän, yleensä. Aina tietysti tulee se joskus se märkä vuosi jolloin suorakylvö ei anna niin paljon anteeksi kuin jos on kyntö alla. Se on sitten jokaisen miettivä omalle kohdalle mikä on paras.
Peltomaan myynti ollut suunnitteilla pidempään, perustuen ja viherryttämistuen piirissä oleva lohko, ei ympristö ja lfa tukia, kuitenkin kohtuu kokoinen, 16,5 ha, valtatien vieressä.
Maaseutuasiamiehen arvio hehtaarihinnasta 2500 eur/ha, miettinyt, onkohan hinta kohdillaan, yksi tarjous tehty hiukkasen korkeampaan hintaan.
Kasvukuntoon saattamisessa, ojituksessa on tekemistä, uupumisen myötä jäänyt kesannolle,  liian innokkuuden virhe investointi raivata 2005 metsämaasta. Turhan panttina joutaisi myydä, jäljelle jäävä 50 ha riittää vastakin itelle.
Henkinen kynnys isompi myynnissä, oma harmituksensa siihen on liittynyt.

Mitenkä noissa verottajan osuus, tulonhankkimisvähennys 40 % , kun yli kymmenen vuotta omistanut, loppu 30 % verolla?
Missä kannattaisi mainostaa, mitähän muuta ottaa huomioon?
Muutamalle isommalle oy muotoiselle tilalliselle maininnut tuosta, tarjouksia tullut tuo yksi 1,5 vuoden aikana, tuleva tukikausi ja tukikelvottomuus vähentää näemmä kiinnostusta.
Taloudellista kiirettä ei ole, käypä hinta tuolle hakusella, normipelto maanomistajien arviointikeskuksen mukaan 5000 eur/ha kahta puolta toteutuneet kaupat/arviot.  :-\
Hintatasoon vaikuttaa ainakin paikkakunta... 🤔
Ihan hyvältähän tämä talven alku näyttää. Se on normaalia, että lumet satavat sulaan maahan. Ajoreitit on valmisteltava eli ensin ajaa kertaalleen reitin läpi ja jättää sitten jäätymään. Sen jälkeen toimii. Moton jäljiltä on sitten urat risuja täynnä, kyllä siellä pärjää. Ei niitä viikkojen pakkasjaksoja ennen lumisateita enää tule, se on historiaa.

Tuolla energialeimikoilla vähän hankalaa ajaa reittejä etukäteen kun niitä reittejä ei ole, eikä maa nyt kestä hakkuuvehjettäkään. Tietysti jos avaa kaikki reitit ensin sahan kanssa mutta sitten pitäisi kaikki pusikot repiä käsin sivuun ellei halua survoa niitä kuraan,  kasaan viemisen sijaan.. teen siis giljotiinilla energiaa. Ja sen verran tiheää pöpelikköä ettei läpi tahdo päästä kulkemaan, sellaista kuitukokoista sekalehtipuuta. Ei käsin selvittäminen minua enää noissa nappaa kun ei niitä saa edes mihinkään sivuun kaatumaan kantamatta. Pituutta niin että giljotiinillakin otan usein kahdessa tai kolmessa pätkässä eli 10-15 m. Ei ole enää raivaussahatyömaita nuo... osan joutuu kyllä sahalla kaatamaan kun ei nipsuttimella kykene.

Kuva on viime kevään puuhastelusta - tuo ei ollut tiheä mutta muuten 'hauska' työmaa . Kurahommiksi tuokin lopussa meni kun piti saada ajettua pellon yli automiehen ja hakkurin ulottuville.

Joku oikea havuhakkuu on kyllä paljon helpompaa.

Pellonreunat taas pitäisi tehdä pellolta eikä niihinkään kaikkiin ole asiaa. Yritin yhtä multalohkoa ajella  kesantomurskaimella ennen tätä lumisadetta mutta pois sieltä piti tulla. Meinasin olla 'vuoden jäljen jättäjä' :-)
Teetkö jotain urakkaa jollekin, sillä ei kai sinun omat metsäsi ole tuossa kunnossa. Oli miten oli, niin nyt on pakkasia luvassa jos ei lunta tule kohtuuttomasti, niin maat luultavasti menevät jäähän.
Meillä on samanlaisia urakoita kuin metsäjussilla ihan omissa metsissä. Kaivuri ja giljotiini yhdistelmälle eka läpi et saa urat ja siitä tuleekin jo aika reippaasti haketavaraa. Nämä urat sitten toivottavasti jäätyy kunnolla niin pystyy ajamaan. Viime talvena ei näin käynyt ja homma menikin mielenkiintoiseksi..

Mitä omaan kalustoon tulee niin eipä oikein kannata ulkopuolisella ajattaa.. kyllä taksat ovat nykyään sellaisia.

Kärry pitäisi uusia (ja ehkä kuormainkin) rahaahan noihin ei oikein vois laittaa kun eipä tosta hommasta oikein mitään rahallistakaan hyötyä ole. Vanha ajokone olisi varmaan kova mut kuinka vikasi sitten mahtavat olla..
Toi valtuutuksen saaminen ei ole ihan yksinkertainen juttu.. Muuten olisi ihan toimiva systeemi kun naapurit keskenään voisi neuvoa toisiaan. Toki tuohon varmaan puututtaisiin aika nopeasti, kun tuo ei todellakaan ole järjestelmän tarkoitus vaan meidän rahojen jako erilaisille neuvontajärjestöille ja konsulteille ja mitä niitä nyt onkaan kaiken maailman elättejä.

Ei sillä mä olen kyllä yrittänyt käyttää neuvontaa parhaani mukaan. 5 eri neuvojan kanssa on eri asioita käyty läpi, mutta silti ei taida olla vielä montaa tonnia laskutettu. Korvaus neuvojalle oli muistaakseni jossakin 60e/h paikkeilla niin tuo 15ke tekee 250 tuntia, kellä on noin paljon aikaa seurustella neuvojien kanssa? Toki osan "töistä" neuvojat voivat tehdä ilman alvin maksajaa, mutta kyllä noihin aika paljon tarvii itse osallistua, jos siitä meinaa jotain hyötyä saada.

Se alkuperänen 5 tonniako se oli ihan ok 5 vuodella. Sillä sai kuitenkin pari päivää neuvontaa. Tällä varmaan 95% tiloista ois tullut toimeen vallan mainiosti. Nyt haisee siltä, että joku on osannut lobata kunnolla ja me tyhmät maajussit kun ei ymmärretä niin meitä tarvii neuvoa..
Myös elinkeinoharjoittajien ja PK-yritysten lomituksen voisi  paketoida samaan; monesti esimerkiksi 5-vuorotuotannossa tai palveluyrittäjyydessä yrittäjä on sidottuna 24/7.  Kuitenkin jostakin syystä PK-yritysten tuetun lomituksen järjestäminen kohtaa suurta vastatuulta eri poliittisissa puolueissa, päin vastoin kuin maatalousyrittäjien hyvinkin julkisuudessa perusteltu lomitusjärjestelmä, jolla on laaja parlamentaarinen yksimielisyys takana.

-SS-
Kateellinen? Ei muuta kuin hommaat elukoita niin pääset nauttimaan lomitusjärjestelmän riemuista...

Ja aloittajalle. Mä kannattaisin myös tuota systeemiä. Yksinkertainen syy on se, että osaavien lomittajien löytyminen on mahdotonta. Eläkeläinen joutuu silti olemaan vahtimassa, että kaikki pelaa. Voisi nuokin rahat antaa sitten eläkeläiselle tai omille lapsille kun joutuvat vahtimaan kuitenkin...
Näytti tänään olevan Ilkka-Pohjalaisessa juttua noista nuorten tuottajien joulutulista Ilmajoelta.Siinä kolmekymppinen naishenkilö kertoi että yhden robotin navettaa alkavat tekemään keväällä.Ennen ollut sikoja,nyt viljatila ja hiehonavetta on jo tehty,seuraavaksi vasikkalan rakentamista ja sitten tuo yhden robon navetta.Uskoa on niinkuin pitääkin toisaalta.

Juurikin näitä nuoria tämä maa ja maetoviljely tarvii.Kun vaan rohkeutta riittää niin työtä kyllä on kun ee laske tunti asiota .Maeto on hyvä vilijely muoto. Sitoo kyllä työhön erilailla kun esim. emot ja muu nautalihan tuatanto.Ee  ehdi muihin pisneksiin jos oikeen tuahon sitoutuu.

Niin että hyvää bisnestä kunhan ei laske työlleen säällistä korvausta? Voihan sen tietty noinkin ajatella. Ciuruvedelläkin on huomattu, ettei pelkät juhlapuheet elätä:

https://huutokaupat.com/2379208/maatila-herkko-asikainen

Mistäs tuatanto alassa maanviljelystä saa säällistä korvausta. Aenaki kasvintuatanto näöttäs olevan tämänkin saitin kommenteissa perseestä. Tosi moni tualla maetovilijelyllä vielä elää ja "rikastuukin".Ala kun ala konkursseja tulee. Kaekki ee vaan osaa. Vaekea ala tua maetovilijely. :D :D
Kyl se nyt olisi suotavaa jos alkaa vielä oikein uutta tekemään joka yleensä tarkoittaa velkaa x määrän niin laskea hieman enemmän kannattavuutta kuin carhu antaa ymmärtää..

Näillä maatalous tuotantosuunnilla on monesti kiinni siitä että ajoitus osuu oikeaan. Ja tuuriakin pitää aina välillä olla.

Kyllä carhu ymmärtää. Ee kenenkään pitä tyäntää isompaa kakkaa mitä perse kestää. Monella on viellä mahollisuuksija. Tietysti nyt laajentaminen on mahotonta . Aenakin valijolaisilla tuottajilla.Tuohon ajotukseen mitä tullee,niin jos oikein viimesen päälle varmistelle niin kaekki jää vaan haaveeksi.

Hyvä sitten varmaan ymmärrät, että kyllä niitä tuntiansioitakin olisi syytä laskea...
Moni peltoviljelijä valittelee huono kannattavuutta, mut jos aletaan hommaa laskemaan auki niin nykyään kun ainoastaan pellon hallinta on melko ratkaiseva tekijä niin kaikki sen jälkeen viljelijän toteuttamat toimenpiteet on omaa tyhmyyttä (ajan kuluttamista) ja näin ollen se pienentää tulosta. Näin siis karrikoidusti.

Toteutuneita tapoja on sitten monia. Jos nyt lähdetään siitä, että kuitenkin vuosittain kylvetään ja puidaankin niin sekin voidaan toteuttaa monella tavalla ja eri määrällä aikaa käyttäen. Yritän tällä nyt selittää sitä, että jos viljely tuntuu kannattamattomalta ja muu kulurakenne on jo tutkittu niin ei se viljely kannattamattomaksi muutu kuin omalla tyhmyydellä jos aikaa käyttää liian paljon pellolla hieromiseen.. Toista se on eläimien kanssa..
Näytti tänään olevan Ilkka-Pohjalaisessa juttua noista nuorten tuottajien joulutulista Ilmajoelta.Siinä kolmekymppinen naishenkilö kertoi että yhden robotin navettaa alkavat tekemään keväällä.Ennen ollut sikoja,nyt viljatila ja hiehonavetta on jo tehty,seuraavaksi vasikkalan rakentamista ja sitten tuo yhden robon navetta.Uskoa on niinkuin pitääkin toisaalta.

Juurikin näitä nuoria tämä maa ja maetoviljely tarvii.Kun vaan rohkeutta riittää niin työtä kyllä on kun ee laske tunti asiota .Maeto on hyvä vilijely muoto. Sitoo kyllä työhön erilailla kun esim. emot ja muu nautalihan tuatanto.Ee  ehdi muihin pisneksiin jos oikeen tuahon sitoutuu.

Niin että hyvää bisnestä kunhan ei laske työlleen säällistä korvausta? Voihan sen tietty noinkin ajatella. Ciuruvedelläkin on huomattu, ettei pelkät juhlapuheet elätä:

https://huutokaupat.com/2379208/maatila-herkko-asikainen

Mistäs tuatanto alassa maanviljelystä saa säällistä korvausta. Aenaki kasvintuatanto näöttäs olevan tämänkin saitin kommenteissa perseestä. Tosi moni tualla maetovilijelyllä vielä elää ja "rikastuukin".Ala kun ala konkursseja tulee. Kaekki ee vaan osaa. Vaekea ala tua maetovilijely. :D :D
Kyl se nyt olisi suotavaa jos alkaa vielä oikein uutta tekemään joka yleensä tarkoittaa velkaa x määrän niin laskea hieman enemmän kannattavuutta kuin carhu antaa ymmärtää..

Näillä maatalous tuotantosuunnilla on monesti kiinni siitä että ajoitus osuu oikeaan. Ja tuuriakin pitää aina välillä olla.
Kasvintuotanto / Vs: Kalkkien vertailu
: 26.12.20 - klo:09:55
Kummalla tavalla vertaat kalkkeja. Nopean vai kokonaisneutralointikyvyn mukaan? Perustelut myös kiitos.

Kokonais. Ei oo tarvetta nopealle ph nostolle, joten hidas ja pitemmällä ajaa tehokas parempi. Toki vertaan mitä saa milläkin rahalla rahteineen, sekä levitettävyys tärkeä peruste myös.
Missä kohtaa ei tarvetta nopealle ph:n nostolle? Silloin kun kyseessä on ylläpitokalkitus ja ph on jo oikealla tasolla?

Just näin. Nopeavaikutteisella määrien pitäs olla pieniä ja usein, hieman pitemään vaikuttavalla samalla työllä pidemmäksi aikaa vaikutusta. Jos joku muu tekee työn ja samalla hintaa menee 3 tai 6 tonnia, niin silloin tuo 3 tonnia puolitetulla kalkitusvälillä. Sitä toki puoltaa levityksen tasaisuus kun usein levitetään, mutta työteknisistä syistä tuo isompi määrä järkevämpi kertalevitykseen. Eikä taida kukaan urakoitsija levittää 3 tonnia samalla hintaa kuin 6+ tonnia. Ainakin hinnan pitäisi olla eri, jos hehtaarimäärä kovin pieni.
Jep varmaan näin. Mulla on tässä keissi jossa toisen tavaran  nopeavaikutteisuus on 20 pinnan paikkeilla ja toisen 10 pinnan tietämissä. Kokonaisneutralointi kyky on molemmilla päälle 30 pinnaa mutta tällä jossa nopeavaikutusta vähemmän se on aavistuksen korkeampi. Hinta on myös tällä per tonni aavistuksen alhaisempi. Näin ollen jos lasketaan kokonaisvaikutuksen mukaan niin tämä tuote on edullisempaa. Mutta taas jos katsotaan kesällä ilmestyneen KM:n taulukkoa ja tekstiä niin siellä minusta painotetaan enempi nopeavaikutteisuutta.

Asiaa nyt mutkistaa vielä se että osa lohkoista on sellaisia jossa ph:n nosto on tarpeen osalla sitten enemmänkin ylläpitoa. Kuitenkin toinen tuotteista valittava molempia ei oikein voi ottaa tai ainakin hinta sitten eri.

Mä käytän webwakkaa en tiedä miksi, mut sitä on tullut käytettyä.
Mieli tekisi kokeilla jotakin muutakin, mutta jotenkin kokenut kokeilemisen vaikeaksi. Eli on tullut vaan opeteltua webwakan niksejä ja sillä on menty. Kaatuilee joskus, mutta yleensä korjaantuu kun kirjautuu uudelleen sisään. Toki viimeselle päivälle ei kannata hommia jättää. Tiedossa on silloin melkovarmasti ongelmia kaatuilun muodossa. Tuossa on mielestäni se hyvää, että päivitykset hoituvat automaattisesti.

Eihän tuo mikään yksinkertainen ole, mutta sen kanssa kun on oppinut elämään niin kyllähän tuolla on luonnistunut kirjanpito ja veroilmoituksen lähetyskin...
Kasvintuotanto / Vs: Kalkkien vertailu
: 25.12.20 - klo:16:25
Kummalla tavalla vertaat kalkkeja. Nopean vai kokonaisneutralointikyvyn mukaan? Perustelut myös kiitos.

Kokonais. Ei oo tarvetta nopealle ph nostolle, joten hidas ja pitemmällä ajaa tehokas parempi. Toki vertaan mitä saa milläkin rahalla rahteineen, sekä levitettävyys tärkeä peruste myös.
Missä kohtaa ei tarvetta nopealle ph:n nostolle? Silloin kun kyseessä on ylläpitokalkitus ja ph on jo oikealla tasolla?

Kasvintuotanto / Kalkkien vertailu
: 25.12.20 - klo:11:34
Kummalla tavalla vertaat kalkkeja. Nopean vai kokonaisneutralointikyvyn mukaan? Perustelut myös kiitos.
Sivuja: [1] 2 3 ... 207