Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 188

Viestit - ja101

ja mistä pystyt moiset rajat etes mittaamaan ja toteamaan?   itelle ei ainakaan ole tullut yhtään karttaa enää aikoihin.   saa siinä sitten olla vastuussa moisesta..
Ne karttas on siel vipu palvelus.. jos laitat päätukihaun paperisena niin samalla hyväksyt et kartat on oikein vaikket oo nähnytkään niitä..
Uskomattoman kovaa on nurmet kasvaneet viimeisenä parina päivänä. :)

Niinkuin missä päin? Täälä  etelähämeessä näyttää helvetin huonolta. Nurmi ei kasva yhtään. Huhtikuussa oli +20 lämmintä ja lähti silloin jo vihertää, sitten kylmeni ja kylmä jakso kesti viikkoja. Nyt ollut vajaa pari viikkoa lämpimämpää mutta ihan rutikuivaa! Ei yhtään ole satanut vettä eikä vettä ole tulossa yli viikkoon. Jotain kuivaa hapsua sitten paalataan! Ja sitten kun ne kaatosateet tulee niin sitten sataa niin helvetisti kerralla että kaikki on nurin ja sade tekee rinnepeltojen kylvöistä selvän. Viime vuodet ovat olleet tätä; joko on helvetin kuivaa ja kuumaa tai kylmää ja sateista. Mittää välimuotoa ei ole kun sattumalta.  En tiedä yhtään millaista rehua ykkössadosta tulee. Vähän kierrettiin autolla niin selvästi metsien ja järvien ympäröimät lohkot ovat paremman näköisiä, niissä vesi on pysynyt pidempään. Isoilla aukeilla olevat nurmet ovat  varmaa pystyyn kuollutta kun rehunteon pitäisi alkaa.
Make tais olla perniöstä...
Vaikka taivaalta ei vettä ole tullut kahteen viikkoon kaiketi niin ainakin meillä maassa on vielä kosteutta  ja luomun latausheinät työntää vihreetä siihen malliin et piti jo niittokalusto valjastaa koneen eteen ennenkuin sai viimeiset rikkaäestykset tehtyä..
Kasvintuotanto / Vs: viljan hinta
: 28.05.20 - klo:08:48
Ei voi kun ihmetellä viljelyn intoa näillä viljan hinnoilla.

Sepä se. Ja täälläkin on hätäilty koko kevät,edes ennenkuin lumet on sulaneet. Intoa on,kaikilla,mullakin  ;D .
Eihän tämä koske agronettiä. Täällä kaikki saa aina 8000 kilon hehtaarisadon kyl sillä viljely kannattaa.. koskaan kukaan ei epäonnistu...
Täss nyt hiukan pidemmän ajan kokemus rehuntekoajoista kuin sorkkiksella.Aikaisin  teon aloitus ollut 6 kesäkuuta ja myöhäsin 28 kesäkuuta ensimmäiselle sadolle.Joka vuosi silti on riittänyt eväät.
Rehu tehdään silloin kun on sen aika eikä sorkkahoitajan kuunkierron mukaan.
Uteliaisuudesta kysyn et mitkä oli vuodet ja paikkakunta?
Kasvintuotanto / Vs: Kylvöille koska?
: 25.05.20 - klo:08:17
Kaikki ennen sateita kylvetyt on kuorettuneet. Täytyy koettaa jos edes osan saisi pelastettua. Eipä ollut aikainen kylvö hyvä tänäkään vuonna.

Kotiuduin just semmosesta hommasta. Äestin syvään ja ne idut lähellä pintaa, mutta pinta kova, saa nähä mitä siitä tulee.Tietty jätin koe ruutuja. Mahtaako ne katkeneet idut jaksaa työntää pintaan uutta? Toisaalta, nyt kun on lämmintä myös öisin, luulis että tapahtuu?

Kävin sen kautta uudestaan, hurjalata se näyttää ja osa iduista ihan ylösäestetty. Kun vähän kaivaa. maa täynnä ituja, kosteeta on, ja nyt lämpöä. Toisaalata nollaruuduista näkee nyt aamukasteessa Kuinka epätasaisesti nimenomaan savein raoista pilkistää ja paakkujen alla ituja jotka ei pääse läpi.

Oliko se nyt liian myöhään ja liian syvään kuitenkin?

Missä päin Suomea tuollaista kurjuutta?
Täällä kymenlaaksossa näyttää ihan hyvältä vielä.
Kohta tosin toivoisin jo lisää sateita.
No niitä ei ole luvassa ennen juhannusta....  ;D

Eilen tuli ajeltua pikku lenkki niin kyl se täytyy ihmetellä että tuota laahavannasta tuntuu moni jumaloivan. Niin paljon taas huonoja oraita näky..
Ohje tosiaan olikin käyttöoppaassa. Ihan suoraviivainen homma. Paitsi umpiruostuneen lukitusrenkaan irrotus laakerin edestä.
Kiekko vai laakeriremonttia? Vai molempia?
Mulle erään firman vakuutusmyyjä kerran sanoi, että tulipalo on se mihin vakuutuksilla varaudutaan. Hinnallisesti hyppäys pelkästä tulipalovakuutuksesta laajempaan vakuutukseen on mitätön. Sempä vuoksi itsekkin tuli laajempaa vakuutusta otettua.

Korvauskäytännöt tuntuu huhujen perusteella olevan nykyään sama kaikilla, että yritetään olla korvaamatta mitään. Toista se oli aikoinaan yhdistyksen aikana. Aika rankasti sylettää maksaa monta tonnia vuodessa erilaisia vakuutuksia ja sitten jos oikeasti jotain käy niin en tiedä mahtaako vakuutus edes korvata. Jos ei itellä olisi noita elukoita niin voi olla, että jättäisin kaikki ylimääräiset vakuutukset pois. Ainoastaan pakkolliset traktoreiden liikennevakuutukset.

Terveys yms. sellaiset vakuutukset ovat sitten asia erikseen. Pääsääntöisesti pikkujutut mihin näitä tar***** korvattu mukisematta. Sitten en tiedä jos kävis iso temppu kuin homma pelaisi.
Mikähän ero tossa sitten on -12 malliseen, kun itelle ihan vieras ongelma. Tosin peitattua ei ole tullut kylvettyä, paitsi välil serti tavaraa joka tietysti peitattu säkkiin. Tässä kartiot, karistin aksela ja siemenil/lannotteel omat putkensa.
Ei mikään. Todennäköisesti sulla on ollut vain hyvää tuuria. Peittausaine ehkä ehtinyt kuivua tarpeeksi hyvin. Jyvät painavia (TJP). Väliseinä sopivasti pystyssä kun lantaa mennyt samalla? Ja noi kaurakartiot ja se sekotin akseli. Joskus muistan jonkin maininneen et sekotin akselin pois kytkeminenkin voi auttaa. Ei hämmennä sitä pohjaa jos siemenet ovat sulassa sovussa menossa syöttimelle..
Vapaa sana / Vs: Lämpösumma.
: 21.05.20 - klo:16:49
Haistaneeko mitään,   lämpösumma on nyt vähän yli 100 astetta parista viimme vuodesta.    Hiukan jäljessä   2017   vuodesta.       Ajelin Savonlinnan kautta   Joensuuhun   Kuopioon  kylvöt oli hiukan vielä sillä   kesken.   Luntakin oli jossain päin metsän  siimeksessä.  Tiestö  on hyvässä kunnossa ,  asvaltissa ei ole reikiä.
Syksyllä tiedetään haittasiko. Nyt onneksi lämpeni..
Mikä siitä koneesta tekee niin huonon ettei kauraa saa menemään peitattuna läpi?
Ei ole kyseisistä koneesta kokemusta. Mietin vaan
Siis toi on ollu vm:n ominaisuus niin kauan kun kyseistä kylvintä on tehty. Noi edellä luetellut kikat on omia kokemuksia jotka auttavat kauran kylvöön. En sitten tiedä kuinka muut koneet pelittävät...
Onko ne kartiot jotai säiliönpohjalla olevia ohjaimia? Minun VM näkys olevan sellaisia jälkeenpäin laitettuja muovisia erottimia ja viljan kulkusuunta syöttimiin päin.

En oo kauraa kylväny vielä tolla. Enpä tiedä kylvänkö edes lähiaikoina.
Juu juuri sellasia. Aikoinaan noi kulki kaurakartioiden nimellä.

Nii ja se peittaus nyt kannattaa unohtaa. Tekee siemenestä sen verta tahmean et liikkuvuus on huononee..
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 20.05.20 - klo:21:20
Eilen 11mm rakeina. Oli maa valkoinen jo toista kertaa tällä viikolla
Päijät-häme eteläosa

Onko se sinun, se poltettu sänki maantien itäpuolella?

Missä? Ja ei.
Jyvät ollut maassa jo ajat.

167, kun maakunta vaihtuu Päijät-Hämeeksi, niin heti oikealla.

https://www.google.fi/maps/@60.7121144,25.7991836,3a,75y,34.63h,91.5t/data=!3m6!1e1!3m4!1smxAw42f48EoX5H8wORn9Ng!2e0!7i13312!8i6656

Eli tossa? Olenkin ajatellut, että kenen lohkoja. Siinä on ihan hyvän kokoisia länttejä. Taisi taannoin olla jotain ojitus/ yhdistämis hommiakin. Edelleen taitaa muistaakseen jossakin seisoa vesi jos syksysin ajelee ohi.

Sinänsä tuttuja paikkoja. Tulee ehkä kerran kuussa ajeltua ohi näin kesäaikaan. Se on mukava katsella muiden aikaansaannoksia ja seurailla joidenkin tiettyjen lohkojen/isäntien/emäntien kasvukautta. Läntinen kymenlaakso, itäuusimaa, päijät-hämeen kaakkoiskulma on tullut tutuiksi ja eipä enää montaa tietä ole mitä ei ole tullut ajeltua..
Ei oo mun peltoja tuossa.
Tiedät kuitenkin paikan? Tiedätkö kenen on?
Tiedän paikan.
En tiedä kenen peltoja
Ok. Miettinyt et onko Hollolan suurviljelijän vai Myrskylän suurviljelijän.. Tai no ei kai se myrskylän suurviljelijä nyt ole kun puolet tosta hollolan tapauksesta. Ikinä ei oo tullut satuttua paikalle kun siellä jotain tehtäisiin..
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1978b286-66a8-49b1-9aa0-2457828f4f55

Eli yhteismajoitusta armeijassa kokeillaan. Kun on kyse sen ikäisistä ihmisistä, joiden sukupuolivietti on voimakkaimmillaan, niin eiköhän se syntyvyys nyt lähde nousuun.

Parisängyt ensimmäinen ehto,  Parin valinta kahdenkeskeisissä neuvotteluissa. Kurssitusta ja harjoittelua muulloinkin kun vapaaaikana. Menneinä vuosikymmeninä oli toimiva lisääntymis keino. Tietysti nuot koirasparit onkelma. Koiras se ee poiji. :D
Omana armeijaaikana oli nuo "naispuoleiset" sen näkösiä, että onneks pääs joka viikonloppu lomille niin viikon jotenkin kituutteli :D
No nyt on reilut 200ha kylvetty. Kaura tukkii edelleen. Puolikkaalla säiliöllä kylvettävä, muuten tukkii pahasti. Ensi vuonna kokeilen ilman peittausta :o.
Tosin kylvää sillä Puolikkaallakin liki 3ha.
Toinen juttu on että reunimmaisten vantaiden kumit meinaa karata, varsinkin jos on paljon kaarre ajoa. Täytyy ensi vuodeksi keksiä joku stopparisysteemi. Pää piirteittäin olen tyytyväinen koneeseen mutta vähän surkuhupaisaa että kauran kylväminen on hankalaa koneella joka on tehty nimen omaan kylvämistä varten.
Jo vanhoissa vm:ssä sama ongelma. Kaurakartiot ja väliseinä pystyy auttavat jonkin verran. Sitten lajikeluettelosta painavan siemenen omaava lajike ja tautiruiskutus siemenlohkolle lisää..
Kasvintuotanto / Vs: Paljonko satoi vettä
: 20.05.20 - klo:21:04
Eilen 11mm rakeina. Oli maa valkoinen jo toista kertaa tällä viikolla
Päijät-häme eteläosa

Onko se sinun, se poltettu sänki maantien itäpuolella?

Missä? Ja ei.
Jyvät ollut maassa jo ajat.

167, kun maakunta vaihtuu Päijät-Hämeeksi, niin heti oikealla.

https://www.google.fi/maps/@60.7121144,25.7991836,3a,75y,34.63h,91.5t/data=!3m6!1e1!3m4!1smxAw42f48EoX5H8wORn9Ng!2e0!7i13312!8i6656

Eli tossa? Olenkin ajatellut, että kenen lohkoja. Siinä on ihan hyvän kokoisia länttejä. Taisi taannoin olla jotain ojitus/ yhdistämis hommiakin. Edelleen taitaa muistaakseen jossakin seisoa vesi jos syksysin ajelee ohi.

Sinänsä tuttuja paikkoja. Tulee ehkä kerran kuussa ajeltua ohi näin kesäaikaan. Se on mukava katsella muiden aikaansaannoksia ja seurailla joidenkin tiettyjen lohkojen/isäntien/emäntien kasvukautta. Läntinen kymenlaakso, itäuusimaa, päijät-hämeen kaakkoiskulma on tullut tutuiksi ja eipä enää montaa tietä ole mitä ei ole tullut ajeltua..
Ei oo mun peltoja tuossa.
Tiedät kuitenkin paikan? Tiedätkö kenen on?
Sivuja: [1] 2 3 ... 188