Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 24

Viestit - 6350

Moottorisahan laipan kärkipyörän(alle 100m3 sahattu) ja metsurin mitta. Menee ehkä osittain vain välillisesti pakkasen piikkiin kun tuolla 25-30 miinus asteen kelissä on pidettävä vauhtia(välillä liikaa) :)
Metsätalous / Vs: hintakehitys
: 08.01.16 - klo:05:44
Risoo aina tituleeraminen "metsän OMISTAJAKSI". Puuntuottaja kyllä kävisi. Työtä metsissä tehdään puuntuotannon eteen, vaikka virmat tekevätkin kaikkensa karkottaakseen meidät pois metsistä mm. hinnoittelulla, tai suorastaan kieltäytymällä hankintakaupoista. Kas kun maanviljelijöitä ei nimitellä pellon OMISTAJIKSI. Tai rakennusmiestä "kirveenOMISTAJAKSI".

Jos teet metsätöitä, olet metsuri. Jos omistat metsää, olet metsänomistaja. Jotkut ovat molempia. Monet maataloustuottajat ovat pellonomistajia, kuten myös monet sellaiset jotka eivät ole maataloustuottajia. Minäki olen metsänomistaja ja maataloustuottaja ja pellonomistaja, mutta en metsuri koska sahaa käytän vain raksalla tai joulukuusta hakiessa. :)

Ja sitten taas jos väkisin haluaa huseerata metsässä vaikka saman rahan saisi pystykaupasta niin se sitten taas ei ole työtä, koska työstä saa palkan. ;) Tai ainakin marjanpoiminta on sitten järkevämpää työtä.

jos yhtiö maksaa 10 kuutiolta pystykaupasta ja 30 hankinnasta niin eikö tämä väli ole muka ihan tuottavaa työtä. Kauhean hyvälle liksalle ei pääse mutta kuitenkin.

Kyllä siitä aina jotain saa, toki pitää tehdä eikä haaveilla. Määrälisillä kuidun hinnan saa 33-34 eur. tietämiin 300 kiinnon pinoista saa jo lisien muodossa tuhatkunta euroa, eli ainakin sahan ja ajokoneen polttoaine kulut. Ei miljoona pisnes, mutta mua ei enää vieraan töihin saa :)
Kasvintuotanto / Vs: Viljanmyyntigallup
: 26.09.15 - klo:17:36
a-markettiin. Rahtien takia paras hinta, menee tuohon reilu 20km päähän satamaan.
Täytyy kyllä ihmetellä, että miten ihmiset ei keksi itselleen parempaa ja tuottavampaa hommaa kuin joku metsässä ryynääminen.

Viljanviljelyn nykymenolla hankintahakkuu tuntuu jopa miljoonapisnekseltä  :D
Lainaus käyttäjältä: 6350
[shadow=red,left
Kannattaa laittaa vaikka se täys 15000, jos ei tarvi siirtää.(15t€ saa vaan jonkun 20v. vanhan mädän syömän vaunumepun) Melkeimpä kateellinen kun toiselle tuollanen mahdollisuus urkenee  :D
[/shadow]
Oliko se sun mepu kenties juuri tuollainen :o

No suunnillee  ;) Se ei tosin maksanu kun kympin.. Sitä kolinaa ja läkkipellin räminää riitti vaan yhelle syksylle. Nyt on vanha siilokuivuri rempattu uudella(vähän käytetyllä) kaminalla ja kuivaus on taasen juhlaa. Investoin sit kun tässä viljatouhussa on taas jotain järkeä..
Nyt löyty 2 km:n päästä 90 Hl antti kaapilla VM. ei tietoo vielä ,  Arskan 3000 pannulla Vm. 1998, ei kuivattu kun 3-5 vuotta, sekä 3-5 vuotta
käytössä olevalla  elevaattorilla, 8 kpl 9 M3 siiloilla. kippaussiilo 10 M3, kahdella suutimella oleva poltin, siisti peltikuivuri. ei tarvitsisi  siirtää,
eli myy tontteineen. Mitäköhän tarjois,  10000-15000 väliin vai mitä mieltä ootte.

72 Tn elevaattorilla, Arskan 3000 S pannulla, 80 luvun koneisto ,muuten rakennuksen ja suppilon  kuntoluokka hyvä, minkäköhän arvoinen pytinki olisi, näppäimistö sauhuumaan.

Kannattaa laittaa vaikka se täys 15000, jos ei tarvi siirtää.(15t€ saa vaan jonkun 20v. vanhan mädän syömän vaunumepun) Melkeimpä kateellinen kun toiselle tuollanen mahdollisuus urkenee  :D
Tästä taisi olla joskus keskustelua mutta en löytänyt..

-98 tumelaisessa ei meinaa kestää muutamassa renkaassa enää ilmat sisäpuolella. Aattelin jotta laittaisko ennakoivasti sen "ihmeaine" 11 Deen kaikkiin pyöriin. Renkaan vaihtoon ei het viittisi käydä, kun ovat rungoiltaan ehjiä..
Onko kukaan moista operaatiota takapyöräkoneelle tehny?
Valtra 6350 on muuten tehottomin traktori minkä oon omistannu.Yks kesä ja 750 tuntia tuli ajeltua.Ei jaksannu 8.5 m.pöyhintä ylämäkeen vetää ja alamäessä kierrokset taas ryntäs  :o.
Vaihtu sitten 6850 malliin joka on just ja just ton otsikon vaatimukset täyttävä.

Melkein samoilla linjoilla, yhtenä kesänä tuo meilläkin vakio oli. Ei tarvinnu vaihtaa isompaan kun käytti stanadynen ammattilaisella säädettävänä, selvisi parilla satasella. Pa talous ja vedot melko kohillaa. Joskus oli haaveissa boschin syöttökamppeet ja kuuleri, mutta kun toi vetokone tuli niin antaa pienen olla pieni :)
Valtra 6350 -04. Vajaa 5000h.  Ajettu ja huollettu. Arvo kutakuinkin sama nyt kuin 10v. sitten ostettaessa, hyvä sijoitus ja työtkin tullu tehtyä.
Valtra 8150 -04  n.6500h. Vesipumppu laitettu ja pari pää hydrauli letkua vaihdettu. Edellisellä omistajalla voimanoton pakat.
Halpoja on ollu ajot noilla kahrella.

 Ot... Mikä siinä kun saksassa ei osteta aina kotimaista... http://www.traktorpool.de/nuernbergergmbh/details/Drillmaschinen-Bestellkombinationen/Junkkari-Simulta-3000-ST/2059011

Sakemannit osaa sentään hinnoitella koneet! Vihreä lippusessa kaupassa suomessa tuossa ois hinnassa vielä ykkönen edessä..
Onkohan perää Konedatan ilmoituksessa, että olisi 3 desipeliä korkeampi, kuin pitempirunkoisissa M/R-malleissa?

Lukeehan tuo esitteessäkin: http://www.deere.com/en_INT/docs/products/equipment/tractors/6mc_6rc_series/brochure/6mc_6rc_series.html

Mielenkiintoista, että M-sarjassa on mittausten perusteella hiljaisempi ohjaamo mitä R-sarjassa.

Toinen mielenkiintoinen asia on miksi RC on kalliimpi kuin M tai jopa R? Ainakin jos KM-hinnastoa on uskominen:

6110RC 94.975 euroa sis. ALV
6105R AQ Plus 87.550 euroa sis. ALV
6115M AQ Plus 78.800 euroa sis. ALV

Tehoahan noissa on lähes saman verran.

Rc on tietenkin kalliimpi kuin M/Mc kun se on ns. premiumi mallia. Varmaan normi ärrää kalliimpi kun se on taas pitäny erikseen suunnitella. Vi*ut noista, rahalla saa parempiakin  :D
Minulla on tuossa hakin 6400 (3164) pilkissä cranabin cr220 koura, sillä saa otteen normilevyisestä paalista, eli oisko leukojen maksimileveys jotain 140 senttiä. Kuivaheinäpaaleilla ote pitää ja pikkupakkasella 6 kerroksella käärityt pysyvät nostellessä ehjinä.

Piti vaan siirtyä noiden 150 senttisten tiukkojen kuivaheinäpaalien käsittelyssä pihteihin, kun ensinnäkin mehtäkärrissä ei saa kulkemaan kuin puolenkymmentä paalia ja mitään lavaa en ala värkkäämään omien tarpeiden takia. Toisekseen tuosta pikkuhakista loppuu jerkku heti kättelyssä kun pitäis nostaa tuommoinen paali yli 4 m etäisyydelle...

Mehtäkuormain on kyllä estepeli nostellessa pellonlaidasta paaleja kyytiin tieltä käsin.

Itekin haaveilen uutta kouraa nokkaan (vm-98 4469), tuo cranabbi on varmaa hinta laatusuhteeltaan parhaita? Se on vaan lykkääntyny kun ei vielä jokseenkin ehjää raaskis vaihtaa ja tuollasta paskaa kukaan halua ostaa vaikka myydä yrittäis.
http://www.valtra.fi/tradeIn/vk_popup.asp?country=358&id=3609567&com=0&fl=1&ba=0&sid=&fromclub=&type=1  Tuon ex omistaja voisi jo jotain direktiivistä kertoa. Jossein ole tehny vaitiolo lupausta ja saanu fenttiä lahjahintaan  ;D Näitä asiakkaan hiljaseksi ostamisia on varmaa agcon puolella tapahtunu..
On näköjään sensori iskenyt tuohon linkkiin   ::)

Espoon Valtralla vajaat 7000h ajettu T202 tirekti.
http://www.valtra.fi/tradeIn/vk_popup.asp?country=358&id=3609567&com=0&fl=1&ba=0&sid=&fromclub=&type=1  Tuon ex omistaja voisi jo jotain direktiivistä kertoa. Jossein ole tehny vaitiolo lupausta ja saanu fenttiä lahjahintaan  ;D Näitä asiakkaan hiljaseksi ostamisia on varmaa agcon puolella tapahtunu..
3120/3125 Dynahsitti Massikka. Tai vaikkapa 18/6 399.
Sivuja: [1] 2 3 ... 24