Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Aiheet - Paalimies

Mulla on perinteiset asetyleeni happi  vuokrapullot. Toimii. Asetyleeni on kohtuu tyyristä, pullojen vuokra varsinkin. 
Jos asetyleenin vaihtaa nestekaasuun, tarvitsee tietenkin säätimen ja tarvitseeko se toisen polttimen. Melko kallis paketti sekin.
Entäs woikosken tarjoama vaihtopullo, riittääkö 10 pullo kuinka kauan?
Vai ostaa plasma leikkaamiseen ja joku härveli kuumentamiseen mikä sen nimi nyt onkaan?
 Onnistuuko plasmalla ruosteiset raudat leikata? Rahalla saa kait tehoja että menee paksukin?

Mahtaakohan olla arvokas ja isotöinen vaihtaa?

Siis tämä missä on äänieriste mukana. On niin viillelty ja reikäinen sekä öljyinen. Meni etukuormaimen letku puhki ja ehti hetken verran ruutata öljyä lattialle… en siis ollut hytissä ja tartti konekkin saada kuivaan katon alle lantalasta…
Kasvintuotanto / Rehumaissin viljely
: 11.10.23 - klo:20:39
Vaatii hyvän pellon ja ravinteita kyntösyvyyden verran🤣. Mietinnässä kokeilla ensi kesänä. Helppo kokeilla kun naapureilla viljelyssä niin urakoitsijat lähellä jokatapauksessa töissä.

Meneekö apulanta kylvön yhteydessä?
Jos on nyt syksyllä lopetettu nurmi tarviiko rikkamyrkyn kesällä, vai riittääkö kylvön yhteydessä maavaikutteinen aine mikä levitetään?
Eli rupeis olemaan tarvetta kevyemmälle hydraulilohkon hallinnalle. Vivuston rasvauksista huolimatta tuppaa tulemaan nykyisin  hyvänä paalauspäivänä ranne kipeäksi vivun heiluttelusta joka aukoo luukun.

Tarvetta ei lisälohkolle vaan kevyemmälle hallinnalle, äkkiseltään tulisi mieleen ottaa nykyisen lohkon liittimistä öljy sähkölohkolle ja vipu johonkin hyvään paikkaan. Varmaan on järkevämpiäkin tapoja?
Kasvintuotanto / Pimeä lanta
: 17.09.23 - klo:20:29
Nostaa tekemämme työn imagoa, hieman salaperäistä ja jännittävää. Onko tämä se keino jolla saadaan naisia maaseudulle. Jännittävää ja seksikästä❤️‍🔥❤️‍🔥
Miltä markkinat vaikuttaa?

 Hinnassa luulisi olevan mahdollisuutta hinnan nousuun. Lihan hinta noussut noin 20% viimeisen 2 vuoden aikana ja vasikan hinnassa nousua noin 5%, toki rehut on nousseet loppukasvatuksessa, mutta on noussut myös emotiloilla…
https://yle.fi/a/74-20047218

Palomiehet tekee puroja kaiteen alle että vesi valuisi tieltä pois. Luulisi olevan halvempikin vaihtoehto tuohon hommaan…Koneet, laitteet ja tekniikka / Pyykkikone
: 08.08.23 - klo:22:10
Hajosi tänään pyykkikone ja kävin paikallisesss kodinkone liikkeessä uutta katsomassa. Tuli myyjän kanssa puheeksi kuuman veden käyttö, kauhistui moista. Epäili koneen kestävyyttä ja eritoten tulovesiletkun. Meillä on siis Oraksen hana josta voi valita tuleeko pyykkinone liitännästä kylmä vai kuuma vesi. Tuntuu järkeen käyvältä pestä likaiset vaatteet kuumalla vedellä, joka lämpiää sillä hiellä ja ilmaisesti muun lämmityksen ohessa.  Mutta kannattaako oikeasti?
https://m.nettikone.com/mchale/fusion-vario-plus/2304226

Saa ihan tosissaan paalata tuolla koneella että saa maksuun. Rupesikin tuntumaan mielekkäältä taas korjata noita vanhoja, joiden yhteishinta ei ole 20000€ kaikilla paalaimilla ja käärijöillä mitä löytyy talosta, niillä kumminkin pari tuhatta paalia syntyy kaudessa….
Kasvintuotanto / Puinnit
: 21.07.23 - klo:08:48
Heinänsiemeniä jo puidaan kovin, joko on kuminaa valmiita? Ja kai syysrapsikin pian jos jollain on säilynyt?
Kasvintuotanto / Kasvinsuojelu kysymys
: 07.07.23 - klo:23:14
Kumpi on halvempaa/ mielekkäämpää?
 
Kohteena erittäin kivinen nurmilohko, eli ei muokata mitenkään.

Rikkakasveina valvattia, koiranputkea, voikukka, hevonhierakka, sekä juolavehnä joka tosin ei haittaa viljelykäyttöä mitenkään.

Eli glyfosaatilla kaikki mustaksi ja uudet siemenet kokonaan vaiko valikoivilla aineilla leveälehtiset ja täydennyskylvö?
Olisi tarve vetää sähköpaimenelta siirtojohto aitaan, matkaa noin 80m. Johto on tarkoitus viedä maanpinnalla.

Kaupat myy korkeajännite kaapelia hintaan 1€ metrin. Kuinka toimii puretun ilmajohdon kaapeli? Johdin on paksu mutta miksi aitaustarvike myyjät ei suosittele? Onko siinä vastus suurempi vai huonompi eristys?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Sähkö
: 13.06.23 - klo:21:48
Miksi pörssisähkö on päivisin nyt näin kallista kun on? Kumminkin tuulee, aurinko paistaa ja lämmitystä ei tartte. Noi hiivatin viikentimetkö tuon hinnan pompsauttaa päiväksi? Vai mikä, ei kai vielä Oksa ole ruvennut lataamaan?
Kasvintuotanto / Korvauskelpoisuuden siirto
: 09.06.23 - klo:21:49
Kuinka tapahtuu? Tarkoituksena laittaa suojavyöhyke nurmia korvauskelvottomille lohkoille muumuassa. Otetaanko lohkolta X tarvittava määrä tuolle korvauskelvottomalle? On varmaan joku lomake kun en Vivusta löytänyt…
Jokos Make on jo aloittanut?

Yhdellä lämpimällä lohkolla katselin kun koiranheinä rupee näyttään tähkää
Sivuja: [1] 2 3 ... 6