Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 58

Viestit - Paalimies

Maidontuotanto ja lihanaudat / Kylpyamme
: 08.02.23 - klo:22:49
Hakusessa kylpyamme eläimille vesikärryyn kupiksi. Täällä olen Hämeenlinnan ja Lahden välillä
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 08.02.23 - klo:06:18
Varmaan tyvestä tai alimman oksan kohdalta🤣
Kasvintuotanto / Vs: Kevätruis
: 07.02.23 - klo:20:50
Kuinka nopea tuo kevätruis on kasvattamaan kortta? Ajatuksena laiduntaa sen sato ja aluskasviksi kylvää persianapilaa ja raiheinää? Lohkolla on paljon hevonhierakkaa, jostain kuulin että tuollainen kasvusto hillitsisi sitä. Siis luomuna pähkäilen…
Kasvintuotanto / Vs: Apulannan hinta
: 07.02.23 - klo:19:33
Asian viereen menee mutta kerron kuitenkin. Kuuntelin tänään pro-agrian luentoa metsälaitumista. Elyn-ihmiset oli sitä mieltä että laitumilta pitää kerätä raivausjäte, yli 3mm paksut risut pois. Haittaa laidunnusta. Pro-agrian neuvojan näkemys oli noin 7cm samasta asiasta.

Virkamiehet huutaa: menkää kurjat jussit kyykkyyn, sormi vuorotellen nenään ja korvaan. Vielä kun teet voltin niin saat euron. Naurettavaa touhua…..
Äsken tilasin Hankkijalta tonnin tilkan talvilaatua, hinta oli 1,43+ 50€ tiputusmaksu. Kesä oli vielä 8 snt halvempaa
Olipahan tyyris purkki marmoritiskillä, 180€. Tai tarkemmin olisi kytkimeen tullut,  sakuilla olisi maksanut 30€, farmilaitteella 10€ se on Zetorin purkki, mutta kovin samannäköinen. Hinnoissa on kovasti eroja.
Vapaa sana / Vs: Asbestin purkua
: 06.02.23 - klo:20:29
On juu, tämä veteli sitä tupakkia niillä asbesti pölyisillä käsillä
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 06.02.23 - klo:20:07
Mikähän sen kesannon tuki mahtaa olla ens kaudella? Tuotantonurmi saa ainakin samat tuet kuin vilja eikä siinäkään kovin rajoituksia ole..

Juu jos nurmissa on edelleen se pysyvän nurmen vaara, on oltava tarkkana. Maisemakasvit muistaakseni olivat ulkopuolella, mutta niitä ei ainakaan aikaisemmin voinut Vipussa edes laittaa pysyvälle nurmelle. Onhan täällä lisäksi tuo pakkokesannointikin sitten myös.

-SS-

5 vuotta saa olla nurmi ja kuudennesta tulee pysyvä. Vipu varoittaa viidestä kun klikkaa heinän kuvaa…

Mutta kesannon sijasta kylvät  keväällä nurmen ja heinäkuulla lopetat sen kun huomaat ettei onnistunut ja kylvät syyskasvit puhtaaseen peltoon
Vapaa sana / Vs: Asbestin purkua
: 06.02.23 - klo:11:20
Joo tietenkin noi jotka päivittäin purkaa niin kunnollinen suojaus tarpeen.

Meillä oli alkuperäiset keskudlämmitysputket -27 vuodelta oikein vahvasti päälystettyjä. Joskus kun tuli putkeen vuoto. Putkari veti kaasuletkut ullakolle ja puukolla raapi suurimmat pois ja putki hitsaten kuntoon. Tupakkia paloi kokoajan siellä purujen ja asbestin seassa. Ihme ettei talo palanut, olihan sillä joku märkäpyyhe ja vesi ämpäri. Toki hitsauskohdan luota puruthan oli märkiä kun putkessa oli reikä. Sitten seuraavana keväänä laitettiin lattia umpeen samoilla kuivuneilla puruilla. Ei sitä taloa sen kummemmin purettu vaikka veset tuli välillä alakertaan katosta, tämä meidän talo on hyvin tuulisella paikkaa niin sillä ne kuivui kun ei muovia ole missään rakenteissa
Vapaa sana / Vs: Asbestin purkua
: 04.02.23 - klo:22:54
Onko tuosta asbestista paljon mölyä liki tyhjästä? Kaikki aikuiset saa polttaa tupakkaa ja juoda viinaa niin paljon kun haluaa. Sitten jostain vanhan pannuhuoneen eristeistä vouhkataan kun hullut. Kuolema korjaa samantien.
Mitäs jos ajaa paalit kotiin ja avaa yhden paalin johonkin tienoille rusakoille? Luulisi et jos katettu pöytä niin eivät jaksaisi repiä muoveja auki?

Meillä on parikymmentä paalia syötössä ulkoruokintapöydillä näin talvella ja silti ne syö jatkuvasti kasasta uusista paaleista, erityisesti tuntuu maistuvan ne joissa on nuorena korjattua apilaa ja rehu on kuivaa. Ei ne noita emojen talviheiniä viitsi syödä.
Vapaa sana / Vs: Kosken Suurhanke
: 03.02.23 - klo:23:37
Tavallaan tai ainakin loppui
Eikö ne myyneet itse sen Naapurin kanan Ruotsalaisille? En lukenut juttua kylläkään kun en maksanut
Kasvintuotanto / Vs: Peltotuet 2023-2027
: 02.02.23 - klo:22:42
No odotellaan nyt varmennusta. Ehkä neuvojakin vielä tarkentaa tietojaan.

Mut onhan tuo huononnus. Ennen sai 60% aidolla kasvipeitteellä täyden tuen joka hehtaarille. Nyt täytyy olla se 100% aitoa. Tuo ss:n mainitsema "välikasvin" kylvö tulee kenties kannattavaksi. Mut hirveää jumppaa ei 50e takia voi tehdä..

Pitää huomioida että hömppäheinät ei aiemmalla tukikaudella saanet kp-korvausta, vaikka ne kasvipeitteisyysalaan laskettiinkin, nyt myös ne saa tuon korvauksen.
Kuitenkin tuo uusi systeemi suosii meitä suorakylvökoneen omistajia, nyt voi  tehdä niin, että riittävästi hömppäää, lisäksi haluamansa määrä syyskasveja ja loput sängelle, niin ei ole mikään ongelma 100% aito kasvipeitteisyys. Tai voi jättää kaikki sängelle, ei houkuta nyt syysmuokkaukset kalliin löpönkään takia. Nyt jää muokkauskoneiden käyttö vain syysviljapeltojen muokkaamiseen, ellei uskalla syyskasvejakin suorakylvää.
Eli loppujen lopuksi enemmän sitä jumppaa on niillä, jotka joutuu muokkaamaan paljon syksyllä tai viimeistään keväällä, suorakylväjä sen kuin viheltelee ja nostaa maailman helpoimmat 5-kympin ha-tuet.

Vielä helpommalla pääset kun laitat kaikki pellot tuotantonurmiksi….  toki jos aiot sadon käyttää hyödyksi niin töitä tulee🤣
Pitää olla rahat valmiina ja mennä ostamaan kun sattuu kohdalleen
Sivuja: [1] 2 3 ... 58