Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10

Viestit - Paalimies

Vissiin on sitten liian vähän töitä kun en koe ongelmaksi hakelämpöä. Parituntia menee hakkeen tekoon vuodessa kun täytyy kärryllä siirtää varastoon. Ja siitä sitten stokeriin.
Mikä järki on maatilalle, varsinkaan karjatilalle laittaa maalämpö? Yleensä on omia metsiä tahi muuta pusikkoa edes sen verran että saa hakkeet omista puista, puiden teot, ajot saa hyvin menemään kuluina verotuksessa, haketus ei oikein mahdu. Toki energia puun voi myydä ja ostaa sillä verotetulla rahalla sähköä. Yleensä varsinkin karjatiloilla on joku jatkuvasti paikalla tai ainakin hälytysvalmiudessa samalla pystynee seuraamaan hakelaitteuston toimintaa. Toki jos käydään reissuhommissa niin silloin ehdottomasti joku muu kuin hakelämpö
On etukuormaimessa. Erittäin hyvä, en valita. Sähköisestä ei ole kokemusta. Tämä on erittäin tarkka ja mahdollinen vikapaikka löytyy yleensä helposti. Varmaan kallis systeemi ollut uutena....
Itsellä ollut noita -05 koneita alusta lähtien siis vuodesta -83. Kaikissa ollut paluu huohottimen alta T-haaralla, hyvin on toiminut. Toki ei mulla ole ollut mitään ihmeellisiä koneita, tukkikuormain, käärintäkone, paalisilppuri, juurikkaan ja perunan nostokoneet nyt tulee mieleen.
Riippuen perunasta, onko alikokoista vai ylikokoista, alikokoiset menee vuotiailla kokonaisina uskoakseni. Syönti on alkuun hidasta ja kannattaa totutella sulilla perunoilla. Onko pestyä ja millaista käyttömäärää per nuppi on suunnitelmassa ja paljonko menee tilalla? Onhan noita monenmoisia sekoittavia kauhoja olemassa jos tarve saada rikki, ja varmasti on myös leikkureita
Minkä kokoisisille sonneille on tarkoitus syöttää? Itse syötin emoille aikanaan ihan kokonaisia, parhaimmillaan noin 15 kiloa päivässä per nuppi. Kuivituksen kanssa saa olla aika  tarkkana, mahat menee helposti sekaisin jos on kovin multaisia pottuja. Ihan hyvää rehuahan se on oikein täydennettynä.
Tuoltahan kuvatun laiselta se vaikuttaa. Löytyisiköhän sille pellinpalalle kanssa paikka mikä sullakin oli irti, sieltä kytkinpolkimen seutuvilta. Vaikuttaa aika työläältä projektilta näillä nakkisormilla ja taidoilla.
Elikkä rupee tulemaan tiensä päähän, kun rahisee ja polttaa sulaketta. Millainen projekti vaihtaa? Jossain ratin alapuolellahan se on, mutta mistäpäin sitä lähestytään kun ei näy ollenkaan purkamatta.
Öö mikä tarra? Oon vissiin sen verran junnu etten ole moiseen törmännyt.... vai onko se siellä Päijänteen itäpuolella sellainen oma käytäntö?
Mulla onkin oikea tolppajuntta, normaalin htMr peltoon saa helposti hakattua teroitettun sähkötolpan toki täytyy hetki hakata. Tuollaiset 10 senttiset tikut menee parilla iskulla ja turvemaassa täytyy varoa ettei huku koko tolppa maan sisään. Kannot suolla on pahimpia esteitä. Eihän se tietenkään mihinkään louhikkoon mene taikka kallioon, mutta paha siihen on kaivurillakaan saada tolppaa. Muutaman tonnin maksoi aikanaan, tuotiin briteistä.
Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: HK Scan
: 04.02.21 - klo:15:27
Paras hetki oli kaksi vuotta sitten aloittaa tämän osto😆😆
Eiköhän ole niin. Viisaammat neuvovat vaihdossa.
Sanoin ehkä väärin, isosti aloittaminen on ok vaan ei kalliisti. Tämä tuotantomuoto on sinänsä hauska, homma voi olla erittäin hyvin kannattavaa taikka erittäin huonosti, samankokoisilla ja samanlaisilla tiloilla. Toisen rahat on kiinnitetty seiniin ja koneisiin, toinen voi sitten maksaa veroja ja hassata rahansa johonkin muuhun. Eli ratkaisevaa on se kuinka kallis eläinpaikka on ja minkä hintaista rehu on, toki pitää jokaiselta lehmältä saada 280 kg lehmävasikka ja 320 kg sonnivasikka joka vuosi
Mää luulin ensin että tarkoitetaan onko putket jännityksellä, siis fyysisesti.

Meillä oli. Taloon 1927 tehty keskuslämmitys ja kymmenen vuotta sitten tehtiin remppaa. Katkastiin yläputki, siis menovesi sellainen 3 tuuman putki ja seinämävahvuus 3mm, putki kun saatiin poikki oli päillä 15 senttiä korkeuseroa ja jumalaton ryminä kun hirret haki uuden kohdan seinässä. Ala hirsi kun oli vielä vaihtamatta siinä vaiheessa kun purettiin sisällä. On muuten alkuperäiset patterit käytössä
Vanhoista  ja uudemmostakin tiloista saa ihan toimivia makuukatoksia emoille. Parret ja muut hilavitkuttimet pihalle, lattian korjausvalu reiät ja äkki töyssyt pois ja seinään reikiä mistä saa lannat ulos ja kuivikkeet sisälle. Sitten toki täytyy tehdä ulos ne kalleimmat asiat, vesijohdot, lantala mahdollisesti, tarha ja ruokintatilat. Mutta Suomessa on ongelmana ettei osata/ kyetä nykyisin hyödyntämään olemassa olevia rakennuksia emohommassa. Aloitetaan isosti ja komeasti rakentamalla 100 emon navetta ja sitten ihmetellään kun rahat ei piisaa. Toki C-alueella tuet poistavat tuon ongelman🤬🤬.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10