Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6

Aiheet - Paalimies

https://m.nettikone.com/mchale/fusion-vario-plus/2304226

Saa ihan tosissaan paalata tuolla koneella että saa maksuun. Rupesikin tuntumaan mielekkäältä taas korjata noita vanhoja, joiden yhteishinta ei ole 20000€ kaikilla paalaimilla ja käärijöillä mitä löytyy talosta, niillä kumminkin pari tuhatta paalia syntyy kaudessa….
Kasvintuotanto / Puinnit
: 21.07.23 - klo:08:48
Heinänsiemeniä jo puidaan kovin, joko on kuminaa valmiita? Ja kai syysrapsikin pian jos jollain on säilynyt?
Kasvintuotanto / Kasvinsuojelu kysymys
: 07.07.23 - klo:23:14
Kumpi on halvempaa/ mielekkäämpää?
 
Kohteena erittäin kivinen nurmilohko, eli ei muokata mitenkään.

Rikkakasveina valvattia, koiranputkea, voikukka, hevonhierakka, sekä juolavehnä joka tosin ei haittaa viljelykäyttöä mitenkään.

Eli glyfosaatilla kaikki mustaksi ja uudet siemenet kokonaan vaiko valikoivilla aineilla leveälehtiset ja täydennyskylvö?
Olisi tarve vetää sähköpaimenelta siirtojohto aitaan, matkaa noin 80m. Johto on tarkoitus viedä maanpinnalla.

Kaupat myy korkeajännite kaapelia hintaan 1€ metrin. Kuinka toimii puretun ilmajohdon kaapeli? Johdin on paksu mutta miksi aitaustarvike myyjät ei suosittele? Onko siinä vastus suurempi vai huonompi eristys?
Koneet, laitteet ja tekniikka / Sähkö
: 13.06.23 - klo:21:48
Miksi pörssisähkö on päivisin nyt näin kallista kun on? Kumminkin tuulee, aurinko paistaa ja lämmitystä ei tartte. Noi hiivatin viikentimetkö tuon hinnan pompsauttaa päiväksi? Vai mikä, ei kai vielä Oksa ole ruvennut lataamaan?
Kasvintuotanto / Korvauskelpoisuuden siirto
: 09.06.23 - klo:21:49
Kuinka tapahtuu? Tarkoituksena laittaa suojavyöhyke nurmia korvauskelvottomille lohkoille muumuassa. Otetaanko lohkolta X tarvittava määrä tuolle korvauskelvottomalle? On varmaan joku lomake kun en Vivusta löytänyt…
Jokos Make on jo aloittanut?

Yhdellä lämpimällä lohkolla katselin kun koiranheinä rupee näyttään tähkää
Itse päädyin tuohon ratkaisuun. Syinä huonosti hallittava rikkakasvi tilanne minun taidoilla ja tarve pitää pellot viljelyssä eikä kesannolla. Hevonhierakka. Useammat vuokrapellot menneet ohi, ei luomuviljelijöille. Liian vähän korvauskelpoista peltoa suhteessa eläinmäärään.
Kasvintuotanto / Tukien maksu
: 22.05.23 - klo:21:55
Onko muilla kilahtanut tilille roikkumaan jääneitä loppuja viime vuoden tukia? Tässä olisi pitänyt tulla Lfa ja luomutuki….
Sikatalous / Kuinkas menee?
: 18.05.23 - klo:21:22
Vilja on markkinoilla laskenut, teolliset rehut tuskin, kun on hamstrattu kallista viljaa pönttöihin…  Kuinka sika liikkuu ja onko tilityshinta säilynyt ennallaan?
Paukahti tappi käännöstä poikki, siis sylinterin siitä päästä joka on kääntöakselissa kiinni. 160 kääntäjää ja vuosimallia ehkä -90. Saa huutaa hep ja myydä osan jos jollain lojuu nurkissa. Agritekin hinta oli melko suolainen (980€), jos jostain löytyis käytetty tai tarvike.
Lampaita ainakin käytetään jossain isoissa puistoissa pitämässä välejä siisteinä. Onkohan nautoja missään?

Lähinnä paneelien telineiden rakenne (korkeus) on mahdollistava tekijä tai pois sulkeva. Eli onko tietoa kuinka korkealle ne sijoitetaan maasta?   

Vaiko vaan lampolaa rakentaan🤣🤣
Mitä eroa on 1 ja 2, siis Valtaran hitekeissö? Mistä ne erottaa päällepäin?
Kasvintuotanto / Aikainen kevät?
: 27.03.23 - klo:06:46
Eipä tainnut tulla. Lauantai ilta tuli uutta lunta 10 senttiä ja alkavalle viikolle vielä nyt ennustetaan 30 senttiä. Näillä päästäänkin sitten jo yli 60 sentin kinoksiin.

Tuskin on vapuksi jurtit maassa, vehnät kylvetty kuten SS pitää tavoitteena ja syysviljat lannoitettuna.

Äitienpäivän seudulla aloitus, eli aivan normaaliin aikana.
Metsätalous / Ajotaksa
: 07.03.23 - klo:11:51
Meillä rupee oleen noita ensiharvennuksia melko paljon lähivuosina. Mikä on ajotaksa valmiilla karsitulla puulla? Tarjottiin melko edukkaasti kärrypakettia ostettavaksi…. Tuskin kannattaa vaivautua kumminkaan… Oikealla kunnon koneella ajaa enempi päivässä kun huonolla viikossa….
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 6