Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6

Aiheet - Paalimies

Tässä linkkuvalmetissa ollut näitä kytkin murheita. Nyt siis poljin pohjassa jumissa. Kun sinne oli lomittajalla jäänyt, niin vika oli ainakin nestepuolella, kun toinen kippo oli tyhjä ja toinen ruskeaa nestettä.

Kysymys kuuluukin miten tästä eteenpäin. Ehjä purkki on kiinni ruskeat nesteet laskettu pois. Uutta purkkeihin, mutta kuinka sen polkimen saa ylös? Ja järjestelmän ilmattua?
Maidontuotanto ja lihanaudat / Kylpyamme
: 08.02.23 - klo:22:49
Hakusessa kylpyamme eläimille vesikärryyn kupiksi. Täällä olen Hämeenlinnan ja Lahden välillä
Olipahan tyyris purkki marmoritiskillä, 180€. Tai tarkemmin olisi kytkimeen tullut,  sakuilla olisi maksanut 30€, farmilaitteella 10€ se on Zetorin purkki, mutta kovin samannäköinen. Hinnoissa on kovasti eroja.
Olen sellaisen traktorin bongannut missä on 18000 tuntia mittarissa ja takarenkaat ovat alkuperäiset misukat. Haperot on jo, mutta karjatilan kone ja renkaat likaisena taivasalla kokoajan, paitsi navetassa käydessään. Muistan kakarana sellaisen mainoksen jossa kynnettiin 805 valmetilla ja renkailla oli ajettu jo 4000 tuntia.
Yleistä maa- ja metsätaloudesta / Rusakko
: 09.01.23 - klo:22:43
Ruokkiiko joku tarkoituksella vielä? Meillä on pihat täynnä papanoita, ei tartte enään hiekottaa…
Kasvintuotanto / Monimuotoisuuspellot yms.
: 04.01.23 - klo:12:46
Voiko näiltä viherlannoitus ja kukkapelloilta korjata sadon?
Mulla on yksi sähköliittymä jossa olisi halpaa sähköä, 6snt/ kwh. Matkaa tulisi 400-500 metriä tänne talouskeskuksen. On kai vähän turhan pitkä matka toimiakseen….
Eli olisi tarve kevääksi hommata joku propelli lietesäiliöön. Lietesäiliö on katettu lähes neliön muotoinen bunkkeri, noin 1000m3, hyöty syvyys noin 3,5 metriä.

Tyhjennys nykyisin lietevaunun kärsällä, eli tarve vain sekoitukseen.

Liete on nyt hyvin notkeaa Soilfoodin lientä, mutta kaikille lietteille olen avoin ottaan käyttöön, nyt siellä on joku Alfa lavalin pumppuropelli, mutta polttelee sulaketta tiuhaan ja muutenkin taitaa olla maalissa se kone….

Mitä pitäisi huomioida ja millainen olisi hyvä. Sähkö ropelli kiinnostaa, toki traktorikäyttöinenkin on mahdollinen
Vielä on noita elohopealamppuja käytössä pihalamppuina, ruokintapöydillä, hallissa sisällä.

Valaisimet taitaa suurin osa olla -80 luvulta, sopiiko niihin suoraan Led lamput vai pitääkö tehdä jotain muutoksia vai tartteeko vallan vaihtaa valaisimetkin samalla rytäkällä.
https://huutokaupat.com/3641754/niittokone-hi-tec-p4450-puomisto-murskain-h1800j

Kuinkahan painavan alustakoneen tuollainen pensasleikkuri vaatii ja paljonko öljyä.

Missä hinnoissa tuollaiset liikkuu?

Voisi kuvitella että olisi hyvä niittää aidan vierustoja sieltä aidan takaa.

Jotain kuvia näkyy että on Willessä, mulla on se city-linkku, uskaltaako kuvitella sillä niittää tuollaisella vai pitäisikö olla pienempi…
Innostuin talvella ostamaan pienen harjan, siis pyörivän. Kone on johonkin pieneen kiinteistötraktoriin  tarkoitettu, nyt toimii ulosotolla. Ajattelin sen laittaa Bobcattiin kiinni.  Bobbari on vanha 843, eli kai siinä jonkinlainen tuotto on saatavilla työlaitteille, ei mitään käsitystä kummonen.

Toimiiko idea ollenkaan?
Millainen moottori?
Mihin se sijoitetaan koneessa, kytketään kulmavaihteeseen, hihnoja  pyöritetään vai suoraan harjan akselin päähän.
Paalimiehellä päässyt heinikot jo vähän pitkiksi. Timotei ja nurminata on noin 150 senttistä ja juuressa metriä pitkä apila. Nyt kun on sateista keliä taas luvassa niin ei onnistu kuivanheinänteko, niin ei voi niittää lautaskoneella levälleen kun karhottimella pyyhkäisee niin tulee julmettu karho ja kelapöyhin ei kyllä kestä tuollaista karhottaa.

Odotelleenko poutaa?
Ajosilppurimiehillä hehtaaritaksalla aumaan?
Paalaaminen suoraan maasta ilman karhoitusta?
Naapurissa likimain on pro-agrian nurmipäivät, ehdottaa koneliikkeille tosi työnäytöstä kuka tuuppaa perhosen tuohon ja rehut paaliin😉😉
Jos on halu näyttää koneiden tehoa niin saa tulla!
Muita ideoita???
https://m.nettikone.com/muu-merkki/w-cutter-750/2158296

Onko kukaan nähnyt käytössä tai peräti omistaa? Tai vastaavan. Näitä hierakoiden kurittamista ja muiden oheiskasvien niittoa ajattelen
Kasvintuotanto / Hevonhierakka luomussa
: 01.06.22 - klo:19:57
Miten pääsee eroon? Pahimmalla lohkolla on joka neliöllä vähintään kasvi yleensä paljon enemmän. Vuokraanko naapurille ja kunnon kuuri?
Vapaa sana / Liputus!
: 12.05.22 - klo:21:02
Liputtaako moni ja jos ei niin miksei. Tarkoitan yleensä liputuspäivinä enkä vain tänään Snelmannin päivänä.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 6