Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 118

Viestit - Paalimies

Yksi tuttu aloitti traktoriurakoinnin sellaisella tunteja runsaammin tuotava. Traktorilla ajettiin 20 h vrk, jokaisena paperitehtaan käyntipäivänä. Sekoitti stabiloitavaa paskaa siellä, oli ostanut sellaisen parhaat päivät nähneen 8400 Vallun ja se oli tuossa ajossa 3 vuotta, ehti tulla tunteja aikalailla, liki 20000. Tuon neljän tunnin aikana tehtiin aina huoltoja ja kone oli lämpöisessä. Kehu että parani tuona aikana traktori.
Mää vuokrasin sellaisia peltoja tässä muutama vuosi sitten josta tehtiin energia puu pois ja ajettiin raivausjyrsimellä. Yksi lohko unohtui, siinä oli sellaista ranteen vahvaa leppää, vanha isäntä kynti piiloon ne. Yhdestä tehtiin kuivaa heinää kun oli harvassa puita, ne ylettyi yli Mezzon lokarin niitossa. Parempia ne on kuin ryöstöviljellut heinämaat
Kasvintuotanto / Vs: Syysviljakylvöt 2024
: 08.09.24 - klo:21:25
Mihin asti noin yleensä rukiinkylvö luonnistuu? Nää vetelee täälläpäin vielä kuun puoliväliin yleensä ruista. Ennenhän puhuttiin jostain elokuun 20 päivä mennessä
Mainittu 880 asuu nykyään kaverin liiterissä.
Vaikuttaa perusjutuiltaan toimivalta kamppeelta. Mitä nyt noita tavallisia käytetyn koneen juttuja:
- peräöljyn mittatikku liian lyhyt, ei ulotu öljyyn..
- raidepäät sohlot
- sähköt tunaroitu alkuperäisiäkin epämääräisempään tilaan
- nosturin paluukierto toteutettu liian ahtaaksi
- ohjaamoa paikkailtu 'turaamalla'
-  ja muuta pientä.

Ilmeisesti noiden voimansiirron kuuluukin vähän ääntää, varsinkin pienemmillä vaihteilla?

Kuulonsuojaimiin uudet pehmusteet. Sano aikoinaan yksi Fordin jo eläköitynyt huoltomies😉
Luulisi menevän kaupaksi tuollaiset koneet. Vai nouseeko niiden valmistuskustannukset oikeasti kuinka lähelle noita sähköhirmuja? Moneen hommaan olisi ihan käypäsiä koneita.
Eli tarpeeksi huono on kestävin kun aina saa takuuseen uuden🤣🤣
Halvalla laatua ja hyvää palvelua
Aikoinaan 705 oli tukossa ilmaputki, eli putki hehkunsäiliölle.
Innokas pöyhintä lisää epäonnistumisen riskiä läheskuivissa. Kuivassa heinässähän ei ole merkitystä kuinka paljon siellä on kuivaa multaa. Siis säilyy kyllä, mutta kaikkia muita ongelmia aiheuttaa
Aikoinaan tehtiin valiolle säilöntäaine kokeita kun lähtivät tähän biologisiin aineisiin mukaan. Hapolla säilyi parhaiten.
Biologisilla hyvin, myös eniten totaalisia epäonnistumisia. Sokerit säilyi rehussa.
Ilman mitään oli kanssa kohtuu hyvin säilynyttä. Mutta hieman heikommin kuin litkuilla mutta pommit puuttui kokonaan. Sekä vähemmän sokeria.

Tuo koe kesti 5 vuotta joka vuosi sama tilanne 1987-1991 kaudet.

15 vuotta tehtiin myöhemmin tehtiin nhk keskukselle samanlainen koe. Sama lopputulos.

En käytä emoille säilöntäaineita, jos kasvattaisin sonneja niin ehdottomasti

Jaa…. Mulla on se 90-90 fiude ja se on paalisilppurin edessä yleensä, yhden talven oli 805 valmetti näin näppituntumalla meni vallulla huomattavasti vähemmän löpöä. Toki fiudea aika lailla käännetty niin osansa tekee.
Mulla on kanssa näitä eläimiä pitkin poikin maisemanhoito töissä…. Ota Oksa emoja👍
Vaihtoehtoja on paljon muovi, kiristys, helle, multa, heikosti kuivuneet heinät, joko ilmankosteuden takia, tai kasvilajien. Itse olen huomannut että ihan turha yrittää kuivaa heinää jos seoksessa on englannin raiheinää, rainataa, lehteviä ruokonatoja. Nuo ovat hyviä säilörehussa ja laitumessa.

Itse harrastin paljon tätä että päivän ja illan paalasin ja seuraavana aamuna käärin kun oli kaste. Kuiva-aine mulla noissa 80 ja yli. Jos paalatessa oli kovin kuuma niin homehtui helpommin kuin viileällä säällä paalatut.

Huonoiten aina on säilyneet innokkaasti pöyhityt, lähes kuivatheinät. Lähes aina tullut paskaa paketissa niistä. Kasarin lopussa ja ysärin alussa ”pelastettiin” monena kesänä ihmisten kuivaaheiniä kun sade uhkasi. Niin ei ne säilyneet ja ei kyllä luvattukkaan säilymistä.

Paitsi yhdelle hevostilalle tehtiin monena kesänä ja ne säilyi hyvin, niitä ainakin pöyhittiin riittävästi niinä parina päivänä niiton ja paalauksen välissä. Alaa oli kymmenisen hehtaaria ja belarus paahtoi aamusta iltaan kelapöyhimen kera.

Tarttee kokeilla maissia💰💰💰
Itse koin kakara että kyntö oli parasta oppia näihin hommiin. Oppi tarkkuutta, sekä korvan ja käden yhteistyötä jos piti vähän keventää tai laskea. Nyky koneet on vähän turhan suuria tuollaiselle kymmenen vuotiaalle lähteä kyntämään. Pienillä auroilla pojankloppi pysyi pitkän syksyn pois pahanteosta🤣. Ei sitä valmista viikossakaan paljoa tullut kun koulunjälkeen muutaman kierroksen kävi ajamassa…
Sivuja: [1] 2 3 ... 118