Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 6

Aiheet - Paalimies

Kasvintuotanto / Erikoiskasvit
: 25.02.24 - klo:23:55
Paljonko niitä viljellään ja miksei enempää? Moni laatu ainakin mainostaa ja huutaa lisää tuottajia. Miksi ei?
Kokemuksia tuskin kellään moisesta mallista. Saako näiltä Suomen kauppiailta kuinka osia? Tiedossa CN-keskus ja HCP Seinäjoelta, onko muita jotka väittää että olisi Samen osia?

Jostain kumman syystä on Same ollut aina aatoksissa hankkia. Taitaa juontaa 40 vuoden taakse kun Onni ja Pena tarjosi limppaa ja karkkia Samen hytissä kun näyttelyssä koe istuin. No olen Onnin Samella yhden kesän ajellut… oli aika ankea kone.
Eikö Atrian olisi aika jättää vegelijät rokkaanaan keskenään?

Minusta kyllä. Onko tiedossa tuottajilla jotain perusteluita miksi jatkaa?
Kukakohan mahtoi valmistaa?

Mahtaakohan mistään löytyä varaosia vai mennä suoraan jousipajalle? Yhdestä tukista jousi poikki.
Kasvintuotanto / Ohra happamalle maalle
: 10.02.24 - klo:12:25
Mulla on tuollainen hapan erm hieta/multamaa. PH 6-6.2. Onnistuuko siinä happamuudessa mikään ohra? Rikkakasvien torjunnantakia ajattelin viljaa katkaisemaan nurmen monokulttuuria.

On sellainen pelto jossa todennäköisesti ei ole viljelty viljaa ikinä. Vanha torppa ja ollut siihen asti heinäniittynä ja torppaan tehtiin navetta ja ollut sitten heinällä
Mulla on Ala-Talkkarin stokeri  joku motin käsipelillä täytettävä pönttö. Onnistuuko siinä hakkeen seassa polttaa kuiviketurvetta? Räknäilin hakekasaa ja loppuu maaliskuussa, tuohan olisi kuivaa ja saatavuus kohtuullinen. Hinta 20€/m suolla kuormattuna. Millainen lämpöarvo sillä on verrattuna hakkeeseen?
Ostin kaupungilla käydessäni Valtran tiskiltä pari löpösuodatinta, Boschin kokovaihto suodatinta, olipas suolainen hinta, 23€ kappale. Kattelin äsken Farmilaitteella ja Virtasella alta kympin, Hankkijalta olisi saanut Claasin alkuperäisen 12€. Tiesin et on kalliimpi mutta yli tuplahinta on jo rosvousta. Toki kaikkihan sen tietää. Tyhmä vaan ei ymmärtänyt varoa🤬
Mulla on perinteiset asetyleeni happi  vuokrapullot. Toimii. Asetyleeni on kohtuu tyyristä, pullojen vuokra varsinkin. 
Jos asetyleenin vaihtaa nestekaasuun, tarvitsee tietenkin säätimen ja tarvitseeko se toisen polttimen. Melko kallis paketti sekin.
Entäs woikosken tarjoama vaihtopullo, riittääkö 10 pullo kuinka kauan?
Vai ostaa plasma leikkaamiseen ja joku härveli kuumentamiseen mikä sen nimi nyt onkaan?
 Onnistuuko plasmalla ruosteiset raudat leikata? Rahalla saa kait tehoja että menee paksukin?

Mahtaakohan olla arvokas ja isotöinen vaihtaa?

Siis tämä missä on äänieriste mukana. On niin viillelty ja reikäinen sekä öljyinen. Meni etukuormaimen letku puhki ja ehti hetken verran ruutata öljyä lattialle… en siis ollut hytissä ja tartti konekkin saada kuivaan katon alle lantalasta…
Kasvintuotanto / Rehumaissin viljely
: 11.10.23 - klo:20:39
Vaatii hyvän pellon ja ravinteita kyntösyvyyden verran🤣. Mietinnässä kokeilla ensi kesänä. Helppo kokeilla kun naapureilla viljelyssä niin urakoitsijat lähellä jokatapauksessa töissä.

Meneekö apulanta kylvön yhteydessä?
Jos on nyt syksyllä lopetettu nurmi tarviiko rikkamyrkyn kesällä, vai riittääkö kylvön yhteydessä maavaikutteinen aine mikä levitetään?
Eli rupeis olemaan tarvetta kevyemmälle hydraulilohkon hallinnalle. Vivuston rasvauksista huolimatta tuppaa tulemaan nykyisin  hyvänä paalauspäivänä ranne kipeäksi vivun heiluttelusta joka aukoo luukun.

Tarvetta ei lisälohkolle vaan kevyemmälle hallinnalle, äkkiseltään tulisi mieleen ottaa nykyisen lohkon liittimistä öljy sähkölohkolle ja vipu johonkin hyvään paikkaan. Varmaan on järkevämpiäkin tapoja?
Kasvintuotanto / Pimeä lanta
: 17.09.23 - klo:20:29
Nostaa tekemämme työn imagoa, hieman salaperäistä ja jännittävää. Onko tämä se keino jolla saadaan naisia maaseudulle. Jännittävää ja seksikästä❤️‍🔥❤️‍🔥
Miltä markkinat vaikuttaa?

 Hinnassa luulisi olevan mahdollisuutta hinnan nousuun. Lihan hinta noussut noin 20% viimeisen 2 vuoden aikana ja vasikan hinnassa nousua noin 5%, toki rehut on nousseet loppukasvatuksessa, mutta on noussut myös emotiloilla…
https://yle.fi/a/74-20047218

Palomiehet tekee puroja kaiteen alle että vesi valuisi tieltä pois. Luulisi olevan halvempikin vaihtoehto tuohon hommaan…Koneet, laitteet ja tekniikka / Pyykkikone
: 08.08.23 - klo:22:10
Hajosi tänään pyykkikone ja kävin paikallisesss kodinkone liikkeessä uutta katsomassa. Tuli myyjän kanssa puheeksi kuuman veden käyttö, kauhistui moista. Epäili koneen kestävyyttä ja eritoten tulovesiletkun. Meillä on siis Oraksen hana josta voi valita tuleeko pyykkinone liitännästä kylmä vai kuuma vesi. Tuntuu järkeen käyvältä pestä likaiset vaatteet kuumalla vedellä, joka lämpiää sillä hiellä ja ilmaisesti muun lämmityksen ohessa.  Mutta kannattaako oikeasti?
Sivuja: [1] 2 3 ... 6